SpeliG
|
Joan, upam da zobek čimprej prodre ven in bo Jakob spet dobrovoljček. Krista, upam da se je Nadja danes zbudila OK in da je mimo vročina. Naša noč je bila katastrofa, kot sem predvidevala, glede na to, da je včeraj jedla banano. Začelo se je ob polnoči in do 3 nisva spale nič, ful jo je napenjalo, pa samo pol banane je pojedla... Pa nič, naslednjič dobi banano za v prvi razred...Pa nič prej. Obdarovanje; ker sem iz delavske družine si lahko predstavljate kako je to nekako pri nas izgledalo. Itak smo poznali samo miklavža in dobila sem npr. žakelj čokolešnika (ker ga ni bilo kar tako vsak dan za brezveze, pa pripadam mlajši generaciji; pod 30), par mandarinc, morda kakšne tople nogavičke in to je bilo to. In kakšno veselje je bilo, nama je s sestro ful dogajalo. To smo ohranili tudi danes, kakšna sladkarija, pomaranče in to je vse. Mi je bilo prav hudo, ko sem lani opazovala nečaka, ki je nezainteresirano zlagal stvari ven iz darilne vrečke, popolnoma ravnodušen, nič vznemirjen... Tiste, ki že imate otroke, kako je to pri vas? Meni se današnji otroci prav smilijo, ker imajo toliko vsega in jim res ni nič posebnega npr. darilo od dedka mraza oz. božička. Po drugi strani tudi nočeš da je "slabši" od drugih in potem pač kupiš kar je moderno...?! Mislim, da smo bili mi v veliki prednosti glede tega, čeprav ni bilo vsega v izobilju. Ah, sem čist zašla danes, se mi vidi da nisem spala... ZAJTRK MARTINA: tri veeeelike banane Ja, hec, bog ne daj...(hruška in kosmiči) KOSILO MARTINA: bučke in krompir (njami, še bi mami...) Fajn bodte!
|