|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2008 - 2.del
28.11.2008 9:24:19   
martka
ČESTITKE OBEMA MAMICAMA IN DOBRODOŠLA DEČKA!!!

user posted image      user posted image      user posted image      user posted image

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2926
28.11.2008 9:30:14   
Ana Luna
Hej, punce, nekaj me zanima - dobila sem odločbo in sklep za uveljavitev porodniškega dopusta ter podatek , koliko bo znašalo moje porodniško nadomestilo. Cifra je napisana v bruto znesku, neta pa ni nikjer. Verjetno sem optimist, če mislim, da bi dobila izplačan bruto znesek, ne? user posted image  

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2927
28.11.2008 9:37:30   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: Ana Luna

Hej, punce, nekaj me zanima - dobila sem odločbo in sklep za uveljavitev porodniškega dopusta ter podatek , koliko bo znašalo moje porodniško nadomestilo. Cifra je napisana v bruto znesku, neta pa ni nikjer. Verjetno sem optimist, če mislim, da bi dobila izplačan bruto znesek, ne? user posted image  

Ja ...

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2928
28.11.2008 9:37:36   
nadya
user posted image user posted image user posted image Gemina čestitke za fantkauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Otika hvala za tvojo porodno zgodbo, pa prit še kej poklepetat z nami user posted image

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2929
28.11.2008 9:38:14   
katja_p
Grem zdle na obisk v P gemini in njenemu Matiji. Sporočim, kako se imata.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2930
28.11.2008 9:39:16   
tejci01
Dobro jutro!

Čestitke mamici gemini za sinka Matija.

Torej me ki pričakujemo fantke in smo v prvi polovici decembra, kaj to pomeni da se lahko pripravimo?  Je zdaj čas fantkov?user posted image

Včeraj sva z user posted image  pripravila košaro za na voziček, tako da zdaj je pa res vse poštimano. Voziček s košaro bom po porodu imela verjetno kar v dnevni sobi namesto koša, ponoči pa bo spančkal v postelji.

današnje spanje: zelo slabo, ob 3 uri sem se zbudila, šla na wc in pol nisem mogla več zaspati. Sem že razmišljala, da bom že sedla za računalnik, samo potem mi je nekako uspelo zaspati. Tega premetavanja po postelji imam že dovolj. Kako lahko nekatere brez problema zaspite?

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2931
28.11.2008 9:39:27   
katja_p
Otika, tk kot si ti opisala porod oz. popadke in predihavanje ... se mi zdi, da ni tk hudo, da ne bi mogle preživet user posted image  Sicer boli, a če si priden in poslušaš ter ubogaš, se da z velik manj bolečine skoz prit. Ne?

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2932
28.11.2008 9:39:48   
martka
Tiste, ki ste se odzvale na moje vprašanje glede tega, da si sam po porodu brez pomoči mame in tašče - hvala za spodbudne besede, fajn je vedet, da nisi edini in verjamem oz. upam, da nam bo uspelo sfurat tudi samim! Sicer bomo pa itak na vezi, ne? (Blackcoffee, mislim, da si zelo korajžna in fajn punca, upam, da se bomo morda kdaj tudi spoznale.)

TUDI JAZ SEM BILA PRVIČ SAMA- pa še tašča mi je divje "pomagala". hodila je gledat otročka, kadit na balkon in pametovat, kaj bi morala drugače in ... ne začenjam raje... a je šlo, dva meseca... potem sem pa bivšemu postavila ultimat in je pomagalo -en teden -  nato se je nagnil na mamino stran... sem spokala in šla... HVALA BOGU!!
po letu in pol sem spoznala sedanjega partnerja in sedaj 7let in pol živim v pravljici. sin ga kliče ati in on mu reče moj sin, in tašča je fajn ženska (ki ima samo kdaj in kdaj MAMA napade, a tako zelo blage, da jih jaz ne opazim- moj jih in jo skensla še preden se kaj sploh začne- psiholog pač, )... celo on je tisti, ki reče, če te moja mama kliče si zapomni, da imaš dva uhlja!!! (pri enem not in drugem ven). on je bil tisti, ki ni želel živeti v istem kraju, kot njegovi starši (ali v hiši zgoraj s posebnim vhodom-že narejenim ali na najini parceli postavit hišo, ker je preblizu staršev - 300m stran, pravi, mogoče na stara leta, ko se bom naveličal mesta) sedaj sicer živimo v isti ulici, kot moja mami, a ona je pa tako... pride, pospravi, zlika, odnese smeti, me vpraša, če rabim kaj iz trgovine, včasih prinese kak njami golaž ali paprikaš ali obaro (to skuha res božansko dobro), in GRE! 
noro fajn je, ker enako razmišljava in se ne prepirava, ker vse takoj poveva...
vem, morda je takih malo, a zaradi nas, vse druge verjemite, da je možno!

