Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 9:37:14
|
|
|
|
petra *k
|
eno vprašanje: pri novembrčicah nonstop pišejo,da ne smeš ležati na hrbtu v visoki nosečnosti. ko sem na ctg, me babica naštima na hrbet, pa mi reče, če mi tak paše, al mi je rado slabo če sem na hrbtu. iz kerega vzroka nebi smela ležati na hrbtu, lahko malo kak poškodujem al kaj-ena je napisala, da naše nekšne kosti( nevem ki) tiščijo in ne pride kisik do njih normalno. je to res?? ker meni full paše ležati na hrbtu al pa na levem boku.
10.11.2008 ob 17:46 je prijokala na svet najina Tia, brez katere bi bilo najino življenje nesmisel. pravi sonček si!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 9:44:37
|
|
|
|
Anonimen
|
ste vidle mamino čvekalnico- meni je dosti bolj simpatična kak prej
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 9:49:09
|
|
|
|
Anonimen
|
petrab kar se pa tiče ležanja na hrbtu, sem čula, da je kao najboljše da ležiš na levem boku. meni osebno niti ni pasalo na hrbtu ležat(spat), ker sem težko dihala. drugače pa sem pred tv-jom bla vedno na hrbtu, samo bolj sedeči položaj(v postelji) upam,. da si me zstopla
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 9:49:38
|
|
|
|
petra *k
|
deja, jaz je nikak nemrem odpreti, mi napiše the page cannot be found. pa sem probala na novo v iskalnik jo vnesti, pa je glih tak ne odpre. daj probaj še enkrat, pa javi če gre, mogoče še kaj delajo
10.11.2008 ob 17:46 je prijokala na svet najina Tia, brez katere bi bilo najino življenje nesmisel. pravi sonček si!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 9:51:09
|
|
|
|
petra *k
|
ja saj enkrat mi je babica na ctg omenla da kao nosečnica more ležat na levem boku. ampak od nikoga nesem čula, da pa na hrbtu nebi smela. ker jaz dokler gledam tv, sem skoro vedno na hrbtu, ko pa grem spat pa se na levi bok naredim-na desnega se niti nemrem, ker mi vedno nogico vun tišči, te pa ena ovo tiščima.
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 9:53:26
|
|
|
|
Anonimen
|
meni dela
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 9:54:27
|
|
|
|
petra *k
|
zaj sem šla gledat na mamino. zaj pa nevem, če se tiste čveke nič neso pogovarjale čez vikend, al kak, ker meni na gmail pošlje vedno obvestilo, ko so neprebrani posti tam, zaj čez vikend pa jih nič nesem mela. meni se dopade, samo mi je prej blo bolj pregledno.
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 9:55:03
|
|
|
|
petra *k
|
nič pridem nazaj čez slabo uro, morem leteti na borzo pa v trgovino. se pišemo, čao
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 9:56:09
|
|
|
|
Anonimen
|
hej mamamajča, ki hodiš? vidim, da nas bereš sem že na mamini čvekalnici gledala pa se že dolgo nisi oglasila?
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 10:49:50
|
|
|
|
petra *k
|
ja ki ste?? tatly kam si se ti skrila, si vjutro že nekaj pisala?? jaz sem rešla na borzi, sem še šla na socialno, pa sma se z majdo tak lepo vse zmenle, da grema v sredo z alešem podpišema očetovstvo, pa da bom s tem njenim zapisnikom lahko takoj šla dvignila rojstni list po rojstvu, ker drugače če rešiš prej očetovstvo čakaš na papire po rojstvu dobra 2 tedna. jaz pa čem dokazati, da se to da nareti, ker mi pač eni pametujejo, da naj toga nikomu ne razlagam, da se da očetovstvo prej podpisati. tak da v sredo to rešim. jaz mam gnes taki čudni občutek...morem gnes pakirati...saj za tio mam torbo že skoro perajt, nič nesem komplicirala, morem preveriti, če so vsi moji dokumenti na mestu, da se te samo zgrabi pa leti kar pa se moojih cot tiče, pa bo že aleš napakiral, ne mislim prej toga pakirati, te bom zaj še 3 tedne naga hodla,
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 11:10:22
|
|
|
|
petra *k
|
joj, zaj sem opet šla na mamino gledat. kaj si nor, to sploh neče odpreti strani, pa sploh se ne razmim več. tak da sem že itak malo gor, zaj bom pa še manj, ki morem vse po dolgem postopku delati, mi po prejšnjem nič ne odpira.
