Hope2
|
IZVIRNO SPOROČILO: ledenka WP, glede muckov - nevarno je zaradi toksoplazmoze. Ta virus se prenaša z iztrebki muckov, so pa mucki prenašalci 3 tedne po tem, ko ga dobijo, kasneje pa ne več. je pa to problematično pri POTEPUŠKIH in ZUNANJIH muckih, ne pa pri naših domačih, ki so ves čas noter in veš, s čem se prehranjujejo (konzerve, briketi, kuhano meso itd.). večja verjetnost je, da dobiš tokso od slabo oprane zelenjave ali iz zemlje za rože. druga bolezen je mikrosporija, ki je kožna bolezen - mucku začne izpadat dlaka na enem delu. To ju lahko pelješ k vetu, da ti ga dajo pod eno lučko, in tako preverijo - zoprno je, ker je zdravljenje ljudi dolgotrajno in saj veš, zdravila v nosečnosti so omejena. No, jaz imam dva mucka, ki sta notranja. kaj sem naredila - wc čistim z rokavicami za 1x uporabo, po tem si dobro operem roke in jih tudi razkužim. pa kirurško masko nosim pri tem (vem, smešno, ampak raje malo pretiravam). moji mucki so tudi veterinarsko redno pregledani in cepljeni, redno dobita preventivno tabletko za notranje zajedalce (jih sicer nimata od kod dobit). pa striktno si roke operem po božanju, in seveda nujno pred hrano. sicer pa sta moja dva mačkona del družine in pametnim žlahtnicam povem to, kar sem tebi napisala zgoraj. če te še kaj zanima, vprašaj! sicer pa ti, če tega še nisi naredila, svetujem, da ju pelješ k vetu, naj ju pregledajo, cepijo, naredijo par testov (mikrosporija, levkoza, mačji aids, po potrebi še kaj). če pa te še kaj zanima, pa vprašaj Ledenka je vse povedala in je res tako. Če sta mucka skoz notri se ne sekiraj, pazi le pri mačjem stranišču in muck ne puščaj ven. Pravtako ju kar pusti v stanovanu in ne v vetrolovu, da še ne zbolita revčka. Upam le, da si ju že peljala k veterinarju, da ju je pregledal, razglistal itd. Punce saj vem, da bi mogla počivat, ampak se nisem mogla upret in sem mogla it opravt najljubše opravilo v življenju , prvo likanje malih cunjic in pleničk . Joj, kolk vam privoščim taka dela, zato hitro punce pluseke in trebuščke na plano .
|