ribicau
|
IZVIRNO SPOROČILO: malecka_mateja jutro! jaz grem čez po lurce delat v trgovinonašo ker more mami spet na terapije! pol pa kuhat! a ma katera dober recept za golaž?? atenatebe pa res pogrešamo!!!!! jaz zaterkujem! pa mlek namest kave ribica kako delaš tortilje? Najprej tortilje - kupim jih , ker se mi tistih 5, ki jih pojeva, ne da pacat! Se pravi tortilje kupim, na drobno narežem papriko, paradižnik, speštam fižol, narežem radič - al pa kej podobnega, na olju prepražim soljen pišč. file - narezan na mini trakove, pol pa to naložim na tortilje. Vmes dam še mal koruze, pa kupim še kakšno salso - jest jo ne maram, moj jo pa da zraven! To je pr nas vse. Drugih stvari ne marava! Kdaj dam notri še malo sira, al navadnega, al pa mozzarelo al pa feto! Ma kr namečeš notri je dobro, predvsem daš tisto, kar rada ješ. Golaž - jest vedno delam s cca 2 kg gov. mesta - bočnik ponavadi, pa potem 2 kg čebula (al pa mal manj, npr. ena čebula manj)! Na drobno naseckam čebulo (ponavadi kar v multipraktiku) in jo pražim na olju - cca 1 uro ! Ko je čebula temno rumena mal rjavkasta, dodam meso in še to en čas pražim. Potem dodam še ene 4 stroke sesekljanega česna, mleto rdečo papriko (tud mal, ampak res mal pekoče), malo paradižnikove mezge, mleti poper (pazi, ker si že dodala tudi pekočo papriko), malo mlete kumine, 2 lovorjeva lista, vegeto, potresem z moko in zalijem (voda - proti kuncu kuhe še rdeče vino). Pol pa to kuhaš, kuhaš, kuhaš. Probaš seveda, če je dovolj slano, ker vegeta je slana, ampak ponavadi je potrebno še dosoliti. Madonca, upam, da sem vse napisala. Če se ti zdi, da kaj manjka pa napiš! Jest morm to kuhat in zraven pisat, pol bi pa vse napisala . Aja, če se ti ne zdi dovolj gosto, oz. če si preveč zalila, lahko v kozarčku zmešaš še moko in vodo, pa potem s tem malo zaliješ in zgostiš! Spodnje hlače....ja poznam Marjo in so mi udobne stvari. Bom šla pogledat.
|