|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktober 2008 - 2 del
12.10.2008 10:44:41   
janja 27

user posted image

user posted image

user posted image user posted image user posted image  J U L I J user posted image user posted image user posted image

11.07.08

mamici SNESKA  (32 let, LJ) VITA, 790 g in 35 cm

user posted image user posted image user posted image  S E P T E M B E R user posted image user posted image user posted image

19.09.08

mamici JOLIE (29 let, NM) TEA, 1650 g in 44 cm

22.09.08

mamici TANJI29 (29 let) MANCA, 2730 g in 48 cm
mamici BLANKA1 (23 let, MB) FIONA, 3500 g in 50 cm
mamici FREJA  ANJA 2880 g in 48 cm

user posted image user posted image user posted image  O K TO B E R user posted image user posted image user posted image

01.10.08

mamici LAKRNEŠ (22 let, LJ) HANA, 3720 g in 54 cm

02.10.2008

mamici JANJA27 (30 let, PO) METKA, 4010 g IN 53 cm

04.10.08

mamici LEVINJAA (30 let, LJ) MAJA 3710g in 51 cm

07.10.08

mamaici RENDI (29let, KP) ENEJA 3750g in 52 cm

09.10.08

mamici COCCINELLA (29let, Domžale) GAJA MAZVITA  4300g in 53 cm
mamici BODOČA MAMI (Ptuj) LARISA 3200g in 49 cm
mamici AFNICA MALA (LJ) NELI  3080 g in 50 cm

11.10.08

mamici BARBARA33 (LJ 32let) ZALA   ? g in ? cm
mamici TAMARA85   LANA  ? g in ? cm

user posted image

user posted image user posted image user posted image  A V G U S T user posted image user posted image user posted image

25.08.08

mamici LANA34  (35 let)  MATIC, 980 g in ? cm

user posted image user posted image user posted image S E P T E M B E R user posted image user posted image user posted image

10.09.08

mamici VEKI_222 (29 let, Trbovlje) TIMOTEJ, 2630 g in 48 cm

26.09.08

mamici JOLLY123 (27let, KR) TAJ, 2750 g in 48 cm
mamici SONČEK75 (33 let,LJ) UROŠ, 3600 g in 52 cm

27.09.08

mamici B.M. (MB) MATIC 3220 g in 48 cm

user posted image user posted image user posted image  O K TO B E R user posted image user posted image user posted image

01.10.08

mamici  VIANNE (30 let, Pivka) TIBOR, 2980 g in 48 cm

02.10.08

mamici VALLA (LJ) TILEN, 4200 g IN 55 cm

03.10.08

mamici JANA_K (23 let, Vipava) JAKOB, 3440 g in 55 cm

04.10.08

mamici AJETAM (22 let) TJUŠ ? g in ? cm
mamici ZVEZDA17 (25 let, Idrija) TIAN, 3740 g in 55 cm

06.10.08

mamici TIMNALA (27 let, Mozirje) NAC ? g in ? cm
mamici *TALCY* (24 let) TIJAN 3.720 g in 52 cm

07.10.08

mamici DREAM ( Trbovlje, 32 let) MATIC 3240g in 51 cm
mamici ACJOM (23let, LJ)  KLEMEN 3920g in 54 cm

09.10.08

mamici KLAVIDJA27 (MB) MIHA 3500g in 51cm

user posted image user posted image user posted image    R   A   Z   M   E   R   J   E user posted image user posted image user posted image  

user posted image   - 14     user posted image - 15

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1051
12.10.2008 10:46:13   
janja 27

user posted image user posted image user posted image     13.10.08     user posted image user posted image user posted image   user posted image user posted image user posted image  

JUTRI  PDP ZA:

MBD0411   user posted image   CE  35 let

user posted image

user posted image  

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1052
12.10.2008 10:46:29   
ZalaTM
Janja27,  je že kak nov user posted image  danes,...hehe, 9 m nazaj smo čakale črtice na wc-ju zdaj pa že pridejo naši srčki,....

