|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčki 007 - II. del
21.11.2008 17:31:42   
lana38
pikica*!user posted image user posted image user posted image To je bil pa res grd odnos od tvojih sodelavcev ali nadrejenih, da so tako nerazumevajoči. Kaj pa, če bo Lovro kaj bolan? potem boš pa tudi morala biti doma z njim. Včasih res ne razumem, da so eni tako čudni.
V petek se vedno pozna, da vas je manj na RR.
LP

lana38

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1151
21.11.2008 18:02:08   
lorch
Samo mimogrede: sama delam v vrtcu in sem dala skozi nekaj uvajanj, zato zagovarjam uvajanje brez staršev, ker drugače je to za otroka dvojno uvajanje. najprej spozna vrtec, kamor gresta skupaj z mamico, potem pa šok: naenkrat mora hodit vvrtec  brez mamice in uvajanje se pravzaprav šele takrat začne.
Tjašo sem v torek prvič pustila v vrtcu in to samo. skupaj sva v garderobi, kar se tiče igralnice, pa je to prostor kamor gre brez mene. bilo je nekaj joka, ampak danes že skoraj nič, le tu in tam je malo pojamrala, drugače pa je bilo kar vredu.tudi poslavljanje na vratih naj ne traja predolgo, ker se v večini primerov zgodi, da dalj časa ko traja poslavljanje in bolj ko "mencamo" na vratih igralnice, bolj otrok čuti našo stisko in dlje časa traja, da se pomiri.
drugače pa verjemite, da je bilo meni veliko huje kot njejuser posted image
sem pa vesela, da nimam takih težav kot pikica in sem še naslednji teden na dopustu, da  bom lahko tjašo v miru vozila v vrtec za krajši čas.

2.12.2007 smo postali družina.
15.1.2011 se je družina povečala.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1152
21.11.2008 21:46:51   
Mat3ja22
LP

Nekaj časa se vam nisem javlala, saj sva z Nickom v nedeljo pristala v bolnici. dobil je vročinske krče user posted image , padel v nezavest, bruhal,....skratka groza, ki je ne privoščim najhujšemu sovražniku kaj šele mamicam!!user posted image user posted image user posted image v bolnici so mu dali zdravilo proti krčem in ga priklopili na kisik. sedaj je vredu.
včeraj sva izvedela, zakaj je sploh imel vročino (do čet so mi samo pravili viroza, viroza in še 1x viroza user posted image ) - vnetje sečil. tako da, sedaj dobiva antibiotike po infuziji, zdravljenje pa traja od 7-12 dni. tako da sva še vedno v bolnici.

aja še to. shodili smo 2 dni pred 11 mesecomuser posted image in imamo 5 zobka.user posted image

za nazaj vas nisem brala, saj ni bilo časa. ko pa ga bom imela, vas preberem in pokomentiram.

Lp

< Sporočilo je popravil Mat3ja22 -- 21.11.2008 21:50:56 >

08.12. 2007 sva postala ponosna starša malemu Nicku

(odgovor članu lorch)
Neposredna povezava do sporočila: 1153
   RE: PTUJČANKE...:)
21.11.2008 21:52:03   
Mat3ja22
lahko noč

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1154
21.11.2008 21:59:53   
tea78
Mat3ja22user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Nicka

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1155
22.11.2008 9:12:22   
lana38
Mat3ja!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image , da se čimprej vrneta zdrava domov.
Pri nas nič novega.user posted image
LP

lana38

(odgovor članu tea78)
Neposredna povezava do sporočila: 1156
22.11.2008 10:08:31   
trdozimc
Ojej Mat3ja22 user posted image . Veliko e-vitaminčkov za Nicka, da bo čimprej zdrav! In čestitke za prve korake po dveh! user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lorch

Samo mimogrede: sama delam v vrtcu in sem dala skozi nekaj uvajanj, zato zagovarjam uvajanje brez staršev, ker drugače je to za otroka dvojno uvajanje. najprej spozna vrtec, kamor gresta skupaj z mamico, potem pa šok: naenkrat mora hodit vvrtec  brez mamice in uvajanje se pravzaprav šele takrat začne.

