|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
10.10.2008 8:55:32   
moonshine
Dobro jutro !

Tudi sama vas vabim na user posted image  in kekse , za vse tiste,ki pa ne pijete kava,se pa tudi čaj najdeuser posted image .
Vidim,da ste bile kar pridne v pisanju , vas človek komaj "folga" brat user posted image .
Našla sem en seznamček - kaj potrebujemo za novorojenčka.Je kopiran iz MAME in je zelo obširen , zato vsega res ni treba že v začetku kupovat.Bi pa prosila vse tiste , ki so že mamice , da z oznakami N - nujno , P - priporočljivo ,  B - brez potrebe označijo in dopolnijo seznam , da bo za nas ,ki prvič pričakujemo malo lažje user posted image .

Katja_p , 5ra_28 veliko sreče na pregledih danes !!!user posted image user posted image user posted image

Skopirano iz Mame, zelo dober seznamuser posted image

I. SEZNAM ZA DOJENČKA IZ PORODNIŠNICE:

1. 5 tetra plenic ( ali 3 tetra in 2 Pampers)2. 1 povijalno plenico
3. žabice
4. 2 spodnji majici (tetra), 5. 2 vrhnji majici (bombaž-mako))
6. 1 tetra ali bombažna kapica (taka navadna, mehka) ,
7. 1 vrhnji kompletek (jopca, hlačke, kapica) - bombaž ali 1x pajacek za čez (ta lep kompletek) in odvisno od vremena še kombinizonček z nogicami
8. copatki ali nogavičke
9. otroška odejica za na avtosedež oz. košaro
10. avtosedež za pot domov
11. rokavičke (da se ne pokraspa, potem tudi, če so potrebne za doma)

II. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO

A. DOKUMENTI

1. vsa nabrana zdravstvena dokumentacija
2. materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ (če je potrebno)
3. obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena (vse to ste dobile v MŠ, ali pa boste v porodnišnici)
4. zdravstvena izkaznica (potrjena)
5. napotnica za porod (dobiš od svojega G.)
6. poročni list ali dokazilo o očetovstvu (odvisno od porodnišnice)

B. STVARI

1. osebna nega :
toaletna torbica: krtačka, pasta, krema za telo in obraz, deodorant - brez vonja, tekoče milo in šampon, škarjice in pilica, krtača ali glavnik za lase, vazelin za ustnice…
2. Bepanthen za mazanje prsi, blazinice za prsi, nastavek za bradavice
3. damske vložke - vir 80, ker so brez tiste plastike in so najbolj primerni ( nekaj imate tudi v porodnišnici, vendar so ti boljši )
4. sp. perilo, več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan
5. nogavice 5 parov
6. copate, če ne želite imeti čisto navadnih od bolnice
7. nederček za dojenje 2 x
8. spalno srajčko(bolje kot pižama zaradi dojenja), saj dobite tudi v porodnišnici, samo za rezervo
9. obleko za domov, saj verjetno v kakšni ogromni obleki ne boste šle, morda trenirko, majčko, ...
10. pijačo, vodo ali kakšen multi, sicer Vam pa to lahko potem prinesejo
11. mobilni telefon in polnilec za mobilnik
12. fotoaparat
13. denarnica
14. piškoti
15. knjige
III. OBŠIRNI SEZNAM STVARI ZA NOVOROJENČKA DOMA

A. MOBILNOST

1. Jajčka, se lahko uporablja za v avto, dokler ne nabavimo avtosedeža, za katerega mora biti otrok že vsaj 9 kg težek.
2. Avtosedež, bolje, da ga ne uporabljamo takoj od začetka, zaradi drže otrokove glavice, razen, če je primeren tudi že za dojenčke (ležeči položaj), v takem primeru potem lupinica mogoče niti ni potrebna, ni fino, če je otrok predolgo v lupinici, zaradi hrbteničke, pripravni so senčniki za v avto(da ne sije sonce skozi šipo, lahko pa se uporabi kar tetra plenica), fino je , če imamo taki avtosedež, ki ga je moč obrnit v smer vožnje in nasproti 
3. Voziček, taki, ki je po možnosti za kombinirati in pri katerem se ročaj lahko premika v obe smeri, marela-senčnik
4. Kengurujček ali štorklja, fizioterapevti odsvetujejo kengurujčka, nekatere izkušnje so pokazale, da niso vse mame najbolj zadovoljne s štorkljami, ene pa so, priporoča se trak za nošenje,
5. Previjalna torba z vsemi pripomočki za previjanje
6. Robčki za na pot (če se pokaka ali zamaže)

B. SPANJE

1. Zibelka ali posteljica, vprašanje, kako dolgo se lahko posteljica uporablja. eni dojenčki imajo varen občutek, če imajo baldahin (zelo ugodno se dajo kupiti v Ikei) -pa če še malo zakompliciramo, v enih knjigah piše, naj bo baldahin iz roza transparentnega materiala in preko modrega, da ima otroček občutek, kot da je še zmeraj na varnem v maternici (pride taka svetloba do njega), nekaterim otrokom pa so zadosti že mobile
3. Odejica
4. 3 prevleke za odejico
5. Nepremočljiva podlaga, bolje je nepremočljivi nadvložek, zaradi dihanja
6. Blazinice (pojšterčki), niso priporočljivi, lahko se uporablja tudi plenica kot podlaga, pa tudi zaradi smrti v postelji se odsvetujejo, torej, uporabljajmo jih čim kasneje
7. Prevleke za blazinice
8. Ovčka (kožuh)
9. Obloge za zibelko ali posteljico