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1053
12.10.2008 10:48:19   
janja 27
user posted image

liza01        PDP 08.10.08 user posted image

MIŠKOLINA4455 PDP 09.10.08    

DAJADADA     PDP 09.10.08   

BARBY          PDP 10.10.08  user posted image    KR 23 let

SAFIRA        PDP 10.10.08   user posted image

M_MOJCA     PDP10.10.08    user posted image Trbovlje, 24 let CTG 15.10.08

STUNFIKA    PDP 10.10.08   user posted image

SARCY    PDP 12.10.08  user posted image

MARISHA   PDP 12.10.08 user posted image    Lj

user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1054
12.10.2008 11:00:01   
janja 27
ojla nič novega še danesuser posted image user posted image user posted image
čakam čakamuser posted image user posted image user posted image

lih mam par minutk tamala spi manca kuha z nono kosilo jaz pa sem šla popravit seznamuser posted image user posted image user posted image

jolly se strinjam z mbd0411 kar ti je napisala....jaz tud nebi zbujala če se sam ne zbudi že tko nimata nobenega ritma....pri 120 popitega mleka pa le dvakrat podri kupček....naj spije 60 podri pa še drugo polovico....
nič se ne sekiraj bo že našla ritem.....včeri mi je cimra rekla k sve ble skupi v sobi (ima prvo hčerko) ja da škoda da ni navodil za uporabo zravenuser posted image user posted image user posted image ....

13.12.2005 se nama je pridružila MANCA (3890g, 52cm)
02.10.2008 se nam je pridružila METKA (4010g, 53cm)

(odgovor članu ZalaTM)
Neposredna povezava do sporočila: 1055
12.10.2008 11:15:15   
Marisha
Živjo,

sem si med kuhanjem kosila vzela malce časa, da vas preberem.

Našemu lumpu se še vedno nikamor ne mudi (pa čeprav naj bi nas danes prišel pogledat user posted image ) Drugače sem pa ok in že komaj čakam, da vidim našega user posted image user posted image .

Janja27, se popolnoma strinjam s tvojo cimro glede navodil za uporabo user posted image user posted image user posted image

Lepo vas je brati,

Lp, Marisha

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1056
12.10.2008 11:27:53   
Lovely
Dan,

čestitam Tamari in Barbari za hčerkici user posted image !

Jolly, glede zbujanja imam jaz mešane info, ene so ene niso. V Angliji npr. je moja svakinja zbujala tamalo kake 3 tedne potem pa sta itak našli svoj ritem...
Pa še nekaj, če dojiš kako veš koliko poje? A to k si napisala, da poje 120 - to verjetno dodatka ali kako? Sori če je neumno vprašanje, samo mene ful skrbi to kako bom vedla kok popapa....

Ko pogledam čakalno listo se mi samo smeji user posted image , smo že skoraj pri koncu...

Jaz sem imela včeraj en tak čuden dan, okrog poldneva se mi je tamala zgleda tako nastavila, da mi je z nogico fuul pritisnila na želodec in mi je bilo tok slabo, skoraj bruhala. Grozno. Kake 3 ure sem bila čisto hin, sem poskusila na nasprotno stran na bok se uležt, da se malo premakne, pa dolgo ni hotela. No, nekako je potem popustila in je bilo takoj bolje. Še zmeraj imam drisko user posted image , sicer manj kot prej, pa vendar... ful čudno po tistem zaprtju... sem nekje prebrala, da se pred porodom telo tako samo čisti... samo da ni kaj hujšega...

Včeraj zvečer sem pa tudi jaz prišla na svoj račun kar se kostanja tiče, ste mi ful skomine naredile in smo morali tudi mi user posted image ... Danes bomo delali NIČ - jupiiii.

Lepo nedeljo vam želim, se beremo.

