|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Prečna lega - koliko vas je imelo to lego ?
24.11.2008 22:25:11   
Lorencia
Mene pa zanima sledeče,
ker je možno zaslediti, da je prečna lega ploda izredno redka - me zanima, če je tudi na ringaraja, tako hudo malo uporabnic z prečno lego ploda.
Namreč, ko sem uporabila iskalnik in prebirala teme, se mi ni zdelo, da je prečna lega tako huda redkost.

Zanima me sledeče :
1. katera ima izkušnje z prečno lego
2. se je bebica do poroda obrnila pravilno ali ne...če ne, kakšen je bil porod

V oči pa mi je padla tema, kjer piše, da naj bi prečna lega nakazovala na težave z razvoje ploda...in potrditve tej trditvi nisem našla nikjer na internetu, pa me zanima ali je kaj na tem ali je iz trte izvito.

Seveda, kot je za predvidevat, na morfologiji prejšnji teden - tudi moj fantek leži prečno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Prečna lega - koliko vas je imelo to lego ?
24.11.2008 22:40:49   
Pacota
Poznam eno, ki je imela v precni legi dvojcka do 34t, potem pa se je en obrnil, drugi pa ne in je imela CR.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2008 23:18:52   
Ploha
jst sem v 31 tednu pa zdej leži prečno in me malo skrbi če se bo obrnil. 

(odgovor članu Pacota)
Neposredna povezava do sporočila: 3
25.11.2008 8:17:56   
titi3
Moja je bila 20. teden prečna nato 22. in 24. glavična in 26. teden spet prečna. Zdaj v 29. tednu pa jo slišim skoz, da se ji kolca z glavico zelo nizko, kar pomeni, da je spet glavična. Da se ne bo katera čudila kako vem po tednih naj povem, da sem imela ultrazvoke zaradi nizko ležeče posteljice.

Prebrala sem, da nekaterim pomaga, da gredo na kolena in malo gibajo z medenico. Tako si 15 minut in otrok se večkrat obrne. Drugače pa v tujini (tudi v bolnišnicah) uporabljajo Moxo tehniko. Z neko stvarco, ki malček greje gredo poleg vrha mezinčka na nogi in otrok se refleksno obrne. Akupresurne točke pa to. Pri nas ga še ročno probajo obračat.

"A man can be destroyed but not defeated."

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 4
25.11.2008 8:34:27   
Lorencia
titi,

pa ti je G. omenil, da bi lahko to nakazovalo na kakšne razvojne težave ploda? Namreč, ko je meni G. povedala, da nosim prečno, ni delala nobene panike...rekla je, da se mi še maternica ni dvignila dovolj visoko, vendar da še ni vzroka za skrb.
Včeraj pa me je kar stisnilo, ko sem prebrala - naj bi nakazovalo, na razvojne težave ploda in ljudje smo pač tako butasto narejeni, da si slabe stvari ( četudi morda neresnične ) zelo hitro zapomnimo in nam ne gredo iz glave.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 5
25.11.2008 8:51:37   
titi3
Lahko se zgodi, ampak velika večina nima težav. Moj brat je bil prečni in je zdrav, prijateljica je imela prečno in edina težava je bila ta, da je imel malce stisnjeno nogico zaradi česar je moral na par fizioterapij in je bilo. Nič posebnega. Ko ne bo več prostora je velika verjetnost, da se otrok sam obrne kot je prav.

Drugače pa je moj zdravnik "zelo" prijazen in vedno potolaži, da ni nič takega. Tudi ko sem imela splav. Tako, da tudi moj ni povedal nič kar bi mi šlo v uho. Še vedno pa se ti otrok lahko dvigne na glavo. Meni se precej obrača, če se uležem na hrbet. Probaj malo različne pozicije in poglej si akupresurno točke. Ena punca je pisala o glavniku v roki med porodom in sem pripela eno stran, kjer so te točke. Med temi točkami je tudi ta za moxo.