C. PREVIJANJE

1. Previjalna površina (60x80 cm), trda podlaga, priporočljivo je, da je čim širša, zato da si lahko gor postaviš vse potrebne stvari (ene jo odsvetujejo, zaradi tega, ker se otroci po 4. mesecu pričnejo obračati)
2. Zloženci in gazice za nego
3. Posodice za vodo
4. Kocice za na povijalno površino
(da ni otrok na plastiki), 100% bombaž 1x1m, lahko pa uporabimo kar tera pleničko ali podloge za enkratno uporabo (Dm, Müller)
5. koš za plenice

Č. KOPANJE IN NEGA

1. Tummy tub (čeber, prozoren) ali banjica (v nekaterih MŠ odsvetujejo, ponekod priporočajo),
2. Nevtralno otroško milo ali otroško olje
3. Hladilno mazilo, praška pasta, mandljevo olje za boj proti temencem 
4. 70%alkohol za čiščenje popka
5. Fiziološka raztopina, lahko se poleg popka uporablja tudi za nosek in oči
6. Otroške škarjice za nohte (topa konica), ali otroški ščipalnik
7. Glavnik ali krtačka
8. Vodni toplomer, sicer lahko preverimo toploto vode tudi tako, da v njo pomočimo komolec
9. aspirator za nosek
10. 2 veliki otroški brisači
11. 5 majhnih brisačic, še bolj praktične so pa male tetra pleničke ali razrezane in obšite tetra pleničke
12. otroški puder se odsvetuje
13. vatirane palčke, navadne in z zaobljenim koncem (sama osebno jih ne mislim uporabljati, so mi bile s trdnimi argumenti odsvetovane, seveda pa je to moje mnenje)

D. OBLAČILA IN PLENICE

1. 30 tetra plenic, dovolj jih je 20, saj jih lahko sproti dokupimo
2. 5 povijalnih
3. 4 žabice
4. 5 tetra majčk (48-56)
5. 5 mako majčk (48-56)
6. 2 kapici (tetra ali mako)
7. Po 2 kompleta pajaca št. 48,56,62
8. 2 para copat
9. 4 pari nogavičk
10. Spalna vreča 
11. Bodyi
12. nekatere svetujejo kar kupljene plenice (3-6 kg)

*za nedonošenčke, ki so manjši; same moramo razmisliti, koliko je smiselno kupovati oblačila številke 48 in 56, saj jo otroci hitro
prerastejo

*pri majčkah z trakovi, se znajo pri nekaterih mamam pojaviti težave, zato se jim le te odsvetujejo

6. OSTALO ZA DOJENČKA

1. Didaktična odejica (za spodbujanje razgradnje
poporodnih refleksov in za razvoj čutov) 
2. Debelejši in večji termoflex
3. 3 stekleničke, dovolj sta tudi 2 (ena za mleko, druga za ostalo), nekatere mame predlagajo nakup večjih steklenic, ker se male uporabljajo le malo časa, drugim so pa prav majhne všeč, ščetka za čiščenje stekleničk
4. Grelec stekleničk
5. Sterilizator stekleničk, morebiti se bolj splača kupiti tekočino za steriliziranje, ki jo lahko uporabimo za vse mogoče, tudi za igračke6. 3 dudice, sicer se jih splača sproti dokupovat
7. Babay-fon
8. stolček za hranjenje
9. Sirup proti krčem, vetrovne kapljice
10. slinčki
11. Termoforček ali blazinica napolnjena s češnjevimi koščicami
12. Ogromno malih dekic, ki jih lahko povsod uporabljamo (so zelo praktične)
13. rezervno mleko
14. termoflaša za prekuhano vodo
15. mreža proti komarjem
16. Digitalni termometer

*sterilizator in grelec stekleničk sta priporočljiva, po mnenju nekaterih pa kar potrebna, če se odločimo, da ne bomo dojile, sicer pa je vprašanje, ali so ti izdatki res nujno potrebni, sicer je nadvse uporabna tudi mikrovalovka

IV. NEGA MAME

1. Vložki
2. Črpalka za mleko (vprašajte, če se jo da sposoditi v porodnišnici), imamo črpalko-ročno od Aventa, ki je ZAKON
3. Nastavki za dojenje (zlasti priporočljivi pri ploskih bradavicah)
4. Krema za bradavice
5. Blazinice za dojke
6. Blazina za dojenje (ni nujno, izkušnje so različne)

V. OPOMBA

To je resnično obširen seznam in verjetno tega vsega ne boste potrebovale, zlasti prvorodke, ne pretiravat, se pa same odločite, kaj mislite, da vam bo prav prišlo.

Naredite si lep dan user posted image !

< Sporočilo je popravil moonshine -- 10.10.2008 8:58:11 >

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4601
10.10.2008 9:37:50   
Splet.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: tejci01

Glede gibanja otroka, si mislim, da so dnevi ko so naši otročički bolj zaspani, tako kot mi včasih.

