|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: junijke 2009
10.11.2008 15:32:18   
majana79
IZVIRNO SPOROČILO: bačko

Majana jaz sem že imela prvi pregled!Drugega imam 25.11 in upam, da mi bo G naredila UZ.Sem zamenjala G!

Aja, točno. Tebi G ni naredil UZ na prvem. Sem malo pozabila. user posted image Po moje bi ti ga nova morala naredit, sploh ker ti ga prvi ni.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1226
10.11.2008 15:59:57   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: meti21

Cesarica1981 user posted image user posted image user posted image

Cesarica user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

24.4.2004 Nina :-)
24.6.2009 je ati dobil najlepše darilo za RD - Manco :-)

(odgovor članu meti21)
Neposredna povezava do sporočila: 1227
10.11.2008 16:15:39   
Mala_princeska
Mala_princeska sem vesela zate!user posted image user posted image user posted image

Hvala.

Nosečniške kavbojke z elastiko v Popku čez 50 Eur v H&M- u malo čez 30 EUR. Le katere naj izberem user posted image user posted image ??? Zakaj vedno potem kupim najdražje.....(no jih še nisem).

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1228
10.11.2008 16:44:56   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

Nosečniške kavbojke z elastiko v Popku čez 50 Eur v H&M- u malo čez 30 EUR. Le katere naj izberem user posted image user posted image ??? Zakaj vedno potem kupim najdražje.....(no jih še nisem).

Odvisno katere ti bolje stojijo oz. v katerih se bolje počutiš. Že kupuješ nosečniške?

(odgovor članu Mala_princeska)
Neposredna povezava do sporočila: 1229
10.11.2008 18:23:48   
Mala_princeska
IZVIRNO SPOROČILO: *alina*

IZVIRNO SPOROČILO: Mala_princeska

Odvisno katere ti bolje stojijo oz. v katerih se bolje počutiš. Že kupuješ nosečniške?

Ahaaaa. Jaaa. Ja.

Enkrat jih bo treba user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .

Drugače pa Alina ta teden sem cel teden od 14.-21h na delovnem mestu, pa cel vikend - celo soboto(cel dan) in nedeljo - tako da veš kje me najdeš. Pridi se mi malo pokazat no, saj veš kje me najdeš.....user posted image

(odgovor članu *alina*)
Neposredna povezava do sporočila: 1230
10.11.2008 19:24:06   
loveforever
oj. no vidim da že veselo kupujete hlače, lepo,.. no jaz pa še kar trenirke pa tudi kakšne kavbojke še, če niso pretesne, al pa za na kavico ko sem hitro nazaj. mi še full ni za preveč te cote nosečniške, ko se jih pol hit naveličaš. hm upam da mi jih do drugega leta ne bo potrebno imetiuser posted image user posted image

amak mislim da ne bo šlo skozi....

tudi moj je bil pri porodu zraven, in bo tudi drugič če res ne bo kaj hudega vmes prišlo, al pa da nebom prehitra....

glede hrane- meni opa ful paše  toast namazan s putrom potem pa v toasterju popečen noro dobro in noro redi¨!!!

Neposredna povezava do sporočila: 1231
10.11.2008 19:52:15   
Janci F
Koliko vas je že na bolniški?

Jaz imam zadnje dni nore slabosti in vsak dan bruham, pa še ful me špika v spodnjem delu trebuha.
Danes sem delala od doma in resno razmišljam, da bi šla za par dni na bolniško, ker taka res ne verjamem da bom v službi funkcionalna.

Saj so mi dnevi, ko mi je ful slabo in celo bruham med delovnikom grozni in na določene momente pravo trpljenje.
Ne vem točno kaj naj naredim, resno razmišljam, da če bom jutri tudi tako slabo, da bi šla par dni na bolniško, da se tole malo umiri.

Ali ima tudi kakšna druga podobne težave in hodi v službo?

(odgovor članu loveforever)
Neposredna povezava do sporočila: 1232
10.11.2008 19:56:34   
Janci F
Aja, pa še to.

Nosečniške hlače nosim že 14 dni in so zakon, ker me popolnoma nič ne tišči.

In do sedaj sem izgubila že 3kg, vem da ni veliko in imam še vedno ogromno zaloge.

