|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčice 2009
13.11.2008 11:16:10   
nina166
Dan!

ulla jaz sem po vstavitvi krvavela samo nekaj dni. Je pa to čisto odvisno od vsake posamezne ženske. Ene jo bolje prenašajo, druge pa ne. Pa si jo morala kupit, ali si jo dobila že na recept?

mojca user posted image  user posted image  za dobro opravljen pregled...boste imeli pa res pravega korenjaka

ronja je glukoza že mimo?

Vrtnica tudi jaz bom vzela kar denar...imam večino stvari še od prvega.

snikolina in zvezdica user posted image  user posted image  za pregled

mima šipo lahko dasta tudi tako, da se ne vidi veliko not. Imava midva tudi šipo in navadno ključavnico, pa ni nobenega problema. Čez šipo pride samo svetloba, drugo pa se ne vidi, zaklene pa se tudi brez problema.

Glede poroda: ne se pustit prestrašit. Porod res boli, vednar ko dobiš v roke svojo štručko, ti je popolnoma vseeno. Če bi bilo res tako grozno, potem bi imela vsaka ženska samo enega otroka. Poleg tega je vse odvisno od ženske...nekatere rodijo prej, nekatere morajo potrpet dalj časa, nekatere lažje prenašajo bolečino kot druge. Saj boli...zelo boli, samo nekako mora prit ven user posted image . Ne se bat...vse bomo preživele in po parih tednih ali mesecih bomo že začele razmišljat o naslednjem user posted image

mima ko boš v akciji ti bo popolnoma vseeno kakšne barve bo soba user posted image  Jaz sem tudi imela tako posteljo, da se je lahko poljubno naštimala, pa šogo v sobi in ono lestev pa ne vem kaj še, samo mi ni nič pomagalo, ker sem bila skoz priklopljena na ctg in na on aparat za merjenje pritiska, zato sem morala skoz samo ležat. Ni bilo šans, da vstanem.
V sobi je po moje boljše, da vas je več. Jaz sem tudi najprej mislila, da bi si doplačala enoposteljno sobo. Pa sem si premislila. Pa mi niti slučajno ni žal. Sin je imel močno zlatenico in je bil veliko pod lučko. In če bi bila sama bi verjetno umrla od dolgega časa. Tako pa smo se veliko pogovarjale, si izmenjale kak časopis. Pa ko greš na wc in se tuširat, ti lahko druga popazi na dojenčka. Mi smo to skoz delale. Če pa si sam, pa še ne wc ne moreš oz. moreš peljat dojenčka k sestram. Mene je motilo edino to, da so imele druge veliko obiskov. Jaz sem namreč že prej povedala, da naj pridejo na obisk sam najožji družinski člani, drugega pa ni treba. Samo zdaj januarja bo tako omejitev zaradi viroz in ne bo toliko obiskov.

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 3526
13.11.2008 11:42:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: niia

Glede porodne bolečine pa mene bolj zanima čemu je najbolj podobna, eni prabijo da krčem med M, je to res?

ja lohk bi se tko reklouser posted image menstrualna bolečina krat 86user posted image pa na potencouser posted image
mene je kr mal šokiralo, kolk intezivno je touser posted image

mima na smotano osebje lohk povsod naletiš, je pa po moje dost odvisno res kak odnos maš tud sama....zavedat se je pač treba da greš rodit in da pač new greš v nek welnes centeruser posted image kjer te bi vsi po rokah nosli...pa itak zase se morš znat postavt, če že naletiš na kakšnega šusauser posted image

nina jst sem jo že na recept dobilauser posted image sej vem da je  odvisno, sam mam tak občutek da ne bom glih med srečnice padlauser posted image mam pa kr malo slabo vest, k je vrag tolk drag, se morm res zmenit če jo lohk nazaj prnesemuser posted image

ja to je pa res, tist moment, ko dobiš otročka v naročje, pozabiš vse, pa če je blo prej za crknt hudouser posted image zato jst pravim, da ko greš prvič rodit, je boljš da ne veš kaj te čakauser posted image ko greš pa drugič, pa sicer veš, samo te ven vlečejo ravno ti občutkiuser posted image tko da punce, brez skrbiuser posted image

v sobi sm pa jst bla sama in mi je blo zakonuser posted image tko da bom tud zdej probala bit, če bo šlo.