Pa tudi vse manj prostora imajo za gibanje.

Punce, če vas pa skrbi, pa ne odlašajte in se raje prepričajte pri G, ali je vse ok. Saj veste, veliko bolje je, da greste tja 5x za brezveze kot 1x prepozno.

Cvetim...

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 4602
10.10.2008 9:58:47   
*nina*
dobro jutro babe,
punce meni se isto dogaja, kakšen dan bolj drugi manj, važno je da jih čutite, moja najbolj brca zvečer ko se uležem, ponoči ima pravo žurko v trebuhuuser posted image . Včeraj zjutraj sem bila na terenu in sem bila tako zamišljena, da sploh nisem posvečala pozornosti na brcike, tako, da pol ko sem sedela v MŠ sem prav začela razmišljati ali me je moja mala danes že pozdravila ali ne, pa sem jo malo bocknila in evo ga pozdrav nazaj je bil.
Če vas pa resno skrbi pa začnite gibe štet čez dan, kako je že....najmanj 10gibov na dan mora biti, a ne? drugače pa tako kot je rekla obisk g, da boste res brez skrbi.
Zdaj pa grem v trgovino, ker mi je doma vsega zmanjkalouser posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4603
10.10.2008 10:13:49   
žabicamala
PI. SEZNAM ZA DOJENČKA IZ PORODNIŠNICE:

1. 5 tetra plenic ( ali 3 tetra in 2 Pampers)2. 1 povijalno plenico N
3. žabice
4. 2 spodnji majici (tetra), 1 spodnja
5. 2 vrhnji majici (bombaž-mako)) 1 vrhnja
6. 1 tetra ali bombažna kapica (taka navadna, mehka) , N
7. 1 vrhnji kompletek (jopca, hlačke, kapica) - bombaž ali 1x pajacek za čez (ta lep kompletek) in odvisno od vremena še kombinizonček z nogicami N
8. copatki ali nogavičke N
9. otroška odejica za na avtosedež oz. košaro N
10. avtosedež za pot domov N
11. rokavičke (da se ne pokraspa, potem tudi, če so potrebne za doma) P

II. MAMIN SEZNAM STVARI V POTOVALKI ZA V PORODNIŠNICO

A. DOKUMENTI

1. vsa nabrana zdravstvena dokumentacija N
2. materinska knjižica s potrdilom o opravljeni MŠ (če je potrebno) N
3. obrazec Prijava stalnega prebivališča otroka, Izjava o določitvi osebnega imena (vse to ste dobile v MŠ, ali pa boste v porodnišnici) N
4. zdravstvena izkaznica (potrjena) N
5. napotnica za porod (dobiš od svojega G.) N
6. poročni list ali dokazilo o očetovstvu (odvisno od porodnišnice) N

B. STVARI

1. osebna nega :
toaletna torbica: krtačka, pasta, krema za telo in obraz, deodorant - brez vonja, tekoče milo in šampon, škarjice in pilica, krtača ali glavnik za lase, vazelin za ustnice… N
2. Bepanthen za mazanje prsi, blazinice za prsi, nastavek za bradavice bolj priporočam lanolin-sko kremo N
3. damske vložke - vir 80, ker so brez tiste plastike in so najbolj primerni ( nekaj imate tudi v porodnišnici, vendar so ti boljši ) N
4. sp. perilo, več kosov, ker je potrebno zamenjati večkrat na dan N
5. nogavice 5 parov N
6. copate, če ne želite imeti čisto navadnih od bolnice P
7. nederček za dojenje 2 x N
8. spalno srajčko(bolje kot pižama zaradi dojenja), saj dobite tudi v porodnišnici, samo za rezervo B
9. obleko za domov, saj verjetno v kakšni ogromni obleki ne boste šle, morda trenirko, majčko, ... N
10. pijačo, vodo ali kakšen multi, sicer Vam pa to lahko potem prinesejo P
11. mobilni telefon in polnilec za mobilnik N
12. fotoaparat N
13. denarnica N
14. piškoti B
15. knjige B
III. OBŠIRNI SEZNAM STVARI ZA NOVOROJENČKA DOMA

A. MOBILNOST

1. Jajčka, se lahko uporablja za v avto, dokler ne nabavimo avtosedeža, za katerega mora biti otrok že vsaj 9 kg težek. N
2. Avtosedež, bolje, da ga ne uporabljamo takoj od začetka, zaradi drže otrokove glavice, razen, če je primeren tudi že za dojenčke (ležeči položaj), v takem primeru potem lupinica mogoče niti ni potrebna, ni fino, če je otrok predolgo v lupinici, zaradi hrbteničke, pripravni so senčniki za v avto(da ne sije sonce skozi šipo, lahko pa se uporabi kar tetra plenica), fino je , če imamo taki avtosedež, ki ga je moč obrnit v smer vožnje in nasproti avtosedež šele ko sedi in je težji od cca 9kg
3. Voziček, taki, ki je po možnosti za kombinirati in pri katerem se ročaj lahko premika v obe smeri, marela-senčnik N
4. Kengurujček ali štorklja, fizioterapevti odsvetujejo kengurujčka, nekatere izkušnje so pokazale, da niso vse mame najbolj zadovoljne s štorkljami, ene pa so, priporoča se trak za nošenje, B
5. Previjalna torba z vsemi pripomočki za previjanje P
6. Robčki za na pot (če se pokaka ali zamaže) N

