|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
26.11.2008 7:57:00   
Lsica
DOBRO JUTRO! Ura je že skor 8, pa še nobenga  nikjer, da bi mu jaz povedala, da men pa dans ni prav nič slabo. Pa še sonček se kaže. Razmišljam o kratkem sprehodu v hladnem svežem jutru, npr do knjižnice. (sem pa še v posteljiuser posted image ). Ja zadnji čas da vstanemo. Kako je nam lepo... Upam, da uživate vsaj tako kot jaz. Lp.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1676
26.11.2008 8:01:50   
Cally
dobro jutro,

evo, jaz sem tu user posted image
Lepo, da ti ni slabo, verjamem da je prav nadležno, jaz osebno nimam izkušenj z jutranjimi in ostalimi slabostmi... Tudi jaz bi šla raje na sprehod, kot pa da sedim v službi user posted image ...pa tudi v knjižnico bi bilo treba, ja...samo ne najdem izkaznice user posted image

lep dan

cally

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1677
26.11.2008 8:11:06   
lenika
Dobro jutro!

Mene pa nekaj zanima. A je katera v prvo rodila z epiduralno analgezijo ali pa razmišlja sedaj o tem? Jaz sem v prvo rodila po naravni poti, sedaj pa malo razmišljam o tem, da bi šla na predavanje o epiduralni in bi se potem odločila.

(odgovor članu Cally)
Neposredna povezava do sporočila: 1678
26.11.2008 8:18:56   
Anonimen
Dobro jutro!

Jaz sem prvič tudi rodila po naravni poti in tudi sedaj bom. sem pa slišala, da ene rečejo, da je grozen občutek ko ne čutiš noguser posted image .
slabosti- hmmm, ja no, mi je še vedno slabo, vendar hb ne bruham več.

(odgovor članu lenika)
  Neposredna povezava do sporočila: 1679
26.11.2008 8:25:14   
bačko
Jutro!
Včeraj nisem imela časa da bi se javila.Pregled je uspel in tudi videla sem svojega user posted image .Bil je zelo aktiven.Se je premikal sem ter tja.Zaenkrat je vse uredu in tudi G je super.Naslednji pregled imam šele 6.1. V petek pa imam NS.Prav vesela sem bila ko sem šla iz pregleda.Kar smejalo se mi je.Edino v tej nosečnosti bova med 20 in 24 tednom naredila test za sladkorno ker je bila Žano toliko težka.PA ne smem jesti sladkega.Oziroma zelo malo.Pa dve slikici sem dobila!user posted image user posted image user posted image user posted image
Jaz sem Žano rodila po naravni poti in tudi zdaj bom po naravni poti rodila.
Vsem ki jih slabost pojenja jim čestitam.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1680
26.11.2008 8:43:50   
meti21
Jutro!

Midve sva tut že vstali pa jabučka jeva pa risanke gledava.
Včeraj je pa naša mala dama imela 2 leti, praznovanje nas pa čaka za vikend in to oba dnevauser posted image , sej bo sam da bo uživala s prjatlčkiuser posted image .
Jaz sem v prvo rodila z epiduralno in imam zelo dobre izkušnje, res pa je da sem ful zajc za bolečino, zdej se pa še odločam, rada bi pa tut probala naravno rodit, da izkusim to bolečino oz. občutke.

Lep dan punce pa fajn se mejte, pa-pa

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1681
26.11.2008 9:31:57   
Mala_princeska
Ojla souser posted image moje. user posted image

Jaz sem v 1. rodila po naravni poti (ni blo časa da bi mi kaj dali) in tudi v drugo bom. Jaz sem imela srečo, ker razen pritiskanja navzdol hujših bolečin nisem čutila.
user posted image za vse, ki ste brez slabosti. Mene kar želodec zafrkava in mam tak zelo čuden občutek v njem. user posted image
Zjutraj ob 8h sem bila že zunaj, hudega mraza ni, se pregibam s hojo v en manjši klanec, pa še psička se mi znori. Imam vsaj razlog, da se gibljem, ko psičko ven peljem. user posted image

Drugače se počasi ubadam s študijem - imam italijanščino - Amaya (ker vem da si primorka) in ostale tudi - a ima katera kaj it. slovnice na računalniku, v kakem Word dokumentu ??? Mislim glagole (essere, avere) in ostalo? Bi mi zelo prav prišlo. Lahko mi na Zs pišete. Že vnaprej hvala.

