|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majski hroščki 2008 - 2.del
13.10.2008 9:17:41   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

Dobro jutro!

IZVIRNO SPOROČILO: tilči

Ali je katera dala cepit user posted image , ko mu je malo iz noska teklo?

Varja še vedno kašlja in v četrtek imamo cepljenje, tako, da bom danes poklicala in vprašala ali bo cepljena.

Sem klicala v P, pa pravi sestra, da kašelj ni ovira za cepljenje oz. da jo itak takrat zdravnica pogleda in vidi če lahko cepi.

Zdaj pa me čaka en kup dela user posted image . Moram posesat in pobrisat celo bajto, ker so včeraj mleli in stiskali jabolka v garaži, a nihče se ni spomnil, da ne bi preveč captal po hiši. En ogromen kup za zlikat, nest sušit........še in še..ni konca.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 4276
13.10.2008 9:24:29   
kasso
IZVIRNO SPOROČILO: špelin@

Ja, o **** se je pa meni preteklo noč sanjalo... Da sem bila pri njej na obisku in je bilo za popi.z.dit vroče user posted image  ****, javi se kaj!!!!!!!!!

****, kje siuser posted image user posted image user posted image Zakaj se nič ne javiš? Kako je Omar? Pa ti?

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 4277
13.10.2008 9:31:45   
kodrana
IZVIRNO SPOROČILO: kasso

Dobro jutro!

IZVIRNO SPOROČILO: tilči

Ali je katera dala cepit user posted image , ko mu je malo iz noska teklo?

ja, naša ej bila prvič -prejšnjič tako cepljena. sicer pa omeni P, pa naj še sam malo pogleda.

IZVIRNO SPOROČILO: Naty*

Eno vprašanje za tiste, ki ste že dale otročkom kaj od GH. Js sm včeri dala kuhan in pretlačen korenček, ampak skoraj samo za vzorec, da vidim, kako mu bo šlo. No in zdele je mel v plenici poleg običajnega kakca, še dve kepici bolj trdega (ma ne glih trdega no...). In v tistem običajnem kakcu, so bili še delčki korenčka, skoraj taki, kot so šli not. A je to normalno?  Mogoče ga je pa zato matralo ponoči... pa sej hudiča menda ne more bit na korenček alergičen???!!!!

Naty tud jst sm že brala eno temo, da je normalno, vsaj od začetka, da pridejo še delci neprebavljene hrane ven. mi smo včeraj tudi prvič probali GH in isto korenček.user posted image kakala še ni. je pa tudi to res, da naj bi kuhan korenček zapiral. mogoče tudi temu trd kakec.
naša ni posebno marala korenčka, posebaj zato se mi zdi, ker ga več, kot stlačit nisem mogla ta mali korenček in so bile mrvice. tako da ni bil čisto pasiran in se je začela kar davit pa pluvat.. drugače pa obožuje na žlico. že prej sm ji dajala mleko po žlički in ji je ugajalo.

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu kasso)
Neposredna povezava do sporočila: 4278
13.10.2008 9:56:21   
tilči
Tari vseuser posted image   naj naj za 5 mesecev

< Sporočilo je popravil tilči -- 13.10.2008 9:58:05 >

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4279
13.10.2008 10:00:59   
katy82
Jutro moje sotrpinkeuser posted image

Mi smo spali tko-tko,smo se 4x zbudile sam kaj čmo upam da bo kmalu mim.Zakaj me je tamala tko razvadla,da mi je spala že celo noč,zdej pa tkoleuser posted image

Sva se zdle vstale pa gremo kmal nazaj zalegnt za kako urco pol se pa zrihtat pa via proti LJ z mojo mami in sestrično v šoping.Itak gre tamala k ortodontu pol pa skočmo v supernovo v millerja pa itak še za cotike pogledat,da vidmo,če je kaj izbireuser posted image Kot da je nikol ni,moj bo spet kokodakaluser posted image

Naty naša je od začetka tud neprebavljeno pokakala zdej se pa že počas izboljšuje,je pa kakec ratal temne barve a je to normalno?