B. SPANJE

1. Zibelka ali posteljica, vprašanje, kako dolgo se lahko posteljica uporablja. eni dojenčki imajo varen občutek, če imajo baldahin (zelo ugodno se dajo kupiti v Ikei) -pa če še malo zakompliciramo, v enih knjigah piše, naj bo baldahin iz roza transparentnega materiala in preko modrega, da ima otroček občutek, kot da je še zmeraj na varnem v maternici (pride taka svetloba do njega), nekaterim otrokom pa so zadosti že mobile
3. Odejica N
4. 3 prevleke za odejico N
5. Nepremočljiva podlaga, bolje je nepremočljivi nadvložek, zaradi dihanja P
6. Blazinice (pojšterčki), niso priporočljivi, lahko se uporablja tudi plenica kot podlaga, pa tudi zaradi smrti v postelji se odsvetujejo, torej, uporabljajmo jih čim kasneje B ležišče pri glavici samo rahlo dvignemo
7. Prevleke za blazinice P
8. Ovčka (kožuh) B
9. Obloge za zibelko ali posteljico P

C. PREVIJANJE

1. Previjalna površina (60x80 cm), trda podlaga, priporočljivo je, da je čim širša, zato da si lahko gor postaviš vse potrebne stvari (ene jo odsvetujejo, zaradi tega, ker se otroci po 4. mesecu pričnejo obračati) P
2. Zloženci in gazice za nego N
3. Posodice za vodo N
4. Kocice za na povijalno površino N
(da ni otrok na plastiki), 100% bombaž 1x1m, lahko pa uporabimo kar tera pleničko ali podloge za enkratno uporabo (Dm, Müller)
5. koš za plenice P

Č. KOPANJE IN NEGA

1. Tummy tub (čeber, prozoren) ali banjica (v nekaterih MŠ odsvetujejo, ponekod priporočajo), N
2. Nevtralno otroško milo ali otroško olje N
3. Hladilno mazilo, praška pasta, mandljevo olje za boj proti temencem N
4. 70%alkohol za čiščenje popka N
5. Fiziološka raztopina, lahko se poleg popka uporablja tudi za nosek in oči P
6. Otroške škarjice za nohte (topa konica), ali otroški ščipalnik N
7. Glavnik ali krtačka N
8. Vodni toplomer, sicer lahko preverimo toploto vode tudi tako, da v njo pomočimo komolec P
9. aspirator za nosek B
10. 2 veliki otroški brisači N
11. 5 majhnih brisačic, še bolj praktične so pa male tetra pleničke ali razrezane in obšite tetra pleničke P
12.
13. vatirane palčke, navadne in z zaobljenim koncem (sama osebno jih ne mislim uporabljati, so mi bile s trdnimi argumenti odsvetovane, seveda pa je to moje mnenje) B

D. OBLAČILA IN PLENICE

1. 30 tetra plenic, dovolj jih je 20, saj jih lahko sproti dokupimo N
2. 5 povijalnih N
3. 4 žabice N
4. 5 tetra majčk (48-56) jaz sem imela bodije
5. 5 mako majčk (48-56) kakšne jopice...
6. 2 kapici (tetra ali mako)
N
7. Po 2 kompleta pajaca št. 48,56,62 N
8. 2 para copat P
9. 4 pari nogavičk N
10. Spalna vreča P
11. Bodyi N
12. nekatere svetujejo kar kupljene plenice (3-6 kg) N

*za nedonošenčke, ki so manjši; same moramo razmisliti, koliko je smiselno kupovati oblačila številke 48 in 56, saj jo otroci hitro
prerastejo

*pri majčkah z trakovi, se znajo pri nekaterih mamam pojaviti težave, zato se jim le te odsvetujejo

6. OSTALO ZA DOJENČKA

1. Didaktična odejica (za spodbujanje razgradnje
poporodnih refleksov in za razvoj čutov)
2. Debelejši in večji termoflex
3. 3 stekleničke, dovolj sta tudi 2 (ena za mleko, druga za ostalo), nekatere mame predlagajo nakup večjih steklenic, ker se male uporabljajo le malo časa, drugim so pa prav majhne všeč, ščetka za čiščenje stekleničk
4. Grelec stekleničk
5. Sterilizator stekleničk, morebiti se bolj splača kupiti tekočino za steriliziranje, ki jo lahko uporabimo za vse mogoče, tudi za igračke6. 3 dudice, sicer se jih splača sproti dokupovat
7. Babay-fon
8. stolček za hranjenje
9. Sirup proti krčem, vetrovne kapljice
10. slinčki
11. Termoforček ali blazinica napolnjena s češnjevimi koščicami
12. Ogromno malih dekic, ki jih lahko povsod uporabljamo (so zelo praktične)
13. rezervno mleko
14. termoflaša za prekuhano vodo
15. mreža proti komarjem
16. Digitalni termometer

