ThinkPink
|
Nažalost nekako pač moraš začet in tisti, ki mislijo, da jim bo po diplomi vse padlo v roke, so se prokleto zmotili. In to, da sediš doma in upaš da boš dobila službo brez pripravništva, to pač zame ni način. Izjema je edino, ali za ta izpit zahtevajo samo pol leta delovnih izkušenj ali specifično pol leta delovnih izkušenj v šoli? To, da mi je padla sekira v med, samo s tem, ko sem diplomirala, mi je čisto jasno, da ni res. Službe tudi nisem pričakovala kar takoj. Iskala sem jo tudi in jo seveda še tudi drugje, ne samo v šolstvu. Npr. v različnih podjetjih, kjer ni bil niti pogoj 7. stopnja oz. 2. bologn. In nikakor ne sedim doma in čakam, da bo padlo kaj, pač pa aktivno iščem, se zanimam pri vseh, vzpostavljam stike s potencialnimi delodajalci ipd. Za strokovni izpit pa mora biti 6m izkušenj v šolstvu, ker menda moraš opraviti določeno število nastopov in obveznosti, da se lahko sploh prijaviš na strok. izpit. To, da mi dajo delati "umazana" dela me sploh ne moti. Moti me to, da ne bi dobila plačanih niti potnih stroškov in malice. Da bi vsaj volonterje malo šparali, glede na to, da so čisto zastojn tam, pa ne bi bilo nič narobe. Inštrukcije in prevajanje pa zame odpadejo, ker sem zgodovinarka in tukaj težko najdem tudi kaj honorarnega. Ne vem še kaj bom...verjetno bom še počakala na odgovore zadnjih ponudb, ki sem ji poslala, če do drugega leta ne bo nič pa res več ne vidim drugega kot volonterstvo, čeprav mi podatek, da se na prosto del. mesto prijavi 40 kandidatov, sploh ni všeč. Zdi se mi, da tudi s strokovnim izpitom ne bi imela nekih prioritet. Na nekem predavanju je predavatelj rekel: A = k*m (avtonomija pri delu - takšne, ki so pri delu avtonomni delodajalci raje vzamejo) = kompetenca * motivacija. Jaz bi pa bolj rekla: A= v+p (veze in poznanstva). Če je tukaj kakšna učiteljica, bi še vprašala.... Kako pa je možno,da uči ogromno ljudi na šolah, ki sploh niso še končali fakultete? Namreč že v času študija se je veliko sošolk hvalilo kako že učijo. Pa hvala za odgovore vsem!:)
|