|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberke 2008 - 2.del
27.11.2008 10:51:48   
Ana Luna
anonimna, s taščami je križ! veliko nas je še takih, ki smo se že kdaj znašle v podobnem položaju in res so redke tašče, s katerimi bi bilo idilično živeti. Zet - tašča je veliko manj delikatna relacija kot tašča - snaha. Mame so pač navezane na svoje sinove, še toliko bolj, če s svojimi soprogi morda nimajo najboljšega odnosa, in potem je snaha za vse kriva, saj njen sin ne pripada več njej ...

Poskušaj čim več mislit na malo štručko in delaj načrte, kaj vse boš počela z njim/njo, ko malo zraste, sanjari o igrah, pravljicah, pesmicah ... samo poskusi odmislit trenutne težave s staro! Vem, da je to težko, ampak naredi to uslugo sebi in malemu dojenčku.

Ne daj se, Ines!!! user posted image

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
27.11.2008 10:52:08   
b
Anonimana  ne daj se. Prvo je da se morata z možem o vsem tem pogovorit in pa seveda odločit da imata vidva svoje življenje in ljuba laščica pa svoje.
Sedaj je čas da misliš na user posted image in da se čim bolj izogibaš negativnim ljudem. Na koncu se vedno vse dobro reši le če je razumevanje med partnerjema ter otrok veliko prenese v družino. Samo pazi da ne bo že v začetku prihoda takoj vključena tašča. Upam pa da ni tvoj dragi tudi taščin ljubček ki brez mamice ne more.
Pogumno naprej sedaj pa pojdi na zrak s kakšno dobro prijateljico si načrpat energijeuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
27.11.2008 10:53:06   
Anonimen
hvala vam vsem....ja js sem se res odločila, da se odmaknem, ker ne rabim tega in moj me pri temu čisto podpira. vsaj za nekja časa, da si baba mal gor pride kaj dela, sam ponavadi je tk, da takim itak ne moreš dotajčit....oni imajo svoj prav in konec....js sem rekla svojmu, da če pa misli še tastara kej težit ji pa tud v bolnico ne dovolim pridet kaj šele pol domov, js takih ljudi ne rabim ob seb, ki se hinavsko smejijo in veselijo po drugi strani pa nož v hrbet. pa sej bo....še kak dan da prespim, pa bom jaz tud fajne volje nazaj...še posebej ko imam danes pregled. 

(odgovor članu CIPRESA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2828
27.11.2008 10:54:52   
Ana Luna
Lahko pa se res že pripravljaš na odhod, če se ne motim je driska tudi en znak med vsemi ostalimi za rodit

mene danes tudi čisti ... user posted image martka, a misliš, da bova midve naslednji?

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
27.11.2008 10:55:28   
*nina*
ne moj dragi ni mamnin sinek, daleč od tega in to imam res srečouser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2830
27.11.2008 10:57:53   
*nina*
u šit....

(odgovor članu *nina*)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
27.11.2008 11:01:27   
lonja
Daaaan,

Samo javim se, da boste vedele, da še ne prehitevam user posted image . Me pa konkretno šraufa, čeprav je bila tudi zame tale noč božanska proti vsem preteklim. Sm spala kt top. Pa res ne vem, a je res tak odvisno, kako se bebica odloči, da bo zaspala. Enkrat s pritiskanjem na mehur in n-timi obiski stranišča, dans pa recimo tko, da sem šla sam enkrat. Ne razumem user posted image .

Sem pa tudi jaz zdej do konca zapakirala torbe. Kaj pa vem. Dans je le mlaj...user posted image . Katera   gre še danes v LJ porodnišnico? Da vem, ali obstaj opcija, da se najdemo. Ker sem že skor prepričana, da bomo dans šli...user posted image . Edin problem je, da se moj user posted image nekje po Dolenjski potepa. Upam, da ga uspem najt user posted image . Ker sama rodit pa ne grem. To pa ne. Niti pod razno.

Anonimna user posted image zate. Jaz imam samo tasta, tašča mi je umrla, pa tudi za njega velja: manj kt ga vidim, rajš ga imam user posted image . Velja kt prbito, čeprav se sliši grdo.

Imejte se, kaj bomo pa dans jedle?