Jana kako ste pančkali,aja daleron mam jst sirup pa je ful v redu

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4280
13.10.2008 10:01:37   
katy82
Tara vse naj naj za 5 mesecevuser posted image user posted image user posted image

10.5. smo končno dočakali našo prelepo mačkico Laro
12.5. pa sem postala teta malemu lumpu Anžetu
Le kaj nam bo prinesel 16. december

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4281
13.10.2008 10:20:19   
kodrana
o hvala.

ja, moji miški vse naj naj za 5 mesecev. danes poredni miški. pa komu še vse najboljše? moj spomin je, spomin zlate ribiceuser posted image user posted image .

vsak dan mi lepo zaspi takle čas, sedja pa noče in noče. se dere, tečnari, ni šans, da zaspi. pa sme ugotovila, da je poleg zobkov, še polna lunauser posted image ju3 in pri nas je tak vpliv, da je joj.. evo,. se dere že 1h..

sanje so se uresničile..

(odgovor članu katy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4282
13.10.2008 10:35:00   
tana7
Dobro jutro!

Brina trenutno panča (upam, da še zmeruser posted image ) - mislim, da se je njeno papanje malo popravilo - malo prej je pojedla iz budnega stanja, potem pa zadremala - pa je nisem nič uspavala pred tem
joj, kako upam, da je bila to le faza, ki bo zdaj minila in bo spet normalno jedla!!!

bobnanje
- tudi B zadnjih par dni udriha po zadevah. Najraje po vetrnici, ki jo ima na vozičku. Sedi, gleda okoli in z eno roko lopa po vetrnici, kot da ji nekaj hudo zameri

kakanje
- mi še ne uvajamo GH, je pa sedaj rekord v nekakanju (no, že včeraj je bil) - danes je 5. dan, ko še ni kakala - sem si prav zapomnila, da je za dojene otroke OK do 10 dni nekakanjauser posted image jo čakamo še 5 dni?

spanje - včeraj je zaspala okoli 22.00 (smo zamudili s kopanjem, ker smo spet stali na dolenjski "avtocesti", ko smo se vračali v LJ - grrrrrrr, kolone, kot da bi v LJ kaj zastonj delili!!!), zbudila se je za papanje malo po 3.00, potem pa še ob 7.30 - zdaj pa spet panča - upam, da se zadeva spet ne poslabša, da bomo 2x ali 3 papali ponoči, kot parkrat prejšnji teden

kostanj
- jaz si ga pa letos ne upam veliko pojesti - dejansko je to edina hrana, ki se je ne upam res ornk najest, malo jih pa že pojem, ja - me moj heca, zakaj si ne upam, če pa vse drugo normalno jem in govorim, kako da hrana itak ne vpliva na user posted image , pa mu iskreno rečeno ne znam odgovorit na to - očtno imam pač neko fiksno idejo v glaviuser posted image

vneto oko - mi smo ga imeli na morju in dobili ene kapljice - je pa res, da to "domače zdravilo", čeprav je ful hitro pozdravilo učka - so pa tudi meni rekli, da se kane malo mlekca v oko

pestovanje pri drugih
-  včeraj je B malo nosila moja prijateljica, ji jo je moj kar "predal" - pridem iz WCja in čez par sekund opazim, da je več nima v rokahuser posted image prvo sekundo sem se kar prestrašila, kje je, potem vidim, da jo je lepo odložil drugim v nošenjeuser posted image Pa ni bilo nobene reakcije, z zanimanjem je opazovala njenega sinka, ki se je igral na tleh. Pa tudi moja mama jo kdaj pridrži, ko midva kaj počneva pri njih na obisku, ali pa se pakirava za domov, pa pri kosilu jo je držala, da sva midva istočasno(!!!user posted image ) lahko jedla kosilo. Malo se je najprej pritožila z nekim zvokcem, potem jo je pa posadila na kolena, da je naju gledala, pa je bila mirna. Se pa te stvari lahko kar hitro spremenijo. Moji mami se je recimo še nekaj časa nazaj kar lepo smejčkala, sedaj jo pa bolj resno gleda.

nič, moram še kaj drugega postoriti, dokler drema - ful bi šla zdaj ven z njo, pa je MEGLA!!!user posted image

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4283
13.10.2008 10:46:57   
tally

Dobro jutro!

En hitrer pozdrav in vse naj naj Tari im moji mali miškici Emiliji za 5 mesecev.

Kaj več kasneje ker je miškica danes sitnobica.......................

13.5 2008 sva dobila najino miško Emilijo.
26.02.2010 pa še pikeca Aleksa.