Drugače pa jaz raje ležim na boku in se sama obrne kot je prav.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.11.2008 8:52:18   
titi3
Na nuhalni ali na morfologiji pa ti itak pregledajo otroka in vidijo, če bi bilo kaj narobe.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.11.2008 10:29:53   
julika
men se je  user posted image  komaj v 35./36. tednu obrnil na glavico.prej pa je tud bil skoraj skozi v prečni legi.pa se normalno razvija.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 8
25.11.2008 11:41:19   
barbaw
Jaz sem imela obakrat user posted image  v prečni legi in oba sta se do 32t obrnila.

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.11.2008 13:25:48   
Lorencia
Torej le ni tako hudo redka ta prečna lega...piše, da ima le 0,5 % prvič nosečih žensk prečno lego.
In zdaj ne vem ali je ta procent mišljen, na porod z prečno lego ( da se jim otrok ne obrne ) ali nasploh prečno lego, kjer se pred porodom obrne...ker se mi pol procenta res zdi izredno malo user posted image

< Sporočilo je popravil Lorencia -- 25.11.2008 13:26:06 >

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.11.2008 14:19:50   
piamaria
moja oba sta ležala do 37t prečno, drugega smo obrnili s pomočjo zunanjega obrata, dr. Cerar- LJ.
Sta oba rojena v 40. tednu.
tretji pa sedaj leži pravilno in visokouser posted image

Imejmo se radi- živimo za jutri :)

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.11.2008 14:31:33   
Ploha
piamaria: je boleč zunanji obrat???

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 12
25.11.2008 14:59:28   
Lorencia
IZVIRNO SPOROČILO: piamaria

moja oba sta ležala do 37t prečno, drugega smo obrnili s pomočjo zunanjega obrata, dr. Cerar- LJ.
Sta oba rojena v 40. tednu.

Pa se vam je kdaj zdelo, da ko ste ležali na boku, da mu preveč pritiskate na glavico ali nogice. Jaz, ko ležim na boku, kjer ima glavico - jo začne takoj premikat, kot da ga stisnem in želi stran in takoj, ko zamenjam bok, glavico umiri. In mi ni najbolj fajn občutek, ko mislim da preveč pritiskam na dete.

(odgovor članu piamaria)
Neposredna povezava do sporočila: 13
25.11.2008 15:13:15   
Ploha
Ja lorencia jst mam čist isti filing,...prou slab občutek imam poj

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.11.2008 13:42:18   
vesela veselka
jaz sem imela najprej prečno lego in sem se začela malo sikirati, na naslednjem pregledu pa mi je rekla, da se je pikica obrnala in je z glavo spodaj. Ginekologinja mi je dejala, da se otroček večkrat obrne in če je v prečni legi, je še daleč od tega, da bi v takšni ostal, le če si pri koncu nosečnosti in ni več prostora za obračanje, takrat se ustali v določeni legi do poroda.

Kaj pa vem, po eni strani je morda bolje da je v prečni legi, pa veš zakaj? Vedno več berem o tem, kako je težko roditi, kako boli, kako nastopijo problemi, kako nekatere mamice ne zdržijo takšnih bolečin, nekatere dobijo epileptičen napad (ki ga prej nikoli niso imele) itd itd, če pa bo otrok ostal v prečni legi, ti bodo naredili carski rez, brez bolečin in napenjanja in morebitnih groznih posledic, se boš samo zbudila in ti bodo dali tvojo pikico v naročje.

Zato se jaz več ne ubadam s tem, eden in drugi porod imata svoje prednosti in slabosti. Naj bo tako, kot ti je usojeno. Pa srečno.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 15
27.11.2008 16:26:47   
titi3
Danes so mi rekli, da ima celo nogice dol, ampak da se še lahko obrne.