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2832
27.11.2008 11:19:41   
martka
mene danes tudi čisti ... martka, a misliš, da bova midve naslednji?

ah, kaj pa vem....

pustiva se presenetit- pričakujva nepričakovano...user posted image

ko se bo pa začelo zares- opa, za takrat pa imam natančen scenarij! saj veste- moč vizualizacije!!!

aja, samo v mojem bušiju je še vedno direndaj...

kaj pa v tvojem? je vse mirno?

Zazri se v otrokove oči, ničesar globljega ne boš našel.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
27.11.2008 11:20:03   
5ra_28
Evo mene iz porodnišnice, ampak še vseeno 2 v 1!

Najprej čestitke vsem novim mamicam in njihovim malčkomuser posted image user posted image user posted image user posted image .

Zdaj pa grem mal prebrat kaj se je dogajalo ta 2-3 dni.

Aja, jaz sem iz ponedeljka na torek ponoči bila 'kaput'....bruhala kot vidra, wc user posted image , vročina 38, pa slabo. In ker malega celo noč in dopoldan nisem dobro čutila (sam kakih 5 rahlih gibov v celi noči in dnevu) sem šla na ctg, kjer so me zadržali v CE porodnišnici. Po dveh infuzijah in litru tekočine, se je mali prebudil, tako da sem tudi jaz bila zaradi tega boljše. V bistvu je bil posledično od mene čist dehidriran in se sploh ni premikal. Niti na UZ! Ubogi revček, je mislil, da sva v puščavi.
No, zdaj sem zdrava, 9 dni do roka, mali pa še kar kampira not, namest da bi prišel.

Upam da je kakšna porodna zgodbica gor.user posted image

Končno smo trije:)

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
27.11.2008 11:21:27   
martka
Imejte se, kaj bomo pa dans jedle?

zate ne vem, mi bomo gobovo juho in ajdove žgančke
in vanilijev puding s podloženim bebe piškotom

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 2835
27.11.2008 11:41:36   
Ana Luna
aja, samo v mojem bušiju je še vedno direndaj...

kaj pa v tvojem? je vse mirno?

moj je pa bolj miren že nekaj dni. malo se izboči nekajkrat na dan in to je to. danes mam itak pregled, pa bomo videli, kaj bo teta gin. rekla.

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2836
27.11.2008 11:52:36   
medika 13
dobro jutro ... jaz sem danes spala ko angel do 11ih ... pa vidim, da smo skoraj vse dobro spale user posted image mi je sam škoda, da ni možno presežkov spanja kam hranit za hude časeuser posted image user posted image ....  sem imela pa ful čudne sanje, se mi je prvič sanjalo kaj povezano z nosečnostjo oz porodom ... ful v živo sem sanjala, da se mi je odluščil čep
drugače sem pa ful besna, so se mi naredili 4 herpesi user posted image sem mela celo nosečnost mir

anonimna naj te tašča ne vrže iz tira, misli nase, svojega dragega in user posted image ... tale je samo zate user posted image

5ra_28 lepo, da si nazaj doma in da sta oba ok

kosilo: juhica, sladki njoki in kompot

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
27.11.2008 12:01:57   
čebeli
Dons sem mela tut jaz svoj prvi ctg...in sem skor zaspala na tisti miziuser posted image . Kot da ne bi še 3 ure nazaj grela tople postle...user posted image No, dete je strašno živahno, utrip ima normalen, drugo pa ne vem nič, mi niso nič pogledal. Aja, zadnjič so me pozabli dat na tazadno preiskavo za toxo...pol je sestra urgentno zahtevala mojo kri iz shrambe in so jo potem še za toxo čekiral...in sem negativnauser posted image . Sam za naslednjo bušikasto rundo, jo pa že morm nekje staknit, da bomo imuni... a katera kej ve kako bi jo fasala? Sam mačk pa ne grem lizat - rabim kakšno drugo opcijo!user posted image user posted image user posted image

In končno sem dobila tut napotnico za P...za vsak slučaj. Sej še niti slučajno ne mislim jit not pred Miklavžem!

Za seznam: Naslednji pregled (sam ctg) imam 3.12., zredila sem se za 16 kg, obsega pa imam 99 cm. Izgledam pa točno tako, kot bi požrla žogo...se je še babca smejala, ko mi je to povedala. In, verjemte kako debelo sem jo pogledala, ko pa zmer tko tečna zgleda...user posted image Ja, včasih ljudje res presenetijo.

