kodrana
|
dan. nisem n tekočem kaj se dogaja. namreč Tara mi pobere vso energijo. sedaj jo ima tašča. sta šli za 15min na sprehod. potem pa kosilo. mi zadnje dni štrajka z mlekom. če mi ejmo, pa tuli in cvili, ker bi tudi ona.. namreč, samo po žlici ali iz kozarca.. po cuclju mi pije samo še ponoči. ko se ravno pogovarjate o uvajanju živil.. evo, jaz sem dobila brošurco od zdravnice in piše, da se začbne uvajanej itak nekje okrog 6m starosti oz. ko je otrok pripravljen. in sicer. 6.mesec: -materino melko/prilagojena mlečna formula -riž, krompir, koruza, oves, pšenica(gluten) -korenje, bučke, cvetača, koleraba -jabolko, hruška, marelica -repično/koruzno/sojino in oljčno olje 7.mesec: -materino mleko/prilagojena mlečna formula -riž, krompir, proso, pšenica, oves.. -jabolko, hruška, marelica, melona, banana.. -korenje, bučke, cvetača, koleraba.. -repičino,koruzno/sojino in oljčno olje.. perutninsko meso, zajec, žrebiček -predvsem mastne morske ribe, bela riba, sladkovodne ribe -občasno rumenjak odsvetovana živila do 1leta: -sol -sladkor -med -beljak in mehko kuhano jajce -sveži sir in večje količine kravjega mleka -morski sadeži -oreščki in arašidi kravje mleko naj bi uvajali po 9m, ker vsebuje preveč laktoze in le ta lahko povzroči laktozno intoleranco, ki povzroča mikroskopsko majhnekrvvitve.. (tu piše). FRUTEK: prehrana dojenčka in malčka; Andreja Širca Čampa