Lovely

(odgovor članu Marisha)
Neposredna povezava do sporočila: 1057
12.10.2008 11:52:24   
janja 27
k mam čas pa vam napišem mojo porodno zgodbo.....
upam da se metka ne bo vmes zbudila sej veste jaz ne znam bit kratka in jedernatauser posted image user posted image user posted image user posted image

no v četrtek zjutraj sem se zbudila zbudila tamalo  se oblekle, šle po taščo k je mela tud zdravnika in se odpeljale v vrtec-  k sem manco  oddala v skupino sem vzgojiteljici bleknla da se mogoče neki časa ne vidimo ker grem čez cesto ( v postojni je od vrtca čez cesto porodnišnica) in odpeljala taščo k mami ( jo je moja mama peljala k zdraviniku ) in šla v porodnišnico - itak me je mal panika...ma v mojem trebuščku se ni nič dogajalo... k sem pršla v prvo nadstopje tam je ctg je bla kr gužva tri so bile pred mano....potem sem vidla katere babce delajo in si lepo mislila joj kako lepo bi bilo danes rodit k je fajn ekipa...med čakanjem sem pogledovala v katero sobo me bo babca poklicala za ctg ena je za ctg druga za sprejem v porodno....sem rekla da če grem v uno za sprejem me bo kapuser posted image user posted image user posted image no lih v to sem šla...sem se ulegla so mi prklople ctg in seveda se ni nič dogajalo...potem po 15 minutah mi je pršla druga babca zmert pritisk..sem ji razložila moj problem dala knjižico z mojimi meritvami in je pumpala..in pumpala...sem misla da mi bo roko otrgalo...k sem vidla kolk je pokazalo sem misla da bom padla skup...bejbe tolk pritiska še nisem imela v življenju 188/117.....babca je rekla kdo je moj g sem povedala in šla dol...aja še to lih k sem pritisk zmerla pride sestra in kriči kje je gospa gorjanc jo gldam kaj je narobe in kdo me čaka pred vrati ctg mama sem misla ji vrat zavit....in seveda spodaj še tašča....joj....k da ne znam sama hodit....že tko sem bla živčna zaradi pritiska pol mi ga je še ona divgnla....no sem jih kr lepo napodila iz porodnišnice da nimata tam kaj iskat.....dol sem se usedla na stole v čakalnici in študirala al me je res tolk strah al kaj je ta pritisk....no in je prišel moj lepi g user posted image user posted image user posted image se je usel zraven mene me prijel za roke in vprašal kaj se grem..ja da bi jaz vedla....no sva šla pogledat če sem kaj odprta....me je pogledal rekel da je zrelo...in kaj čva naredit al pridem pritisk mert al kako pa sem rekla da gremo kr rodit k bo vsak dan pritik večji k se bom še doma žrla zakaj je blo tko visoko ....tko da je klical v porodno....in sem odpeketala v avto po torbo kllicala mojga in potem seveda še mamo in šla....pridem v sprejemno v porodno se slečem in me babca pogleda če treba kaj pobrit...ter kolk sem odprta in je bla tud ona kr zadovoljna,....mi je dala klistir...med tem sem se šla od živcev tri krat pod tuš....pridem v porodno in grem na isto mizo k za manco....mende mi je takrat pritisk padeluser posted image user posted image user posted image )( na mizi potem sem ga imela 130/80 ) se uležem mi da infuzijo in pride moj g .....predre mehur...full malo vode je ven steklo k pri manci se mi je ulilo do kolen..me pogleda in reče babci dva močna popadka in bo zunaj..ja vežde  da ja....no medtem je minilo pol ure ..potem mi je dala umetne popadke....mal smo preležali in pri 11 .15 so se začeli na približno pet minut nekaj mi je dala za bolečine...jaz sem lepo predihavala....ob 11.50 sem bila odprta 6 cm....mi je povečala dozo za umetne poadke...mene je začelo mal potit....babca je bla full prijazna je včasih tud z mano dihala ma ni bilo še tiste panike...no k mije dala dozo na 90 ( sem jaz vse to lepo spremljala ) me pogledala in rekla sedaj ste pa že odprti za rodit..no jaz sem rekla da bom še dva popadka predihala..me je pustila in lepo predihavam....me pogleda in reče ja gospa bo treba rodit...skozi sem se opravičevala da nečem bit glasna....user posted image user posted image user posted image ena babca je bla bolj močna k jaz sem ji rekla da če ne bo šlo ven naj se ona na trebuh vržeuser posted image user posted image user posted image je rekla ja de ja user posted image user posted image user posted image no mal smeha vmes....no v glavem obe so mi rekle na hrbet gremo rodit jaz pane bom še kak popadek predihala...verjetno bi še danes jaz popadke predihavalauser posted image user posted image user posted image user posted image in dvakrat sem potisnila in metka je bla zunajuser posted image user posted image user posted image ej kr nisem mogla verjet...so mi jo dali na trebuh....polna las..prava čupica...( enaka kot manca) so o vzeli stehtali umili ji dali oceno potem pa priklopli na en aparat in je neki začelo pisakat je bla mal panika....pritečejo tri sestre potem še pediatrinja in so mi jo vzeli so jo dali na kisik...mi je pediatrinja govorila kaj je narobe ma nisem nič dojemala...potem k so šli mi je babca povedala da je bila prevelika in pretežka za njeno gastracijsko starost in da ni bila še pripravljena pridet ven in je bil zanjo šok k sem tko hitro rodila in je rabla bit mal na kisiku..no v glavnem nič panike...hvala bogu...sem pa potem jaz kr dosti krvavela je prišel g je rekel kaj mu delamuser posted image user posted image ....no mogoče spet mal živci k so metko dali na kisik al pa babca je tud rekla da lahko k sem mela tri splaveuser posted image user posted image user posted image no mal so mi na trebuh pritiskali da je ven steklo potem pa je blo ok....metko so mi pripeljali nazaj čez eno uro jaz pa na mizi na eni strani infuzijo na drugi stani aparat za mert pritisk....jaz pa sem jo tko htela prijet...no sem se pomatrala mal tisto manšeto od aparata premaknila....in sem jo božala......no potem je pršu moj se mal nagledal pomenu z g ( mu je g rekel da kje pohaja medtem k mu žena rojeva....user posted image user posted image ) k sem ležala potem sama v porodni po porodu sem študirala al je bilo to zadnjič al bom še enkrat tukaj in se odločla da bom če bo vse ok še enkratuser posted image user posted image user posted image sam da ne bom potem k pri popadkih pa še enga prediham......pa še enga.....user posted image user posted image user posted image