(odgovor članu vesela veselka)
Neposredna povezava do sporočila: 16
27.11.2008 16:36:34   
Lorencia
Titi, kot kaže bo tvoja bebica kakšen gimnastičar...da se že v trebuhu tako preobrača :).
Kaj pa, če je z nogicami obrnjen navzdol - je tudi mogoč samo CR ?

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 17
27.11.2008 16:41:18   
titi3
Jaz bom rodila v tujini in tu najprej poskusijo z Moxo. To je tehnika pri kateri ti eno toplo napravico približajo mezinčku na nogi in to naj bi v veliko primerov pomagalo. Nato pa poskušajo še z zunanjim obratom. Moxo delajo v bolnišnici, da ne bo katera mislila, da je to kaka čira čara.

Drugače pa je CR, ampak mislim, da jo bodo že obrnili. Tu si lahko dobiš babico že prej in ti pomaga tudi pri tem, da se otrok obrne. Drugače pa ima očitno mala še prostora za telovadbo.

Bom pa danes probala klečat z glavo na rokah 15 minut. Druga varianta pa je ležanje na hrbtu s pouštrom pod tazadno. Bom vidla, če deluje.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 18
27.11.2008 16:46:45   
Lorencia
Klečat z glavo na rokah...to misliš v stilu stoje, ali da si na vseh štirih in z glavo nagnjena naprej ?

Sama še nisem poskusila nič od tega, vendar za izgubiti pa nimam nič :).
Vso srečo.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 19
27.11.2008 19:51:19   
titi3
V eni nosečniški reviji je pisal ginekolog, da se daš na vse štiri in glavo nagneš dol na roke. Potem malo gibaš z boki levo desno 10-15 min.

(odgovor članu Lorencia)
Neposredna povezava do sporočila: 20
27.11.2008 22:35:42   
majaS80

Pozdarv,

sem rodila 10.09.2008.
zaradi prečne lege so naredili carski rez 16 dni pred rokom, ki je bil 26.09.
Od 5. meseca naprej je ležal v prečni legi, vmes se je obrnil z nogicami dol in nato spet v prečnolego.
Zaradi nevarnosti, da bi prišlo do popadkov in bi se pričela odpirati, (bi se lahko poškodovala popkovina), so predčasno naredili CR. S prečno lego user posted image  ni možno roditi po naravni poti. Rodila sem v MB in bilo je vse ok.

Aja pa glede spanja, tudi mene je motilo ko sem ležala na boku kjer je bila glavica,
mi je gin. svetovala naj ležem na drugi bok. Tako da spremljaj če se obrača in probaj mu ne pritiskati na glavico.

Lp
vaso srečo.

MajaK

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 21
28.11.2008 8:13:23   
titi3
Klecanje na kolenih nipomagalo. Danes bom poskusila s pouštri pod tazadnjo.user posted image

(odgovor članu majaS80)
Neposredna povezava do sporočila: 22
28.11.2008 10:08:09   
slincek
user posted image  V katerem tednu pa si? Jaz sem zdej v 30., moje dete je pa tudi prečno obrnjeno, ampak mi je G rekla, da ni razloga za paniko, ker da v tej stopnji nosečnosti 40% dojenčkov še ni obrnjeno na glavico. Torej je še čas in si jaz za zdej še ne bom polagala blazin pod ritouser posted image

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 23
28.11.2008 10:17:32   
titi3
V istem tednu sem kot ti. Imam preveč časa za take vaje. user posted image user posted image user posted image  Moj me bo okregal, da matram malo.

Pa prvo mi rečejo, da gospodična leži, kao fina dama. Potem mi rečejo, da ima glavo pokonci, da se razkazuje. user posted image  Vse v hecu.

Veš kaj je, brca me v mehur in ne morem nikamor ne da bi iskala WC. Pa še dolge nogice ima baje. Je rogovilček.

(odgovor članu slincek)
Neposredna povezava do sporočila: 24
28.11.2008 10:18:11   
titi3
Ja pa v spodnji del črevesja mi včasih tako pritegne, da vidim zvezde.

(odgovor članu titi3)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?