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 1233
10.11.2008 20:11:19   
Anonimen
Zivjo,

tudi jaz se vam pridruzujem pri junijkah. Test sem delala v cetrtek in sta se pokazali user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Rok imam 23.06.08 po mojih izracunih, noseca sem 8 tednov, pregled imam pa sele 1.12. Sem zamenjala G in je novi kar dost zaseden. Ampak ne bom sla nic prej na kaksen UZ, ker bodo tile trije tedni 1,2,3 okrog.
Nosecniski znaki - rahla slabost, malo veja utrujenost, spahovanje, lulanje in pa nerodnost user posted image

Sem vas hotela pozdravit, bom pa se nekaj casa anonimna, dokler ne naredim pregleda in obvestim  domace in prijatelje.

(odgovor članu Janci F)
  Neposredna povezava do sporočila: 1234
10.11.2008 20:12:31   
Anonimen
Ojoj, pa PDP je 23.06.09 user posted image
Eh, nosecnost, kaj ces...

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1235
10.11.2008 21:12:38   
ronja1a

Jutro!
Za vse ki ste imelel preglede in ste videle svoje pikice user posted image user posted image user posted image user posted image .vidim, da ste vse imele UZ samo jaz ne.

Jaz sem med 9. in 10. tednom, prvi pregled sem imela, uz pa še ne. Ginekologinje se vsaka po svoje odločajo. Pripadata ti dva ultrazvoka, nekatere ga raje delajo pozneje, nekatere pa prej, da izključijo IMN. Pušenjak je enkrat rekel, da ženske včasih napačno ocenjujejo ginekologinje po tem, koliko uz delajo.

(odgovor članu bačko)
Neposredna povezava do sporočila: 1236
10.11.2008 21:28:36   
majana79
Mogoče neumno vprašanje ampak vseeno riskiram. user posted image
Kako ti pa potem na prvem pregledu potrdi nosečnost, če ne dela vaginalnega UZ? Samo s krvnimi preiskavami? Ker da bi tipali po maternici najbrž ravno ne gre? Pa navadno ti (vsaj pri nas) dajo za krvne preiskave samo napotnico in jo potem pač narediš v naslednjih dneh v laboratoriju. Kar pomeni da spet čakaš da ti G prebere izvide... Kaj pa če je kar narobe in moraš potem čakat še par tednov, vmes pa bi dejansko morali izvesti kak poseg? Samo razmišljam na glas, ker mi stvari pač niso poznane.
Jaz sem itak mislila da te vzamejo takoj na pregled, ko sporočiš, da si noseča in ti vsaj na krvi potrdijo nosečnost. Pa sem potem ugotovila da temu sploh ni tako...

(odgovor članu ronja1a)
Neposredna povezava do sporočila: 1237
10.11.2008 21:32:50   
Anonimen
Jaz imam super g, naredi uz na vsakem pregledu. V prvi in drugi nosečnosti sem imela preglede na 8 t, kar je meni čisto ok. Če je vse ok, če se ok počutiš se mi zdi brezveze stat non stop pri ginekologu. No, na koncu so pregledi bolj pogosto, itakuser posted image

Aha, zdej smo pa že spet 3 anonimnice ...

(odgovor članu majana79)
  Neposredna povezava do sporočila: 1238
10.11.2008 21:47:50   
ronja1a
IZVIRNO SPOROČILO: majana79

Mogoče neumno vprašanje ampak vseeno riskiram. user posted image
Kako ti pa potem na prvem pregledu potrdi nosečnost, če ne dela vaginalnega UZ? Samo s krvnimi preiskavami? Ker da bi tipali po maternici najbrž ravno ne gre? Pa navadno ti (vsaj pri nas) dajo za krvne preiskave samo napotnico in jo potem pač narediš v naslednjih dneh v laboratoriju. Kar pomeni da spet čakaš da ti G prebere izvide... Kaj pa če je kar narobe in moraš potem čakat še par tednov, vmes pa bi dejansko morali izvesti kak poseg? Samo razmišljam na glas, ker mi stvari pač niso poznane.
Jaz sem itak mislila da te vzamejo takoj na pregled, ko sporočiš, da si noseča in ti vsaj na krvi potrdijo nosečnost. Pa sem potem ugotovila da temu sploh ni tako...

mene je sam pretipala, no, moram priznat, da sem bila malo razočarana, ker imam tko pozno uz, si razlagam tko, da se očitno ta ginekologinja odloča raje pozneje za uz, ker se več vidi ... ne vem, po literaturi delajo prvi uz do 12 tedna ???

