|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
26.11.2008 15:08:31   
Lsica
bačko, ti si v Lj. rodila, a ne.
Veš kaj več kako je zdaj z EA v Lj. porodnišnici? Oziroma kaj sploh je na voljo za lajšanje bolečin?  A je res, da je ležeča poza pri porodu pravilo (obvezna) ?
Kako je s celjenjem presredka? Tega me je najbolj strah, ker porodne bolečine, OK, hudo, ma mine, da ti pa kaj narobe zašijejo...user posted image .

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
26.11.2008 15:14:13   
Lsica
manna, čist so me odnesli tile porodi. Seveda je super, kar slišimo, čestitke za tvojo (vajino) zdravo punčko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Zdaj pa lahko začneta razmišljat o imenu...
... in o  nabavi roza oblekc,...user posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
26.11.2008 15:18:50   
bačko
Lsica glede epiduralne ti jaz no morem kaj povedati veliko ker se nisem zanima nič glede tega.Mislim pa da je v ljubljani bolj težko dobiti epiduralno.Najbolje bi bilo da malo po RR pogledaš glede EA!Se opravičujem ker ti ne vem povedati nič o tem.
Jaz nisem imela nobenega problema glede celjenja presredka.Nič me ni bolelo.Nekatere šivi bolijo.To je spet odvisno od posameznice.Meni so lepo zašili.Vsaj moj je tako rekel.user posted image user posted image user posted image Ti pa tako povem.Ne preveč razmišljati glede bolečin in ostalih stvari.Vsaka drugače to doživi.Mene osebno ni preveč bolelo.Bolj boš razmišlajla o tem bolj te bo potem strah poroda.Verjemi vse bo uredu!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
26.11.2008 15:19:52   
bačko
Manna čestitke za dobro opravljen pregled in upam da bo res punčka!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
26.11.2008 15:22:04   
majana79
A je res, da je ležeča poza pri porodu pravilo (obvezna) ?

O tem je pisal dr. Pušenjak in ni obvezna, je pa odvisna od stanja porodnice. Ko je enkrat mehur predrt, te dajo praviloma vedno ležat zaradi varnosti in ker te ne nadzorujejo vsako sekundo in je tako lažje.

Lsica, to je tudi moja prva nosečnost, vendar ti svetujem da se poskušaš čim manj obremenjevat kako bo, ker boš samo živčna, dobila 1001 informacijo, vsaka bo drugačna, na koncu pa boš zmedena in prestrašena... Če te zanima EA, pa najboljše da povprašaš kar v porodnišnici, takrat ko dajejo informacije o tem.

Na koncu bo vse tako kot mora bit. user posted image

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
26.11.2008 15:22:36   
manna
user posted image Hvala, hvala
Ja, o imenu že razmišljamo, ampak zaenkrat sva še bolj brez idej.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
26.11.2008 15:39:05   
Lsica
Ja, vse bo v redu in tako kot mora bit. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ste!

Mi je ostalo v spominu, kako si je ena poskušala lajšati bolečine pri porodu - zamišljala si je, da ji vsak popadek, vsaka bolečina, ki jo je doživela, en listek na popku, ki se mora razcveteti, da bi na koncu lahko zagledala svoj najlepši dragulj. Lepo, a ne? Vse je v glavi. 

Zdaj pa grem pripravit ko-čerjo (ker moj user posted image danes dela do štirih).
A veste, da mi danes sploh še nič ni blo slabo. Pa to je super. I feel gooduser posted image (čeprav vem, da je tale slon namenjen za druge stvari, ampak mi tega do nadaljnjega ne smemo počet...)
Lepo se mejte  še naprej in pridno čvekajte....

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
26.11.2008 19:41:51   
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: manna

A nobena ne bo komentirala mojega presrečnega včerajšnjega pregleda.... Jaz pa kar še mislim na to.