blackcoffe- tudi jaz si želim, da se kdaj srečamo, ker čutim, da si krasna ženska!

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2933
28.11.2008 9:42:28   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

IZVIRNO SPOROČILO: Ana Luna

Ja ...

user posted image se mi je zdelo. a potem ste si neto izračunale same?

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2934
28.11.2008 9:42:40   
martka
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Otika, tk kot si ti opisala porod oz. popadke in predihavanje ... se mi zdi, da ni tk hudo, da ne bi mogle preživet user posted image  Sicer boli, a če si priden in poslušaš ter ubogaš, se da z velik manj bolečine skoz prit. Ne?

saj sem te že jaz napisala... da ne boli!

zakaj, bi te bilo pa strah?!?

ne poslušaj tistih hudih zgodb, o bolečinah...
a ko se vsedeš v avto, tudi razmišljaš o nesreči?!? misliš na prijetno pot in na lep cilj, a ne?
porod je enaka stvar, le cilj je mnogo, mnogo lepši... in takšno si naredi tudi pot... VIZUALIZIRAJ!!!
verjamem, da se sliši preprosto, ...saj, tako tudi je!

pa saj veš, edina bolečina, ki nekaj da!

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 2935
28.11.2008 9:55:42   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: martka

sedaj sicer živimo v isti ulici, kot moja mami, a ona je pa tako... pride, pospravi, zlika, odnese smeti, me vpraša, če rabim kaj iz trgovine, včasih prinese kak njami golaž ali paprikaš ali obaro (to skuha res božansko dobro), in GRE! 

jah, martka, tako se pa da živet! user posted image

ampak če pa 100 km ni nobene mame ali tašče, ki bi samo naredila tistih nekaj nujnih opravil in ŠLA, ali pa če moraš še celo skrbeti za bolno mamo, je pa verjetno druga pesem ...
Sicer sem pa vesela, da živiš kot v pravljici s svojim user posted image . čim več takih!

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2936
28.11.2008 10:00:39   
lollypop
Dobro jutro oz. že kar dober dan!

Se že spet dolgo nisem javila, zdaj razumem penzioniste ki pravijo da nimajo nič časa user posted image user posted image  Ko sem nastopila porodniško enostavno me ni bilo nič doma, skoz neki opravki, pripravljanje za prihod user posted image  in izkoristiti še te lepe dneve za dooolge sprehode z mojim kužom.... No in potem začetek tega tedna staknem butast prehlad, tako da sem tri dni samo ležala ampak je zdaj že malenkost bolje user posted image user posted image  tako da lahko se vsaj za računalnik vsedem in pišem...

ČESTITKE vsem novopečenim mamicam user posted image user posted image user posted image  

Uh, veseli december je neizbežno tukaj... Če pogledam nazaj, je hitro minilo teh par mesecev, ravno včeraj sva z mojim ugotavljala, da še ni minilo dolgo odkar sva zagledala plusek, zdaj zdaj pa bo tu mala user posted image .... pa se že veselim in komaj čakam user posted image

