Alina_alin
|
Uvajanje -Valči- odvisno od otroka in od odločitve - ali na hitro ali postopoma. Jaz sem malčico (privat varstvo) uvajala: 1x bila tam z njo 1 uro, nasl. je bila sama 1 uro, nasl. sama 2 uri, nasl. 3 ure, nasl. je spala, nato polno-8 ur. In sploh ni bilo kakšnega problema- ok, ob slovesu jokala par minutk. Uvajanje- Tjaške: tudi midve sva bile danes prvič v jaslih. Obe. Od 9h do 11.30, vključno s kosilom. In ravno se z mojim dogovarjava, ali jasli ali privat. Tjaša je raziskovala po igralnici, itak da po štirih- in en malček jo je mimogrede malo pohodil- po prstkih. Ko pa vsi hodijo, laufajo in itak da noben ne gleda pod noge. V skupini je najmlajša, najmanjša, edina ki še ne hodi. Sicer je večina starih tam 2 leti in mimogrede kateri koga focne, potisne. Dogaja se ful- skoz nekdo jokca, ali ker ga je kdo ugriznil (je ena v skupini, ki skozi samo to dela in se zmerom spravi na sebi mlajše ), ali potisnil, ali focnil, ali ker pogreša starše, ali ker je utrujen. Mah, res- in ne pretiravam. Pestro. In jaz, kjub temu, da sem bila pozitivno misleča, sem se vrnila domov z mešanimi občutki: jasli ja- ne? In 3x lahko ugibate, na katero stran se nagibam. Obe vzgojiteljici sta mi delovali ok, samo preveč dela in ful sta se trudili, ampak res vsega sploh ne moreš videt, kaj se dogaja (je tolažila enega, za njenim hrbtom je istočasno en drugega potisnil- začel poškodovanec jokat, se je obrnila, ga za 10 sekund potolažila, se je zgodba ponovila spet izven njenega dosega oči). In mimogrede: danes jih je bilo samo 8! Sicer jih je 14 v skupini. Bili smo tudi zunaj - vsi tekajo, plezajo na tobogan, se žogajo, so v peskovniku. Lepo. Zunaj smo bili cca pol urce in Tjaša sedaj, ko je že hladno ne mora tam kobacat po štirih po travi, na kateri še je rosa. Hodit ne ve. Torej ostane vozek. In danes je bila ena v vozeku in pride punčka "z ostrimi zobki" in jo taaak ugrizne. In ne da bi jo samo vgriznila, čavsnila jo je in stiskala, mah sigurno 20 sekund (preden je začela jokat, in preden so vzgojitejice jo pogledale, pa da je ena priletela do nje in še je ona kar stiskala, preden je uspela ono "ostro" punčko vstran dobit, ker je še kar stiskala zobe skup. Končalo se je tako, da so oškodovanki povili roko in ji dali gor kot rokavico nekaj, kot preventivo, da je v roko ne bo mogla več čavsnit. Aja, še to: v tem času ni bilo nobenega previjanja. Hm? Pa saj poleg takega stanja še ne sfolgata ugotovit, kdo se je kaj porihtal v plenico.