VSE TO PA GLEDE NA ZMOŽNOSI IN ŽELJE STARŠEV

*sterilizator in grelec stekleničk sta priporočljiva, po mnenju nekaterih pa kar potrebna, če se odločimo, da ne bomo dojile, sicer pa je vprašanje, ali so ti izdatki res nujno potrebni, sicer je nadvse uporabna tudi mikrovalovka

IV. NEGA MAME

1. Vložki N
2. Črpalka za mleko (vprašajte, če se jo da sposoditi v porodnišnici), imamo črpalko-ročno od Aventa, ki je ZAKON P
3. Nastavki za dojenje (zlasti priporočljivi pri ploskih bradavicah) P
4. Krema za bradavice P
5. Blazinice za dojke P
6. Blazina za dojenje (ni nujno, izkušnje so različne)
P

P.S. jaz sem še imela Baby-sleep (trikotnik za otrokovo spanje na boku) (trgovine s farmacevtskimi izdelki).

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4604
10.10.2008 10:27:11   
zverinca
Dober dan!!

danes pa jaz malo pozneje, najprej princesko v vrtec, kužiko na sprehod (od očeta psa imam v varstvu), sedaj pa sem pozajtrkovala in namakam piškote v kakavuser posted image

glede gibanja dojenčka: moj mladič je zdejle že dober teden kot podivjan, ni še obrnjeno dete in brca proti dol, telovadi sem in tja. Včeraj recimo sem pa večji del dneva preležala in je tudi dete spalo.
Če pa vas skrbi da je res premalo se pa pejdite raje pokazat h G.

seznami: tale z mame je ok, mogoče se pozneje psravim zraven dodajat oznake, zdele se mi ne dauser posted image

glede oblačenja zimskega novorojenčka sem pa tudi že svojo prakso napisala par strani nazaj...

IZVIRNO SPOROČILO: Splet.Ka

jaz pa danes ostajam pri kozarcu mleka. Sem začela jesti AB in me je včeraj cel dan (drugič v življenjuuser posted image ) želodec bolel.

en nasvet: dej preberi navodila, kako je z mlekom in AB ki jih jemlješ, ker nekateri AB se ne smejo jemati vsaj eno uro prej ali potem ko užiješ kaj mlečnega, pa naj bo to le kapljica mleka v kavi, znajo biti kar močne želodčne posledice, sploh če si nagnjen k želodčnim težavam.

Tako, sedaj pa spet noge v luftuser posted image

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 4605
10.10.2008 11:16:07   
Lyla
Živjo user posted image !

Kako kaj danes?
Veste, da vam prav zavidam, ko se tako pogovarjate o cotkah in vse potrebnem za user posted image . Jst nimam še nič, ker mam PDP na konc decembra in sem mislila, da mam še zadosti časa. Zdaj pa ne smem nič delat. Ma važno mi je, da naš mali čimveč časa zdrži notri. Bomo že potem nekako vse porihtali.
Držite se!

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4606
10.10.2008 12:32:25   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: katja_p

Sanja, dej se mi ti mal merki zdaj pa ne skač preveč okol user posted image

Počivam skoz. Zdaj pa res nič ne delam, sem prav vesela, da imava mansardo v hiši mojih staršev, ker zelo pridejo prav.user posted image

Zdaj sem res nekoristna, samo ležim, berem knjige in gledam tv. Vstanem samo za jest in wc, ter za kakšnih 10 min pobegnem za računalnik, kaj več pa si ne upam.

Pa bo že, ni nič težko, samo da bo mali zdržaluser posted image user posted image user posted image user posted image

Vso srečo danes na pregledu! Tudi tebi, 5ra!

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4607
10.10.2008 12:55:48   
katja_p
Nazaj iz pregleda in nakupov user posted image

Podatki za seznam: +11kg/ 102 cm
PDP: 5.12.
Naslednji pregled oz. že hkrati Ctg imam 5.11.

Naša user posted image  (še vedno drži, da bo user posted image ) je težka 1600g, js sm pa po štetju G noseča točno 32t. Mi je rekla, da je user posted image  dokaj nizko, ker imam še kr neki lufta prot rebrom; lego ima pravo, plodovnice je še dovolj, edin rekla je, da je posteljica malo pikčasta. In me vprašala, če sem v stiku s kakim človekom, ki bi kadil, al pa če sem kake antibiotike jemala. Ker to bi menda lahko bili vzroki, sam js nism nč od tega. Tk da morm mal več počivat, pa noge v luft user posted image  
Pa dala mi je še ene svečke (Gyno-Daktarin - a ktera pozna?), ker imam dokaj močan rumenkast izcedek.

Dobila sem tud potrdilo o PDP in zdej lahk rešim papirje in drug teden pošljem. Pa še zadnji laboratorij me čaka. Bom tud najbrž nasled tedn šla.

Rekla je, da če bi se zdej orok rodil, da bi že preživel, ampak da je fajn, če počaka vsaj do 37t.