tamala mi tule po naročju se motovili, pa en cajt eno joško vleče, pa mal drugo, pa se krega nad njimi, pa jih boža da so bogeuser posted image in se pogovarja z njimiuser posted image je res zabavno dojit tko velikega otrokauser posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 3527
13.11.2008 11:50:33   
lunica12
Zivijo punce....Ne vem ce se me spomnite,ampak pred kakim slabim mesecem s3em ze pisala tukaj gor vendar,sem potem kar utihnalauser posted image Zdaj bi se vam pa spet priklopila,ce me se seveda sprejmeteuser posted image

15.1.2009 se nama je pridruzila Anina :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3528
13.11.2008 11:52:28   
sonček33
lunica seveda te sprejmemo, samo nam moraš zdej mal napisat, kako si, pa kako je dete...

Punce, a pol nobena tukej gor ne razmišlja o EA?

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3529
13.11.2008 11:56:21   
nina166
lunica seveda te sprejmemo...kar pridno piši

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Punce, a pol nobena tukej gor ne razmišlja o EA?

Jaz sem jo imela prvič...povej kaj te zanima?

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3530
13.11.2008 12:00:40   
sonček33
nina zanima me, ja ali ne?  Jaz se sicer nagibam k temu, da bi naravno, ampak čist po pravici povedano, pa me mal stiska...kakšen dan se kar zalotim, da razmišljam o porodu, pa če bom zdržala. Sej itak da bom, bom moglauser posted image , ampak po drugi strani pa, zakaj si ne bi prihranila tolikšne bolčine, če je možnost.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 3531
13.11.2008 12:10:21   
lunica12
No pa zacnimouser posted image Se kar vredu pocutim,vsaj za enkrat nimam nobenih problemov.Predviden rok mam 22.1.2009,ceprav je rekla ginekologinja da me lahko malo tudi prehiti,samo bomo videli.Drugace ko sem mela 29.9 pregled je bebica tehtala 600g,bla sem pa takrat v 24 tednu.A je to mogoce velik?Zdj nazadnje sem pa mela pregled 5.11 sam mi je ni nic tehtala tako da se mi sanja ne koliko je teska.Sem pa zdaj v 30 tednu.Kolko so kaj vase bebice teske pa v katerem tednu ste?
Drugace sem pa bla danes zadnic na v materinski soli,smo mele zadnje predavanje,tako da tega sem se zdaj le resla.user posted image
In kaksne obsege trebuscka imaste kej?Moj obseg je 97 pa ne vem a je to vredu.user posted image Trebuscek se mi zdi kr mali.Ne vem no.
Drugace sem vidla da ste se pogovarjale za paketke k se dobijo,pa sem se sama tudi odlocla da bom kr denar vzela.Drugace pa nimam se nic kaj za bebijauser posted image Ne vem kaj cakam.Vozicek nameravam naslednji mesec kupit pa razmisljam o baby boom vozicku.Kako se vam kaj zdi?Tako da mene se soping kr caka,tako da se bom mogla pocasi spravit.
Pa ve ze mate vse za bebija?

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3532
13.11.2008 12:11:48   
Zvezdica
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

nina zanima me, ja ali ne?  Jaz se sicer nagibam k temu, da bi naravno, ampak čist po pravici povedano, pa me mal stiska...kakšen dan se kar zalotim, da razmišljam o porodu, pa če bom zdržala. Sej itak da bom, bom moglauser posted image , ampak po drugi strani pa, zakaj si ne bi prihranila tolikšne bolčine, če je možnost.

Ojla

Ti bom odgovorila za naravno varianto. Sama sem se pripravila na to, da boli k user posted image in potem sploh ni bilo hudo. Ja že, sam iztis ampak.... ali sem res tako močna, ali pa kaj pa vem. Spet grem na natur, ker sem bila pri sebi, ko sem rodila in itak da boli ampak se da preživet. Mene je blazno strah igel, tko da to da dobim kaj v hrbet jeuser posted image user posted image user posted image . In zato pri meni EA odpade.
Če te je strah se odloči za tisto kar misliš, da boš najlažje prenesla.

i belive i can fly....

