Hope2
|
Dobro jutro vsem čvekam Najprej naj čestitam našim novim noswčkam in bodočim mamicam mlinčki, lučki, anci banci, kalini in lani . Naj vam trebuščki lepo rastejo in malčki lepo razvijajo, partnerji pa vas naj lepo razvajajo Zdaj pa še VELIKA zahvala, za dihanje, podporo, za čestitko (telegram in darilo ), čestitke (po RR) in za vse lepe želje . Punce ves te res fenomenalne in vsem iz srca želim, da čim prej spoznate radosti starševstva. Hvala, hvala, hvala in še enkrat hvala Bom probala mal opisat dogajanje na martina, če me prej ne prebudi naš pubec . V torek sem imela navaden G pregled in ker bi bil že čas, da me po dolgem času spet pogledajo ali sem kaj odprta, smo se kljub zadnji močni krvavitvi ob pregledu in velikem strahu, da se situacija ponovi, opravili vseeno pregled. Kri se je seveda spet ulila, ampak besede G so me šokorale. Greste kar v porodnišnico, danes boste rodili , odprti ste 3 cm. Kot zakleto, meni so ravno v tistem trenutku zaprli mobi kartico in tako nisem mogla niti moža poklicat . G mi je posodila svoj telefon, da sem mu javila naj pride v akcijo . Jaz pa pot pod noge in v porodnišnico, kjer me pogledajo in sem že bila 4 cm odprta. Sledi sprejem, klistir, čakanje na porodno sobo, saj so bile vse zasedene . Popadkov nisem imela al jih pa nisem čutila . Šele ko je klistir opravil svoje in ko sem dobila vijola porodno sobo (16.30) sem začela čutit rahlo šraufanje-popadke, odprta že 5-6cm. Nič posebnega, na veliko smo se smejali in čakali akcijo, ki pa je ni in ni bilo. Ob 18.30 mi predrejo mehur in po 30 min so popadki bili malenkost močnejši. Ker so bili neredni in še prešvohcani, sem okrog 21.00 dobila minimalno dozo umetnih in potem se je začelo. Kakih 5 hudih popadkov sem s pomočjo moža predihala (seveda tudi z vašo pomočjo) in mali lovro je pokazal laseke. V zadnjem popadku pa je že pokazal celo glavico in lovro je pokukal na svet ob 21.54 . Porod naraven, nič strašen, nič proti bolečinam, skratka še kar ok, razen rezanja . Šivanje me je potem bolj bolelo, kot pa popadki in porod . Aja pa punkcija je bila zame bolj boleča in mučna kot porod. Moram pa povedat, da sem bila zelo sproščena, brez strahu, prepustila sem se toku in prihodu našega prestolonaslednika . Tako, da bodoče mamice, bodite res čim bolj sproščene in naj vas ne bo strah. Malček je imel zelo močen sesalni refleks, tako da je tudi dojenje fino steklo in sem že fajn mlekarca , upam le da bo tako ostalo še vsaj nekaj mesecev. Drugače pa se še kar lovimo in sproti učimo, pri določenih stvareh pa smo še fajn štorasti, pri spanju pa hm, kaj je že to . Če spi ga gledam, če še diha, če ne spi, pol pa itak mi ne spimo. Moram zaključit, vas pridem še ob priliki kaj pogledat in ponavijat . Moram še malo pokukat kako je z akterkami. Pa še srečno vsem
|