ada2
|
IZVIRNO SPOROČILO: Hope2 Nimam nič proti, če se odločita za otroka, tudi ti ne mislim solit pameti, itak sama sebe najbolje poznata in najbolje vesta kako, kaj in kdaj. Bi ti pa rada napisala svojo izkušnjo iz porodnišnice. V sobi sve bile dve 30 letnice in ena 20 letnica. Tretji dan sem bila jaz že tak živčna na tole 20 letnico, da bi jo najraje šla užgat za ušesa. Klela je ko pijani furman, se drla na otroka in namesto da bi mu kaj lepega rekla, ga stisnila k sebi, ga pocartala, se je nad njim z neprav lepimi besedami znašala, ker ona ne more spati. Na trenutke je bilo že tako hudo, bila je tako živčna, da sve s cimro samo čakale, da bo otroku še kaj naredila. Otroka ni znala držat, ni znala previt, čeprav smo ji non stop kazali, ni znala pomirit otroka, saj ga ni nikoli stisnila k sebi, nikoli rekla kaj lepega, nežnega, držala ga je ko vrečo krompirja, ga živčno tresla, da sem že mislila, da bo revčku glavica odpadla. Otrok je najbrž še vso to napetost čutil in zato je bil iz dneva v dan še bolj nemiren in jokav, ona pa še bolj živčna. Midve 30 letnice sve bile 3 dan kot rožice, čeprav nisem vsega skupaj spala 3 ure v 3 nočeh, mlada mamica pa ni zmogla tega tempa. Tako, da ne vedno govorit, da ta stare nimamo energije in ne zmoremo tega tempa, tako kot mlade mamice. So tudi mlade brez energije in celo lahko precej nezrele. Želim vama, da se prav odločita in prej ko slej postanete srečna družina meni se je zgodilo podobno nekaj mesecev po rojstvu hčere (btw bila sem stara 20 let, otrok ni bil načrtovan, a ko sem izvedela zanj je bil še kako zaželjen in ljubljen) no, ko je bila hči stara kake 3 mesece so se ji pojavile težave z dihanjem, zaradi česar sva bile sprejete v bolnišnico... in tam sem bila v sobi z eno 33 letnico, ki je imela otroka starega 1 mesec in sta bila sprejeta v bolnišnico zaradi upadanja otrokove teže - čisto podhranjeno dete je bilo, tehtalo po 1 mesecu celo manj kot pri porodu.... in da vidite to mamo jaz ne vem no, bila je neka diplomirana nevemkaj in očitno je imela pojem samo v svoji stroki (ali pa še tam ne), če se je otrok zbudil in zajokal (pa itak, da je bil čisto izmučen in je večinoma spal) ga je gledala in mene spraševala če mislim, da bi bilo dobro, da ga pristavi k prsim , ko so ji sestre rekle, da naj ga budi vsako uro in mu da jesti je samo debelo gledala in rekla, da če spi je že utrujen in rabi spanje (ja, saj ga, ampak hrano tudi), ko so sestre ponoči prišle po nas da so se otroci zbudili in so lačni se je samo obrnila v postelji in spala dalje..... ne vem kaj se je potem zgodilo z njima, midve sva bile premeščene v LJ na pediatrično kliniko. od tega je že 9 let, pa se še danes spomnim in me strese ob misli na.... hmm.... bi rekla neodgovorno mamo. tako, da ne trdit, da pri 30 so pa ženske zrele za otroka. enostavno pri tem ni neke meje starosti, ene so že pri 16, druge pa nikoli! jaz osebno v tvojem primeru kattix ne vidim nekih zadržkov, nihče ti ne more garantirat kako bo čez 10 let, ampak če gledamo na to kdaj bomo imeli otroke, kdaj je primeren čas, ga itak ni nikoli, sa nihče nima 20 let časa in 20 let 100% zagotovljenih financ. če si oba želita ga imejta, mnogi jih imao pa še polovice tega kar imata vidva nimajo. mislim, da sta (po tvojem pisanu sodeč) oba zrela človeka in sposobna sprejemati odgovornosti za svoja dejanja. želim vama veliko sreče! aja, za kužke se pa ne sekiraj, boš videla, da se bosta umirila in boste prav lepo živeli skupaj.