|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008 - 2 del
13.10.2008 12:48:30   
sončnica24
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123

En zanimiv članek, če bo kateri pomagalo...

http://med.over.net/otrok_druzina/novica.php?id=7454

No meni je pa prej prišla mami malo pomagat. Prinesla čajčka za Taja proti krčkom, ga je prijela v roke je podrl kupčka v  sekundi, pri meni ga v pol ure ne, je malo potelovadila z  njim se je tko fino sprdel, ga dala ležat na trebuščka in ljudje božji taj že dve ure spi  user posted image Upajmo da tole ni zaradi zmatranosti pa da bo tale recept še kdaj upalil. Če ne bom pa mami poklicala da pride na pomoč. Hja vidiš pa sem zmeraj mislila, da moja mami nima pojma....mater me je sram zdej    

No upam da vama bo uspelo se mi že res smiliš, saj škoda da nisi šla ti z njim spat bi se zdaj tudi naspala. Če ne pa kar mamo pokliči pa ti naj malo pomaga, tisti čas pa lahko ti kaj za sebe narediš.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1101
13.10.2008 12:50:36   
jolly123
Sej grem zdaj spat, zdaj sem izkosristila mami toliko da sem videla kako pa kaj, pa da sem pojedla in skočila pod tuš. Zdej grem pa probat odremat. Če se prej ne zbudi user posted image

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 1102
13.10.2008 12:54:51   
sončnica24
IZVIRNO SPOROČILO: jolly123

Sej grem zdaj spat, zdaj sem izkosristila mami toliko da sem videla kako pa kaj, pa da sem pojedla in skočila pod tuš. Zdej grem pa probat odremat. Če se prej ne zbudi user posted image

Potem pa ti želim da bi še en čas Taj spal da se še ti malce spočiješ in čim lepši preostanek dneva.

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1103
13.10.2008 12:56:48   
lena35
Jolly zanimiv članek je vredno prebratiuser posted image

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1104
13.10.2008 13:13:53   
iraira
Corti tebe pa kar ni danes z amnioskopije....če si tam ostala upam da boš kmalu cartalauser posted image user posted image user posted image pa čim lažji porod ti želim

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 1105
13.10.2008 13:15:09   
PikicaStonoga
Janja, pregled in CTG imam 15. 10, pa nič zato ni treba popravljat ;) Jutri pa dam vodo samo.

Kako ste drugače dekleta?

Po dobrem tednu dni, ko sem dobro spala in ni NIČ bolelo, se je danes ponoči spet vse spremenilo. Spim sicer še vedno dobro, samo ko vstajam za wc, sem kot stara babi, vse me boli, komaj pridem do wcja, kosti bolijo da groza, komaj se obračam iz boka na bok,  user posted image neverjetno, kako so noči dolge in težke v primerjavi z dnevom, ko sem kot rožica :) user posted image  Čez dan me NIČ ne boli, dobro se počutim, če zgodaj vtsanem sme sicer sredi dneva utrujena, ampak ni prehudo. user posted image  

Jolly, še vedno mislim nate in na tvojga sončka, da se stanja čim hitreje izbojša ... mami pa naj ti le pomaga,t du tebe pa mogoče še kakšnega je gor spravla ;) midva si tud želiva bit vsaj tiste 14 dni sama, da bomo skupaj kot drućinica, ampk če ne grem . le ne odklanjaj pomoči, ti bo lažje ...pusti odprta vrata ...user posted image

Drugače me pa zanima, če imate kaj izcedka ...jaz ga imam že ene tri tedne, nobenega vonja, je pa rumenkast in malo sluzast včasih. Najbrž je to normalno, vodo imam sicer OK, dala mi je pa prejšnji teden vseeno Canesten 3 svečke, pa še evdno imam izcedek.