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu meti21)
Neposredna povezava do sporočila: 1682
26.11.2008 9:33:03   
tadejluka
Hej !
Jest sem v prvo rodila brez česarkoli, v drugo pa z epiduralno- ni primerjave, zato bom tudi zdej rodila z EA.
Najbolš je ,da narediš tako kot si rekla-greš na predavanje pol se pa odločiš.

Lp

(odgovor članu meti21)
Neposredna povezava do sporočila: 1683
26.11.2008 10:10:24   
natasa28
Vidiš Bačko da je le bilo vse vredu, kljub vsem črnim mislim, tako da v prihodnje samo na dobro mislit pa bo.  Upam da bom tudi jaz v torek odšla nasmejana z pregleda.

lep sonček

(odgovor članu tadejluka)
Neposredna povezava do sporočila: 1684
26.11.2008 10:23:20   
manna
Živjoooo
Z velikim veseljem sporočam da sem imela včeraj NS in oh - bilo je res lepo. Rezultat je menda več kot odličen (1,2mm) pa tudi vse ostalo štima tako kot je treba, vsi organi pa rokice in nogice..vse je tako lepo popolno. Res je bilo prijetno. Pušenjak resnično deluje tako sproščen in iskren in pomirjujoč.. Imeli bomo menda punčko!! Čeprav sva z lubijem nekej sumila da bo fantek, sva oba presrečna, saj je važno samo da je zdrav/a. Pravkar sva povedala sodelavkam/sodelavcem (delava v istem podjetju) in vsi so fuuuul veseli.
Tudi vam vsem, tistim ki greste na NS, želim tako lepe trenutke kot sva jih imela midva včeraj! No, pa tudi na ostalih pregledih.

Lep sončen dan vsem !

(odgovor članu natasa28)
Neposredna povezava do sporočila: 1685
26.11.2008 13:32:21   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica

DOBRO JUTRO! Ura je že skor 8, pa še nobenga  nikjer, da bi mu jaz povedala, da men pa dans ni prav nič slabo. Pa še sonček se kaže. Razmišljam o kratkem sprehodu v hladnem svežem jutru, npr do knjižnice. (sem pa še v posteljiuser posted image ). Ja zadnji čas da vstanemo. Kako je nam lepo... Upam, da uživate vsaj tako kot jaz. Lp.

Tudi meni sedaj že 2 dni skoraj nič slabo! Jupi!
Sem pa skoz bolj lačna in bi ves čas nekaj žvečila. Bo treba mal pazit, ker sem se prvič in drugič preveč zredila. Mi je kar nerodno povedat: 19 kg in 23 kguser posted image . Pa že v osnovi nisem glih suhica.
Sem si zdej obljubila, da bom pazila, čeprav se tudi prej nisem glih basala in redno hodila na sprehode. 

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1686
26.11.2008 13:36:34   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Dobro jutro!

Mene pa nekaj zanima. A je katera v prvo rodila z epiduralno analgezijo ali pa razmišlja sedaj o tem? Jaz sem v prvo rodila po naravni poti, sedaj pa malo razmišljam o tem, da bi šla na predavanje o epiduralni in bi se potem odločila.

Ojla, Lenika, sem zelo podobnih misli. prvič nisem niti razmišljala o tem. In prvi porod je bil rez težak in dolg, na koncu sem rodila z vakuumom user posted image   Drugič sem razmišljala o tem, šla na predavanje, potem pa, ko sem bila v porodni, je babca rekla, da sem že ful odprta, in bo minilo 1-2-3 Res je šlo hitro, rodila v 3 urah, ampak bolelo je pa za znort, res. Vse je šlo res hitro, ampak popadki so bli pa res intenzivni. takrat mi je mož, ki je bil poleg, rekel, da ima dost tega, in je to zadnjič - On je to rekel user posted image
Tako da zdaj res računam, da bom imela epiduralno, no matter what.

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1687
26.11.2008 13:40:38   
July08
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Jutro!
Včeraj nisem imela časa da bi se javila.Pregled je uspel in tudi videla sem svojega user posted image .Bil je zelo aktiven.Se je premikal sem ter tja.Zaenkrat je vse uredu in tudi G je super.

Bravo, Bačko, pa si končno prišla do UZ! Upam, da bo ta G boljši. Koliko je Žana tehtala, aja saj si že napisala - 4700, a ne? Naša korenjaka sta bila 4000 in 4270, pa mi niso testa delali, čeprav naj bi ga nad 4000?