(odgovor članu tana7)
Neposredna povezava do sporočila: 4284
13.10.2008 10:52:29   
kodrana
no, da še jst dodam svoj piskrčekuser posted image .

torej. mi gremo spat nekje 7-9h. odvisno, kako Tari hoče. okrog 6h jo umijemo. potem hranjenje in spanje. včasih se še malo vmes zbudi. kukr je.
potem se mi zbudi čez nekje 5ur, potem pa čez 3. okrog 5h je pa že itak neki narobe, k je tečna.. in je tačna vse do 7h, 8h zjutrej dokler mami ne vstaneuser posted image .

naša se za enkrat ne boji ljudi, oz. kakor koga. če ima kdo kako tako frizuro-posebaj blondinke ji gredo včasih mal na živceuser posted image , pa kaka očala, a če je zaspana.. takrat mal joka. drugače pa kar ni težav moram rečt. se mi pa zdi, da je dost tudi to, da nas ej pri hiši veliko in se skos nekdo z njo pogovarja..

kaj bi še napisala? no, kosilo grem kuhat.

aja, to, da še nimava kuhinjeuser posted image user posted image , pa da jo naročiva ta teden. pa ne bo rdeče-bela, ampak bo kar belo-siva. taka luštna. bolj na izi. komaj jo čakammmmm.

sanje so se uresničile..

(odgovor članu tana7)
Neposredna povezava do sporočila: 4285
13.10.2008 10:53:39   
kodrana
Emiliji vse najboljše. user posted image

sanje so se uresničile..

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4286
13.10.2008 11:02:33   
tilči
vse naj naj tudi Emiliji user posted image

< Sporočilo je popravil tilči -- 13.10.2008 11:03:21 >

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4287
13.10.2008 11:14:17   
špelin@
Tari in Emiliji user posted image user posted image  za dopolnjenih 5 mesecev!!!!!!

Naty*, glede korenčka je tako, kot je napisala kasso in ni nič narobe, zagotovo to ne pomeni alergije user posted image

No, pri nas smo pa včeraj začeli z GH in je mali princ čisto navdušen user posted image  Včeraj je torej dobil svojih prvih nekaj žličk jabolčne kašice. In je znorel, ko mu nisem dala več. Tako navdušeno je odpiral ustka user posted image  No, ravnokar je pojedel spet precej te kašice in se je tudi krepko pritožil, ko mu nisem dala več. Izredno lepo je, prav posesa z žličke, nič ne pride nazaj ven user posted image  Čez je "ruknil" še dozo mleka, zdaj pa ne ve, ali bi spal ali tečnaril user posted image user posted image  Mu še vedno nosek nagaja in slišim, kako mu "žvrgoli" med dihanjem, bo treba potem posesat user posted image

kodrana, stiskam pestke, da kuhinjo potem čimprej dobita user posted image user posted image

Madonca, ne samo ****, tudi MARTINA25 se nič ne oglasi... Kako kaj Tjaška? Ja, pa narava se tudi ne javi...

tana7, super, da se je Brina začela spet lepo dojiti - očitno gre pri naših user posted image  za faze, ki nam parajo živce...

katy82, prijeten izletek vam želim user posted image

kasso, ne preveč garat, itak bo počakalo in lahko delaš po obrokih user posted image

Aja, moj user posted image  je šel danes nazaj v službo - je bil šef ful vesel, ker ga ja prejšnji teden presneto pogrešal user posted image

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4288
13.10.2008 11:32:05   
jana81
IZVIRNO SPOROČILO: Kanka

Jana 81, Če pa boš dajala za čez noč pa probaj z Milumilom 1 ali pa z 2, ali pa z Aptamilom 1 ali 2. V DM-ju prodajajo čisto majhne vrečke Aptamila 1 in 2. Tako da lahko probaš s tem, da ti ni potrebno kupovat cele škatle.

po aptamilu 1 in novalacu nočna formula mi je bruhal, zato bom probala milumil.

špelin@ ja veš imam visok prag bolečine, ampak tole me pa res ful boli, bradavica tako zgleda kot da mi jo je malo odtrgal, prav ranica je.
Smo pa zgleda zadnje čase vse čist fuč od tega nespanja.

naty kr pripravi se na čist kontra kakec kot doslej..zdej fuuuul smrdi, pa pr nas je že tak lepljiv, včeri je bil zelen od špinače pred 3 dneviuser posted image

katy spanje user posted image user posted image , se je zbujal na 2 uri in potem na 1, in na 2 in na 1, eh brezeeze. bom že nekak. Grem pol po milumil.

