ronja
|
niia, ja, na Silo je treba prit dop.! Že ob 12h se stvar kar malo izteka, veliko zanimivega je že pokupljenega in ostane samo še šara... Mi2 sva vsako leto prišla prepozno (včasih so še bolj zgodaj začeli), no letos pa sva prišli z mami ob 10h in še niso niti odprli, so zamujali ene 5 min. Mami je mal nergala, se ji ni dalo čakat, pa ona sovraži sejme - ampak saj ji ni bilo treba it - sem jo vprašala, pa če če, ok, če ne, pa tudi ok, bi jo pa drugje odložila, pa šla sama. No, sva pa čisto na hitrco pogledali, ker je bila taka gužva. Ljubljana ponoči pred prazniki je pa res lepa! Nama je bilo vedno lepo se sprehajat - sploh se vedno spomniva, kako je bilo, ko sva si rihtala tu stanovanje, pa cel dan delala na njem, potem pa zvečer šla do najinega kebaba na nazorjevi in si privoščila vsak en kebab in potem nazaj... Je bilo ful romantično No, saj je še zdaj, samo da se zdaj nekdo skoz zraven oglaša, pa ga je treba zadekat, pa se noeč več vozit, pa pade rokavička.... hehe. jaz sem mela včeraj maratonski dan, spat sem šla ob 1h ponoči, vstala sem že ob 3:30, ker nisem mogla spat, ker mala ni spala, če me ni brcala... Jaz sem bila pa še žejna in slabo mi je bilo in potem sem kar vstala, kaj pa sem hotela... No, potem je kmalu vstala še tamala, pa potem še lubi (čeprav sem hotela, da bi spal in se spočil), ampak je mala rogovilila in je vstal, pa mi šel avto spucat , pa odnesel tamalo dol... No, potem sem odpeljala Ronjo k tašči, tam opraskala avto (prvič), ampak se nisem nič sekirala, boljše večkrat po malo kot pa enkrat fejst nesreča, si jaz vedno rečem, sploh ej pa v 9. mesecu, ki niso celo noč spale in folgajo eno razbojnico od 16 meseci, dovoljeno vse . potem sem šla po mami, sva šli v Tosamo in nakupili vse potrebno: - vložke:vir 80 (4 pakete) in vir Nature (5 paketov), ker nekaj mi jih je še od prejšnjič ostalo (mela sem kar dolgo čiščo - 4 tedne, tako da me je mami za vsak slučaj založila, da mam lahko še enega, po moje ) in za kasneje še dva paketa navadnih s krilci sensitive - prsne blazinice 1 paket (tudi še mam 1 paket in še par, ki mi jih je dala ena kolegica), sicer pa itak uporabljam pralne, ampak teh niso imeli - zaščitne podloge za jogi in sicer 2 veliki 70x140 za Ronjino bodočo posteljico (za to 60x120 že imava dve podlogi - je fajn met dve, da lahko prepereš...), pa še eno malo 50x70 za zibko, pri Ronji nisva imela, amapk ni bilo panike, ekr je bilo poletje, pa se vse hitro posuši, zdaj pa bi rajši imela nekaj spodaj... - tetra tkanino - 5m, da bom naredila kake pleničke (te, krojene) - prekrivne hlačke - 2 Racmanke, ene Small za Lejlo, druge Medium, ki bojo mogoče še Ronji prav in ene od druge firme Large za Ronjo - madona so drage! Sem namreč naredila ene iz neke nepremočjlive tkanine, pa je počasi ratala premočljiva . Upam,d a te ne bojo. Sicer pa se volnene super obnesejo, samo poleti mi je nekak ni za v volno oblačit... - baby krpice - 40x40, ker je to res praktiš, jih ni nikoli preveč - cel pok (16 škatel) celuloznih krpic za umivanje, ker so res najboljše, ker so najmehkejše za umivat tisto ultra nežno kožico. Se pa lahko uporabljajo tudi kot podloga za plenice (pralne, seveda) - 3 paketke vatiranih krpic za umivanje - baby vato - 1 pakiranje - 1 majhno povijalno plenico, če bi bilo potrebno široko