vesela veselka -> RE: Prečna lega - koliko vas je imelo to lego ? (27.11.2008 13:42:18)
|
jaz sem imela najprej prečno lego in sem se začela malo sikirati, na naslednjem pregledu pa mi je rekla, da se je pikica obrnala in je z glavo spodaj. Ginekologinja mi je dejala, da se otroček večkrat obrne in če je v prečni legi, je še daleč od tega, da bi v takšni ostal, le če si pri koncu nosečnosti in ni več prostora za obračanje, takrat se ustali v določeni legi do poroda. Kaj pa vem, po eni strani je morda bolje da je v prečni legi, pa veš zakaj? Vedno več berem o tem, kako je težko roditi, kako boli, kako nastopijo problemi, kako nekatere mamice ne zdržijo takšnih bolečin, nekatere dobijo epileptičen napad (ki ga prej nikoli niso imele) itd itd, če pa bo otrok ostal v prečni legi, ti bodo naredili carski rez, brez bolečin in napenjanja in morebitnih groznih posledic, se boš samo zbudila in ti bodo dali tvojo pikico v naročje. Zato se jaz več ne ubadam s tem, eden in drugi porod imata svoje prednosti in slabosti. Naj bo tako, kot ti je usojeno. Pa srečno.
|
|
|
|