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu Kanka)
Neposredna povezava do sporočila: 4289
13.10.2008 11:33:04   
jana81
aja še to...z auroro sva ble dons na plavalnem tečaju z user posted image ...kak sta uživala tamala dva, men je blo pa tud fajn.

...21.4.08 sva dobila najlepše darilo,ki naju bo spremljalo skozi življenje...

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 4290
13.10.2008 11:36:55   
špelin@
Joj, zdajle sem se pa skoraj po*cala od smeha user posted image  Res upam, da ženska ne bo zamerila, če bo tole prebrala, vem, da je njo dotično branje prestrašilo, ampak si ne morem pomagat, ker mi je tole tako smešno, da sem se narežala dobesedno do solz user posted image user posted image
Gre za tole temo: KLIK , točneje za tele besede:
"Edino kar opazam je to, da ko ga vozim v vozicku ali pa je na postelji se velikokrat izteguje v zakrcenem polozaju in se oglasa hu, hu, hu. Tako malo se mi zdi, da to naj ne bi delal."
user posted image  ?? user posted image

setev, če boš tole tule prebrala, prosim, ne zameri, verjemi, da se boš čez nekaj dni še sama smejala, če boš šla prebrat svoje besede.

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 4291
13.10.2008 11:44:53   
tilči
Tilnu pa špinača zelo dobro dene. Ima super prebavouser posted image .Po novem, kar pripravim za Tilna,Nejc zraven čaka, če bo kaj pustil. In je vse tako dobro, tudi če je čisto brez okusauser posted image , npr. špinača brez soli.

Danes se bom pa končno spravila k frizerju. Že 14 dni hodim, ker vedno čakamo ene delavce, danes pa tudi če pridejo, naj se zakantajo nekam.user posted image

(odgovor članu špelin@)
Neposredna povezava do sporočila: 4292
13.10.2008 11:48:00   
špelin@
IZVIRNO SPOROČILO: jana81
aja še to...z auroro sva ble dons na plavalnem tečaju z user posted image ...kak sta uživala tamala dva, men je blo pa tud fajn.

user posted image user posted image

(odgovor članu jana81)
Neposredna povezava do sporočila: 4293
13.10.2008 11:51:48   
eole
IZVIRNO SPOROČILO: Čmrlika

sem vam pa predvčerajšnjim dala en klik gor, pa zgleda da ste ga spregledale, jaz pa sem upala na debato in pomiritev živčkov, pa nekaj sprijaznenj da pač tako je z ajanjem...dajte no pogledat, al pa dam še enkrat klikuser posted image  
KLIK

jaz nisem spregledala.. sem se enostavno sprijaznila, da vsako noč vstanem vsaj 6x..

tana 7 - ja, normalno je, da dojeni tudi do 10 dni ne kakakjo

sem vam kar fovš, da se vaši user posted image  nikogar ne bojijo. mene je groza vsakič, ko jo moram morit. pa tudi ljudem dopovedat, da je ne dam, ker bo jokec.. user posted image user posted image  UPAM, da je samo faza!

(odgovor članu Čmrlika)
Neposredna povezava do sporočila: 4294
13.10.2008 12:04:08   
Estrella*
Špelin@: jao meni, kaj ti američani vsega ne pogruntajo. Vse napišejo v taki obliki, da človek, če ne razmišlja mal s svojo glavo, razume čisto drugače. A veš, da prav že pogrešam tvoj avtaruser posted image
Na forumu je pa kar zatišje, nekaj se jih sploh ne javlja več, tiste , ki pa se pa zelo poredko. Junijke in julijke so nam že čist za petamiuser posted image

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 4295
13.10.2008 12:04:59   
Soncnica Sandra ***
Ojla!

Evo, samo da vas na hitro pozdravim!

Sem danes že od 8h v polnem pogonu user posted image , pospravljanje, pranje, obešanje perila, pripravljanje hrane za Manco, ....

No zdele greva papat hruško in banano, potem pa ven na sončka.
Kaj več pa potem pokomentiram in kaj vprašam user posted image

VSAKA MAMA JE PRAVA MAMA,
DANA ZA SREČO IN NA VESELJE.
PRAVA. IN ENA SAMA.
ZA VSE ŽIVLJENJE.
(T.PAVČEK: MAMA)
-------------------------------------
Manca, 01.05.2008 ob 19.12
Aljaž, 01.05.2012 ob 04.51

(odgovor članu eole)
Neposredna povezava do sporočila: 4296
13.10.2008 12:06:17   
kodrana
naša ne mara korenčkauser posted image user posted image   meni je pa tuk dobr. je tuk hecna. se pači in pljuva ven. kaj bi ga lahko mešala z mlekom?

sanje so se uresničile..