Ja, mogoče bo kdaj drugačna doktrina, kako uvajati otroke.

Jaz osebno nisem za tak način, ker so tile naši malčki - čeprav ne kažejo - že zelo razumsko in čustveno razviti človečki. Zase vem, da če bi bila takšna, a po drugi strani majhna, od staršev odvisna in nesigurna, si gotovo ne bi želela, da me kar nekam pripeljejo, med tuje ljudi in rečejo zdaj boš pa tu in gredo. Meni se zdi pomembno, da moj otrok spozna že takoj na začetku, ob prvem stiku, da je vrtec prijeten kraj za igranje in druženje (kar mu pokažem jaz, ker mi zaupa in me pozna) in da so vzgojiteljice povsem nenevarne, prijetne za pogovarjat in da ti pomagajo, če jih potrebuješ - tudi to mu pokažem s tem, ko se z njimi družim in pogovarjam. Tako se po mojem nauči, da je v vrtcu zaradi družbe in igranja, ne pa zato, ker pač jaz nimam časa zanj. - To je moje mišljenje.

Gotovo pa obstajajo primeri, ko zaradi čustvene preobčutljivosti staršev ali pa prevelike navezanosti tako uvajanje ni najboljše. Ampak po mojem so to prej izjeme.

Pa še eno razmišljanje, če se kateri da brat:
Včasih otroci niso tako zgodaj odhajali od doma v tuje okolje. Res je, da mamice niso imele tako dolge porodniške, ampak v isti hiši je živelo več generacij in otrok je ostajal do šole v tem znanem, domačem okolju. Do takrat pridobi malček že veliko samozavesti in zaupanja v ljudi okrog sebe, prav tako pa tudi ni več fizično tako odvisen od okolice - sam gre na stranišče, sam se hrani, sam si poišče hrano, sam se obleče, sleče, .......... Res pa je, da je bilo pri hiši vedno tudi veliko otrok in je lahko pridobil tudi socializacijske navade.
Vrtec je nekak približek te nekdanje velike družine (samo kakšna babica ali dedek še manjkata za ravnotežje). Ampak vedeti je treba, da ta ''družina'' ni njegova že od rojstva in se ji mora privadit ter jo šele posvojit (vzet za svojo). V družino pa spadata tudi mami in ati (čeprav hodita v službo in ju veliko ni). Moram rečt, da se vzgojiteljici pri nas res trudita pritegnit starše k sodelovanju in ne želita, da je vrtec samo neke oblike servis, za kar sem jima zelo hvaležna.
V glavnem, poanta vsega, kar poskušam povedat je, da se pomanjkanje občutka varnosti pri dojenčkih kaže kasneje vse njihovo življenje, zato je moje mišljenje, da dojenčkov (kar še ne leto dni stari otročki tudi so!) - pa navsezadnje tudi ostalih zelo malih otrok - mamice ne bi smele puščati v popolnoma novem, tujem okolju, z nepoznanimi ljudmi, samih. Edina razlika je, da malo večjemu otroku že lahko razložiš, zakaj bo moral recimo s popolno tujko ostat kakšno uro.
Malčki so zelo prilagodljivi (to je naravni nagon preživetja) - v prvih mesecih življenja tudi mamico hitro pozabijo, če zboli ali umre - zato se v vsako situacijo hitro vživijo, vprašanje je samo za kako ceno.

No, pa sem malo sfilozofirala in zmoralizirala. user posted image

V četrtek sem bila na Gibonniju. Super je bil user posted image user posted image .
Včeraj pa na dekliščini.
Zdaj grem pa na tla ležat k otročkoma, ker B dela.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1157
22.11.2008 14:02:37   
vetrnica
Mat3ja22 - user posted image user posted image user posted image , da bo Nick čimprej zdrav

