|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrčki 007 - II. del
20.11.2008 8:10:29   
pikica*
hokejistka......malo bi te ponucala za par vprašanj v zvezi z uvajanjem. A mi lahko malo namigneš kako naj bi uvajanje izgledalo oz. kaj ponavadi pali pri otrocih? Ker pri našem Lovrotu izgleda tako, da ga pripeljem v vrtec, vzgojiteljica ga vzame in odnese v igralnico, ko pridem nazaj pa ponavadi sedi na tleh, z njim v naročju, Lovro pa tuli kot utrgan. A misliš, da bi bilo bolje, če bi bila še jaz malo z njim tam? Ali pa se po nekaj dneh joka zadeva umiri? Ker res ne vem več kaj naredit. Ko sem vprašala vzgojitelice kaj one predlagajo, so rekle, da ne vejouser posted image . Da je vsak otrok drugačen in da ne vejo kaj bi pomagalo.

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 1126
20.11.2008 8:28:13   
vetrnica
user posted image user posted image pikica* - kaj pa če poskusiš s kakšno igračo? Kakšnemu otroku pomaga, če ima zraven kaj od doma, na kar je navajen. Sicer se pri Zoji to do zdaj še ni obneslo, ker obleži igračka kar na tleh. No, jst vztrajam in ji dam vsak dan nekaj zraven. Eni pravijo, da je fajn, če ima zraven kaj, kar diši po mamici.

Upam, da se Lovro (pa tudi moja Zoja) čimprej navadi na vrtec in ne bova več poslušali joka. Naj jima  user posted image user posted image pomagajo.

"Sreča ni v glavi in ne v daljavi, niti v žepu ali pod palcem zaklad. Sreča je, če se delo dobro opravi in če imaš koga rad." (Tone Pavček)

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1127
20.11.2008 8:47:10   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: vetrnica

user posted image user posted image pikica* - kaj pa če poskusiš s kakšno igračo? Kakšnemu otroku pomaga, če ima zraven kaj od doma, na kar je navajen. Sicer se pri Zoji to do zdaj še ni obneslo, ker obleži igračka kar na tleh. No, jst vztrajam in ji dam vsak dan nekaj zraven. Eni pravijo, da je fajn, če ima zraven kaj, kar diši po mamici.

Upam, da se Lovro (pa tudi moja Zoja) čimprej navadi na vrtec in ne bova več poslušali joka. Naj jima  user posted image user posted image pomagajo.

Ja, z igračko bom poskusila danes. Bomo videli, če se bo obnesla.
Držim pesti, da se tudi tvoja Zoja kmalu navadi na spremembo (sem mislila, da so vse Zoje tako trdožive, kot je naša, ki je prehod k varuški sploh ni ganiluser posted image ).

(odgovor članu vetrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1128
20.11.2008 9:04:06   
lana38
Jaz sem pa mislila, da je pri uvajanju nekaj časa mama zraven in potem odide. Vsaj tako sem razumela nekatere, ki so govorile o uvajanju. potem čez par dni, pa bi naj user posted image  bil nekaj časa že sam tam.
V albumu Tim8 sem objavila nekaj novih slikic. Na zadnjih dveh lahko vidite, kako izgleda na terapiji bioresonance in kako je tam priden.
LP

lana38

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1129
20.11.2008 9:24:25   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: lana38

Jaz sem pa mislila, da je pri uvajanju nekaj časa mama zraven in potem odide. Vsaj tako sem razumela nekatere, ki so govorile o uvajanju. potem čez par dni, pa bi naj user posted image  bil nekaj časa že sam tam.

Tudi jaz sem mislila, da bo tako. Pa mi je že prvi dan rekla vzgojiteljica, da naj kar sam ostane tam.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1130
20.11.2008 9:27:25   
t*e*j*k*a
lana38 kaksrček je Tim, a ste ga strigli že kaj? Sej se mi zdi da si že enkrat rekla da ste ga.
pikica* še enkratuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za Lovra, da mu bo čimlažje v vrtcu. Še sreča, da se sama ne rabim s tem soočat.

