Krista28
|
IZVIRNO SPOROČILO: JABOLKO3 Meni je tudi kuhanje eno tako nehvaležno opravilo - najprej razmišljaš, kaj skuhat, da bodo vsi jedli, potem nabavljaš, pa kuhaš, potem se za mizo z otroci kregaš, potem počistiš kuhinjo... in čez nekaj ur so vsi spet lačni in o tvojem trudu ni več sledu... pa v osnovi rada kuham, tudi kake novitete rada preizkušam, a tako, da imam čas in potem zadovoljne jedce. Da pa hitiš, pa vmes malega zabavaš, pa večje miriš, pa skačeš sem in tja, potem pa kdo zamuja, pa se vse hladi... pol se pa kakšen kaj zmrduje in 'ni lačen'... hvala lepa... bolje se je s petami v rit tolčt, kot je rekla moja stara mama... E, kot da bi jaz pisala....že ko sva ble s sestro veliko same doma, mi je ona zjutraj prinesla kavo - vstajam težko - no sem včasih....potem sem pa jaz kuhala, včasih tudi za njene...zdaj je pa tako kot praviš ti jabček, pa ko sem prišla iz službe, me je mali rabil in jaz kuhala, na koncu se me je držal za nogo da prestopit nism mogla ali pa z njim v naročju mešala po piskrih....beda....zdaj sem rekla, da bova jedla za malico v službah in potem proti večeru nekaj....sicer rata tako, da tisti čas ko so otroci s tabo se ukvarjaš s hrano (priprava, hranjenje, pospravljanje), potem je pa že čas za pravljice, posteljo.... Kako ste pa pri vas to reševali, ko si bla v službi?, Pa Posadka? No,..pri nas je bila noč superca, Kristjan spal, Nadja - hranjenje 2x in takoj spanje naprej....spi še zdaj.... Jutri imamo posvetovalnico, pa vseeno se lahko dobimo.. Kolegici je pa mož kupil za darilo letno naročnino na Lisa - čarovnija okusov, in vsako soboto izbereta recepte, grejo v nabavo in točno vejo kaj kupit...je reku, da je to najboljše darilo, ki ga je dal...pa tud ona je prikimala...aja...saj kuha pa tud on večino...