Z Zojo sva pa sami doma in sva šli malo prej ven na sprehod. Sva prišle hitro nazaj, ker je tok mrzlo, ker piha. Je pa Z ugotovila, da lahko sleče rokavičke in je bila posledično ena rokica čisto mrzla user posted image .
Drugalče je bila pa včeraj v varstvu še več časa in je šla 2x spat. Mi je pa varuška rekla, da s spanjem in hranjenjem ni problem. Drugače pa še vedno precej časa joče user posted image oz. ona pravi, da vpije, ker je brez solz.Mislim, da je največji problem, ker jo daje vmes v stajico - tam so še 4 otroci, ki že hodijo in, ko ona kuho oz ni čisto zraven njih, je Z v stajici. Upam, da Z čimprej shodi, da ji ne bo več treba bit v stajici. Zdaj jo še doma dajem več v prenosno posteljico, da se še doma navaja na omejen prostor. Čeprav za to, da shodi, je pa verjetno boljše, da bi bila čimveč zunaj user posted image .

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1158
22.11.2008 15:03:22   
lana38
Naš Tim je pa kar zadovoljen v stajici. Se tam lepo igra z igračkami in se malo umiri, ker drugače ful šiba po vseh 4 po celem stanovanju. To igranje sicer ne traja ne vem kako dolgo, kakšnih 15-20 minut. Je pa fajn, ker lahko kdaj tudi kaj v miru naredim in me gleda kaj delam. Včasih noče biti sam, si pa ga v kuhinji dam v stolček za hranjenje. Tu in tam kaj delam, ko res ne more sam hoditi, kjer mu paše. Pa mislim, da mu ne bo hudega, če je malo v stajici. Tudi v vrtcu, jih verjetno tu in tam dajo v posteljice in ne hodijo cel dan po igralnici, kjer jih je volja.
Piha pa res, da je groza. Mi2 sva bila zunaj, pa sem hitro šla v zaveterje. Pred blokom imamo tak fajn vhod, da je malo noter, pa še klopce so. Tako si zunaj lahko tudi, kadar je grdo vreme.Potem je pa Tim zaspal in sem sedela na
sončku.
LP

lana38

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1159
22.11.2008 15:31:16   
Vrtnica79

user posted image

04.11.2007
LINA (1920g-44cm) Nana22 user posted image 7x

28.11.2007
VANA (2860g-45.5cm) Vrtnica79 user posted image 6x

29.11.2007
ALEKSEJ (3330g-51cm) Skaana user posted image 10x

30.11.2007
VICTORIA (2040g-44cm) in SARA (1830g-45cm) Soncek.djukelica
  user posted image 3x                            user posted image 1x

01.12.2007
ANJA (3360g-50cm) Ursa1981 user posted image 6x
FOXINEC Foxina user posted image 2x
AŽBE (3460g-51cm) Copatek user posted image 2x

02.12.2007
TJAŠA (3200g-49,5cm) Lorch user posted image 6x
LARA (2890g-48cm) Kim80
ZOJA (3090g-50cm) Lilprincess user posted image 4x
LEA (3500g-51cm) Puhica26 user posted image 2x

03.12.2007
ELLA (3450g-53cm) Diduska user posted image 6x
GAL (3250g-50cm) Mižek user posted image 6x

04.12.2007
MAJA ( 3640g-55cm) Kajča user posted image 5x

05.12.2007
AJDA (3630g-51cm) Danvari user posted image 6x

LILI (4060g-52cm) Bsasab user posted image 6x

06.12.2007
EVA (4300g-54cm) Andreja2000 user posted image 2x
IVA (3780g-54cm) Trdozimc user posted image 2x

07.12.2007
MANCA (3130g-51cm) Želva user posted image 4x
ALJA (3420g-50cm) Nian user posted image 8x

08.12.2007
NICK (3430g-51cm) Mat3ja22 user posted image 5x
ZOJA (3700g-55cm) Vetrnica user posted image 6x
ŠPELA (3320g-50cm) Klarisima user posted image 4x
ZALA (3290g-51cm) Lili8 user posted image 8x
JAN (3170g-52cm) Botrca user posted image 2x