povijanje, da mam za mušter, kakšna mora bit velikost - vatirane palčke - normlane - vatirane palčke za otroke (to ni za Lejlo, ker dojenčku ne smeš z ničemer not štorat, je pa praktično za Ronjo, ki je že večja) - zloženci - 1 škatla - plenice (78 kosov) - mami je kupila še eno vrečo povojev in pa vrtex tkanino za rože, da ne zmrznejo , pa še par malenkosti (ala vatirane palčke, itd...) Vse skup je bilo 190 E, pa računajte, da so prekrivne hlačke res drage (14,2E small in medium in 20,83 tiste od druge firme - drug kroj, pa pok plenic je bil tudi 15 E - samo jih je veliko not -78) NO, to je poročilo iz Tosame. Potem sva šli na ta sejem Sila, kupili sicer samo 2 malenkosti (ona ene lesene žlice in vilice za mešat solato - oz. dvoje, ene zase, ene za prijateljico, jaz pa setek lesenih miniaturnih kuhinjskih pripomočkov, da bom naredila kuharčke iz blaga, ki bojo to držali v rokah in dala za darila). potem sva šli v BTC, najprej vsaka po svoje, jaz v Baby center, kjer sem nakupila darila za mojo malo razbojnico: za Miklavža (set metla in metlica in smetišnica, lubiju je bilo ful všeč, ko sem prinesla domu, moje pobožne želje so seveda, da bi mi potem pustila mojo metlo za 5 min. v rokah ), za dedka Mraza bo dobila leseno kuhinjo in en set posodic, da bo mogoče kdaj blagovolila zraven "kuhat", ko bom jaz kuhala in mi bo dala mir, hehe), potem pa še darilo, ki ga bo Lejla prinesla (poleg knjigice, seveda, to sem že na sejmu kupila; no, zdaj pa še prstne barve), pa še eno darilce za vsak slučaj, če bo kdaj kaj ali pa kar tako: to je pa ena taka igrica, kjer loviš lesene ribice z magnetkom na palčki. poleg tega sem kupila še plenične predloge, ker jih bom za lejlo rabila (za Ronjo ni problem, ker kaka na kahlico). ulla, a te od Popolinota, ki piše, da so razgradljive, lahko daš v wc? Ker onih drugih ne smeš... katere imaš ti - daj, pliz poglej. No, mami pa je medtem šla po svoje zadeve in pa v mulerja in nam kupila 8 paketov plenic! Obeh velikosti, za Lejlo in za Ronjo. Ful lepo, zdaj smo res preskrbljeni, hehe. Vmes sem jaz letala še okoli in iskala Veletekstil, da bi kupila tiste živali za pod vrata/okna, da ni prepiha. Ko sem ga končno našla, pa seveda niso več meli tega, so že vse razprodali . Sem pa vmes kupila še meter ful luštnega blaga, ki sem ga ravno videla v moji ljubi štacunci z blagom (pa sem se trudila, da sploh en bi gledala, ampak ta me je res kar klical , je pa res ful luškan! Itak da otroški...) Potem sem klicala taščo, kako se imajo, če naj pridem po tamalo ali jo pustim še eno uro tam - odgovori itak da naj jo pustim , ok, meni je prav, hehe, sem šla še na Waldorfski sejem. No, ko sem bila tam, mi je bilo pa kar malo žal, da nismo vsi 3je. Ker bi bilo tudi za Ronjo zanimivo, so meli ful za otroke naštimano... samo jaz je ne bi mogla nosit po stopnicah, p alovit tam okoli, bi moral bit lubi zraven. No, lubi je medtem doma spančkal, 6 ur, hehe. Še sreča, sicer ne vem, kako bi midva današnjo noč sfolgala, ko so se gospodična spomnili ob 3h ponoči vstati! Pri tašči je ful malo spala in potem je vedno ponoči kriza - je bilo že včeraj isto... pa neke flekce je dobila po nogah in jo mogoče to srbi - sicer jih ma že par dni, pa zdaj je boljše, amapk mogoče vseeno, ne vem... No, zdaj oba čorita stisnjena na postelji, sta ful srčkana!