lep pozdravček

(odgovor članu Marisha)
Neposredna povezava do sporočila: 1058
12.10.2008 11:55:00   
mbd0411
user posted image user posted image user posted image a zdaj sem pa že na drugem seznamčkuuser posted image user posted image
Zdaj me je pa že malo strah.
Mali je pa tako spet živahen,brca kot zmešan.
Po moje se mu še nikamor ne mudi.user posted image
Jaz pa sem polna energije.Razneslo me bo.user posted image
Boli me pa nič,tako da res fajn filing,samo na porodno sobo se ne smem spomnatuser posted image
Ah bo že.
Lep dan vsem

Prvi sonček se je rodil 4.novembra 2001 (4080g 51 cm)
Drugega pa smo težko dočakali 20.oktobra 2008 (3420g 51cm)

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 1059
12.10.2008 12:03:00   
mbd0411
Janja27,tale tvoja porodna zgodba mi je pa kar do živega prišla.
Se mi zdi,da me vse boli,ko sem skoraj dihala s tabouser posted image Not padla ful..
Ojoj,mal me že daje user posted image    user posted image

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 1060
12.10.2008 13:42:52   
Dajadada
Janja27,tale tvoja porodna zgodba mi je pa kar do živega prišla.
Se mi zdi,da me vse boli,ko sem skoraj dihala s tabo Not padla ful..
Ojoj,mal me že daje

se kar podpišem pod toleuser posted image

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 1061
12.10.2008 14:19:05   
Natali07
Janja27 res zanimiva porodna zgodba, da prideš brez popadkov in tako hitro rodiš. Potem tvoj ni bil poleg pri porodu?