sicer pa sem hotla sam backi napisat, da ni edina, ki še ni imela uz

< Sporočilo je popravil ronja1a -- 10.11.2008 21:49:07 >

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1239
10.11.2008 22:00:52   
banananjam
dober večer,
sem šele zdajle vidla, da imamo junijke 2009 že svojo temo user posted image .
na prvem pregledu 3.11. mi je G sicer rekla, da imam PDP 1.7. , potem sem pa bila še enkrat pri njej, mi je pa rekla, da je veseli dan 30.6.....no 21.11. imam še en pregled in takrat upam, da bom vedela, če sem moram prestavit med julijke 2009user posted image

mi pa še vedno ni jasno kako je dobila ta dva datuma, če je bil moj prvi dan zadnje menstruacije 19.9.?

lp,

(odgovor članu ribička)
Neposredna povezava do sporočila: 1240
11.11.2008 6:50:51   
Anonimen
Dobro jutro!

Jaz pa danes ne morem spati in sem že od po6 pokonci.
no pa včeraj je sestrična rodilauser posted image .
sem nekaj slišala, da strašno komplicirajo za bolniško. baje da komisija sploh ne odobri vsaki. a ve katera kaj o tem?
jaz sem prestopila v 12t in mi je še vedno slabo in še vedno bruham.user posted image

(odgovor članu banananjam)
  Neposredna povezava do sporočila: 1241
11.11.2008 7:12:31   
Janci F
Dobro jutro,

jaz se danes spet noro slabo počutim, tako da sploh ne vem kaj naj naredim.
Verjetno bom kar delala od doma in šla do zdravnice.
Jaz ne bi bila rada na bolniški dolgo, samo da se mi to malo umiri  in da si malo napolnim baterije - max. kakšen teden.

Danes bom poklicala ginekologinjo, da me pošlje na krvne preiskave, ker imamo v družini diabetes.
Potem bom pa še splošno zdravnico poklicala za bolniško, saj mi je tolk slabo da komaj sedim - včeraj sem ene parkrat bruhala, velikokrat sem pa šla bruhat, pa nisem mogla.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1242
11.11.2008 7:20:32   
Mala_princeska
Drage moje junijke.

Moje mnenje. Ginekolog bi moral na prvem pregledu narediti vaginalni ULTRAZVOK, saj menim da je pomemno da se ugotovi, da je nosečnost na pravem mestu, z velikostjo ploda tudi izmeri koliko smo dejansko noseče.

JanciF kar se pa preiskav za diabetes tiče, pa mislim da ga delajo vsaki nosečnici;

Kratek pregled nosečnosti po mesecih in tednih:
http://otrocarije.blogspot.com

Kratek pregled nosečnosti po mesecih in tednih:
-8-10 teden: prvi ginekološki pregled
-11-14 teden: nuhalna svetlina
-20 teden: morfologija
-24 teden: test sladkorne bolezni
-25 - 30 teden: 3D ultrazvok
-36 teden: preiskava krvi
-36-40 teden: kardiotokografija (CTG)

(odgovor članu Janci F)
Neposredna povezava do sporočila: 1243
11.11.2008 8:42:02   
Anonimen

JanciF kar se pa preiskav za diabetes tiče, pa mislim da ga delajo vsaki nosečnici;

Tole pa ne bo držalo, meni ga niso niti prvič, niti drugič...Je pa res, da sem imela obe nosečnosti bp, nisem se veliko zredila (prvič 9kg, drugič 15 kg na mojo suhceno postavouser posted image )...

Neposredna povezava do sporočila: 1244
11.11.2008 9:31:39   
bačko
Jutro!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Kava, čaj, kapučino, kakav in vroča čokolada.
Saj zato, ker nisem imela UZ jaz ne vem točno koliko sem noseča.Meni je sestra kar glede koledarčka določila koliko sem noseča.In to me moti.To da sem zamenjala G ni samo razlog UZ ampak tudi odnos.Nič ne mi vprašal.Kako se počutim? Ali imam kake težave? NIČ!Tudi jaz bom glede krvnih izvidov izvedela šele pri naslednjem pregledu tako da tudi tukaj nič ne vem ali je vse uredu ali ne.
Ronja potem pa bova na naslednjem pregledu vesele.user posted image user posted image
Deja čestitke za tvojo sestrično!user posted image user posted image user posted image
Janci če imaš možnost ostani lepo malo doma.Ne se mučiti in se malo spočij.
No jaz sem danes lepo sama brez moje mišike in bom lepo likala.