Ste pa s klepetanjem že pri porodih! Najbrž je ko greš prvič rodit lažje ker sploh ne veš kaj te čaka. Mene sploh ni strah. Ene rečejo, da so mislile da bo hujše, ene pa rečejo, da si v življenju niso predstavljale da lahko nekaj tako močno močno boli. Sploh si ne predstavljam kako bo, ampak si mislim, da je najboljš da prepustiš telesu da naredi svoje, saj je najbrž najslabše da se upiraš bolečini ker pol gre še slabše... Ja, lahko rečt ane.

se strinjam s tabo. Bolj odprt in židane volje user posted image kot greš na porod, bolje ti je. jaz se spomnem, da sem bila čisto euforična user posted image . Komaj sem čakala klistir, pa potem sem vedela, da sledi britje, pa vsa cerimonija. Najlepše pa je bilo na koncu, ko sem mojega tatija s tamalim v roki zagledala in tiste njegove solzne učke (namreč nisem ga v 8 letih še videla jokati). Samo za ta trenutek, bi šla še 16x rodit user posted image

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
26.11.2008 19:42:04   
kalanteja
jst sem bila danes na nuhalni, vse ok, mi je malo namignila, da bi fantek bil, ampak mi bo povedala po 20 tednu, drugače sem ga pa gledala pa gledala, fajn je, tudi fant je bil navdušen, je pa bejbi bil malo len, je spal, sem mogla kašlat, da sem ga zbudila, to je res nekaj neverjetno leppga

lep večer

Julija, 9.6.2009

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1709
26.11.2008 19:43:36   
amaya

A nobena ne bo komentirala mojega presrečnega včerajšnjega pregleda.... Jaz pa kar še mislim na to.

Ste pa s klepetanjem že pri porodih! Najbrž je ko greš prvič rodit lažje ker sploh ne veš kaj te čaka. Mene sploh ni strah. Ene rečejo, da so mislile da bo hujše, ene pa rečejo, da si v življenju niso predstavljale da lahko nekaj tako močno močno boli. Sploh si ne predstavljam kako bo, ampak si mislim, da je najboljš da prepustiš telesu da naredi svoje, saj je najbrž najslabše da se upiraš bolečini ker pol gre še slabše... Ja, lahko rečt ane.

user posted image

bo pupika vidim user posted image . Potem pa te kr v user posted image oblečemo user posted image . Samo veš kaj pravijo: pupikam lahko še vedno po poti kaj zraste user posted image

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
26.11.2008 19:45:27   
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: kalanteja

jst sem bila danes na nuhalni, vse ok, mi je malo namignila, da bi fantek bil, ampak mi bo povedala po 20 tednu, drugače sem ga pa gledala pa gledala, fajn je, tudi fant je bil navdušen, je pa bejbi bil malo len, je spal, sem mogla kašlat, da sem ga zbudila, to je res nekaj neverjetno leppga

lep večer

user posted image user posted image user posted image

samo da je vse Ok

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 1711
26.11.2008 20:54:42   
majana79
Kako je hecno, ko najprej odštevamo dneve do prvega pregleda, potem do nuhalne, potem do drugega pregleda. user posted image Pa vse smo junijke, ampak imamo tedne razlike med datumi... Mi imamo NS šele 9.12. in se mi takoooo vleče spet. Upam da bo dete kaj zraslo do takrat, na prvem pregledu je bil 'malo majhen'.
Čestitke vsem, ki ste že imele NS in je vse ok. Jaz skušam bit pozitivna, vendar imam vseeno malo 'strahu' da bo kaj narobe in zato še nisva povedala staršem in nobenemu od bližnjih, razen jaz šefici zaradi narave dela... Mi je lažje povedat neznancem oziroma vam user posted image , kot pa njim, ker vem da bi bili veliko bolj razočarani kot midva, ki se zavedava da lahko pride do težav. Pa ne vem če bi oboji podprli vsako najino odločitev...
No ja, ne smemo mislit slabo, upam pa da se bo že vsaj približno videl spol. user posted image Mene še vedno dajejo občasne slabosti in moram tako kot je ena prej že napisala, stalno nekaj jest, ker če ne sem kot cunja. Hvala bogu se na tehtnici ne pozna preveč.

Imejte lep večer vse souser posted image

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
26.11.2008 21:03:33   
Lsica
user posted image user posted image user posted image Čestitke kalanteja za  zdravega fantka. Te bom vprašala isto kot manno - ime mu bo...???

Jaz pa ne vem, če se ne bi pustila presenetiti glede spola - če je to sploh še možno.
Je katera, ki ni vedela spola user posted image do konca?

(odgovor članu kalanteja)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
26.11.2008 21:08:00   
fragola
joj kje mam šele jaz nuhalno, komaj 16.12, joj upam, da pride kamlu ta dan!

Upanje zadnje umre!