< Sporočilo je popravil čebeli -- 27.11.2008 12:06:12 >

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
27.11.2008 12:03:53   
mamabranka
IZVIRNO SPOROČILO: tinca123

Dobro jutro Decemberčice!

Tale polna luna ima name super efekt - spala sm k top do 5h. Očitno še ni moja polna luna, glede na moj PDP, bo pa naslednja.user posted image Pravijo da ženske bolj pogosto rojevajo k je polna luna.

Punce, danes je Mlaj, polna luna bo čez 2 tedna, takrat bo veselo!

Našemu Razgrajaču Eneju, se je na Miklavževo pridružil še en razgrajaček Vid.

(odgovor članu tinca123)
Neposredna povezava do sporočila: 2839
27.11.2008 12:09:25   
čebeli
IZVIRNO SPOROČILO: mamabranka

IZVIRNO SPOROČILO: tinca123

Dobro jutro Decemberčice!

Tale polna luna ima name super efekt - spala sm k top do 5h. Očitno še ni moja polna luna, glede na moj PDP, bo pa naslednja.user posted image Pravijo da ženske bolj pogosto rojevajo k je polna luna.

Punce, danes je Mlaj, polna luna bo čez 2 tedna, takrat bo veselo!

user posted image Ja, spet ste ene pozabile, da je črn krogec prazna luna...user posted image Js sem se v otroških letih to zapomnila tko, da so luno vn izrezal in je ni, zato je črno...tema...(mir za nosečke bi rekla pa zdej)user posted image

Ah, ja, pa DECEMBRČICE smo...user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil čebeli -- 27.11.2008 12:10:46 >

(odgovor članu mamabranka)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
27.11.2008 12:16:56   
CIPRESA
IZVIRNO SPOROČILO: martka

Ja, saj ne delam panike... sam neseser sem pa vseeno pripravila...user posted image user posted image

user posted image user posted image sam da je pripravljeno, res neveš kdaj te zagrabiuser posted image user posted image

5ra_28 samo da sta O.K., kar naj še malo kampira notri, da se ti spočiješuser posted image

A če je mlaj pol  ni akcije?user posted image user posted image Pol bolj spimo?

09.08.2005 - ŽIGA
04.12.2008 - ANJA

(odgovor članu martka)
Neposredna povezava do sporočila: 2841
27.11.2008 12:21:38   
Bimba80
Glede te lune......moja tašča pa pravi prav za to luno, da naj povlekla nosečnice v porodnišnico......celo ko sem povedala, da sem noseča, je začela od zadnje menstruacije štet devet teh mladih lun......tako ona pravi črni luni, naj bi bila mlada in pomeni, da se šele začenja delat........no in moja deveta luna je prav ta danes......samo kot sem pogledala na koledarju naj bi bila prazna (popolnoma) šele ob 17.55 in celo ginekolog je rekel, da je ponavadi več porodov nekaj dni po luni:)))))

Katera bo torej naslednja?

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
27.11.2008 12:23:28   
mamabranka
Anonimna, sočustvujem s tabo. Sem na podobnem, z razliko, da je tvoja tašča v bistvu moja mamauser posted image . Sem tud že pisala o tem, da me je prjavla socialni,... no ja življenje gre naprej, ampak tud veliko živcev gre zato, kar delajo nekatere stare babe (tudi moja "mama"), čisto nezrele reakcije, kot triletniki. Ko sem zahtevala opravičilo (ko sem se pogovarjala z mojo babi), mi je mami poslala pismo in se mi opravičila zato, ker se je ona sploh rodila, in da je sploh nas imela, ne pa za njena dejanja, ki jih je naredilauser posted image .

Take so nekatere, upam, da bo tvoj vredu in, da bo potegnu s tabo! Če nima te moči, potem... Moj me je takoj podpru, ko sem prekinla stike, ampak pravi, da bi bil čas, da se soočim z mamo in ji povem svoje, v obraz! Sama pa nisem taka, mislim besede mi glih ne tečejo, kot bi morale. Že med prvo user posted image  mi je težila, da sem si izbrala napačnega,... no ja se mi ne da njenih besed pisat (če bi imel veliko,veliko,veliko denarja, pa bi bil dober, ker bi jo lahko preživljal in bi mi ona lahko usmerjala življenje,...). No hotla sm te potolažit, da nisi sama in upam dda se vse srečno konča!

prihaja enauser posted image , ki ti bo spremenila življenje :) user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2843
27.11.2008 12:39:23   
mamabranka
IZVIRNO SPOROČILO: čebeli

Aja, zadnjič so me pozabli dat na tazadno preiskavo za toxo...pol je sestra urgentno zahtevala mojo kri iz shrambe in so jo potem še za toxo čekiral...in sem negativnauser posted image

Izgledam pa točno tako, kot bi požrla žogo...se je še babca smejala, ko mi je to povedala. In, verjemte kako debelo sem jo pogledala, ko pa zmer tko tečna zgleda...user posted image Ja, včasih ljudje res presenetijo.

