Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Gina Aja, picola, jaz teh odogovorov že nekaj časa ne pišem sanji, ker pri njej jasno vidim, da ne more drugače gledat na svet, enostavno ne more, niti si ne more pomagat, zelo močno čuti tako, kot čuti....pišem skoraj vselej nazaj repliko za druge, za tiste, ki pa morda vidijo nek point v zadevi. Kar se tiče tega, kaj menim o drugih, je najbrž res težko dojet, da mi je popolnoma vseeno, kaj si kdo misli o meni. A veš, meni so to od malega govorili, da je to najmanj pomembna zadeva v življenju in fajn je biti tako vzgojen, ker v lajfu je to res popolnoma nepomembno. Že tako je dosti bureka in naporov, da če bi se človek še s tem ukvarjal, bi bilo pa res meni osebno grozno. Zato tega, če si nekdo nekaj o meni misli ne morem vzeti kot osebni problem. Nekdo me ima rad, nekdo ne, in niti si ne želim, da bi me vsi ljubili ali mislili o meni kaj lepega. če me majo radi, je fajn, če me ne, pa itak od tega ni nobene škode. Kako bi lahko imela neko škodo, če me recimo ti ne ljubiš? Ne štekam. In tudi obratno je res, da večino ljudi jemljem za fajn ljudi, dokler mi glih ne vem kaj hudega ne naredijo. pa še potem zelo hitro pozabim in čim naredijo nekaj lepega, jih jemljem spet za fajn ljudi. To zaradi sebe delam, ker a veš kako je težko živet, če koga ne maraš. Pa to je grozno, da ti okupira misli. ne maram biti tako od daleč upravljana od nekoga, torej imam raje večino ljudi rada. IN to fajn funkcionira. Verjamem pa ti, da najbrž redko koga takega poznaš, pa da ti je to težko v resnici čutit, da je to možno. Če boš svoje otroke striktno učila, da je mnenje drugih o tebi brez teže, da od tega ne more biti odvisno njihovo samospoštovanje, boš doživela svoje otroke take, kot sem jaz. Lahko probaš. Pa še nekaj, zakaj dojemaš klepetanje za kreganje ali kaj vem za kaj? Jaz vse klepetanje na forumu dojemam kot klepetanje, ap četudi do nezavesti. Tukaj sem zaradi klepetanja, zaradi tega, ker so mi ljudje zanimivi in mi je zabavno. Če bi to dojemala kot kreganje ali žaljenje, ne bi bila tukaj. Enkrat je mič nekje napisala, da bere zato, da se kaj nauči ali nekaj takega. Pa da včasih potem rahlo spremeni mnenje, ker vidi še drugi point. Evo, jaz sem čisto ista. Vedno dopuščam možnost, da me prepričaš, da mi razložiš zakaj, kako in kaj. Ful mi je fajn videti v druge možgane zakaj tako razmišljajo kot razmišljajo in če mi ne razložijo, ne morem razumeti, zakaj tako razmišljajo. Ko mi enkrat razložijo svoj point, razumem. Al pa tudi ne. Odvisno ali se mi zdi smiseln ali ne. A ni pri vseh enako? ,zelo lepo napisano.
|