10.12.2007
IRAJA ŽIVA (3480g-52cm) Raho user posted image 4x

12.12.2007
TIA (3200g-49cm) Oro user posted image 2x

13.12.2007
TIMOTEJ IAN (3860g-52cm) Loncica user posted image 7x

14.12.2007
MANCA (2680g-49cm) ElaM user posted image 2x

LANA (3330g-49cm) AndrejaLana user posted image 7x

17.12.2007
NAJA (3260g-49cm) Tea78 user posted image 2x

18.12.2007
TARAS (4330g-56cm) Magi* user posted image 6x
KLEMEN (3880g-55cm) 15.7. user posted image 6x

19.12.2007
EMA (3210g-53cm) Skyline user posted image 4x
TIM (3940g-51cm) Lana38 user posted image 6x
TEJA (3230g-52cm) Karmy85 user posted image 4x
MIA (3340g-52cm) Baby27
NIK (3660g-47cm) Barby_nik user posted image 7x

20.12.2007
GABRIEL ( 4540g-55cm) Ayo user posted image 6x

23.12.2007
LOVRO (3850g-54cm) Pikica*  user posted image 3x

25.12.2007
JULIJA (4055g-54cm) Hokejistka user posted image 2x

26.12.2007
AŽBE (4710g-57cm) Poka1 user posted image 2x

31.12.2007
JAN (3215g-50cm) T*e*j*k*a user posted image 4x

NOSEČNIŠKI ČVEK 1

NOSEČNIŠKI ČVEK 2 

DECEMBRČKI 1.DEL

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 1160
22.11.2008 15:36:15   
Vrtnica79
Mat3ja22user posted image  da se čimprej pozdravite!

Trdozimc, lepo si to napisalauser posted image .

Pri nas je sonček, ampak piha kot hudič.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

Neposredna povezava do sporočila: 1161
22.11.2008 16:05:37   
andreja2000
Mat3ja22  user posted image user posted image user posted image  za malega Nicka,da se čim prej pozdravi.

sonchek.djukelica  kako luškani frajlici imaš.Se večkrat spomnim nate,še posebno,ko je Eva precej živahna in si mislim kako kaj ti z dvema tako malima malčicama.

trdozimc všeč mi je tvoje razmišljanje,lepo si napisala.

Naša Eva pa je tako posrečena,kar naprej govori   -kaj,kaj! Hecno je,ko ji rečem,bolj počasi Eva,da ne padeš,ona pa tisti svoj KAJ!user posted image

Drugače pa tudi pri nas piha mrzel veter,tako,da sva bili z Evo bolj na kratko vzunaj,sicer ona bi še kar hodila in raziskovala,je veter ni nič kaj motil,še dobro,da ni malo močneje pihalo,bi jo vrjetno kar hitro prevrglouser posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

Neposredna povezava do sporočila: 1162
22.11.2008 17:09:35   
lana38
Zdaj ko je ta zima pokazala svoje zobe, sem prav vesela, da je Tim še rad v vozičku. Tako sva lahko kar nekaj časa zunaj, tudi ko piha. Danes sva si celo v tem vetrovnem lahko privoščila skoraj 3 ure. Malo sva se sprehodila, potem sva se tako skrila kot sem že napisala. Ko je zaspal, pa sem ga tako dol položila in veter sploh ni mogel do njega.
LP

lana38

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 1163
22.11.2008 17:58:38   
andreja2000
Lana38 ja pri vas še to super lahko izpeljete,pri nas pa je sedaj ,ko mala hodi , jo že kar problem zadržati v vozičku,no zaspala pa že tudi itak ni zelo dolgo v vozičku,tako,da se dejansko nič kaj ne moreva skriti pred vetrom,ker pač ona večinoma želi hodit,seveda najraje tam kjer ona želi.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1164
22.11.2008 20:08:23   
lana38
andreja2000, jaz tudi z Blažem nisem imela problemov, da se ne bi rad vozil v vozičku, tudi ko je že hodil. Sem ga tako navadila, da sem ga do parka vedno peljala z vozičkom in ga tam dala dol. Ko sva šla domov, sem ga spet dala v voziček in peljala. No, eni se pač nočejo vozit, tudi to je res. Upam, da se bo tudi Tim tako navadil. Je kar problem, če hoče user posted image  samo peš hoditi. Blaža smo tako vozili skoraj do 3 let. Pa kadar je z babico šel v mesto, ga je ona tudi z vozičkom peljala, drugače je hotel, da se ga domov nese. To je pa bilo težko.
LP

lana38

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 1165
23.11.2008 0:16:42   
trdozimc
IZVIRNO SPOROČILO: vetrnica

jo daje vmes v stajico ...