Kar se tiče pomoči po porodu - midva bova sicer sama, moj bo imel očetovski dopust ta prva dva tedna potem pa bomo videli.... mam včasih tudi občutek, da se okoli tega toliko komplicira, mene tudi vsi sprašujejo kako bova sama pa...... bo že! Po mojem mnenju stvar organizacije in če bo mala kolikor toliko pridna, ne bo panike.... sploh pa se že vnaprej obremenjevat user posted image  Bomo že, saj smo same fejst punce decembrke user posted image user posted image
Enako razmišljam o porodu; kot ste ene že napisale.... mene tud ni nič strah user posted image   največ razmišljam še o tem, kako in kdaj se bo vse skupaj začelo in kako najhitreje priti do P, pa da bomo pravi čas prišli..... vse ostalo pa samo pozitivno razmišljam in delam v glavi načrte kako hitro in prijetno bo minilo in kot je ena rekla.... važen je cilj, zamisliti si, da je ta pot pač potrebna in da nas na koncu čaka najlepše darilo, naši user posted image   user posted image user posted image user posted image

Naslednji pregled imam 02.12. - nič ni rekla za CTG user posted image , ta teden me je sicer spodaj pregledala pa tud nič omenil kakšen je MV...

Ana Luna: jaz sem neto izračun preverila na spletni strani CSD Šiška, tam vpišeš bruti zneske pa ti izračuna koliko bi morala dobit...

No tako, zdaj pa grem skuhat si malinov čajček, ga kar redno pijem, sem se navadila okusa. Pijem ga ponavadi 1x na dan, nič ne piše koliko ga lahko?? A katera ve?

Pozdravček iz zasnežene Gorenjske

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2937
28.11.2008 10:10:45   
martka
No tako, zdaj pa grem skuhat si malinov čajček, ga kar redno pijem, sem se navadila okusa. Pijem ga ponavadi 1x na dan, nič ne piše koliko ga lahko?? A katera ve?

to sem že jaz spraševala, ker mi je fajn okus- bi se celo lahko primerjal z metinim...

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 2938
28.11.2008 10:11:37   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: lollypop

Kar se tiče pomoči po porodu - midva bova sicer sama, moj bo imel očetovski dopust ta prva dva tedna potem pa bomo videli.... mam včasih tudi občutek, da se okoli tega toliko komplicira, mene tudi vsi sprašujejo kako bova sama pa...... bo že! Po mojem mnenju stvar organizacije in če bo mala kolikor toliko pridna, ne bo panike.... sploh pa se že vnaprej obremenjevat user posted image  Bomo že, saj smo same fejst punce decembrke user posted image user posted image

Ma, itak! Sam drugi te ponavadi nekaj strašijo, potem pa pomisliš na najhujše ...

Enako razmišljam o porodu; kot ste ene že napisale.... mene tud ni nič strah user posted image   največ razmišljam še o tem, kako in kdaj se bo vse skupaj začelo in kako najhitreje priti do P, pa da bomo pravi čas prišli..... vse ostalo pa samo pozitivno razmišljam in delam v glavi načrte kako hitro in prijetno bo minilo in kot je ena rekla.... važen je cilj, zamisliti si, da je ta pot pač potrebna in da nas na koncu čaka najlepše darilo, naši user posted image   user posted image user posted image user posted image

se strinjam popolnoma! user posted image user posted image user posted image

Naslednji pregled imam 02.12. - nič ni rekla za CTG user posted image , ta teden me je sicer spodaj pregledala pa tud nič omenil kakšen je MV...

pusti se presenetit ... user posted image še nekaj nas je takih, ki ne vemo, kaj se dogaja tam spodaj ...

Ana Luna: jaz sem neto izračun preverila na spletni strani CSD Šiška, tam vpišeš bruti zneske pa ti izračuna koliko bi morala dobit...

Tenks! Sem že preverila. user posted image

(odgovor članu lollypop)
Neposredna povezava do sporočila: 2939
28.11.2008 10:15:16   
Nincica1
Jaz sem si ga tudi pravkar pripravila in mi je prav dober. Imam ritual, da si ga zjutraj in zvečer pripravim, torej 2x na dan, ker mi je tudi v Sanolaborju, kjer sem ga kupila rekla, da 2x na dan po 2,5deci, pijem ga pa zdaj že dober teden in bomo videli, če kaj deluje, mogoče že danes, ko imam pregled, ker res že komaj čakam pa od včeraj me ful v križu boli na trenutke.

Sicer pa čestitke za novorojenčkauser posted image Svit in Matija!

Lep dan vsem.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2940
28.11.2008 10:19:55   
čebeli
Dobro jutro in dober dan!