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 13:33:05
|
|
|
|
petra *k
|
vidim, da mam opet samogovore kam ste se vse skrile?? jaz sem napakirala. samo še mi vedno par stvari manjka- ki naj že najdem poceni modrček za dojenje? ker ne mislim dati 20 eur za njega. pozabla sem, tatly ti si ga negi našla.javi, prosim. pa so stvari, ki še jih nemrem napakirati- toaletne,recimo.pa me zaj to jezi, da nemrem fiksno vsega notri dati, da je te mir. jaz se vam popodne skoro nič nem mogla oglasiti, ker prideta naša dva s službe, pa bo itak matej cel dan na rač.
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 13:39:31
|
|
|
|
TinaV*
|
Zdravoo pupe Kak ste kaj? mi danes super,spali smo celo noc no vmes 2x jedli pa spet spali...madona kak je pasalo... petra glede lezanja na hrbtu,sem jaz tudi na ctg na hrbtu lezala pa me je vprasala ce mi pase,vedno mi je...doma sem pa skos na levem boku zaspala ker je bla takrat larisa najbolj na miru,drugace me je skos brcala... zakaj cakas na papire za ocetovstvo tak dugo? meni so rekli naj grem na obcino resit bo takoj,5 min...sicer se nisma sla ker nimam male kam dat,ven pa se ne smemo...
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 13:39:50
|
|
|
|
Anonimen
|
kaj je petra so te samo pustle? jaz sem hodla na ošto pa na kavo pa skuhala sem na brzino, zaj pa je ša moj delat jaz pa grem še posodo pomijem te pa po aneja. kar se pa tiče očetovstva- mi2 sma dobla po parih dneh roj. list po pošti in sma šla z tistim lahko takoj na občino podpisat očetovstvo in tam takoj dobila novi roj. list. v bistvu ti je en pa isti šmorn.
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 13:40:07
|
|
|
|
TinaV*
|
petra modrcek mas poceni v B centru 11€ pa nekaj
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 13:55:24
|
|
|
|
petra *k
|
za očetovstvo... če rihtaš papirje pred rojstvom na socialni, te je po pravilih, da ko rodiš, lahko traja tudi do 14dni, da z bolnice pošljejo papirje na socialno,te pa še jih oni nekam morajo poslati, te pridejo komaj do tebe. če pa rešuješ tak,da greš po porodu na občino rihtat, pa samo podpišeš in maš rojstni list že v rokah. ampak se je ta, ki dela na socialni danes pozanimala, če lahko dobim kaj prej ta papir. in je rekla, da v sredo ko midva prideva podpisat očetovstvo, da bo nama takoj dala ta zapisnik in s tem jaz lahko rihtam vse, dokler ne dobim pravega rojstnega lista- lahko zrihtam zdravstveno, otroški dodatek...razmite? na soicalnem je to daljši postopek ko na občini, ampak jaz grem s principa to naredim, samo da bom enim zavezala jezik, ki pravijo da se očetovstvo ne da prej podpisati. joj, kak me je brcnila glih, da me je negi doli prav pošteno zabolelo... ja zgleda deja da sem res sama ostala.zaj pa morem počasi jaz iti do konca skuhati, ker čez pol ure sta že doma. bodoča mami, v bc je meni kazala same modrčke po 18 eur-tolko pa nesem pripravljena za njega dati, če vem, da se da dosti bolj poceni dobiti
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 14:00:08
|
|
|
|
Anonimen
|
ja samo potem moreš vseeno nest roj. list na csd, ali ne? saj morejo meti prilogo od kdaj se ti upošteva otroški- tak, da boš mogla potem še vseeno enkrat it dol. ali kaj? za zavarovanje pa moreš v službo nest en obrazec, da ti oni to zrihtajo. saj bo po aleši zavarovana ali ne?