Zdaj jo še doma dajem več v prenosno posteljico, da se še doma navaja na omejen prostor.

Zakaj že user posted image

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1166
23.11.2008 11:45:40   
vetrnica
IZVIRNO SPOROČILO: trdozimc

Zdaj jo še doma dajem več v prenosno posteljico, da se še doma navaja na omejen prostor.

Mi je rekla, da jo moram doma več v prenosni posteljici puščati, da se bo doma navadila. Čeprav meni to sploh ne gre in je bila včeraj noter kvečjemu 15 min.

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 1167
23.11.2008 12:35:57   
andreja2000
Vidim,da je tukaj eno zatišje......

Lana38 Eva se že prej ni ne vem kako rada vozila v vozičku,sedaj je pa to že kar problem.Težko pridem do trgovine,ki sploh ni daleč,nazaj pa je že običajno jok,če nimam zraven nekaj s čemer bi se zamotila.Enako je bilo pri sinu,tako,da po enem letu praktično nismo več uporabljali vozička.No,sin se je vsaj nosit pustil,Eva pa še to ne.Vse kaj drugega pa je bila Lara,precej podobna tvojima dvema kar se tiče vozička.

Po kosilu se gremo malo potepat,fajn se imejte....

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1168
23.11.2008 14:39:44   
hokejistka

Mi je rekla, da jo moram doma več v prenosni posteljici puščati, da se bo doma navadila. Čeprav meni to sploh ne gre in je bila včeraj noter kvečjemu 15 min.

vetrnica sem hotela že včeraj pokomentirat.....

Meni je to čisto mim. KAkšna stajca user posted image Zakaj je potrebno dajat otrokv v vrtcu v stajico. Prvič slišim. Jaz bi se temu absolutno uprla. Pa še doma naj jo daješ.user posted image Poslušaj sebe in naredi tako kot se tebi zdi, ne pa tako kot pravi vzg.samo zato, da je njej komot. Pa naj gre sama sedet za rešteke in gledat ostale otroke, kako se igrajo. Oprosti, samo tole me je pa pogrelo. Vem kakšne so razmere v 1.starostni skupini in nikoli mi na misel ni prišlo, da bi kakšnega otroka dala v posteljico ali pa v stajico samo zato ker ne hodi.

Prostor v 1. starostni skupini je (naj bi bil) popolnoma prilagojen majhnim otrokom, kar pomeni, da imajo pri gibanju po igralnici malo kritičnih točk, kjer lahko pride do poškodb. Poleg tega mora otrok čimveč vadit gibanje in to lahko naredi le izven rešetk oz.mreže.

mat3ja22 upam, da bo Niku kmalu bolje user posted image user posted image

Julija je pa danes stakinila svojo prvo buško user posted image . Je padla iz najine postelje user posted image . Se je vse zgodilo zelo hitro.
Zjutraj smo se malo cartali skupaj in sem prosila user posted image naj mi poda robček, ker je J. teklo iz noska. On mi ga poda in me z roko zadane direkt v glavo, istočasno pa se J. vrže na vzglavnik in jo postrani odbije na tla. Je padla na darilne škatle, ki jih imam ob postelji in kable od luči in babyalarma. Potem je pa še mene izstrelilo od same groze. Jokala se ni strašno, ima pa lepo vijolično buško. Padla je pa direkt na obraz.

Upam, da vse uživate na sončku in da ste dobro zadekale svoje user posted image , ker je zunaj kar hladno.

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1169
23.11.2008 17:48:42   
diduska
.

Ojej Mat3ja22 user posted image . Veliko e-vitaminčkov za Nicka, da bo čimprej zdrav! In čestitke za prve korake po dveh! user posted image user posted image user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: lorch

Ja, mogoče bo kdaj drugačna doktrina, kako uvajati otroke.