Sem videla, da sta prišla še dva zemljančka tlačit ta svetuser posted image user posted image Čestitke za oba fanta!!user posted image user posted image

Se oglašam tko, bolj na hitro, ker mam dons pa še full posla...imam spet stanovanje čist v razsulu. Mi možek skos govori kako bom zmogla ob otročku in pol še službi...js pa njemu nazaj, da bi blo fino, ko bi on poleg svoje službe še kej doma poštimal...user posted image Pa smo si bot!

Nč, zdej pa akcija! Pa pridem še kaj pogledat vmes..

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2941
28.11.2008 10:20:15   
december28
user posted image  Otika: Hej, pozdravljena! Čestitke!!!

Martka: ti pa danes take lepe post-e pišeš, da sem se skoraj zjokala! user posted image
Sploh tisti o poti in cilju...  mi je dal res mislit in si ga bom še prebrala.

Lepo jutro vsem - moje se je pričelo s krasno kavico. Kako malo je včasih treba! user posted image

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2942
28.11.2008 10:23:37   
Bimba80
Dober dan čvekice.......user posted image

user posted image user posted image user posted image Najprej čestitke našimnovim mamicam user posted image user posted image user posted image

No pa so začeli tudi fantki prihajat na naš seznam.......nam pa manjka samo še 8 dni do PDP-ja.......malo drugače se počutim zadnje dni, kot da bi se kaj pripravljalo, ampak nevem no.......itak pa, da me že vsi sprašujejo, da kaj še ni.......

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2943
28.11.2008 10:35:48   
medika 13
Pozdravljene!

Najprej čestitke obema družinicama ob rojstvu fantkov user posted image user posted image user posted image

Otika hvala za porodno zgodbo ... vse lepo vam želim!

Jaz sem imela danes pregled CTG ok, naredila je tudi UZuser posted image plodovnice dovolj, posteljica ok, beba se še ni čisto spustila ... prejšnji teden mi je vzela bris za streptokok B in sem POZITIVNA, moram med porodom dobiti antibiotik, pa povišan imam pritisk, da sem dala še urin za proteine ... upam, da bo vse ok in nebo treba sprožit poroda

punce čestitke za seznam res ga lepo rihtate ... sam nisem pa pričakovala, da bo že pred decemrom toliko user posted image

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu december28)
Neposredna povezava do sporočila: 2944
28.11.2008 10:38:24   
neisha80
Ojla user posted image in mamice..Kaj zdaj berem,da so začeli fantki svoj prihod?user posted image Se bo treba pripravit na štart al kako?user posted image user posted image

(odgovor članu Bimba80)
Neposredna povezava do sporočila: 2945
28.11.2008 10:56:18   
Bimba80
Kje pa je naša črna kavica danes? Spet je malo potegnila njen spanecuser posted image user posted image user posted image
Ali pa je že šla v Rim, saj so začeli fantki zdaj user posted image user posted image  

Šalo na stran.....strinjam se z martko, ki je rekla, da čuti, da je naša kavica krasna ženska.......njen humor je bil včasih malo čuden, je pa kar realna glede nekaterih stvari.......

No malo sem mogla pohvalit........pa pohvale tudi vsem, ki rihtate seznam........prav lep je tako praznično okrašen user posted image

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 2946
28.11.2008 10:57:12   
CIPRESA
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Gemina za fantka Matija

Otika lepo da si napisala še svojo zgodbo, sem prav vesela da slišim kako pozitivno mnenje od dr. Blejčeve, ki ima tudi mene. Upam da bo šlo tudi tako na hitro kot je šlo pri tebiuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: martka

zakaj, bi te bilo pa strah?!?

ne poslušaj tistih hudih zgodb, o bolečinah...
a ko se vsedeš v avto, tudi razmišljaš o nesreči?!? misliš na prijetno pot in na lep cilj, a ne?
porod je enaka stvar, le cilj je mnogo, mnogo lepši... in takšno si naredi tudi pot... VIZUALIZIRAJ!!!
verjamem, da se sliši preprosto, ...saj, tako tudi je!

pa saj veš, edina bolečina, ki nekaj da!