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
27.11.2008 8:00:02   
July08
Z velikim veseljem sporočam da sem imela včeraj NS in oh - bilo je res lepo. Rezultat je menda več kot odličen (1,2mm) pa tudi vse ostalo štima tako kot je treba, vsi organi pa rokice in nogice..vse je tako lepo popolno. Res je bilo prijetno. Pušenjak resnično deluje tako sproščen in iskren in pomirjujoč.. Imeli bomo menda punčko!! Čeprav sva z lubijem nekej sumila da bo fantek, sva oba presrečna, saj je važno samo da je zdrav/a. Pravkar sva povedala sodelavkam/sodelavcem (delava v istem podjetju) in vsi so fuuuul veseli.
Tudi vam vsem, tistim ki greste na NS, želim tako lepe trenutke kot sva jih imela midva včeraj! No, pa tudi na ostalih pregledih.

Oj, Manna, bravo! Priznam, da sem nekako spregledala tvoje sporočilo user posted image  Super, da je bila NS tako pozitivna izkušnja! Jaz bom šla v tej user posted image  tudi prvič na NS, in upam, da bo tako fajn, kot je bilo pri tebi. Imam jo 8.12.
Jaz pa sumim na punčko, ampak mislim, da se pri NS še ne moraš zanesti na napoved, sploh če reče G, da bo punčka, ker se je ravno to leto zgodila dvema kolegicama, da je "punčkam" po NS lulček zrasel user posted image user posted image

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu manna)
Neposredna povezava do sporočila: 1715
27.11.2008 8:14:32   
lenika
Včeraj sem postavila vprašanje o epiduralni in danes me je skoraj kap, ko sem videla, koliko ste se razpisale. A v Izoli se epiduralna plača? Koliko pa? V Novem mestu, kjer bom jaz rodila je zastonj.

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
27.11.2008 8:28:54   
bačko
Jutro!
Vsem ki ste imel NS in ste dobro upravile vam čestitam.user posted image user posted image user posted image user posted image
Kalanteja čestitam za fantka!user posted image user posted image user posted image
Jaz imam pa jutri NS in me je malo strah.Pri Žani ni bilo vse uredu in sem mogla iti še na Polikliniko dati kri za dvojni presejalni test.Test pa je pokazal da je vse uredu.Upam da bo tokrat drugače in bo že na NS vse uredu.
Tako še naslednji teden sem doma potem pa grem delat.Žana je pa danes grozno sitna.Kar naprej nekaj joka in hoče imeti.Prav grozno je včasih.Ampak kaj hočemo.To so mali otroci.Je drugače pravi srček.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
27.11.2008 8:32:47   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica

Ja, vse bo v redu in tako kot mora bit. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ste!

Mi je ostalo v spominu, kako si je ena poskušala lajšati bolečine pri porodu - zamišljala si je, da ji vsak popadek, vsaka bolečina, ki jo je doživela, en listek na popku, ki se mora razcveteti, da bi na koncu lahko zagledala svoj najlepši dragulj. Lepo, a ne? Vse je v glavi. 

Lsica, itak, da bo vse v redu! Mene je mož vprašal ene leto dni po prvem porodu, kako si še sploh želim še enega otročka, pa sem mu rekla, da je vse, kar je bilo slabega in bolečega pri porodu, že zdavnaj pozabljeno!
Pa spomnim se, ko je rodila moja prijateljica, pa jo pokličem v porodnišnico in mi reče: Zakaj nisi povedala, da tako zelooooooo boli. Pa sem ji rekla, počakaj še dva dni, in vse bo pozabljeno! Pa mi je otem kasneje pritdila. Zakaj bi ženske , ki grejo prič rodit, strašil. To po moje res nima smislq. Tako ali tako pa vsaka porod doživlja drugače, a ne?

Želim vam lep dan, brez user posted image .
pri nas je krasen sonček, ampak zelo mraz.

našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
27.11.2008 8:38:16   
manna
Dobro jutro!
Kalanteja; čestitam za pregled!! user posted image
Bačko; držim pesti!
Meni je pa čudno, ko ene, ki so imele carski rečejo, da vseeno bi takoj zamenjale in šle rajši naravno rodit če bi bilo možno - torej je carski še slabša možnost?

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
27.11.2008 8:40:09   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Jaz imam pa jutri NS in me je malo strah.Pri Žani ni bilo vse uredu in sem mogla iti še na Polikliniko dati kri za dvojni presejalni test.Test pa je pokazal da je vse uredu.Upam da bo tokrat drugače in bo že na NS vse uredu.
Tako še naslednji teden sem doma potem pa grem delat.Žana je pa danes grozno sitna.Kar naprej nekaj joka in hoče imeti.Prav grozno je včasih.Ampak kaj hočemo.To so mali otroci.Je drugače pravi srček.