Jaz osebno nisem za tak način, ker so tile naši malčki - čeprav ne kažejo - že zelo razumsko in čustveno razviti človečki. Zase vem, da če bi bila takšna, a po drugi strani majhna, od staršev odvisna in nesigurna, si gotovo ne bi želela, da me kar nekam pripeljejo, med tuje ljudi in rečejo zdaj boš pa tu in gredo. Meni se zdi pomembno, da moj otrok spozna že takoj na začetku, ob prvem stiku, da je vrtec prijeten kraj za igranje in druženje (kar mu pokažem jaz, ker mi zaupa in me pozna) in da so vzgojiteljice povsem nenevarne, prijetne za pogovarjat in da ti pomagajo, če jih potrebuješ - tudi to mu pokažem s tem, ko se z njimi družim in pogovarjam. Tako se po mojem nauči, da je v vrtcu zaradi družbe in igranja, ne pa zato, ker pač jaz nimam časa zanj. - To je moje mišljenje.

Gotovo pa obstajajo primeri, ko zaradi čustvene preobčutljivosti staršev ali pa prevelike navezanosti tako uvajanje ni najboljše. Ampak po mojem so to prej izjeme.

Pa še eno razmišljanje, če se kateri da brat:
Včasih otroci niso tako zgodaj odhajali od doma v tuje okolje. Res je, da mamice niso imele tako dolge porodniške, ampak v isti hiši je živelo več generacij in otrok je ostajal do šole v tem znanem, domačem okolju. Do takrat pridobi malček že veliko samozavesti in zaupanja v ljudi okrog sebe, prav tako pa tudi ni več fizično tako odvisen od okolice - sam gre na stranišče, sam se hrani, sam si poišče hrano, sam se obleče, sleče, .......... Res pa je, da je bilo pri hiši vedno tudi veliko otrok in je lahko pridobil tudi socializacijske navade.
Vrtec je nekak približek te nekdanje velike družine (samo kakšna babica ali dedek še manjkata za ravnotežje). Ampak vedeti je treba, da ta ''družina'' ni njegova že od rojstva in se ji mora privadit ter jo šele posvojit (vzet za svojo). V družino pa spadata tudi mami in ati (čeprav hodita v službo in ju veliko ni). Moram rečt, da se vzgojiteljici pri nas res trudita pritegnit starše k sodelovanju in ne želita, da je vrtec samo neke oblike servis, za kar sem jima zelo hvaležna.
V glavnem, poanta vsega, kar poskušam povedat je, da se pomanjkanje občutka varnosti pri dojenčkih kaže kasneje vse njihovo življenje, zato je moje mišljenje, da dojenčkov (kar še ne leto dni stari otročki tudi so!) - pa navsezadnje tudi ostalih zelo malih otrok - mamice ne bi smele puščati v popolnoma novem, tujem okolju, z nepoznanimi ljudmi, samih. Edina razlika je, da malo večjemu otroku že lahko razložiš, zakaj bo moral recimo s popolno tujko ostat kakšno uro.
Malčki so zelo prilagodljivi (to je naravni nagon preživetja) - v prvih mesecih življenja tudi mamico hitro pozabijo, če zboli ali umre - zato se v vsako situacijo hitro vživijo, vprašanje je samo za kako ceno.

No, pa sem malo sfilozofirala in zmoralizirala. user posted image

V četrtek sem bila na Gibonniju. Super je bil user posted image user posted image .
Včeraj pa na dekliščini.
Zdaj grem pa na tla ležat k otročkoma, ker B dela.

Lepo si napisala tole, tako da si mi zbudila malo slabe vesti. Pri nas je dejansko funkcioniralo, da smo jo že drugi dan pustili samo v vrtcu, očka je malo zajokal, jaz sem pa v službi še eno uro sedela kot kip, ampak je pomagalo in je že 5. dan oddelala cel dnevni red. Slaba vest zato, ker sem razumela tako, kot da nimam toliko rada svoje punčkice, da bi ostajala z njo čim dalj v vrtcu. Pri nas je že vzgojiteljica takoj rekla, da ne bo promlematična in tudi, da bolje se ne bi mogla uvajat.