Tudi mene je moja pozabla dat na zadnji test, pa sm jo morala sama spomnt, in še enkrat it v laboratorij, user posted image  tud doktorji so sam ljudje.
Mene je pa tko ginekologinja presenetla, ka je bla za spremembo dobre volje, pa nasmejala se je moji izjavi,... prejšnji teden. Bomo vidl čez en teden, ko jo spet vidm, če ne bom prej pristala v P z malim v naročjuuser posted image .

Torej  za seznam : pregled 3.12 (na moj 28 rojstni dan user posted image ), še zmeraj +3kg (po domači je bolj +2kguser posted image ), obseg pa 105cm.

< Sporočilo je popravil mamabranka -- 27.11.2008 12:42:24 >

(odgovor članu čebeli)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
27.11.2008 12:58:27   
5ra_28
Končno sem vas mal uspela prebrat. Hvala vsem za skrb in lepe želje. Mogoče sem zato tak hitro ozdravela. user posted image

Majčika pa je rodila kot po tekočem traku. user posted image user posted image  Ponoči se še MED POPADKI javi tu, mal kasneje pa že konc. Srečnica!!!

Čestitke še enkrat vsem ostalim novim mamicam.

Jaz pa zadnja dva dni ne morem spat. Najprej tisto burno noč, obe nogi sta me fuuuul boleli od kolkov pa vse dol. Enako kot pri gripi, ko te udi bolijo, mišice in kosti skupaj. Pa sem mislila, da je to zarad tega mojga virusa. Sam dans ponoči pa še kar, kljub temu da sem bila že ok. Ponoči sem kar jamrala, pa špikalo me je nekaj, ...da sem proti jutru zaspala sede. Ker drugače več enostavno nisem mogla ležat!!! Še dobro da sem v P imela svojo sobo (zarad virusa), ker sem ponoči kar jamrala. Pred tem pa  vse mesce spala kot polhek.

Seznamček...lepo ga rihtate, pridne. Jaz bi se dala na čakalno listo, če bi bilo po moje, sam če pa malemu ni.user posted image

Punčke na seznamu 'rodile so' pa 'orgn' prevladujejo. Martka...jaz pa vem za vražo ravno pbratno, da se fantki kasneje rojevajo. To naš seznamček potrjuje.

Grr, katera me je nasr..a, da je v dm torbica za voziček s flaškami??? Ker sem mogla it pol nazaj v milerja po tisto grdo plavo torbo...sam flaške chicco pa so not. user posted image Je pa res, da so v dm lepše...barvaste in tut rdečo so meli. Pa je nisem vzela, ker dveh pa ne rabim...

Čebeli, mislim, da si površno brala ali pa si nisi zapomnila. Obe z Juliko sva pisali o DM-ovi torbi, ker si jo je ona kupila (mislim vsaj), in da so not pripomčki, robčki itd. Jaz pa sem en teden kasneje razlagala o Müllerjevi torbi, ki sem si jo kupila in da so not flaške in dudice od Chiccota.

Končno smo trije:)

Neposredna povezava do sporočila: 2845
27.11.2008 13:27:42   
mavrica72
No, da se vam še jaz oglasim, včeraj mi namreč ni uspelo user posted image . Za menoj je pregled (še vedno čisto zaprta) in prvi CTG. Imam pa eno vprašanje za tiste, ki ste bolj na tekočem s CTG-ji. Morala sem namreč ležati nekaj časa na levem boku, pa potem na desnem boku in na koncu še na hrbtu. Problem pa je, ker na levem boku je bila zelo slaba hitrost utripa. Gibalo se naj bi med 120 - 160 udarcev na minuto, pri meni je pa krivulja risala tam med 100 in 120 (včasih je samo malo poskočilo na 140). Res je, da se je na levem boku
user posted image  zelo premetaval, vendar to naj ne bi imelo vpliva. Sedaj res ne vem, ali moram biti kaj zaskrbljena zaradi tega, ali kaj to pomeni. Ko je gin. videl rezultat CTG-ja, mi je rekel, da naj v nedeljo še enkrat pridem, ker ni ravno zadovoljen z utripi na levem boku user posted image . A je imela katera podobne probleme?

