Volga
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Sanja, jezna deklica, tvoja računica ne drži. Naš ta velik si je prejšnji mesec kupil nov pc, ker mu obstoječi ni bil več fajn, to mu je pač veliko pomenilo in je za to napel vse sile, da je prislužil, prišparal denar na vse od možnih načinov. Naša bejba ima enako mnogo denarja na računu, kot stane nov pc. To je več, kot imam jaz danes, dva dni po plači na računu. Aja, kličeta po telefonu resnično zelo malo. Po moje ne zapravita 5 eur na mesec, ne vem. Ne zanimam se za to. Imela sta možnost dobiti zastonj nmt, bi ju jaz častila, pa nista hotela, ekr se tam ni dalo smsov en čas pošiljat, pa nisi videl, kdo te kliče, pa v tujni ne delajo. Ju pa ponavadi jaz kličem, ker nista tolk mobijevska, sta bolj pc-jevska. Ne stanujemo v mestu, torej nimata potrebe hodit na pijačke. Mulci se zbirajo ob enem starem avtu, ki ga ima en od njih in ga s skupnimi močmi prenavljajo, hodijo na odpad po opremo in vse, kar paše zraven, pa šraufajo, ap so srečni. Zelo radi hodijo na hrib spuščat modele letal, ai pa se zberejo pri kom, pa vsa mularija na kupu klepeta, punce in fantje. Največji dogodek je, ko nekdo na vasi kaj praznuje, ko gre mularija zraven, pa imajo svoj žur tam, včasih se zberejo pred vaškim "krajevnim domom" ali kako bi se reklo, pa celo prespijo tam, včasih si notri naredijo ene vrste disko. Včasih se zmenijo, pa gredo skupaj ven z bicikli še v sosednje vasi, ali pa se podijo s "kroskami" po gozdnih poteh, vsaj 1x na 14 dni od pomladi do poleti pa gredo nabirat gobe in jih je cel hosta polna. Velikokrat prinese še kakšne druge gozdne trofeje domov, kakšen skelet od srnjakove glave ali kaj podobnega . Vsaj 2x na teden hodi moj z enim frendom kar tako za zabavo po okolici in prefotografira vse, kar je lepega, ker mu je to ful en velik hobi. Dostikrat skupaj sekajo drva ali delajo trske ali kaj podobnega, kar jim je v zabavo. Pa kurijo ogenj v ognjišču, kadar je kdo od odraslih blizu. A veš, meni je to mnogo bolj všeč, kot coca cola in kokice v enem lokalu. A sploh obstaja primerjava? A zdaj razumeš, zakaj nimata potrebe zapraviti denar za neumnosti kot je coca cola in kokice? Ker jima ne pomenijo toliko. Ne vidita poante. Ajd, pc za deževne dni. Ajd, mobi, nujno zlo. Ajd, fotoaparat, ker ima res smisel zanj in veselje. Ampak kokice in podobno za 50eur na mesec? meni je hecno....lahko pa je to tvoja vrednota, pa si ne moreš pomagat. moja ni. Vse to je čist res, Gina ?
|