Zate imam še eno vprašanje? A imaš ti Manco doma ali v vrtcu sedaj ko je prišla Metka domov? jaz kar naprej premišljujem kaj naredit. Ker v tej nosečnosti sem se jaz vse od Urbana nalezla kar je prinesel v vrtec in si raje ne predstavljam kako bo, če bo naša bodoča malčica tudi vse pobrala user posted image

Tiste ki imate še otroke doma in so v vrtcu. A jih boste imele doma ali jih vzele za kak mesec iz vrtca?

Jaz se bolj na gibam k temu, da bi ga imela doma samo ne vem, če mi bo zneslo se navajat na novega družinskega člana in krotiti še ne dvoletnika vsak dan.

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 1062
12.10.2008 14:52:08   
jolly123
Mi gremo na jesenice. Se je spet začel tako jokat, da ni normalno, in to kljub temu, da je ful spil je še kar in kar iskal da je lačen. Pa praktično skoz je, že kar na eno uro user posted image
Sva bla pri dohtarju, pa mi je dohtrca rekla da je tamal tak ker sem jaz živčna user posted image Zdej se pa še bolj glupo počutim, celo pot do doma sem jokala....ne vem kva naj zato grem pa na Jesenice, upam da tam ne bodo rekli da je to zato, ker sem jaz napsihirana user posted image

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 1063
12.10.2008 15:05:27   
mbd0411
Jolly,kako rada bi ti pomagala.Morda bi res lahko malo tvoj vzel vajeti v roke in greš malo ven na sonce,na en sprehod,da se sprostiš.Ti res priporočam,saj stanje mame zelo vpliva na otročka.Pojdi na en čvek,brez telefona,v naravo....Preverjeno!!!

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1064
12.10.2008 16:31:31   
sončnica24
Jolly upam da bo se v redu in da se bosta hitro ujela pri hranjenju in da bo joka konec. Se mi prav smiliš. user posted image

Mene pa zanima še nekaj, vas že cel teden sprašujem pa vedno pozabim, zdaj pa vem kaj moram vprašat.
Dude in flaške ste vse prekuhavale? Pa kako je to najbolje narediti. Sterilizatorja nimam, zato me zanima kako dolgo je to treba imeti v vodi?

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 1065
12.10.2008 16:51:34   
Lovely
Janja 27, jaz sem s tabo podoživela porod! Hvala za ful dobro zgodbo. A kaj veš zakaj krvavitev po vsem skupaj? Moja mami je imela pri obeh porodih problem k se ji posteljica ni v celoti odluščila pa me je mal tega strah...

Jolly, veš kaj, jaz bi šla tudi tako kot vidva - kar na Jesenice, ziher je ziher. Saj je res, da se živčnost prenaša in potem samo še potencira ampak če bo tebe pomirilo, da ti profiji povejo kaj in kako bo itak že zato bolje. Boš videla, da bo vse OK. Držim pesti!

Pri meni nič novega razen tega, da sem zdaj hotla sama eno sliko na steno pribit in sem seveda nekaj zaj... in je zdaj tam ena štala (by the way, prenovila sva vse in so stene tipi top), Zdaj bom mogla pa tasta čakat do četrtka da bo zrihtal in vsakič k bom šla mim mi bo šlo tok na živce k bom tist vidla da bom znorela. Sama sebi sem smešna k sem že tok nestrpna, moj se mi pa reži  in me to še bolj nervira... Zdaj pa razmišljam koga bi nahecala da mi ene par palačink speče... po moje bo kar mami uletela user posted image .

Lovely

(odgovor članu sončnica24)
Neposredna povezava do sporočila: 1066
12.10.2008 16:53:21   
Lovely
Dude pa flaške: jaz mam sterilizator, sem pa slišala da če prekuhavaš to ne rabi bit nekaj ful dolgo v vodi kako minutko dve, nisem pa ziher, me zanima kaj boste punce rekle.