Zdej bom pa počasi šla ven z Janom, sije tak lepi sončekuser posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1131
20.11.2008 11:25:11   
trdozimc
pikica user posted image
Če ti kaj pomaga: naš Jan je bil ful občutljiv otroček in vse spremembe so bile zanj res šok. Uvajal ga je njegov ati, ker bi meni bilo prehudo, malčki pa to ful čutijo.

Ko smo začeli, smo imeli pred tem sestanek z vzgojiteljicama in sva jima točno povedala, kakšen urnik ima, kako imamo z njim navado ravnat (da se ne mara cartat z nikomer razen z nama in naj ne silijo vanj - sploh ne s cartanjem! - ker je začel obvezno tulit, da mu je treba vse pred spremembo najavit - npr. hranjenje, previjanje, .... in če mu poveš in ga ne kar odneseš nič ne komplicira, .... in še in še).
S seboj je vedno dobil svojo flaško s čajem, zajčka in dudo - s tem je hodil še dolgo potem v vrtec (skoraj celo leto). Odklonila sva odvajanje od dude in uvajanje kahlice na silo in nikakor ne par mesecev po začetku obiskovanja vrtca. Prav tako je po potrebi dobil flaško z mlekom.

B je šel vsako jutro z njim in odšel normalno v skupino, s katero se je igral (tudi z drugimi otročki) in pomagal vzgojiteljicama in se z njima pogovarjal. Prvi dan sta skupaj ostala pol ure in skupaj odšla potem domov, drugi dan uro in tako naprej in šele četrti dan v tednu ga je pustil samega v skupini. To je zgledalo tako, da je šel normalno z njim v igralnico in ostal do po malici in potem, ko so se spet začeli igrat mu je povedal, da se bo on zdaj tam malo igral, ker mora ati nekaj opravit in bo hitro nazaj. Rekel adijo in je šel. Z vzgojiteljicama je bil zmenjen, da ga kličeta na mobi, če bi neutolažljivo jokal več kot 10 min. Čez pol ure je bil res nazaj. Peti dan se je poslovil za eno uro. Naslednji teden je po malici odšel in prišel po kosilu (pred spanjem) - okrog 12. Jan ni spal v vrtcu do 2. leta, ker so razmere doma to dopuščale. 

Na začetku je bilo malo joka, pa tudi hrano je zavračal, če ni bilo B poleg, ampak se je vse dokaj hitro porihtalo.

Je bilo pa pri Janu izredno pomembno (ne vem, mogoče je tudi pri drugih????), da ga nikoli nikjer nisem puščala samega za dalj časa, sploh ne nikjer, kjer je bil prvič - niti za kratek čas, in kadar sem šla, sem mu to VEDNO povedala. Sem npr. rekla: jaz moram v trgovino, ti se boš medtem igral tu pri babici, JAZ BOM HITRO NAZAJ! Sem mu dala lubčka, se obrnila in šla. In sem bila vedno tudi res hitro nazaj. Kadar je bil prej že kot mlajši pri babici tako ni nikoli niti zajokal.

Joj, upam, da se Lovro čimprej navadi!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 1132
20.11.2008 11:38:24   
hokejistka
pikica imaš ZS!

trdozimc šolski primer uspešnega uvajanja otroka. Zelo lepo user posted image

Se še kaj kasneje oglasim, ker služba kliče.....

(odgovor članu trdozimc)
Neposredna povezava do sporočila: 1133
20.11.2008 12:52:26   
pikica*
Samo na hitro.....danes je bilo bolje. Ko sem ga oddala je bil sicer jok, čez eno uro, ko sem ga prišla iskat pa ni bilo več joka. Ga je ena mlada varuška vzela v svoje roke in se je umiriluser posted image . Občutek je takoj boljšiuser posted image .