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3533
13.11.2008 12:11:52   
lunica12
Drugace pa o EA js nisem razmisljala,ker bi rada da prvi porod mine naravno,ceprav me ga je zelo strah in kar veliko razmislajam kako bo vse skupaj zgledalo pa ce bom zdrzala.Vglavnem en kup vprasanj.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3534
13.11.2008 12:13:51   
Zvezdica
IZVIRNO SPOROČILO: lunica12

Zivijo punce....Ne vem ce se me spomnite,ampak pred kakim slabim mesecem s3em ze pisala tukaj gor vendar,sem potem kar utihnalauser posted image Zdaj bi se vam pa spet priklopila,ce me se seveda sprejmeteuser posted image

O velkom bekuser posted image
Kako si?

i belive i can fly....

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3535
13.11.2008 12:26:11   
lunica12
Sem kar vredu,sam tako nekak bolj utrujeno se pocutim...pa ti?uf js pa kosilo delat.Delam skor vsaki dan meso,ko moj bi sam to jeduuser posted image

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3536
13.11.2008 12:30:45   
OLjica
živjo punce,

kako ste?

že dolgo časa me ni blo gor, pa prebiram kaj vse ste se pogovarjale. jst sem imela 10.11. pregled, vse je ok. ker nimam velik trebušček sem vprašala svojo gin, kaj misli in je pogledala z ultrazvokom. rekla je da ustreza 32 t. včeraj smo zapravljali na veliko, zdej imam skoraj vse..user posted image
jst pa razmišljam da bi šla na EA. ne vem šeuser posted image mogoče se še premislim. danes imam materinsko. soncek33, jst hodim na Bled, pa ti??
drugače pa še malo pa gremo na porodniško, ker več ne zdržim na shihtu. skoz sem utrujena, pa še križ me boli, nooro.

lp

(odgovor članu Zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 3537
13.11.2008 12:31:57   
Anonimen
lunica veš de te sprejmemouser posted image

sonček men se zdi grozna misel na EAuser posted image ne vem....da mi iglo v hrbtenico vstavlja in to med tem, ko se zvijam ob popadkih...ma mi ni...že v žilo mi je komaj utrofla, k me je tolk metalouser posted image sej ene k so jo mele, jo hvaljo, verjetno bi jo jst tud, če bi se odločla zanjo....al pa tud ne...mam raj da mi v žilo nekaj pokne, če že res neb zdržala bolečine. si pa tud ne predstavljam, kako poteka porod, če od pasu dol ne čutiš nič oz. malouser posted image pa na splošno pravijo da je tudi za otroka slabše, ker se tak porod lahko ful zavleče. je pa definitivno boljše, da se odločiš za EA, če te je poroda res ful strah in misliš da ne boš zmogla. ker da pa tam v smrtni grozi ves zakrčen rojevaš, pa tud ni za nikogar dobro, niti potrebnouser posted image

(odgovor članu lunica12)
  Neposredna povezava do sporočila: 3538
13.11.2008 13:28:25   
sonček33
Oljica - ja jaz tudi hodim na MŠ na Bled, tako da se očitno vsaj na videz že poznava :)

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3539
13.11.2008 13:30:45   
OLjica
sonček33, pol se pa danes vidimouser posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3540
13.11.2008 13:30:48   
sonček33
Hvala punce za vaša mnenja o EA.

Mislim, da bom šla na tisto predavanje o EA, ker če se slučajno odločim za EA, moraš imeti to opravljeno.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3541
13.11.2008 13:32:53   
sonček33
Ja, OLjica. Sicer me danes skoz nekaj špika in tako čuden občutek imam v trebuhu, da me na čase že panika grabi, da se nekaj začenja (bog ne daj). Tako da ne vem, kako bom tam sedela dve uri, me je že zadnjič vse bolelo.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3542
13.11.2008 13:42:49   
lunica12
Opazam da se hodite v materinsko...Js sem pa glih danes koncala z njo.In kok so kaj teski vasi bebeki?Aja pa kaj pricakujete?user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3543
13.11.2008 13:50:10   
OLjica
lunica, že dvakrat sem vprašala gin kok jeuser posted image  težka, pa mi nič ni povedala. 24.11 mam pregled pa jo bom še enkrat vprašala. drugače fantka pričakujemouser posted image  Filipa

pa ti, punčko?