Tole je pa res lepo napisano martkauser posted image user posted image user posted image Res je edina bolečina ki ti da tako zelo zelo velikouser posted image

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2947
28.11.2008 11:05:54   
lonja
Daaaan,

joj Cipresa, a si videla, da se je sumljivo skrčil seznamček PDP-ja na 02.12.? A sva res že počasi midve na vrsti user posted image ?
Kdaj torej greva? Jst bi kr danes šla....user posted image
Čestitke obema mamicama Sunmat in Gemini, za Svita in Matijo user posted image user posted image user posted image , dobrodošla dečka na tem svetu!!!

Martka, ful lepo res tole o bolečini, ki ti edina nekaj da user posted image , so mi kr solzice prišle na oči. Midve z mojo Ajdo sva se danes kr malo dlje crkljali, ne vem, res imam tak butast feeling, da je tole zadnji vikend, ko smo še v troje in žeim prav vsako prosto minuto posvetiti njej.

Otika, full lepo si napisala, hvala user posted image . Lepo se crkljajta z Nežiko, full lepo ime sta izbrala, res.

Grem neki pojest, pridem nazaj!

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2948
28.11.2008 11:16:33   
čebeli
Ahoj!

Sem spet prišla malo hladilnik praznit..user posted image Ne spomnim se, da bi bila kdaj tolk požrešna, kot sem sedajuser posted image .. Vse je za nekaj dobro...Bom mela vsaj kej kurit, ko bom čist fertig po porodu...user posted image

Tudi jaz se strinjam, da imamo med nami nekaj res ekstra modrih in špasnih cvetk...in črnakavca jih vse vodi!user posted image user posted image

Hm, glede tekočih del po porodu...punce, vse se da, če se le hoče! Pa čeprav bo včasih to pomenilo tudi zamižat na obe okici  pred polnim koritom posode, prahom na polički in smetko na tleh, da gore usranih plenic in drugega materiala sploh ne omenjam...user posted image user posted image

Kaj sem še hotla? Aha, tiste, ki imamo po našem mnenju ali pa zares bolj malo pozornosti naših g... Jaz pravim, bodimo srečne, ker to pomeni, da smo zdrave in tut dete isto...user posted image in poleg tega še zatežene nismo...user posted image Sploh pa je nosečnost nekaj pravekovitega...naravnega. in ni bolezen, da bi se nas morali dohtarji tako "ahtat". Ja, kako so pa naše praprababice vse to prenašale brez Uz, CTG-jev, še šiviljskih metrov niso uporabljali...pač, to je blo nekej naravnega...nadaljevati človeštvo.

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 2949
28.11.2008 11:25:49   
blackcoffee
gemina???? kaj ste nori?! user posted image
nič ne ubogate, a vam nisem rekla noge skupi držat?!
čujte, pa kaj zdaj res gre že zares ali kaj? - izgleda jaz še kar spim nekje na oblakih.. user posted image user posted image user posted image
joj, pa še fantek! huh..

čestitke mamici in sinku Matiji !!!!!!!!!!!!!

Otika - thnx za zgodbo, res lepo in dokaj hitro!user posted image meni bi to bilo tudi všeč, da me dobesedno preseneti. ali popadki ali pa, da mi v P rečejo, da bom rodila, saj neki datumi v naprej bi me samo živčno naredili.

Ana Luna
, martka, Bimba80 in Čebela -  user posted image  
hvala za kompliment, definitivno, pa bo treba organizirat kako snidenje v prihodnje.
zdi se, da smo že pravi team in tudi meni bo v veliko čast in veselje vas spoznati.
se mi zdi, da ne morem več brez vas. user posted image   evo pa imate odvisnico v svoji vrsti! user posted image

lollypop - lahko ga popiješ tudi liter čez dan. samo brez panike!  user posted image
evo, tudi jaz že pijem DVA DNI ta čaj... user posted image user posted image ha ha ha.. in to jaz, ki sem galamila, kako ga je potrebno začeti pravočasno piti... mislim.... sama pa čakam do konca!!!! res sem ena cvetka... user posted image user posted image

aja.. saj mi bodo glavniki pomagali. lol user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 28.11.2008 11:33:03 >

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  116 117 [118] 119 120   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?