Bačko, držimo pesti, da bo jutri na NS vse v redu!
Jaz sem pa še vedno v službi. Letos delamo samo do 19.12. in sem se odločila, da bom do takrat poskusila zdržati. Nameravam iti pa potem malo na bolniško, bomo videli, kakšno bo počutje.
Naša dva fanta sta bila pa včeraj popoldne za znoret sitna. Starejši ni nič spal v vrtcu, kar pomeni, da je potem siten celo popoldne in mu oči kar obrača user posted image  Vedno ga prepričujem, da se mora potruditi v vrtcu, zapreti učke in zaspat. Potem pa enkrat rata, drugič ne.
Mlajši si je pa zapičil, da bi gledal risanke. Čisto je obseden z risankami user posted image  Ko ju pridem iskat v vrtec, mi najprej reče: A boš dala doma risanko???!!! Potem jih komaj prepričam, da gremo malo ven, na zrak. Včeraj mi je še ratalo, ker je zunaj še malo snega in smo se kepali. Ampak kaj, ko se tako skregata, in začneta v glavo metati sneg, potem pa jok... Ampak kot praviš, to so mali otroci in tudi oni imajo svoj prav.
Je pa najlepše, ko se skregata, in mami začnepametovati, da se to ne sme, da sta prijatelja, in se potem objameta in lubčka data. Res sta srčka!

našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1720
27.11.2008 8:41:37   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: lenika
A v Izoli se epiduralna plača? Koliko pa? V Novem mestu, kjer bom jaz rodila je zastonj.

Tudi v postojni se EA plača. Ne vem točno, koliko, v SIT-ih je bilo to 40.000.

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
27.11.2008 8:44:13   
July08
Moram povedati, da je šla moja prijatelica glih v porodno! Kar kurja polt mi gre! PDP je imela 22.11., pa vsak drugi dan hodila na pregled, zdaj bo pa očitno šlo zares!
No, ravno njej so na NS rekli, da je punčka, potem na UZ, da je fantek, kasneje se pa zardi lege ni več videlo (popkovina med nogama). Zdaj bomo pa videli, kaj bo user posted image

našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
27.11.2008 8:52:00   
lenika
July08 navijamo za kolegico, da bi šlo čim hitreje in čim manj boleče. Drugače se pa jaz ne strinjam s tem, da je potrebno nosečnicam govorit, da porod ni nič hudega. Meni so vsi govorili, da sploh ne boli tako zelo, da je hitro konec,... in tako sem si tudi predstavljala. Potem sem pa v porodni mislila, da umiram oziroma, da je z menoj kaj res hudo narobe, da nobene ni skoraj nič bolelo, meni je pa za umret. Bi raje videla, če bi me pripravili na to bolečino in bi vedela, da ne umiram.

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
27.11.2008 8:53:02   
MONY25
Hej...

Js sm pa čist nova kle gor, prvič prebiram tele forumčke, pa sm se odločila, da še js mal pišem...Stara sm pa 25 let.
1.10.08 sm presenečena zvedla, da sm noseča. Test sm delala na šihtu, k nism mogla zdržat do doma user posted image , pa se je kr plusek pokazu...komi sm čakala, da pridem dam, da mojmu povem, k si ga je pa tooooooook želel, da ne znam objasnt. čist je bil presrečen...no, zdj sm noseča 13 tednov, dons ob sedmih zvečer me pa čaka nuhalna (komi čakam)-sam, da bo vse ok! Rok mam 5.6.08. Mi je pa G reku na prvem UZ, da je bl mejhen plod (nimam pojma, kaj naj bi to pomenil-a je to kej narobe?)

Moj edini tak problem je, da mam depresijo in se zdravim z antidepresivi že skor 7 let, čeprov sm jih zdj prvič nehala jemat (halo, noseča sm user posted image ) . No to je nekak edina taka stvar, k me najbolj bremeni zdj (da bo z mano in z otročkom vse ok)...

Bi pa ful rada zvedla, kaj bo...upam, da se bo dons že vidl user posted image

no v glavnem, to je na kratko o meni...vsem pa želim čimlepšo nosečnost...

Za dežjem vedno posije sonček....:)

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
27.11.2008 9:21:27   
July08
Pozdravljena, Mony25! Čestitke za user posted image  in lepo user posted image  želim!
Upam, da ti bo mala pikica in potem sonček odgnal depresijo! Saj po moje boljšega darila ni!
Te bojo souser posted image , ki to bolj obvladajo, vpisale na seznam..

našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu MONY25)
Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?