Aja, pa pod prsmi, kjer se trebuh šele začne, ga imam oblj nizko, me koža takoooooooooo boli že 14 dni, da za znoret ...mam prav feeling, da se mi bodo tu zgodraj nareidle strije, ker koža ne bo zdržala, ker mam cel trebuh nižje dol .. prav čutim natezanje, raztezanje, joj kok boli user posted image

Pogovarjale ste se o obiskih ...uf, jaz že vem, da jih bom imela POLNOOOOOOOO ...če v LJ zaradi guve red v dveh dneh odpuščlajo, se sploh zvrstit ne bodo mogli ;) Drugače pa, če se bom dobro počutila, nimam nič proti, če pridejo, če pa  ne bom pri moči, bo pa že možek naprej povedal, da ne morem ...jih pa pričakujem dost ja, je kr familija pa bo soba polna, sva midva z možekom oba najmlajša od treh otrok, moja sestra ima že familijo s tremi pamžeki, pa brat familijo z enim, pa moževe sestre obe familijo s po dvema otrokoma, pa starši ...uf bo gužva ...pol se pa še kdo najde, ki bi rad bil takoj tam ;)

Sem bla danes v lecrercu, hotla mal nabavit kompletek za iz bolnice, pa se nisem mogla odločit za barvo         :(  Bom kr mojga srčka počakala da greva skupaj kupit, manjka mi še bodi pa pajacek, ostalo pa mam (nogavičke, majčko,hlačke) ...sicer sem dobila vse cotke in nisem NIČ kupovala, samo za iz bolnice pa najin pikec res lahko nekaj novega dobi ;) user posted image  

NIč, še kakšen teden, pa bom tud jaz pripralvjena, da grem rodit ;) ;) ;)

Vidim, da je čakalna lista kr dolga, punce hitro rodit, pol pa me, ki smo konec oktobra na vrsti začnemo!!!!!! A NE????

Pozdravček user posted image  in novopečene mamice!

PikicaStonoga

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1106
13.10.2008 13:17:50   
*sonchek*
Presrečna dajadada sporoča, da je na svet pokukal Tim, 3780g in 53 cm - čestitke celotni družinici!!!

user posted image

(odgovor članu PikicaStonoga)
Neposredna povezava do sporočila: 1107
13.10.2008 13:18:16   
stunfek
ja, ja, jolly mame vidimo potem v povsem drugi luci in kar poklici jo se kdaj na pomoc :) ful dobro da taj lepo pancka...le glej, da njegov spanec izkoristis za svoj pocitek. morda si res izcrpana.

moja mis je prisla iz sole. spet je par stvari pozabila v soli. jaz ne vem kako naj clovek 6 letniku dopove, naj pazi na svoje stvari :)

jaz bi danes cel dan samo spala ko mukica. se pozna, da sem ponoci bedela do 4ih.

Mamica Anoushke (2002) in Akasha (2008)

Stunfek

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1108
13.10.2008 13:19:49   
stunfek
cestitke dajadada! user posted image user posted image user posted image

Stunfek

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1109
13.10.2008 13:25:21   
ZalaTM
Dajadada,  čestitke,...pa imamo dojenčka,....jupiiiii,...pa saj veš zdrava bodita in lepo se cartajta,....user posted image user posted image user posted image

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1110
13.10.2008 13:37:49   
mbd0411
Lena35,v porodnišnici so že kar nekaj časa določene ure za obiske,razen očetje so lahko dlje oz.pridejo prej.Meni se to zdi čisto prav,saj drugače ni nobenega miru in se ne moreš dovolj sprostiti.
Kaj,Lena a bova kaj šle?? Mene je začelo spodaj špikat kotuser posted image .Vsake tolk časa me zbode.Popadkov seveda ni.mali je živahen.Se pa jaz tako čudno počutim,kot bi me luna nosila.user posted image Če je to-to potem se naj začne,da bo mimo.
Jolly,bravo mame user posted image user posted image user posted image .Takoj bi morala priti na pomoč.Zdaj pa počivaj,ko mali počiva.
Če sedanes ne oglasim več,sem šla v Rimuser posted image user posted image user posted image

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 1111
13.10.2008 13:43:45   
Tejčika29
Najprej čestitke vsem novim mamicam, ki ste rodile če z vikend in seveda Dajadadi ki je rodila danes! Bravo vsem, lepo se cartajte user posted image user posted image user posted image !

Celjanke - vidim da ste še vse doma, no nobena še ni javila da bi rodila, edino za Freho ne vemo, ali se je že kaj zgodilo! Fino, mogoče bomo pa potem res vse naenkrat v P user posted image !  

Jaz sem po starem, počutim se ok, spim ok - danes do 09-ih in enkrat vmes WC. Vikend je bil zelo aktiven, veliko obiskov, pa rojstni dnevi, pa včeraj smo kostanj pekli... Res hitro mine in je spet ponedeljek, že tretji ali četrti  po vrsti odkar čakam...