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1688
26.11.2008 13:55:28   
Lsica
Saj pravim, July08, jaz sem se v enem/dveh mesecih zredila za 4 kg!!! Sem doma, skoz mi je ful slabo, in pol ko malo prigriznem je nekaj časa bolje. Bruham pa ne po hrani. Potem pa moram še počivat zaradi krvavitev,  pa smo tam, redim se kot user posted image . Zato sem bila danes tako vesela, ker se dobro počutim in sem šla res malo ven, peš. Zdaj pa spet počivam. Aja, morda bo komu koristilo, jaz sem probala vse živo, da bi mi bilo manj slabo (radenska, donat, tudi coca-cola, metin čaj, ingver, mandarina, bobi palčke...), veste kaj meni pomaga (včeraj in danes) - limonin žvečilni. Pa tak simpl rešitev, a ne? Pa še manj grizljanja med obroki je potem.  Ne me narobe razumet, nisem ena tistih, ki šteje kalorije (mam čez 70 kg) in resnično želim, da bi moje detece imelo vse kar rabi, ampak mislim da mu s tem, če se bom pa preveč zredila res ne bom koristila. Vse do zdrave mere. No zdaj sem se pa razgovorila. Lepo se mejte in uživajte z vašimi otročki ter user posted image v lepem sončnem dnevu.  

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1689
26.11.2008 14:01:48   
lenika
Julyo8 v kateri porodnišnici boš pa rodila? Ja in jaz tudi v prvo nisem hotela niti slišat o epiduralni, ker sem si mislila, da tako hudo pa že ne more biti. No pa je lahko, sva ob koncu poroda oba z možem izmučeno ugotovila.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1690
26.11.2008 14:09:18   
Lsica
July08  "...bolelo je pa za znort, res. Vse je šlo res hitro, ampak popadki so bli pa res intenzivni. takrat mi je mož, ki je bil poleg, rekel, da ima dost tega, in je to zadnjič..."

Tadejluka "... sem v prvo rodila brez česarkoli, v drugo pa z epiduralno- ni primerjave, zato bom tudi zdej rodila z EA...."

Punce, ne me strašit. Saj vem da bo bolelo, ampak vseeno mene je strah vsega, rojevanja leže, rezanja presredka, pa če EA ne prime, pa če rodiš ponoči in ni anestezista, da bi dobil EA,... Raje sploh ne mislim še na to. Ali pa se tolažim: če jih je toliko že rodilo,  bom pa tud jaz preživela, a ne. 

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1691
26.11.2008 14:16:24   
lenika
Jaz sem si v prvi nosečnosti vedno govorila, da če bi bilo tako zelo hudo, potem se ženske gotovo ne bi odločale za več otrok.user posted image  
Ja in bilo je hudo, a vseeno sem se odločila za drugega otroka. To pa zato, ker dobiš za nagrado največjega sončka, svoj zakladek in to odtehta vsako bolečino, ki jo prestajaš pri porodu.

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1692
26.11.2008 14:18:46   
Lsica
Tako se govoriuser posted image user posted image user posted image .

(odgovor članu lenika)
Neposredna povezava do sporočila: 1693
26.11.2008 14:20:05   
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

Ojla souser posted image moje. user posted image

Jaz sem v 1. rodila po naravni poti (ni blo časa da bi mi kaj dali) in tudi v drugo bom. Jaz sem imela srečo, ker razen pritiskanja navzdol hujših bolečin nisem čutila.
user posted image za vse, ki ste brez slabosti. Mene kar želodec zafrkava in mam tak zelo čuden občutek v njem. user posted image
Zjutraj ob 8h sem bila že zunaj, hudega mraza ni, se pregibam s hojo v en manjši klanec, pa še psička se mi znori. Imam vsaj razlog, da se gibljem, ko psičko ven peljem. user posted image

Drugače se počasi ubadam s študijem - imam italijanščino - Amaya (ker vem da si primorka) in ostale tudi - a ima katera kaj it. slovnice na računalniku, v kakem Word dokumentu ??? Mislim glagole (essere, avere) in ostalo? Bi mi zelo prav prišlo. Lahko mi na Zs pišete. Že vnaprej hvala.

poglej tukaj če najdeš kaj uporabnega:

http://www.dijaski.net/?stran=ita

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1694
26.11.2008 14:23:18   
amaya
glej : snov zapiski

žal nimam nič. Če pa te karkoli zanima me kar vpraši. Nekaj časa sem celo inštruirala italijanščino. Sicer na nivoju OŠ ampak gre tudi dalje user posted image

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1695
26.11.2008 14:25:38   
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: July08

IZVIRNO SPOROČILO: lenika

Dobro jutro!