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 14:02:56
|
|
|
|
petra *k
|
ja potli dalje pa se itak rihta, tak ko si si ti,pa vsi ostali. ampak gre se samo za rojstni list. ker če bi jaz recimo na socialnem podpisala, pa se ona nebi to pozanimala, da lahko toti papir takoj dobim, bi potem čakala na rojstni list, dobrih 14 dni po rojstvu in nebi mogla zrihtati otroških pa zavarovanja, preden ne dobim rojstnega lista- ki pa ga na občini dobiš takoj. joj to je tak težko pisati, lažje je razložiti. v glavnem saj sem napisala zakaj sem se jaz odločla za ta postopek
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 15:26:55
|
|
|
|
tatly
|
petra modrcek za dojenje sem jaz kupla na ptuju enega za 17 enega pa za 4€...za 4 sem ga kupla tam pri virusu je ena trgovina z spodnjim perilom
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 16:03:16
|
|
|
|
Anonimen
|
ku ku! kje pa ste? jaz sem danes spet aneja eno uro iz vteca vozila . pridem po njega mi reče zdravo in leti nazaj med igrače. pa mu pravim če grema? NE! pa se malo z vzgojiteljicami menim, pa ga pa pitam grema, pa pa ne! in noče pa noče domu. ok saj je fajn da mu ni problem bit v vrtcu ampak, da domov noče včasih sploh več ne vem kaj mu naj. aja pa ne vem če sem že omenila je v fazi ko se meče na tla ko mu kaj ne paše. pa grema domu in bi on ša prek ceste pa rečem ne in se vrže dol upam da ga to čimprej mine
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 16:10:27
|
|
|
|
ada2
|
od prejšnjega pregleda do danes sem izgubila 2,5 kg, rahlo imam povišan sladkor , počutim pa se kot da bi pravkar s triglava prišla. grem malo ležat, dokler se adam in nuša z avti igrata, saj dolgo itak ne bo mir....
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 16:39:53
|
|
|
|
trezika
|
DanDan! Sn šele pred eno uro prišla domov, sn bla cel dopoldan v mb v arhivu in čkanke brala...če bo vse po sreči, bom v sredo z njimi zaključla, pol pa vse skup samo še na rač. spravim pa kako knjigo še preglefdam in bo to to ada ti kr počivaj in izkoristi čas, ko maš mir sn šele prej vidla, da si dans na kavo vabla sam bi se res lahk zmenle zdaj enkrat ko je še lepo vreme pa ko še maš ti dopust Kaj pravite? Ja js mam pa jutr pregled, ob pol desetih. Že komaj čakam Sn se dans zjutraj vagala in mi domača tehtnica kaže 1 kg več kot na zadnjem pregledu. Bom vidla, kaj bo jutri lukmanova tehtnica rekla Zdaj grem pa brat eno ful zanimivo knjigico, mi jo je kolegica za rojstni dan podarila. Že naslov je super: Dojenček - navodila za uporabo Se beremo....
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 18:33:04
|
|
|
|
Anonimen
|
ja ki pa ste?
|
|
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 18:33:33
|
|
|
|
tatly
|
ada pocivat!!!! trezika -jutri dobro resi kje ste pa druge
|
|
RE: Ptujčanke/Ormožanke 20.10.2008 18:33:43
|
|
|
|
Anonimen
|
meni pa je dolgčas pa ni nobene za čvek
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Zadnje s foruma
Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16
Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.