Skratka, vsi so individualisti in vsak po svoje doživlja spremembe, je pa res, da je pri nas pomagalo to, da sva poleti hodili v vrtec blizu našega doma in opazovali otročke in sem ji že takrat govorila, da gre tudi ona kmalu v vrtec in se bo tako igrala - verjetno me je že razumela user posted image .

No, zdaj smo na AB, ker se je posledično tudi zaradi vrtca prehladila - vneto grlo in ušesa. Je pa danes že veliko bolje, kašlja še malo, ampak bo...

Glede zajtrka, mi smo tudi probali marmelado in maragarino - NO GO. Kakšni sirni namazi so pa superca, skuta z žličko marmelade, jogurt z ovsenimi kosmiči, sem pa tja ji pa dam tudi piščančje hrenovke brez ovoja in tudi ARGETO JUNIOR je že jedla. V vrtcu tako vse živo jedo, tako da tudi doma ne delamo izjem. Sem bila pa presenečena, ko so jim zadnjič za zajtrk dali kisle kumarice - takim majcenim, no...

OK, dosti za danes...se javim kaj še jutri, ker sem na bolniški, pa bom malo več prosta.

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 24.11.2008 14:08:22 >

Otroci se vas ne bodo spominjali po materialnih dobrinah,ki ste jim jih oskrbeli,
temveč zaradi občutka, da jih cenite.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 1170
23.11.2008 18:40:56   
botrca
Mat3ja22 za tvojega Nickauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  , da čim prej prideta domov.

So vama dali kak sirup za pit? Moj ima od rojstva refluks in pije Primotren.

Drugače pa ni kaj novega pri nas. Hodimo še ne, več kot 2 zobeka nimamo, aja novo je to da se zbujamo ponoči in hranimo že en teden. Pa sem mislila kako fajn, cele noči spimo. Pa saj bo tudi to minilo.
V vrtec še ne gremo, ker so mi podaljšali porodniško do konca januarja. Potem pa še ne vem.

Naredila sva vabilo za rojstni dan, ker je pač prvi. Ful sva zadovoljna ni nama žal, da sva šla v to. Pa še voščilnice in koledar sva dala delat. Ja veseli december se bliža user posted image user posted image user posted image .

Grem se z Janom malo poigrat.

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 24.11.2008 14:08:39 >

Če želimo živeti z namenom, moramo poiskati tisto, kar najbolj goreče ljubimo, dati vse, kar imamo, nato pa to predati naprej kot štafeto tistim, ki nam sledijo.

(odgovor članu diduska)
Neposredna povezava do sporočila: 1171
23.11.2008 19:36:18   
trdozimc
IZVIRNO SPOROČILO: diduska

Lepo si napisala tole, tako da si mi zbudila malo slabe vesti. Pri nas je dejansko funkcioniralo, da smo jo že drugi dan pustili samo v vrtcu, očka je malo zajokal, jaz sem pa v službi še eno uro sedela kot kip, ampak je pomagalo in je že 5. dan oddelala cel dnevni red.

Nimaš zakaj imeti slabe vesti. Meni zveni to kot zelo hitro, uspešno uvajanje. Ja, otroci so različni. Ampak vseeno je nisi peljala v vrtec in tam pustila, ne? Super, da je skupino tako hitro sprejela - to si vsaka mamica zeeeeloooo želi. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: hokejistka

vetrnica sem hotela že včeraj pokomentirat.....

Meni je to čisto mim.

Tudi meni. Otroček mora biti čimveč v gibanju, da bo čimprej osvojila vse motorične sposobnosti. To, pa da bi kdo imel otroka v varstvu in ga dajal v stajico, da mu ne bi bil v nadlego, kaj takega!!! user posted image  Jaz bi menjala varstvo. Če kdo ni sposoben paziti na takšnega otroka, ki še ne zna hodit, potem je bolje, da ga ne.

