Polynesia
|
IZVIRNO SPOROČILO: šema Polynesia- bi te vprašala, zakaj si si premislila in ostajaš za v LJ. p.? Imaš kak poseben razlog, ker mene so moji domači (mama) začeli strašit, da so v Postojni imele nosečke več komplikacij pri porodu ampak me ne morjo prepričat, razen če v roku desetih dni drastično pade število porodnic v LJ.p. Ne vem zakaj sem si premislila, še sama ne vem...še vedno navijam za Postojno, ampak mislim da bom pristala kar v Lj. Drugače pa to sploh ni res, da imajo v Postojni več komplikacij, kje pa. Moja sestra je mesec dni nazaj tam rodila z EA, imela je plačano svojo babico, nadstandardno sobo in ko sem prišla tja, res fenomelnalno, nobene žal besede...pa kljub zelo velikemu dojenčku ki ga je rodila se ni ne raztrgala niti jo niso razrezali, ker ji je babica sproti raztegovala presredek in vse tam dol, v Lj. pa tega žal ni ker se jim mudi, pa se ženske potem raztrgajo ali jih po vrsti režejo. Aja pa sestri so rekli, da bi ji lahko že eno uro prej končali porod, ampak bi jo rezali ali pa bi se lahko raztrgala, to pa v Postojni ni njihov namen....v Lj pa zaradi gužve kaj takega ni možno. V roku dveh mesecev so rodila tri moje kolegice v Lj. in vsaka ima full šivov...sam to je spet relativno, težko je o tem sodit, ker je vsaka ženska razred zase. Pa še ena kolegica je tam 2x rodila in vse super. Komplikacije so pa povsod, samo da se vsi iz foušarije obešajo na Postojno. Je pa res, če je karkoli narobe otročka odpeljejo v Lj. ali Mb. To ti pa odpeljejo iz vsakega kraja v Slo, ne samo iz Postojne. Tudi v septembru so menda v 8.mesecu umrli trije dojenčki v Ljubljani, pa ni nikjer to objavljeno kajne...če pa bi bila to Postojna bi bilo že 100x obešeno na velik zvon. Mogoče zaradi prejšnje izkušnje, operacije in vsega kar sem dala skozi, da se mogoče nekako bolj varno počutim v Lj, čeprav bedarija da tko razmišljam, ker sem ravno včeraj govorila s kolegico, ki je tudi že 2x rodila in je rekla da so v Lj. precej nesramni oz. odvisno na koga naletiš. Mi je pa toplo svetovala, da ne SMEM ŠPARAT JEZIKA!!!!!! Da moraš ti tudi grdo nazaj reagirat če so oni do tebe takšni in potem je takoj drugačna slika, ja na žalost.
< Sporočilo je popravil Polynesia -- 29.10.2008 11:56:59 >
|