Anonimen
|
Dober večer! No sestanek z mentorico sem dala skozi in ni bilo preveč grozno ... samo še zdaj ne vem, a sem še bolj zmedena, al so se mi pojmi malo razjasnili ... v glavnem saj temo imam v grobem določeno ... Kar se stvari za nego novorojenčka tiče, so pa nam v MŠ rekli da si je fino priskrbet tole: - tekočo mlačno vodo, - otroško milo (tekoče ali trdo), - mazilo za ritko (riboderm, panaten, praško pasto, …), - vato, - sterilni zloženci in fiziološka raztopino za nego popka, - banjica ali čebriček (banjica naj bo čim večja in brez izoblikovanega dna za sedenje), - krpice za umivanje (frotir) in mehke brisače za brisanje, - neparfumirano olje za mazanje občutljive kože (za ušeski, gubice na vratu, komolci, pod koleni, …), - otroška krema za obraz, - škarjice in glavniček, … In da tako mali otrok ne potrebuje nikakršnih penečih kopeli ali tistih vlažilnih robčkov za ritko (razne Nivee ipd.), da je povsem dovolj mlačna voda in krpica. Pa da je za nosek čistit (če ni prehlajen) vredu posvaljkana vata, za ušeska pa tut samo vata in nobenih paljčk za ušesa. Beitje nog ... hmmm ... meni še kar gre in nimam s tem problemov ... imam pa težave z urejanjem nohtov na nogah in pa kože na stopalih, zato grem pa v sredo na pedikuro. Za streptokok b sem pa jaz tudi svojo G vprašala, pa je rekla da me je zanj testirala že v 12. tednu, ko sem imela tiste težave s krvavitvami, in da sem bila negativna. Sam da sem se pa lahko zdaj kaj okužila in da če hočem, mi bo ponovno vzela bris potem v 38. tednu ... ampak sedaj samoplačniško ... samo za ceno pa nisem vprašala. Samo se bom šla gotovo šeenkrat testirat.
< Sporočilo je popravil Otika -- 9.10.2008 20:16:32 >
|