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3544
13.11.2008 13:55:19   
sonček33
lunica naš je bil na 4D Uzju 20.10. cca 830g. No, to je zdaj že dobre tri tedne več, tako da ...pojma nimam. Imam 20. pregled, še zdanji UZ, pa bomo vprašali.
Oljica, imaš G tudi na Bledu?

(odgovor članu OLjica)
Neposredna povezava do sporočila: 3545
13.11.2008 13:58:19   
OLjica
sonček, gin imam na Jes, v zdravstvenem domu. glede velikosti je rekla, da usreza 32 t, za težo pa nič. drugače pa sonček jst težko sedim in ležimuser posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3546
13.11.2008 14:04:23   
lunica12
Ja js pa puncko pricakujem,ime ji bo pa najvrjetneje Anina.Kkao se vam zdi ime?
Soncek v katerem tednu si pa bla takrat ko je bla bebica teska 830 kg?Meni pa drugace zmeri pove tezo samo zadnic mi je ni ko sem mela pregled.Naslednjega mam pa 11.12 to je pa se kr dalec.V katerem tednu ste pa?

(odgovor članu OLjica)
Neposredna povezava do sporočila: 3547
13.11.2008 14:06:24   
OLjica
Anina, men je prov luškano ime. Lunica, jst sem v 33 tuser posted image

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3548
13.11.2008 14:07:05   
sonček33
lunica takrat sem bila v 27. tednu