(odgovor članu Estrella*)
Neposredna povezava do sporočila: 4297
13.10.2008 12:20:23   
bobika
Dan.
Sem mislila, da bom bolj redna tukaj, pa mi nekako ne uspeva. Čez vikend skoraj ne prižgem računalnika in pol se kar nabere čtiva user posted image . Sem prebrala, samo komentarjev pa ne zmorem vseh napisati.
Saj brezveze sploh pišem kako smo, ker se mi zdi da samo jamram. Spimo ok, jemo solidno, le da bi še zdravi bili, bi bilo super. V petek popoldan je imela Anže kar 2 napada zelo oteženega dihanja. Zgledalo je kot da ne bi mogel kakati in sem prvo mislila, da je vzrok v tem. Zvečer pa ugotovim, da revež komaj diha. Sem že mislila, da gremo kar takoj  v bolnico. Moj predlaga, da mu izmerimo vročino in jo je seveda imel. Nato sem mu dala pumpico (eno uro prej kot bi mogla) in calpol proti zbijanju vročine in je v parih minutah bil boljši. Čez pol ure mu je tudi vročina padla. Smo ostali doma in ga spremljali čez noč. Je ful lepo spal. V soboto sem samo čakala, kdaj se odpravimo. Pa je na srečo majn kašljal in tudi napedov ni imel več. Danes pa razen kašlja in smrklja ni nobenih težav. Ga tudi to dvoje ne moti, kaj preveč.
Je pa včeraj zjutraj dobila Manca vročino. Kakor popusti calpol jo že spet ima. Je prav boga. Njo že minimalna vročina ful utrudi. Včeraj je spala od 12.30- 17.30. Bi še dalje, pa sem jo zbudila.
Jaz res ne vem, kaj je pri nas takega, da so moji nonstop bolni. user posted image

Kodrana: pomoje lahko daš mleko v korenček.
Čmrlika: ja meni je tudi pediatrinja rekla, da potrebujejo zobki 3 mesece da prileze ven in jih to občasno matra. Katero pediatrinjo pa imata?

Grem zdaj kosilo pripravljati. Sem pa že čisto zmatrana, da bi najraje kar zaspala. Poleg tega je tako lep dan in z Anžetom ne morema ven, saj smo sami doma, Mance pa ne morem same pustiti.

Lep dan in čimlepše ga izkoristite.
lp

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4298
13.10.2008 12:22:22   
Estrella*
IZVIRNO SPOROČILO: kodrana

naša ne mara korenčkauser posted image user posted image   meni je pa tuk dobr. je tuk hecna. se pači in pljuva ven. kaj bi ga lahko mešala z mlekom?

Naša tud domače pripravljenega z mlekcom ni bila prav navdušena. Kupljen frutek korenček-jabolko ji je šel pa kar fajn v rituser posted image Men se je domači zdel velkio bolj okusen, kupljen mi je bil bolj kot kečap, a očitno je naša  frača drugačnega mnenja.
Ma naj je kar ji paše, sam da kaj poje.

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 4299
13.10.2008 12:27:50   
tilči
IZVIRNO SPOROČILO: bobika

Jaz res ne vem, kaj je pri nas takega, da so moji nonstop bolni. user posted image

Tako blesavo vreme. Zjutraj megla ali pa ful mraz, popoldne pa vroče. Meni je včeraj dobesedno dol teklo, ko sem listje grabila.Tudi našima ves čas teče iz noska, Nejcu se vleče že 3 tedne, odkar smo se samo pokazali v vrtcu.Najprej je imel dva dni vročino, sedaj mu pa še vedno iz nosa teče in kašlja, počasi gre na bolje.user posted image Dokler ne bomo spet šli v vrtecuser posted image .
Očitno bo letos celo zimo bolan.Začelo se je že tako.
Bomo šli probat v vrtec in če bo res veliko doma, ga bom izpisala,ker ne mislim plačevati, a otrok bo pa doma. Sedaj smo tako sklenili, da bom šla delat po 4 ure, tako da z varstvom ne bo problem, tuid če ju tašča ne bo hotela merkati

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 4300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  170 171 [172] 173 174   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?