Sm se odločla, da bo treba kr zdle kmal vse pripravit za v P in stvari za doma, če bi me slučajno kaj prehitelo. Pa kompletek bova šla z mojim kupit - najbrž danes.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 4608
10.10.2008 13:27:16   
pike
ojla punce,

danes sem uredila s papriji na csd-ju glede porodniške in paketa. Ko sem šla peš do tja kakih 500 m, me je moj otroček tako brcal v mehur, da mi je skoraj voda ušla, mi je bila kar sila. Ampak naj kar brca. Pa trebuh mi je že od včeraj otrdeva, ker prejšnja dva dneva nisem kaj dosti spala ponoči, danes je bilo že malo boljše.

Seznam za dojenčka je kar obširen. Glede kozmetike bom jaz kupila le mandljevo olje in bepanthen mazilo, ki ga lahko uporabljam za nego bradavic in pri dojenčku + mazilo, ki ga dobiš v bolnici nato ga bom nabavla v lekarni.

Julika: jaz bom v MŠ hodila v ZD Ptuj.

o.k. se pišemo kaj kasneje, lep dan..

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4609
10.10.2008 14:12:56   
5ra_28
Pozdravček vsem,

Sem tudi iz pregleda. Vse ok. Razen položaja. Še kar se ni obrnil, pa sem že v 32.tednu user posted image . Sem ga včeraj imela na sumu, da se je, sam me je zvečer spet brcal 'po starem', na stari lokaciji. Naslednji pregled imam čez 3 tedne, 30.10.2008 (razen če doktorce takrat ne bo, ker bodo ravno prazniki, v tem primeru me prestavi kak dan prej ali pa po praznikih). Do 35. tedna počakava, to je točno do naslednjega pregleda, potem pa grem na posvet za CR, razen če pride do sprememb. Mi je razlagala G, da je pred kratkim ena njena pacientka bila naročena na CR zaradi medenične vstave, pa ko je tisti dan prišla ali kako, je bil otrok pravilno obrnjen, ona pa že 8 cm odprta. V bistvu se še nič ne sekiram, bilo kako bom, bo ok. Sem kar optimistična.
Tehta pribl. 1800 gramov, je pa ajal med pregledom! Sem dobila kar lepo slikco obrazka, ko ima očke zaprte, pa čeprav je 2D (normalni UZ).
Jaz pa sem na +11 kg. No, to sem že vedela, sem se tehtala ta teden.

Tudi jaz sme dobila še zadnjo napotnico za kri (TOX), pa potrdilo za podaljšanje bolniške kar do porodniške.

Katja...nisi ti imela PDP 06.12.2008?? Kaj ti ga je za EN DAN G prestavila??? user posted image  Teh svečk pa ne poznam.

Lep dan vsem, ker je peeeteeek in lep vikend. Pa počivajte!!! user posted image user posted image user posted image user posted image

Končno smo trije:)

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 4610
10.10.2008 15:13:01   
katja_p
Ja, sem bla na 6.12., pa je rekla zdej, da bo kr tak datum, kot je bil na NS (5.12.) in tega mi je tud dala na potrdilo.

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 4611
10.10.2008 15:21:09   
Nincica1
Mene pa samo zanima kako čutite, da se je otrok obrnil? Mene sicer že 2 dni nenormalno brca in sicer drugače kot prej, torej bolj intenzivno in trebuh mi kar valoviuser posted image sem pa v 30.tednu, ampak me sedaj tudi zelo desna rebra bolijo. Ali je to že kak tak znak ali kako to veste?
Imejte se lepo čez vikend, bo lepo vremeuser posted image

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 4612
10.10.2008 17:20:39   
gemina
Pozdravljene,

Katja, jaz poznam svečke Gyno Daktarin, sem jih imela v začetku nosečnosti. Moram povedat, da so mi bile bol všeč kot Canesten, pa še 7 jih je zapakirano noter....

Pa tudi mene že kake 14 dni matra beli tok ali nekaj podobnega...bom zdržala do drugega tedna, ko imam pregled, pa ji bom omenila...

Sanja, ti pa lepo počivaj in čuvaj malega Nala.....boš videla, vse bo OK!!!

Tako, zdaj pa pod tuš in na obletnico mature!

LP

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4613
10.10.2008 17:27:28   
andya
pozdravljene!
ko sem bila na 3D v Postojni mi je rekel, da lahko oni obrnejo otroka, če se sam ne obrne. Menda to počnejo še v Kranju, če se prav spomnim. Da mi bo moj g že svetoval..

tudi jaz čutim ene večje premike...mogoče pa je to to user posted image

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4614
10.10.2008 17:44:58   
blackcoffee
prišlo je do spremembe, saj sem pregled imela včeraj. vse je ok. dete pridno raste, jaz pa tudi.
podatki:
32 teden - 2108g,
sem na +12 kg
obseg trebuha imam pa 106 cm in podatek za Ana Luno razdalja simfiza/ fundus = 30 cm!  (t.j. mera za višino maternice, ki nam jo G. izmeri s centimetrom). user posted image
pdp tudi meni niha.. so mi napovedali pdp konec novembra.. user posted image ampak, jih imam na sumu, ne verjamem v tiste njihove mašinerije. po mojem izračunu ne bom rodila niti 1. decembra, kot pravi prvotni pdp ampak kasneje (okoli 10. 12. 08) - toda to je moja teorija/pričakovanje. bomo videli. user posted image
čeprav je sinko za ta čas že pravi korenjak. upam, da bo ob prihodu na svet tehtal manj kot 4 kg in da me ne bo preveč utrudil - se bom zmenila z njim, naj do takrat malo regulira popkovino, da bo vnos kar se tiče dotoka kalorij v krvi, manjši. user posted image   
toliko o mojih željah, 'zahtevah' in pričakovanjih - sem jih že poslala v vesolje..