V vrtcu pri nas pa otročki spijo že od začetka na ležalnikih in sploh nimajo posteljic z rešetkami in tudi stajic ne, da bi vanje dajali malčke.

Upam, da si Julija čimprej pozdravi buško. Nam vedno pomaga, če čisto svežo udarnino namažem z maslom - navadno sploh ne nastane velika buška, drugi dan pa tudi nima plavice.

user posted image user posted image user posted image  Vsem bolančkom! 

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 24.11.2008 14:08:53 >

(odgovor članu diduska)
Neposredna povezava do sporočila: 1172
23.11.2008 20:24:09   
Mat3ja22
IZVIRNO SPOROČILO: diduska

Glede zajtrka, mi smo tudi probali marmelado in maragarino - NO GO. Kakšni sirni namazi so pa superca, skuta z žličko marmelade, jogurt z ovsenimi kosmiči, sem pa tja ji pa dam tudi piščančje hrenovke brez ovoja in tudi ARGETO JUNIOR je že jedla. V vrtcu tako vse živo jedo, tako da tudi doma ne delamo izjem. Sem bila pa presenečena, ko so jim zadnjič za zajtrk dali kisle kumarice - takim majcenim, no...

tudi pri nas to ni šlo, ampak od kar sva v bolnici more too jest, pa če hoče al noče. ima na izbiro pasirano hrano - no way al pa "normalno". in ne boste verjele kaj je bilo 5 dni zapored za zajtrk? kruh in maslo aja pa 4 bela kava user posted image in 1x mleko. včeraj pa je dobil celo med zraven, danes pa marmelado user posted image . še dobro da jaz dobim drugačno hrano in da se potem naje pri meni.

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 24.11.2008 14:09:09 >

(odgovor članu diduska)
Neposredna povezava do sporočila: 1173
23.11.2008 20:25:15   
Mat3ja22
IZVIRNO SPOROČILO: botrca

Mat3ja22 za tvojega Nickauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  , da čim prej prideta domov.

ne nobenega sirupa ne dobiva. dobi samo AB po infuziji

tudi jaz upam da Juliji čiprej zgine ta buška.

drugače pa hvala vsem za vse user posted image user posted image user posted image ....
krvni izvidi so bili danes dobri čakamo samo še na jutrišnje izvide urina za urikult(al nekej takega user posted image )

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 24.11.2008 14:09:28 >

(odgovor članu botrca)
Neposredna povezava do sporočila: 1174
23.11.2008 22:06:33   
diduska
drugače pa hvala vsem za vse ....
krvni izvidi so bili danes dobri čakamo samo še na jutrišnje izvide urina za urikult(al nekej takega )

IZVIRNO SPOROČILO: Mat3ja22

IZVIRNO SPOROČILO: botrca

ne nobenega sirupa ne dobiva. dobi samo AB po infuziji

tudi jaz upam da Juliji čiprej zgine ta buška.

drugače pa hvala vsem za vse user posted image user posted image user posted image ....
krvni izvidi so bili danes dobri čakamo samo še na jutrišnje izvide urina za urikult(al nekej takega user posted image )

Upam, da bodo izvidi O.K.user posted image

Mimogrede, kaj so bili vaši malčki bri zobozdravniku. Mi2 sva šli pred vrtcem in mi je rekel, da morava po vsakem dojenju (beri: ponoči) čistiti zobke z gazico. Podnevi po obroku ja, ampak da bi jo še ponoči neki "pucala" se mi zdi pa too much...No, sedaj sem pa tu gor na RR prebrala, da dojenje sploh ne povzroča kariesa...kaj se dr. Mokorel morda moti? Skratka, jaz sem se odločila, da ji ne bom ponoči čistila, itak pa pije vodo ponoči po flaši, tako da temu pregledu niti  ne pripisujem posebne pozornosti.

Nočko....

< Sporočilo je popravil Jančika RR -- 24.11.2008 14:09:40 >

Otroci se vas ne bodo spominjali po materialnih dobrinah,ki ste jim jih oskrbeli,
temveč zaradi občutka, da jih cenite.

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  45 46 [47] 48 49   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?