Želva, lepo da si si privoščila nekaj zase. Pa user posted image  za tako babico.....a se jo da rentatuser posted image ?

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 1134
20.11.2008 14:12:10   
želva
IZVIRNO SPOROČILO: pikica*

Samo na hitro.....danes je bilo bolje. Ko sem ga oddala je bil sicer jok, čez eno uro, ko sem ga prišla iskat pa ni bilo več joka. Ga je ena mlada varuška vzela v svoje roke in se je umiriluser posted image . Občutek je takoj boljšiuser posted image .

Želva, lepo da si si privoščila nekaj zase. Pa user posted image  za tako babico.....a se jo da rentatuser posted image ?
user posted image

Do zdaj sem delala v 2 vvrtcih in povsod je bilo uvajanje postopno, tako kot je opisala trdozimc. Prvi teden sigurno, potem pa odvisno od otroka. Meni bi se zdelo čudno, da bi že prvi dan pustila M samo. Jaz bi vztrajala in bi bila z njo skupaj v skupini in z njo skupaj odšla. Potem drugi dan bi pa videla kako je M kaj všeč.  In to, da si vprašala vzgojiteljice kaj narediti in da nista dale niri enega predlogauser posted image

A, da ti rentam babico, ne ne, sam moja.

Jaz sem zdajle spucala oba avta, sta bila oba že prepotrebna čiščenja. Sem danes ponudila prevoz eni prijateljici, ki sem jo srečala pred trgovino, pa ne vem a se je avta ustrašila ali si je res želela mal zrakauser posted image

Sem zadnjič želela bušmana gor dat, pa našo hiško pod streho pa mi ga je nekaj sral računalnik. Bom danes spet poskusila

Vedno več nas je!

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1135
20.11.2008 14:45:03   
lana38
Sonček je že lep, ja, samo ima pa zobe. Če nisi za vetrom, sploh ni za biti zunaj, ker te odnese ali pa zmrzneš.
LP

lana38

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1136
20.11.2008 14:52:08   
pikica*
IZVIRNO SPOROČILO: želva

Do zdaj sem delala v 2 vvrtcih in povsod je bilo uvajanje postopno, tako kot je opisala trdozimc. Prvi teden sigurno, potem pa odvisno od otroka. Meni bi se zdelo čudno, da bi že prvi dan pustila M samo. Jaz bi vztrajala in bi bila z njo skupaj v skupini in z njo skupaj odšla. Potem drugi dan bi pa videla kako je M kaj všeč.  In to, da si vprašala vzgojiteljice kaj narediti in da nista dale niri enega predlogauser posted image

Jaz imam občutek, da niti nimajo nekega groznega interesa za uvajanje, ker vejo, da je Lovro tukaj samo začasno. Takoj, ko dobimo mesto v željeni enoti, ga preselimo tja. In tale skupinica se mi zdi bolj kot en prehodni domuser posted image .

Kar se pa vztrajanja, da bi bila z njim na uvajanju tiče....sklepala sem, da oni že vejo. Pismo, saj imajo že leta izkušenj. In sem predvidevala, da so glede tega bolj kompetentne kot jaz, zato nisem komplicirala. Očitno bi moralauser posted image .

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1137
20.11.2008 16:51:44   
andreja2000
Lana38 sem pogledala slikice,ful luškani je vaš Tim,pa kako priden je videti na mag.resonanci.

želva moja stara mama je bila tudi taka dušica kot tvoja,žal pa je nimam več.

pikica* je pa res čudno,da ti vzgojiteljici nista ničesar svetovali glede uvajanja.Je že res,da je vsak otrok poglavje zase,pa bi iz svojih izkušenj malo povedali kaj je keremu olajšalo uvajanje.Meni je mami,ki je bila vzgojiteljica svetovala,nekako tako,kot mislim da je opisala trdozimc pri uvajanju svojega Jana.Tudi mi smo Laro uvajali podobno,vendar Lara je itak bila zelo prilagodljiv otrok in z njo ni bilo težav,težave pa so bile z sinom,ki se res dolgo ni vklopil v vrtec,upam pa,da se to pri vas čim prej uredi.

