|
RE: Julijske čveke, 2008, II. del 16.10.2008 22:37:44
|
|
|
|
glugluglu
|
lunica se strinjam s tabo, recimo glede uvajanja goste hrane: pred 9 leti so mi pri Marku rekli, da začne z GH počasi po dopolnjenem 4 mesecu pa se je popolno dojil, pri Nini je bilo okoli 5. meseca, ker se kao ni več dojila , če bi se dojila pa po 6 m. Aja pa pri Marku sem morala dajati sveža jabolka oz. sadje, pri Nini pa kuhano - čežano. No sedaj pa pravijo GH po 6 mesecu, in ni važno ali se dojiš ali pa ne. Ja take razlike pa vsi gor zrastejo na koncu. In kako sem se pri Marku matrala s tistimi jabolki in ostalimi stvarmi že takoj po 4 mesecu, sedaj pa mi prav paše, da mi ni treba tega počet že tako kmalu. Sem pa ravno včeraj med eni kupi papirja še našla eno knjižico o dojenju od Unicefa, kjer potem piše tudi o uvajanju goste hrane v 5 mesecu. Pisni dokaz, kako se stvari spreminjajo. Kot, da je hrana bila takrat kaj drugačna. Tako, da je na koncu čisto vseeno kdaj se uvaja GH, vsaka zase bo najbolje vedela, ker najbolje pozna svojega otročka. Glede handlinga pa so mene morili že pri Marku, torej 9 let nazaj, vsi po vrsti, bila sem totalno zafustrirana glede tega in me je bilo strah že v vsaki zdravniški čakalnici, ker sem samo čakala kdaj bo kakšna sestra začela tulit ko en (ker sem to doživela 2x se spomnim) kako narobe držim otroka. Pa sama sem ga morala pri 2 tednih pri P pred sestro dati na tehtnico in pravilno dol vzeti in una butara mi je tam po roke gledala in težila. To je bilo v Ljubljani, pri Nini v Logatcu pa milina, sestre so vse same zrihtale in sem se prav oddahnila. Sem pa potem takoj opazila, če je kakšna mamica narobe držala otroka - ja ko te tako driblajo dobiš uč za to, ampak se nikoli nisem v nobeno vmešala, ker vem, da bi me poslala nekam v pm.
|
|
|