Lena35 - ja, v celjski P so obiski 2x dnevno po 1 uro (ne velja za partnerja), tudi otrokom je vstop prepovedan, čeprav se da kaj prešvercat...

Ko sem bila na ogledu P je babica rekla, da ne klistirajo več in tudi ne brijejo razen če gre za CR je britje. Ko pa vas berem, vidim, da to še kar delajo drugje, no nobena celjanka ni nič javila, ker še ni nobena tako daleč. Na predavanjih za naravni porod (smejoči otroci) je fizioterapevtka ga. Korošec rekla, da je bolje, če se ne klistiramo - preverjeno z njene in drugih strani. Toliko o klistirju.

Janja27 - tudi jaz imam pregled šele v sredo in ne jutri, najbrž si spisala sredine sezname za preglede namesto torkove- ni problema, samo v vednost!

Tudi mene so začeli počasi klicati vsi po vrsti in se zanimati kako daleč smo. Pa sem mislila da ne bodo. Glede obiskov sta mi že dve kolegici rekli, da bodo raje prišli kasneje in mi to zelo odgovarja, naj pridejo raje res domači, prijatelji pa kasneje, ko se zadeve malo ulaufajo, ker če bi prišli vsi, bi imela vrsto cel dan...

Hvala vsem za porodne zgodbe, jaz jih požiram user posted image  in si predstavljam sebe, ojoj!

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1112
13.10.2008 13:44:43   
PikicaStonoga
DAJADADA ČESTITKE TUDI OD MENEEEEEEEE!!!!!!!!!!!

(odgovor članu Tejčika29)
Neposredna povezava do sporočila: 1113
13.10.2008 13:56:23   
corti
Evo mene! Na žalost!
Ja tako...mi je ginekolog reku...vi pa kar povejte sorodnikom da boste rodili 24.10. in nič prejuser posted image user posted image me je kar zadel nazaj na stol! Plodovnica je še čist bistra....odprta pa sem za en prst! Tako da jutri moram pridet na CTG, v četrtek pa imam spet AS!
Kar pa se tiče pregleda....res boli...mislim tak nek čuden občutek je....ne znam opisat,ampak je tko kot da ti bo vse ven potegnil! Pa tema mora biti v ambulanti! Vglavnim ni ne vem kaj prijeten pregled! Upam, da bom v četrtek že kaj več odprta!
Iraira kdaj imaš ti AS?
Zdaj me pa vse skup boli....se mi zdi da mi še bolj pritiska dol!

Čestitke DAJADIuser posted image user posted image user posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 1114
13.10.2008 14:05:10   
iraira
corti mi je prav hudouser posted image user posted image user posted image zate ker vem da vse komej čakamo da gremo. Jaz imam jutri as ob 8h zjutraj. A kaj krvaviš? Jaz ko sem imela as pri prvem otroku se mi je še isti dan pričel luščiti čep

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 1115
13.10.2008 14:14:43   
PikicaStonoga
Corti in iraira, prvič sem nosečka in e vem, kaj je to AC? A lhako katera razloži, kdaj to naredijo, zakaj in kaj to pomeni? A delajo to v vseh porodnišnicah? Jaz bom rodila v LJ. Nekje sem zasledila, da to naredijo šele po roku ...torej malo za nas, ki ne vemo user posted image

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 1116
13.10.2008 14:16:46   
PikicaStonoga
Joj dekleta drugače pa mene matrajo imena ...še vedno nisva 100% zbrala ...a ve ste točno vedele, katero ime želite za svojega otroka? MIdva imava sicer ime za punčko in 2 za fantka ...pa za punčko ne bo problem :), če bo pa fantek, pa ,mojemu je eno ime všeč, meni pa nobeno 100% in iščem tretjega :( sploh ne vem kaj naj ...ne najdem imena za mojega fantka ...

Neposredna povezava do sporočila: 1117
13.10.2008 14:16:59   
M_mojca
IZVIRNO SPOROČILO: *sonchek*

Presrečna dajadada sporoča, da je na svet pokukal Tim, 3780g in 53 cm - čestitke celotni družinici!!!

ČESTITAM!!!!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Mirne noči in veliko cartanja!!!