Lovely

(odgovor članu Lovely)
Neposredna povezava do sporočila: 1067
12.10.2008 17:08:04   
janja 27
IZVIRNO SPOROČILO: mbd0411

Jolly,kako rada bi ti pomagala.Morda bi res lahko malo tvoj vzel vajeti v roke in greš malo ven na sonce,na en sprehod,da se sprostiš.Ti res priporočam,saj stanje mame zelo vpliva na otročka.Pojdi na en čvek,brez telefona,v naravo....Preverjeno!!!

jolly kot ti je povedala mbd0411 pejd ven in se zjoči in zjoči tud če boš tulla eno uro ( pri manci sem se jokala jaz mami in poblem je bilo mleko, sicer me je mama poslušala do konca in me potem tolažla...sej po enem tednu se mi je vse skupi bedno zdelo ma tko je)...sigurno tvojo živčnost prenašaš na otroka pa ne da bi te obotževala ma otrok čuti s tabo saj je bil v tebi 9 mesecev....

ja glede mance.....midve sve obe imele krizo tretji dan ni hotela bit sama z mano in metko potem ni hotela niti k meni pa sem jaz začela jokat no potem je ona jokala k sem tud jazuser posted image pol pa sem jaz jokala k ni htela od mene k je blo konec obiskovuser posted image user posted image user posted image no zjokala pa sem se le....zdej je ok...se pride pocartat....jo dam jaz spat ker mi tud manjka bit z njo sedaj sem bla 9 mesecev skozi doma...mi je pa bla tko čudna k sem jo vidla po porodu ...tko odrasla....še vedno jo gledam se mi zdi da je prov ratala velika..no to maš verjetno občutek k maš majhno štručko v rokah....
glede vrtca meni je vzgojiteljica rekla naj bo doma en mesec da se navadimo eni na drugega....pa sem rekla ok tko bom naredila, potem mi je kolegica svatovala da naj jo kr dam v vrtec pač da bo imela tam družbo pa tud jaz ne bom sposoban na začetku bit z obema....pa sem bila v dilemi sedaj pa sem babco vprašla pa je rekla da nja kar v vrtec hodi...nevarno za metko je če bi prinesla roto virus da naj si rokice umije k pride domov in seveda bolj bom komplicirala glede vrtca slabš bo..in da bo metka tud bolj odpornauser posted image user posted image ja vedi pol kaj naredit..no midva sva jo prejšjni teden pustila doma sva jo mislila juri odplejat pa sva se odločla da naj bo še ta teden domauser posted image user posted image   drug ponedeljek pa v vrtec ker ji tud mal družbe manjka pol je polna energije tam vem da se bo znorelauser posted image user posted image sej res ne veš kaj naredit al pustit doma al peljat v vrtecuser posted image user posted image user posted image nič po moje najboljš da se ravnaš po občutkuuser posted image user posted image user posted image

pa ja porodu sem bla čist sama in ne boste verjele PREŽIVELAuser posted image user posted image user posted image user posted image
glede krvavitev pa čakam pregled drug mesec....tud pogovor o baby no3user posted image user posted image user posted image sej ne da se mi mudi ampak za manco in metko sem zanosila po hormoski terapiji pa me prav zanima kolk časa lohk to prakticiraš.....ja no bomo vidli kaj bo moj luškan g rekel......user posted image user posted image

(odgovor članu mbd0411)
Neposredna povezava do sporočila: 1068
12.10.2008 17:09:12   
janja 27
aja glede flašk in dudk jaz mam  mikorvalovni sterilizator....full fajn zadeva in se splača kupit saj po moje....

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1069
12.10.2008 18:07:50   
corti
Pozdravljene!

Kako ste? Jaz stalno hodim okoli, da bi kaj pospešila pa ne greuser posted image ! Se prov fino bojim jutrišnjega pregleda amnioskopije! 