(odgovor članu Nincica1)
Neposredna povezava do sporočila: 4615
10.10.2008 18:39:44   
nadya
Ojla

Blackcoffee: men tudi prestavljajo PDP, no uradni PDP ostaja isti, na zadnjem uz-ju mi je pa rekla, da lahko pričakujemo kakšen teden prej user posted image .

Sem šla dans na CSD po papirje, ker si je počasi treba tole zrihtat..., mi je pa prava muka se v avtu vozit, vso to rukanje, pa še na teh sedežih me križ pa vezi začnejo takoj bolet...user posted image

Drgače pa sem dobila od zzzs odločbo, da imam bolniško do porodniške user posted image . bo sicer povprečje malo slabše ampak me ne briga....

Drugač mam pa že 1 teden tak čuden filing, da mi mali nekak full gor pritiska...ampak me ne tišči želodec, pljuča al pa rebra, ampak mam tak čuden pritisk v grlu user posted image , nevem no prav čutim da je placa bolj malo. A je še pri kateri podobno?

Me pa še zanima kdaj si boste ve pripravle torbe za v porodnišnico? Jaz mislim da kakšen mesec prej je že kar treba user posted image

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 4616
10.10.2008 18:57:04   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee

obseg trebuha imam pa 106 cm in podatek za Ana Luno razdalja simfiza/ fundus = 30 cm!  (t.j. mera za višino maternice, ki nam jo G. izmeri s centimetrom). user posted image

user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4617
10.10.2008 18:57:45   
blackcoffee
nadya, ja, tudi jaz imam tak občutek v grlu. pa tudi zgaga mi občasno ponagaja.
snoči spet nisem spala do 4h zjutraj.. spet sem pokasirala vrsto brc.

glede priprave torbe, kaj pa vem - men se zdi prezgodaj že zdaj vse to pripravljat, tako zaenkrat še ne razmišljam o tem. 
kar zadeva vožnje z avtom, pustim, da me drugi vozijo. je pa tudi meni vse bolj zoprno. in sploh težko sedam in vztajam iz avta.

pa nekaj me zanima:
če ti z UZ napovedo PDP, pol pa ko ti izmerijo višino maternice in se ta dva podatka ne ujemata.. kot v mojem primeru (sem kao v 32 tednu, višino maternice pa imam 30cm) ali to kaj pomeni, oz. kako si to razlagate?

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 10.10.2008 19:01:34 >

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4618
10.10.2008 19:18:38   
Ana Luna
IZVIRNO SPOROČILO: nadya

Ojla

Blackcoffee: men tudi prestavljajo PDP, no uradni PDP ostaja isti, na zadnjem uz-ju mi je pa rekla, da lahko pričakujemo kakšen teden prej user posted image .
Drugač mam pa že 1 teden tak čuden filing, da mi mali nekak full gor pritiska...ampak me ne tišči želodec, pljuča al pa rebra, ampak mam tak čuden pritisk v grlu user posted image , nevem no prav čutim da je placa bolj malo. A je še pri kateri podobno?

Me pa še zanima kdaj si boste ve pripravle torbe za v porodnišnico? Jaz mislim da kakšen mesec prej je že kar treba user posted image

Pdp se tudi meni skozi celo nosečnost spreminja. Najprej 3.12 (po ZM), potem 5.12.(NS), potem 9.12.(uz na kliniki), potem 7.12.(Morfologija). Na potrdilo za porodniško pa mi je gin. napisala kar 3.12. To so približni izračuni njihovih mašinerij, kot jih je poimenovala blackcoffee, otrok se bo pa že sam odločil, kdaj mu bo najbolj pasalo prit ven, a ne? user posted image

Nadya, tut meni dete "gor pritiska", pa vsak dan hujša zgaga, pa mislim, da mi spet postaja slabo ... user posted image

Torbe za v porodnišnico ... Mislim, da ni prav nič narobe, če že čakajo na štart. Jaz sem svoj kufrček že spakirala, saj veš, lahko te res že kaj prej preseneti. Tistih par stvari vržeš not v torbo, pa si mirna!

Jaz sem bla tudi danes na CSD, pa mi je rekla, da komot lahko pridem v začetku novembra (s porodniško nastopim 5.11.), da se mi bodo lahko upoštevali plačani prispevki še za mesec oktober. user posted image

Lep vikend vsem, pazite nase!