No,morem napisat,da smo včeraj našo Evo prvič postrigli in to kar jaz samauser posted image ,moj user posted image pa jo je držal na rokah.Postrigla pa sem jo samo spredaj in sedaj zgleda kot kakšen Denis pokorauser posted image ,se je sploh ne morem navadit,ker je tako dolgo vspredaj nosila čopek ali špangice.Se mi pa zdi,da je mojemu bilo kar malo hudo,ker nima več čopka,sicer se ji pa še vedno da naredit,najbolj šikana je itak če ima dva čopka,samo sedaj,ko se že nosijo kape je to bolj nerodno.

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu pikica*)
Neposredna povezava do sporočila: 1138
20.11.2008 16:55:40   
andreja2000
Lana38 ojoj,sedaj vidim kako noro sem napisala,sem mislila na bioresonanco,se opravičujem.

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 1139
20.11.2008 18:49:37   
lana38
Saj sem takoj vedela, kaj si mislila, andreja2000.
A se še spomnite, kako smo lani čakale, kdaj bomo rodile? Zdaj bo pa že leto naokrog. Jaz bi kar najraje spet čakala in uživala spet z user posted image .user posted image
LP

lana38

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 1140
20.11.2008 22:01:27   
soncek.djukelica
dober večer,

glede uvajanja v vrtec,sem jaz moji dve že peljala ene parkrat v skupino,pa ni bilo kakšnega problema, seveda pa sem bila jaz zraven njiju! Sem pa razmišljala,da kar cel mesec z njima hodila tja,da ne bi bil prevelik šok!
Lana, tvoj Tim je res luškan!user posted image a veš,da se tudi jaz spominjam časa user posted image , pred letom dni, ko sem šla čez 10 dni v Rim in čeprav me je bilo takrat strah, kako bo vse skupaj potekalo, mi je tisti čas ostal v lepem spominu!

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1141
20.11.2008 22:13:54   
soncek.djukelica
user posted image

tole so pa moji dve, sicer že kar nekaj časa nazaj!

< Sporočilo je popravil soncek.djukelica -- 20.11.2008 22:14:46 >

Dvojna mamica sem!:)

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1142
21.11.2008 8:19:11   
lana38
s.d., kako lepo uživata v postelji tvoji user posted image .
Tim še spi. Ponoči je spet rogovilil. Nič ni videti, da bi kje kakšen nov zobek bil na vidiku. Jaz bi verjetno tudi še spala, če ne bi Blaž šel v šolo, tako se pa čisto zbudim in ne morem več zaspati, čeprav sem zaspana.
LP

lana38

(odgovor članu soncek.djukelica)
Neposredna povezava do sporočila: 1143
21.11.2008 9:03:14   
t*e*j*k*a
OJ!!

Kako ste kaj? Midva sva se ravno nazajtrkovala-JAn kruh z mlečnim namazom, mami pa kokosovo potico.

IZVIRNO SPOROČILO: lana38

Saj sem takoj vedela, kaj si mislila, andreja2000.
A se še spomnite, kako smo lani čakale, kdaj bomo rodile? Zdaj bo pa že leto naokrog. Jaz bi kar najraje spet čakala in uživala spet z user posted image .user posted image
LP

Ja se spomnim, in tudi jaz kar zavrtela čas nazaj in šla še vse od začetkauser posted image . Lani tak čas ste prve že odhajale v Rim, jaz sem pa kr čakala in čakala in čakala... To mi je bilo najbolj tečno, ko ste že vse rodile, jaz pa še kr z bušijam okol skakalauser posted image .