Oljica - ja, saj jaz tudi, ponoči prav ne morem več spati... me bolijo kolki

(odgovor članu lunica12)
Neposredna povezava do sporočila: 3549
13.11.2008 14:07:12   
nina166
sonček bom napisala mojo porodno izkušnjo, da si boš lažje predstavljala. Tudi jaz sem se bala prvega poroda. Sploh ko sem poslušala druge, kako grozno to boli, da so nekatere rojevale po 10 ali več ur in podobno. Najprej sem bila 100% prepričana, da bom imela EA. Potem pa mi je ena babica rekla, da ona ne priporoča nobenega posega v hrbtenico, če to ni nujno potrebno in da mi jo odsvetuje. Potem sem se nekako navadila na misel, da bom rodila naravno...saj če lahko vse bom pa še jaz. Sva pa z mojim šla vseeno na posvet k anestezistki...pregledala mi je hrbtenico in nama povedalal nekaj o tem postopku ter odgovorila na vse kar naju je zanimalo. Pa dala nama je neke papirje, kjer moreš podpsisat, da se zavedaš kakpna so tveganja in podobno. To sem jaz vse izpolnila, podpisala in dala v materinsko...za vsak slučaj. Potem pa sem bila do konca odločena, da bom rodila naravno. En dan pred porodom me je podnevi začelo malo špikat v trebuhu. Nič kaj hudega...tako kot kakšni srednje boleči krči. Sicer neprijetno, vendar nič kaj zelo boleče. Potem pa so me okoli 1 ponoči zbudili krči...spet nič kaj hudi, malo me je špikalo, pa na wc sem mogla hodit. Sem se malo sprehodla po stanovanu in ko je minilo sem zaspala nazaj. Potem sem dobre pol ure spala in spet, pa spet malo spala, pa me je spet špikalo in to čedalje pogosteje. Malo čez 5 zjutraj pa sva z mojim začela merit čas med enim špikanjem in drugim in ker je bilo konstantno na 5 min, sva se odločila, da grema v porodnišnico. Celo pot tja sva se še smejala, pa se hecala, da me bodo itak nagnali, ker to že ne more bit popadek, ker tako malo boli in da bodo rekli da paničarim. Samo sem rekla, da je boljše, da me naženejo kot pa da je kaj narobe. Bilo pa je to 10 dni pred pdp. Ko sem prišla v porodnišnico, sem se mogla it stuširat...to mi je zelo pasalo. Krči so bili še vedno kar pogosti 3-4 minute, vendar so se stopnjevali...bili so bolj boleči, še vedno pa nič hudega. Ko sem se stuširala, sem šla na ctg...vmes me je sestra spraševala kako mi je ime, kako je mojemu ime...svašta vprašanje, med drugim tudi kako izobrazbo imava z mojim in podobne bedarije. Po približno 15 min pride pogledat ctg, nekaj časa gleda in mi reče, da imam zanič ctg, da je čisto zgrešen. Že tako me je bilo strah kaj me čaka, ko pa mi je to rekla, pa me je skoraj kap. Sem se ful ustrašla, da je z sinom kaj narobe. Mi je rekla, da očitno spi, ker se nič ne premika. In potem se mi je začela metat po trebuhu, mogla sem vstat in delat počepe...v glavnem nič ni pomagalo. Nato sem šla k zdravniku, ki ni je naredil uz...kaj je gledal nimam pojma, potem pa me je še pogledal koliko sem odprta...bila sem odprta že 4 cm (kaj je to takrat pomenilo tako nisem imela pojma). Tega me je bilo blazno strah...pa sem preživela, res je kar bolelo, ampak ni pa to tak bav bav kot nekateri pravijo. Potem pa spet kup vprašanj, klistir in tuširanje. Najbolj se zdaj bojim klistirja. To pa zato, ker sem prvič po njem tako bruhala...bilo mi je tako slabo in sem vse izbruhala. Ob 6 sem prišla v porodno, babica me je priklopila na ctg, mi izmerila pritisk in verjetno še kaj, samo se ne spomnim. Vmes je prišel moj not v tisti smešni zeleni odpravi...je bil kot kak vesoljc. Potem sem dobila v roko 2 katetra...enega za zdravila proti visokemu pritisku...imela sem veliko previsokega, drugega pa če bi potrebovala še kako drugo zdravilo. Na drugo roko pa smo me privezali na eno napravo za merjenje pritiska, ki ti izmeri pritisk vsakih nekaj minut. Če ne boš imela visokega pritiska, potem tega ne boš dobila. In potem se je začelo. Popadki so bili čedalje hujši, čedalje pogostejši, vmes je prišel zdravnik in mi predrl mehur (to nič ne boli), enkrat je še preveril koliko sem odprta. In po 2 urah odkar sem prišla v porodno sem rekla za EA. Popadki so bili zelo boleči, jaz pa sem tisti trenutek razmišljala samo o tem kaj naj naredim da ne bo tako grozno bolelo. In takrat sem rekla, da hočem EA. Babica mi je še rekla, da mi lahko da še kaj drugega proti bolečinam, samo sem vztrajala, da hočem ea in pika. Potem je trajalo še kakih 20min (ne vem točno, ker se mi je zdelo da gre ful počasi), prišla je anastezistka in mi vstavila kateter v hrbtenico. Kako to izgleda nimam pojma, ker so me popadki tako boleli, da sploh nisem nič čutila, da mi karkoli vstavlja. Po kakih 10 min je to začelo delovat. To, da ti omrtvinči cel spodnji del in da nič ne čutiš je lari fari. Še vedno normalno čutiš popadke, samo v bolj blagi obliki. Pri meni je bila bolečina 50% manjša. Še vedno pa me je bolelo...res ne morem rečt, da pa me potem ni nič bolelo. Bilo pa je veliko boljše. In čez dobro urco se je že rodil moj mišek (meni ni EA nič podaljšala poroda). Jaz sem se za to pač odločila, ker sem med tistimi popadki mislila, da ne bom zdržala. Če bi že naprej vedela, da imam do konca samo še dobro uro, se verjetno ne bi. Jaz pa sem razmišljala samo na to, da bom mogla še več ur trpet take popadke. Ni mi žal da sem se tako odločila. Kakšen dan po porodu me je začela bolet glava...grozno bolet. Ali je bilo to od ea ali ne ne vem. Čisto možno, da je bilo tudi zaradi mojih težav s pritiskom, zaradi tablet, ki sem jih jedla po porodu...za zbijanje pritiska in proti vročini. Res ne vem, od česa je bilo.

V tej nosečnosti ne razmišljam o tem, da bi jo vzela. To pa zato, ker upam, da bo tudi ta porod tako hiter kot je bil prvi ali pa mogoče še kaj krajši. Če pa bi bil moj prvi porod res tako dolg kot so nekateri (več kot 5 ur ali celo več kot 10) pa bi se brez dvoma odločila za EA.

Na koncu se boš mogla odločit sama. Mogoče naredi isto kot jaz...greš na predavanja za vsak slučaj, potem pa se odločiš med porodom, če boš mislila, da res ne boš mogla drugače.

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  140 141 [142] 143 144   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?