(odgovor članu nadya)
Neposredna povezava do sporočila: 4619
10.10.2008 19:18:51   
nadya
To z višino maternice glih ne vem no....Bi rekla, da vsaka drugače nosi, ena višje, ena nižje, ene bolj v križu, ene spredaj.....tko da res ne vem če je PDP po teh podatkih verodostojen. Potem so pa tukaj še otročki, eni manjši, eni večji, kar ne pomeni  da je kej narobe. Ja če ma dva metra velikega fotra se ni trba takoj ustrašt da mate nosečniško sladkorno he heuser posted image , al je pa mamica full majhna pa tud še ne pomen da zaostaja v rastiuser posted image .
Jaz mislim da dva tedna gor al pa dol, sej še dohtarji ne vejo točno...
Važn da so mulci zdravi user posted image user posted image

Torbo bom pa jaz tam pri 35t prištimala. Prej pa ne, ker do takrat pa ne grem rodit in pikauser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4620
10.10.2008 19:23:06   
Ana Luna

pa nekaj me zanima:
če ti z UZ napovedo PDP, pol pa ko ti izmerijo višino maternice in se ta dva podatka ne ujemata.. kot v mojem primeru (sem kao v 32 tednu, višino maternice pa imam 30cm) ali to kaj pomeni, oz. kako si to razlagate?

blackcoffee, jaz mislim, da so to približni izračuni. V pozni nosečnosti so odstopanja za dva tedna (in tudi več) čisto normalna.

Neposredna povezava do sporočila: 4621
11.10.2008 8:42:49   
zverinca
Dobro jutro!!

Kako smo nosečke?

mi smo se naspali, peso je že bil zunaj, pozajtrkovali smo, sedaj pa do trgovine in na sprehod.

Kaj boste počele ve?

pdp tudi meni niha.. so mi napovedali pdp konec novembra..  ampak, jih imam na sumu, ne verjamem v tiste njihove mašinerije. po mojem izračunu ne bom rodila niti 1. decembra, kot pravi prvotni pdp ampak kasneje (okoli 10. 12. 08) - toda to je moja teorija/pričakovanje. bomo videli.

hehe Blackcoffee, sem se ti nasmejala... ti si si kar določla kdaj boš rodila? ja ja, veš kaj, kr začni malo pripravljat za dojenčka

meni PDP ostaja enak, glede na zadnjo M in glede na velikost dojenčka. Je pa čisto odvisno, seveda se lahko spremeni, saj je odvisno od ovulacije in oploditve, in to je lahko +-10dni, edino če točno veste kateri dan ste zaplodili dojenčka. Potem ni ugibanj....

Evo, moram it, princeska me vabi barvatuser posted image

Lep dan vsem skupaj, uživajte!!

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu Ana Luna)
Neposredna povezava do sporočila: 4622
11.10.2008 9:35:41   
tejci01
Dobro jutro, če lahko rečem še dobro jutro,ker sem že malo pozna.

Naš korenjaček se tudi kar premika, bomo vidli v torek na pregledu, če se je mogoče že obrnil. Ma mislim da ne, ker me občasno brcne v spodnji del trebuha.
Glede zunanjega obrata otroka, ga izvajajo v Postojni, samo meni mi ni prav všeč. Raje bi vidla da če se sam ne obrne, in če ne bo šlo drugače, bi se odločla za CR. bomo vidli, ne bom se še s tem obremenjevala.

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4623
11.10.2008 12:23:56   
blackcoffee
zverina :)
...hehe Blackcoffee, sem se ti nasmejala... ti si si kar določla kdaj boš rodila? ja ja, veš kaj, kr začni malo pripravljat za dojenčka

ok.. tokrat te bom ubogala, ampak zgolj 'za vsak slučaj'! user posted image

AnaLuna
ja no.. to si tako mislim, da so odstopanja, ampak me zanima kaj bolj drži? ali centimeterski trak ali UZ. najbrž nič od  tega.. oz. je oboje relativno.
in itak bo telo opozorilo, ko bo pravi čas.. - kako sem nepotrpežljiva!

kar se tiče lege otroka - moj sinko je že od morfologije navzdol obrnjen - vsakič, ko sem po-tem bila na pregledu je bil v tem položju in ne verjamem, da si bo v teh zadnjih tednih, kar jih je ostalo, premislil. upam, da ne.

tudi jaz občutim povečano intenzivnost gibov. prej jacuzzi, je dobil novo formo t.i. ring. user posted image
najhuje mi je, ko se preteguje v diagonali (ali karkoli že počne) in me razteguje na vse prej kot nežni način. 
do katere razsežnosti bo to še šlo?
tako je moje spanje ogroženo! ne morem spat tudi do 4h zjutraj. čez dan hodim naokoli kot zombi. - razen danes,  ko mi je uspelo nadoknadit nekaj ur v pozno dopoldne.
pa ko bi vsaj lahko počela kaj v nočnih urah pa sem tako utrujena, da ne morem niti čitat. user posted image

eno samo jamranje me je.

< Sporočilo je popravil blackcoffee -- 11.10.2008 12:33:09 >

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 4624
11.10.2008 15:46:11   
nadya
Ahoj!

He he Blackcoffee mava kar se nočnega življenja tiče čist iste probleme. Jaz skor nič ne spim ponoči, zjutraj ko pa vstanem bi šla pa čez eno uro spat. Največji problem mi je to spanje na boku. Če sem predolgo na eni strani me začne vse bolet....
Ponoči hodim okoli po bajti, in točno vem za vse sosede v vasi kaj se jim dogaja user posted image user posted image . Ja bom pač ta dva meseca ki sta ostala z vsem na tekočemuser posted image .

Neposredna povezava do sporočila: 4625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  183 184 [185] 186 187   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?