blaža
|
To sicer mogoče ne spada ravno zraven, se pa tiče policije. V naši vasi ima en na novo priseljen fant psa pasme Pit bull. Ko gre z njim na sprehod, ga spušča odvezanega in ga nima nikoli na povodcu. Vedno ga čaka odvezan pred vhodnimi vrati v trgovino. Zadnjič, ko sem bla z mojim petletnikom in par mesecem starim otrokom zunaj, pa še en kolega s tamalo, je ta pes pridirkal k nam in zaokrožil. Čez petnajst minut se je prikazal še lastnik , mu požvižgal in sta šla. Temu fantu nisem rekla nič, ker očitno to samo mene moti, ki nihče iz vasi, ne dela zaradi tega psa paniko in ga celo vsi po malem božajo. Je pa ta fant eden izmed glavnih v klapi v vasi( stari so od 16-22 let) in mislim, da bi nam pol samo " nagajali", če bi se z njim prijela zaradi tega psa. In sem klicala na anonimno policijsko številko. Na anonimno zato, ki če ne bi prišli policaji in pol bi se začelo. Kdo sem jaz, od kje sem, zakaj kličem,...in pol bi mogoče prišli k meni na dom, v vasi pa se ve, kako vsi vse vejo za vsak dogodek in si pol še kaj zmislijo,... No in se mi javi neka ženska in pravi, da jaz to zadevo pri njej ne morem prijavit, da moram klicat na 113, da se moram predstavit in za tem stat. Super! Bo treba počakat, da vgrizne koga in pol bojo mogoče posredovali. Gospe sem po telefonu vse razložila, da se ne bi rada izpostavljala,..., pa je vseeno rekla da tako to ne gre. Kaj bi jo koštalo, če bi poslala nekoga, da pride pogledat, ki tisti pes je še vedno veselo okoli tekal?! Drugače bi pa brez anonime poklicala na 113, če bi se zgodila kakšna nesreča in če bi kdo koga tepel, vmešala se pa v pretep ne bi, ker bi ogrožala sebe in mogoče še svojo družino, na 113, bi pa vsekakor poklicala. vem zakaj se folk noče vmešavat. Kot sem že prej povedala, da te pol zaslišujejo, kot, da si ti zločinec in ne priča. Kdo si, zakaj, si bil tam, kaj si videl,... Pred dvemi leti so pod mojim oknom povozli eno sosedo in se odpeljali s kraja. Smo takoj poklicali policijo in sporočili tablico avta, ki jo je povozil in šli na sodišče za pričo. Če si ne bi zapisali tablice, jih ne bi našli.
|