Glede flašk in dudik...jaz sem vse prekuhala v destilirani vodi....meni je dohtarca rekla, da naj dam desilirano vodo(zaradi klora, ki bi se uspel nabrati na flaškah in dudah pri navadni vodi), potem dam v lonec vse stvari ki jih mislim prekuhati in ko zavre, kuham še 5 min, potem pa dam vse skupaj na zlikano plenico, pokrijem in naj tako pustim da se posuši! 
Čestitke vsem novim mamicamuser posted image user posted image

(odgovor članu janja 27)
Neposredna povezava do sporočila: 1070
12.10.2008 18:37:24   
Natali07
jolly123- pojdite na Jesenice pa boš videla kaj bodo povedal. Drugače pa je moj malček še prvi dan ko sva prišla domov imel krče in je jokal in jokal, tako da smo ga samo nosili. Pa noben ni verjel, da ima lahko tako hitro krče. Urban jih je verjetno imel ker je bil alergičen na mleko in še ostala živila in šele ko sem šla na strogo dieto so se tudi krči umirili.
Ti kot praviš je dovolj in če pridobiva na teži potem ni problem v hranjenju. Moj malček se je največkrat pomiril ko je jedel, pa mi ni jasno zakaj. Drugače pa kot so ti predhodnice rekle, da živčnost lahko upliva in je res najbolje da ga malo tvoj dragi prevzame. Našega je skoraj vedno on nosil po stanovanju ko je jokal. Vem pa tudi da kadar sem bila zelo nervozna. To je bilo kasneje , ne takoj na začetku ko sem bila kaj znervirana sem raje šla v drugo sobo in se tam zjokala in šele ko sem se pomirila sem šla nazaj do malčka. Pa je ponavadi pomagal.

Kar pa se krvavitve tiče. Jaz sem pri prvem porodu tudi zelo krvavela, je bila to moja prva nosečnost in prvi porod. Nobenih splavov in tudi ni mi ostalo nič posteljice. Nihče mi ni znal povedat zakaj je bilo tako, na pregledih je rekla da je vse Ok in tudi v drugo sem brez problema zanosila še v prvem poizkusu.
Sem pa po porodu lezala 3 ure še v porodni in so mi enako jok Janju27 pritiskali na trebuh, da se je izločilo čim več krvi, ter dobila sem dve steklenici infuzije za hitrejše krčenje maternice. Na oddelku pa so mi dajali ledene obkladke na trebuh in tudi doma sem še nadaljevala s tem, saj sem krvavela še potem več kot en mesec. Ko pa je bilo krvavenja konec nisem imela menstruacije do 9 meseca po porodu - zaradi dojenja. očitno smo si različne in zaradi tega ni neke panike. Ene bolj druge manj krvavimo. Če pa ostane posteljica notri je pa problem. Pri meni so posteljico temeljito pregledali dvakrat, ker sem toliko krvavela.

janja27 - če sem te prav razumela si potem rekla, da dokler je tvoj doma imata tudi Manco doma potem pa gre v vrtec. saj mene ravno rota virus oz. podobno skrbi, ker ko je šel naš v vrtec s 1 marcem 2008 sem bila jaz že noseča in on je takoj po 3 dneh vrtca dobil rota virus in smo pristali za cel teden v bolnici. Za njim sem takoj staknila še jaz, ki sem že tako in tako bruhala v nosečnosti, potem pa še moji starši. o je šel ponovno v vrtec pa je takoj dobil še ando virus (to vem ker sem ponovno jaz pristala v bolnici zaradi bruhanja in so ga ugotovili), ki je podoben kot rota virus. Mah mogoče pa preveč premišljujem o tem in kot si ti rekla čim manj se obremenjevat pa bo.

Če še nisem povedala bom jaz rodila v Kranju. Tako da Janja 27 prosim če me daš na seznamček.

(odgovor članu corti)
Neposredna povezava do sporočila: 1071
12.10.2008 18:46:23   
jolly123
Hvala punce za vaše nasvete je ful dobro brat vas izkušene, ko veš da ste šle same skozi isto in da se pač to kar zdaj preživljam dogaja tudi drugim. Nismo šli na Jesenice, razlog j ečisto preveč butast da bi ga sploh pisala na forum user posted image Me je pa današnja situacija malo brcnila v rit ali kako bi temu rekli, da sem si prav rekla, da se moram sparvit v red, ker drugače otrok res ne bo imel nič od mene. Upajmo, da bom juter ob navalu joka spet tako optimistična.