23.10.2008 je na svet pokukal najin pikec po imenu Nik

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 1118
13.10.2008 14:18:02   
stunfek
tejcika...zdaj me pa zanima zakaj pa ni dobro klistirati se...kot pravis so tako rekli na predavanju smejoci porod...jaz bi se tudi rada smejala...hehehhe. vem, iz vecih virov, da ni potreben. dejstvo je tudi, da vcasih pospesi porod. ampak nisem pa se slisala, da bi bil pravzaprav slab. lahko malo vec poves o tem kaj so rekli prosim.

mene kliceta samo moja dva tast in tasca, ki mislita prit k nama v casu poroda, da prevzameta vse delo a la kuhanje in nakupi in prakticno vsa gospodinjska dela.(ceprav roko na srce imam za pospravljanje pomocnico in za kuhanje kuharico) user posted image   ker sta kar dalec doma (eno nocko z vlakom) ju skrbi, da ne bosta kaj zamudila, pa sem mu ravnokar po telefonu rekla, da nic bat, ker nimam nikakrsnih znakov za kaksen blizajoci se porod. itak prideta 21.10. jaz imam pa rok 25.10. in glede na vse znake itak ne bom rodila pred rokom. sicer pa seveda tezav s kaksnimi nestrpnimi prijatelji in sorodniki nimam ker noben ne bo klical v indijo...hahahaha. pa kako bi si zelela, da bi me kdaj pa vseeno kdo na kratko poklical.

danes sem miselno naravnana na to, da ne bo nic prej in da naj bom kar potrpezljiva in tako odstevam, da imam se cca. 12 dni do veselega dogodka. Po mojem me vsaj se 12 dojenckov nase skupine loci od mojega dojencka :)

lahko bi pa naredile eno tako za hec stavnico...vsaka naj bi napovedala, kdaj bo rodila :)

Stunfek

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 1119
13.10.2008 14:21:28   
stunfek
pikica stonogica....jaz sem v istem zosu kar se tice imena. pa vem, da je fant. nobeno me 100%ne preprica. kaj vse je ze bil in vedno je bilo receno..ok, zdaj pa zares dokoncno :) ne vem, morda ga bom resmorala najprej videti in potem upam, da mi bo kaksno vsec do te mere, da ga bom z vsem srcem sprejela. zdaj nti vec ne govorim kaj imam v mislih, ker sem se ze tolikokrat premislila....ze tukaj na seznamu sem imela par variant napisanih. ne vem zakaj je tako tezko vcasih izbrati ime :)

Stunfek

(odgovor članu stunfek)
Neposredna povezava do sporočila: 1120
13.10.2008 14:21:34   
iraira
Midve se pogovarjava o AS-amnioskopija. Pogledajo plodovnico če je že zrela, delajo pa to na rok poroda ali čez rok....Sem pa slišala da delajo to samo v Kranju še, pa baje da v Trbovljah

Neposredna povezava do sporočila: 1121
13.10.2008 14:26:32   
iraira
aja, pa čestitke dajadadi za Timauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 1122
13.10.2008 14:32:45   
lena35
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image čestitke DAJADADA  za TIMA user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu iraira)
Neposredna povezava do sporočila: 1123
13.10.2008 14:39:56   
janja 27
čestitke DAJADADA  za TIMAuser posted image user posted image user posted image

user posted image

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu lena35)
Neposredna povezava do sporočila: 1124
13.10.2008 14:45:23   
janja 27
ups bejbe sem se res zj....za pregede sem misla d je danes 14user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image prehitevam dneveuser posted image user posted image user posted image user posted image

drugače pa smo mi bili danes PRVIČ ZUNAJ..mi je babca rekla k je tako lepo vreme naj kar gremo danes ven za 5 minut in seveda sem pohitela in jo nesla mal na zrakuser posted image user posted image user posted image

tko da jutri bomo že mal več v sredo pa že šibam z vozičkomuser posted image user posted image user posted image komaj čakam da grem tud jaz mal hodit tukaj po hiši delam km ma mi je kr neki.....user posted image user posted image zrak je le zrakuser posted image user posted image

JOJ DANES BI IMELA PDPuser posted image user posted image user posted image

corti joj mal je nerodno to k ti je reku do 24 sej te bodo telefonu zasuli vem da zna bit to nadležno svakinja je šla 3 teden čezuser posted image user posted image je misla da bo znorela lih zaradi telefonauser posted image user posted image no sam da je user posted image v redu v  tvojmu trebuščku.....

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  43 44 [45] 46 47   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?