Smo pa zdej itak tud ful veseli da imamo takega pridnega, lepega in zdravega fantka-ga ne zamenjamo za nič na svetu. user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1144
21.11.2008 10:01:36   
Vrtnica79
Lana in S.D. lepe slikiceuser posted image

Ja, mene tudi nostalgija dajeuser posted image - še 7 dni pa bo Vana stara 1. letouser posted image  Kako hitro mine čas, sploh ne dojemam. Pri Lataši se mi zdi da ni tako hitro šlo.................

Je pa Vana zdaj par dni pogruntala da lahko sama stoji. Joj, kako je smešna. Da pa bi se potem še par korakov naredila pa ji ni. Je prej če gre po vseh štirihuser posted image .

Baje bo počasi sneguser posted image , mi prav nič ne diši.

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 1145
21.11.2008 10:16:02   
hokejistka
Pa še jaz prispevam nekaj k nostalgiji:

Danes BI BIL uradno zadnji dan moje porodniške, če ne bi šla predčasno v službo user posted image .

Lp

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 1146
21.11.2008 10:28:33   
lana38
Ja, jaz sem še pa samo drug teden na porodniški.user posted image  Potem pa dopust.user posted image Je pa tudi to nekaj.
LP

lana38

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 1147
21.11.2008 10:53:01   
AndrejaLana
Oj,

Lana je bila danes že celo uro sama v vrtcu. Se je najprej jokala, potem pa se je umirila v naročju vzgojiteljice. Odložit pa je ni smela. Ampak je že to veliko, da se je potolažila v naročju in da je pokazatelj, da je sprejela vzgojiteljico. Je rekla, da po njenih izkušnjah ne bo večjih problemov. Jaz pa pravm iz njenih ust v božja ušesa. In upam, da Lana ne bo zbolela, ker potem bomo spet na začetku.
Se mi pa kar srce trga, ko jo pustim tam in slišim kako joče...in si mislim, kaj mi je tega treba, razum pa govori, da je treba, ker grem čez tri tedne v službo...

Pred enim letom (se mi zdi, da še sploh ni toliko časa preteklo od takrat) sem govorila, da grem čez slab mesec rodit (mi je bilo zelo strah poroda, pa sem raje rekla tako, kot pa čez tri tedne). Pa intenzivno sem se pripravljala na prihod Lane (gnezdila :) ). Zdaj pa že razmišljam, kje bomo praznovali njen prvi rojstni dan.

Lepo preživite vikend in pazite, da vas ne ujame kakšen virus...

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1148
21.11.2008 14:44:02   
želva
Se že pozna, da je vikend, nikjer nobene.

Jaz sem imela danes čistilno akcijo, sem oprala okna, zavese, kopalnico generalno. Zdaj tako lepo vse diši.
Drugi teden me čakajo še dnevna in kuhinja. Jurti šibam v Ikeo, tako da punce fajn se imejte čez vikend.

Vedno več nas je!

(odgovor članu AndrejaLana)
Neposredna povezava do sporočila: 1149
21.11.2008 16:02:18   
pikica*
No, meni pa JE danes zadnji dan porodniške. V ponedeljek štartam s službo. Ampak imam že težave, ker naj bi v ponedeljek Lovrota pripeljala v vrtec šele ob pol desetih, služba pa se mi začne ob pol osmih. Sem klicala, da bom v ponedeljek zaradi uvajanja še bolj na pol prisotna, pa sem dobila nazaj cel kup očitkov in pa, da naj se izjasnim, če mislim bit v službi ali neuser posted image . Upam, da se bova z možem uspela nekako poštukat, da bom vseeno ob pol osmih že na svojem delovnem mestu. Je bil pa to precej hladen tuš.

Z uvajanjem gre pa pri nas že na boljše. Danes je bil Lovro tam že tri ure in je precej manj jokal. Celo sam se je malo zaigral, pridno je pojedel kosilo in tudi nekaj odspaluser posted image .

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kašelj pri otroku: Kdaj k zdravniku?
Kašelj pri otroku včasih izzveni v nekaj dneh, včasih pa je dolgotrajen in nakazuje na poslabšanje bolezni. Starši se ve...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?