Ojla, Lenika, sem zelo podobnih misli. prvič nisem niti razmišljala o tem. In prvi porod je bil rez težak in dolg, na koncu sem rodila z vakuumom user posted image   Drugič sem razmišljala o tem, šla na predavanje, potem pa, ko sem bila v porodni, je babca rekla, da sem že ful odprta, in bo minilo 1-2-3 Res je šlo hitro, rodila v 3 urah, ampak bolelo je pa za znort, res. Vse je šlo res hitro, ampak popadki so bli pa res intenzivni. takrat mi je mož, ki je bil poleg, rekel, da ima dost tega, in je to zadnjič - On je to rekel user posted image
Tako da zdaj res računam, da bom imela epiduralno, no matter what.

meni se je enako zgodilo. Jaz sem hotela rodit na pručki, ampak se je tako zakompliciralo, da ni blo varjante. Pa še fanj me je bolelo na pručki, bolj kot ko sem ležala. da ne omenim tega, da sem bila že fertik zmučena user posted image

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1696
26.11.2008 14:26:53   
amaya
IZVIRNO SPOROČILO: Lsica

July08  "...bolelo je pa za znort, res. Vse je šlo res hitro, ampak popadki so bli pa res intenzivni. takrat mi je mož, ki je bil poleg, rekel, da ima dost tega, in je to zadnjič..."

Tadejluka "... sem v prvo rodila brez česarkoli, v drugo pa z epiduralno- ni primerjave, zato bom tudi zdej rodila z EA...."

Punce, ne me strašit. Saj vem da bo bolelo, ampak vseeno mene je strah vsega, rojevanja leže, rezanja presredka, pa če EA ne prime, pa če rodiš ponoči in ni anestezista, da bi dobil EA,... Raje sploh ne mislim še na to. Ali pa se tolažim: če jih je toliko že rodilo,  bom pa tud jaz preživela, a ne. 

pa sej ga pokličejo, zato pa tudi mastno plačaš EA...no vsaj tukaj v Izolski bolnišnici

(odgovor članu Lsica)
Neposredna povezava do sporočila: 1697
26.11.2008 14:40:35   
bačko
July moj porod je traja od 7 ure zjutraj do 15.25 in sem tudi rodila na koncu s pomočjo vakuma.Ampak tudi zdaj bom rodila bre epiduralne.Med porodom me ni kaj preveč bolelo.Sem mislial da me bo bol bolelo pa ni bilo tako hudo.Pri nasje bil bolj problem po porodu, ker ni šla pojsteljica ven in sem dobila narkozo in so mi jo mogli izpraskati ven pa še Žana me je veliko raztrgala.Tako da tudi ta porod bom rodila brez epiduralne.
Ja meni je G rekla da bove vseeno naredile.Bolje je preveriti.Žani so takoj ko se je rodila pregledali če ima sladkorno in je bilo negativno.In potem so ji še dvakrat vzeli kri zaradi sladkorja in je bilo vedno negativno.

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1698
26.11.2008 15:00:58   
Lsica
IZVIRNO SPOROČILO: amaya

pa sej ga pokličejo, zato pa tudi mastno plačaš EA...no vsaj tukaj v Izolski bolnišnici

Tudi v Postojni je na voljo 24 ur na dan, v Ljubljani pa ne. Meni pa je precej bližja ljubljanska porodnišnica. Tako da resnično ne vem. Bom odložila presojo na poznejši čas, ko bom imela tudi več informacij na voljo, pa ko bom videla kako poteka sama nosečnost. Če mene vprašate, sem strašno navdušena nad porodom v vodi, a žal kot berem se vse prevečkrat porod obrne drugače kot si si zamislil. Tako da, bomo videli...  Ne bom se pa že zdaj v devetem tednu ukvarjala (strašila) s porodnimi bolečinami. Vse ima svoj čas. Zdaj je čas pričakovanja in uživanja- ko ti ni user posted image seveda user posted image user posted image user posted image .

< Sporočilo je popravil Lsica -- 26.11.2008 15:01:29 >

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 1699
26.11.2008 15:03:34   
manna
A nobena ne bo komentirala mojega presrečnega včerajšnjega pregleda.... Jaz pa kar še mislim na to.

Ste pa s klepetanjem že pri porodih! Najbrž je ko greš prvič rodit lažje ker sploh ne veš kaj te čaka. Mene sploh ni strah. Ene rečejo, da so mislile da bo hujše, ene pa rečejo, da si v življenju niso predstavljale da lahko nekaj tako močno močno boli. Sploh si ne predstavljam kako bo, ampak si mislim, da je najboljš da prepustiš telesu da naredi svoje, saj je najbrž najslabše da se upiraš bolečini ker pol gre še slabše... Ja, lahko rečt ane.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  66 67 [68] 69 70   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?