(odgovor članu majana79)
Neposredna povezava do sporočila: 1245
11.11.2008 9:49:36   
July08
Ojla, drage souser posted image . Dobro jutro vsem skupaj!
Tudi jaz sem imela včeraj končno pregled in UZ pri G. Vse OK, srček bije, in lahko rečem, da so se mi kolena tresla, ko sem šla ven iz ambulante. neskončno srečna. Sicer je to že 3. nosečnost, ampak občutki se ne spremenijo.
Mala_Princeska, vesela sem zate in tvojo pikico, da je z vama vse OK in BP.
Včeraj nisem imela časa za RR, zato sem danes prebrala za nazaj. In ve govorite že o nosečniških kavbojkah! Bravo! Jaz še nisem razmišljala o user posted image  cunjah. Mogoče bo pa res že čas. Decembra bo tud ful gužva po trgovinah user posted image  takrat se mi ziher no bo šlo. Najprej moram doma prečekirati, če je še kaj uporabnega, potem bom šla pa najbrž v H&M. Popek se mi zdi čist predrag, pa še bolj out stvari imajo za moj okus (no, vsaj pred tremi leti sem imela tak občutek, mogoče se je kaj spremenilo). A LA VIE je še zmeri tolk drag? Kakšne so vaše izkušnje?

Glede barvanja las - sama imam kostanjeve lase, pa imam skoz blond pramene (peroksid, seveda) Odločila sem se, da se bom sedaj temu odpovedala in se morda le nekoliko drugače postrigla. Moje mnenje - res, da barve ne poješ, ampak gre skozi kožo ravno tako v telo (kakor pravijo, naj bi bila koža itak naš največji organ in vse kar absorbira, gre potem  telo). Itak pa ima vsak posameznik svoje mnenje in ravna po svoji vesti...

Imam še eno vprašanje za vas - ali mogoča katera ve, koliko stane NS v ZD Domžale pri Dr. Dariji Strah? Ali ti oni tudi lahko posnamejo CD - in če, koliko stane. Vnaprej hvala za odgovore.

Vsem vam želim skrajno uživaški dan! Na slabosti in ostale težave pa poskušajmo čimbolj pozabiti (čist se jih že ne da, se poskusila user posted image )

Vaša July

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

Neposredna povezava do sporočila: 1246
11.11.2008 9:55:34   
July08
Draga Cesarica 1981 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Hudo mi je zate! Imaš prav! Tudi tebi želim SREČNO in  da bi čimprej zopet videla user posted image
Vse lepo!

"Odločitev, imeti otroka je pomembna.
To pomeni odločiti se za vedno,
da bo naše srce hodilo naokoli zunaj
našega telesa."
(Elizabeth Stone)

(odgovor članu cesarica1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1247
11.11.2008 9:59:48   
Goldy
July08 - NS pri dr. Strahovi stane 60 eurov, ali je to s CD pa ne vem, jaz sem se mislila naročiti pri njej pa ni šlo drugače kot na ponedeljek, takrat pa ni mogoče dobiti CD-ja in grem zdaj k dr. Pušenjaku. On ima NS 55 eurov in 20 CD.

(odgovor članu July08)
Neposredna povezava do sporočila: 1248
11.11.2008 10:22:02   
*alina*
Drugače pa Alina ta teden sem cel teden od 14.-21h na delovnem mestu, pa cel vikend - celo soboto(cel dan) in nedeljo - tako da veš kje me najdeš. Pridi se mi malo pokazat no, saj veš kje me najdeš.....

Mala_princeska: vem da že dolgo traja, ampak ta teden ti pa res lahko obljubim, da se oglasim. Če ne čez teden pa čez vikend. Obljubim user posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1249
11.11.2008 10:23:00   
*alina*
IZVIRNO SPOROČILO: Goldy
July08 - NS pri dr. Strahovi stane 60 eurov, ali je to s CD pa ne vem, jaz sem se mislila naročiti pri njej pa ni šlo drugače kot na ponedeljek, takrat pa ni mogoče dobiti CD-ja in grem zdaj k dr. Pušenjaku. On ima NS 55 eurov in 20 CD.

Jaz grem na NS v Dravlje, stane 60 EUR + 15 EUR CD. Torej je povsod približno isto.

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 1250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  48 49 [50] 51 52   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?