Pikapolonica_ -> RE: otrok pri 19ih (1.12.2008 8:48:36)
|
Kattix, pa ja, zakaj pa ne. Meni so tele 'mlade mamice' prave frajerke. Tolk neobremenjene, vse naredijo tko usput, včasih jim prav zavidam, ker jaz sem se morala prav pripravit do tega, da sem nehala komplicirat. Tako lažje jim je. Poznam en kup deklet, ki so zraven enega ali celo dveh otroškov furale faks, pa še kakšno službo občasno, poznam par, ki sta še oba študenta, pa imata punčko, pa jim gre super. V bistvu nikjer ne piše, da mora bit vse po reglcih - šola, faks, služba, stanovanje, keš, otrok. Ker to te ne naredi boljšo ali več vredno mamo. To te dela samo srce. In če vidva s partnerjem mislita, da je vajina zveza zrela za otroka. Jaz se vama samo globoko priklonim. Ker roko na srce, redkokatera 19-letnica študira v tej smeri, da se s partnerjem skupaj odločita za otroka, dejansko stanje potegneta na kup, in vidita, ali sta dorastla in zmožna imeti otroke. To je lepo slišat. Žalostno pa je, ko vidiš, koliko teh mladih deklet načrtno zanosi, brez da bi fant vedel itd itd...tega pa ne delat. Ker pri 19letih se ti ne mudi, nisi sposoben sam imeti otroka, pa ponavadi s tako prevaro ostaneš brez fanta tudi. In potem ponavadi starši takih deklet prevzamejo odgovornost, da vzgajajo ponorelo najstnico in njenega otroka. To bi bil moj edini pomislek - ZAKAJ SI ŽELIM OTROKA in KOLIKO JE PARTNER pripravljen NANJ.
|
|
|
|