Aja glede flašk a jih je potrebno pred vsako uporabo sterilizirat? Meni je patronažna rekla, da je dovolj, če jih splaknem z vročo vodo. Pa zdaj razmišljam, če se moj revček ne dere zarad tega user posted image

(odgovor članu Natali07)
Neposredna povezava do sporočila: 1072
12.10.2008 19:41:04   
ZalaTM
Zivijo,

ne vem katera je spraševala glede krvavitev po porodu, če so krvavitve še vedno močne in če je kri sveza, tko kot se urezeš npr, potem je dobro da greš do G in ti naredi UZ, meni je prvič ostala noter posteljica in sem morala nazaj na abrazijo v bolnico,...so mi pa naredili čist površno in niso vsega odstranili tko da sem morala potem še enkrat,....katastrofa res,...

dudke, flaške, jaz sem prvič prekuhavala v navadni vodi 10 minut.

a danes pa nič novih dojenčkov??? Čakamo vse torkovo polno lunco, al kako???

12.7.2006 - se je rodil najin sonček Gašper, 24.10.2008 pa je k nam prišla še princeska Nika

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1073
12.10.2008 19:48:32   
mbd0411
Zdaj pišem drugič,ker sem si po nesreči vse zbrisalauser posted image user posted image user posted image user posted image

Jolly,ne prekuhavat za vsako uporabo,samo ko so nove in spet čez čas,ko uporabljaš.Pač vsake toliko časa.Drugače pa s ščetko in vročo vodo.Ne preveč imet vse sterilno,ker to tudi ni dobro.
Upam da ste umirili jokec.Jolly,ko se boš ti umirila se bo tudi otroček,saj čuti tvojo stisko,pa še mleka ne bo.Malo nas ubogaj pri kakem nasvetu.Nekatere smo take stvari res dale že skozi in jaz te čisto razumem.
Želim vam lepo noč

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1074
12.10.2008 21:41:53   
iraira
joly123 mali se sigurno ne jokca zaradi flašk ampak zato ker čuti da ti nisi pomirjena, saj je bil konec koncev le 9mesecev v tebi in je povezan s tabo še vedno, verjetno bolj kot si misliš....Probaj se pomirit pa skulirat; vem da je to lahko reči, težje pa narediti, ampak potrudi se zase in za svojega sončkauser posted image ...Pa tako kot druge pravijo če ni druge pojdi nekam kjer boš sama in se zderi če ti bo potem lažje...enim pomaga to, enim pa pogovor tako da se sama odloči kaj ti bolj paše. Predvsem pa ne imeti slabe vesti ali občutka da si slaba mamica ker ne znaš enega dojenčka pomirituser posted image user posted image user posted image  Za malega je tudi vse novo in se more privadit na vse....če je previt, sit....skoraj ni vzroka da bi se jokal kar tako..sigurno ima krče od mleka ( če sem te prav razumela mu daješ umetno mleko ).Moja sestrična je imela iste težave s sinčkom(rodila je avgusta) pa je zamenjala mleko in se je umiril (sedaj mu daje aptamil comfort 1 ).
Poslušaj sebe in svoje občutke pa boš najboljše naredila. Tukaj ti vsaka pove nekaj drugega tako se odloči za tisto kar misliš da je najboljše zate in za tvojega pikca....
Upam in vem da se bo vse uredilol tako kot trebauser posted image user posted image user posted image  

corti da boš jutri poročala kako je bilo na amnioskopiji, seveda če ne boš kar tam ostala pa prišla z user posted image domov. Jaz jo imam v sredo v Kranju pri dr.Gregoraču. Držim fige za jutri....

(odgovor članu jolly123)
Neposredna povezava do sporočila: 1075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  41 42 [43] 44 45   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
30 dejstev o nosečnosti
Nosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?