Gina
|
Ah daj no, kerensa, nič ni odvisno zgolj od tega, ali si imel v otroštvu ali ne, odvisno je od tega, kaj ti veliko pomeni, od vrednot in seveda potem, če tistega nisi imel, kar ti je bila vrednota, izpelješ čez trupla, če pa nisi imel in ti ni bila vrednota, ap ne izpelješ, ker ti dol visi. Jaz sem imela kino in kafetke in kaj vem kaj še vse, ker sem imela žepnino, smao meni je bilo to dolgočasno, brez veze. Še danes ne razumem, kako lahkokomu to tolk pomeni, da pisano gleda, če kdo tega nima. Živela sem v mestu, ap trpela ko hudič, ker nisem na vasi. Uživala sem 100na uro cela poletja, ko smo bili na vikendu dva meseca pri babici. Pa doma nismo imeli za jest razen za kosila, sicer pa prazen hladilnik in seveda imam zdaj vedno polnega, pa ušla sem iz mesta. Pa nismo imeli za obleči, imela sem dvoje hlače, dokler se mi niso strgale, pa mi še danes dol visi, nič ne pogrešam čevljev in srajc... Vidiš, vrednota, ob kateri se komu srce trga, ker tega ni imel, je meni čisto nič pomembna. NI važno, da nisem imela. Moji otroci so precej demokratično vzgojeni in imajo doma tudi domače živali: psa, mačka in zajca. Če se mi zdi, da je nekaj njihova vrednota, jo bodo dobili, pa če se na glavo postavim bom to speljala. Meni je iblo popolnoma grozno, da bi imel ta mali motor, ampak sem pogruntala, da si to pa res želi, torej ga ima, kljub temu, da me je malo strah zraven. Pa se mi včasih res ne da vozit ta male, pa jo peljem k sošolki, ker je tolk rada v družbi... Samo če mene vprašaš, kino in kokice niso njuna vrednota. A je to tako težko razumet? Da bi se me bala, je pa nonsens. Ne poznaš mojih otrok. Če se ti jaz zdim pogumna, pa mal predrzna včasih s svojimi izjavami in mata zihr vsakodnevni zgled tako v meni, kto v mojem, naj ti povem,da sta ona dva še bolj. Mogoče pa tudi geni svoje odigrajo zraven. Vzgajana sta pa tudi tako, da se ne smeta ničesar bat, ker jih porinem v situacijo, da pogruntata, da nista umrla zraven, pa da so neke stvari v bistvu enostavne in to obvladata, najmanj pa bi držalo, da se bojita ljudi, zelo se znati postaviti zase. In to vsakodnevno izvajata tudi pred mano, če je treba. Nič bat.
|