Glede današnjega spanja - tudi jaz sem spala zelo dobro, če izvzamem bolečine pri obračanju iz ene strani na drugo stran. Še zgaga me ni nič pekla nocoj user posted image

Seznamček je pa res super urejen. Čestitke urejevalkam, imam pa samo en majhen predlog - mogoče bi bilo dobro, da se na koncu doda še tel.št. kam lahko sporočimo novičke user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
27.11.2008 13:36:06   
julika
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

Grr, katera me je nasr..a, da je v dm torbica za voziček s flaškami??? Ker sem mogla it pol nazaj v milerja po tisto grdo plavo torbo...sam flaške chicco pa so not. user posted image Je pa res, da so v dm lepše...barvaste in tut rdečo so meli. Pa je nisem vzela, ker dveh pa ne rabim...

Čebeli, mislim, da si površno brala ali pa si nisi zapomnila. Obe z Juliko sva pisali o DM-ovi torbi, ker si jo je ona kupila (mislim vsaj), in da so not pripomčki, robčki itd. Jaz pa sem en teden kasneje razlagala o Müllerjevi torbi, ki sem si jo kupila in da so not flaške in dudice od Chiccota.

jp,sem si kupila dm-ovo torbo.še bom enkrat napisala kaj je bilo v torbi (če še katero zanima mogoče):
velik paket vlažilnih robčkov (za ritko),mali paket vlažilnih robčkov (za celo telo),kremica za ritko,2 plenički za enkratno uporabo.zraven torbe je tud previjlana podloga,torbica za flaško,vrečka oziroma posebej "žakeljček" za plenico(umazano).
sem tud sprobala kolk gre v torbo in sem ful zadovoljna.spraviš precej stvari notr.lahk jo tud na voziček obesiš.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 2847
27.11.2008 13:47:27   
mamabranka
IZVIRNO SPOROČILO: mavrica72

No, da se vam še jaz oglasim, včeraj mi namreč ni uspelo user posted image . Za menoj je pregled (še vedno čisto zaprta) in prvi CTG. Imam pa eno vprašanje za tiste, ki ste bolj na tekočem s CTG-ji. Morala sem namreč ležati nekaj časa na levem boku, pa potem na desnem boku in na koncu še na hrbtu.

Sm bla že parkrat na CTGju, pa nikol niso rekl, da se morm kej obračatuser posted image . Sam uležat oa čakat 20 min. Tud v prvi nosečnosti ni blo nič obračanja.

(odgovor članu mavrica72)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
27.11.2008 13:50:52   
Bimba80
Jaz sem že dvakrat bila na ctg-ju.......obračat pa sem se morala zaradi tega, ker moja rožica ko greva na ctg spi.......pa jo je hotel atako malo zbudit.......mi je pa vsakič g rekel, da je kar lep ctg.......več pa nevem ti povedat.......

Neposredna povezava do sporočila: 2849
27.11.2008 13:59:02   
martka
CTG- bila sem 2x in se mi ni bilo treba nič obračat...
samo, ve vse pišete o neki ravni črti, jaz nimam nobene ravne črte nikjer...
eni hribi so zgoraj (srčni utrip) in eni malce nižji spodaj na listu...

gin. pa nikoli ne reče da bi bilo kaj posebnega, lep ctg in napiše bp v materinsko.
grem v pon, spet in bom vprašala...

zdaj pa še to...
nakazilo denarja iz csd- meni so poslali odločbo, danes pa sem plačevala račune preko elektronskega bančništva in ugotovila, da nekaj ne štima... potem pa vidim, da nakazila 269€ ni nikjer... halo?!? a je še katera s takim primerom?
moram poklicat, a danes ni uradnih ur, pa še ves čas je zaseden telefon.

(odgovor članu Bimba80)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kako bi reagirali ..
Admin

če bi šel vaš mož na kavo z bivšim dekletom, ki je že leta ni videl, da se malo "pogovorita"?