ronja
|
Kaj a si očka ne zasluži vse te čarobnosti? Si, absolutno, ampak večinoma je moškim malo lažje se odrečt celodnevnemu opazovanju svojega potomstva , oz. veliko večini to celo paše. Meni je moj lubi zelo iskreno povedal, da mu paše it v službo, da si malo odpočije od otroka. Pa jo ima res rad, ogromno se ukvarja z njo, vendar pa mu je cel dan non stop preveč in je rekel, da bi on znorel na mojem mestu, pa je zelo potrpežljiv - na splošno, sploh pa z otrokom. In sva se tudi prej pogovarjala, da bi lahko tudi on koristil del porodniške, vendar ko je bil otrok tu, je bilo obema tako bolj prav (poleg tega, da se nama tako bolj splača tudi v drugih pogledih). Skratka, očetje jih imajo ravno tako radi, vendar pa večina moških rabi malo več odklopa od otrok kot mame, so izjeme, ampak pri malih otrocih je to navadno tako. Ni pa to nujno edino prav. Če si oba želita drugače, je ravno tako prav. Naravno je gotovo, da je mama z detetom, zato imamo tudi me večinoma vgrajene malo več te potrpežljivosti, ampak so razlike med posamezniki tako velike, da se lahko zgodi, da je oče bolj materinski od mame. Tudi je bilo meni bolj naravno vse - od držanja, dojenja ne bom niti omenjala ... na začetku kot njemu. Se pa seveda lahko očka vsega tega ravno tako nauči in se tudi je. Jaz nisem imela občutka, da bi se kaj lovila na začetku, vse je šlo tako lahko... Njemu pa malo težje, ker ima pač večje roke, če ne drugega - in težje spravi malo rokico v rokavček . seveda se pa vsega naučijo - vsaj tadobri očetje! Še vedno pa če se mudi, jo bom oblekla jaz, ker bo hitreje in se bova oba strinjala. Je pa res, da če si v normalni službi, kjer delaš od 8h do 16h, pa rabiš še pol ure do doma, prideš domov bo 16:30 in če imaš normalno dete, gre spat nekje okoli 19-20ure (naše dete ni normalno , gre spat kasneje) in ti dejansko ne ostane prav dosti: 3 urce - oz. jih večine budnih uric ne vidiš. Če delaš kot OŠ učiteljica 10 min. od doma, potem verjetno končaš najkasneje ob 13h in začneš ob 8h, kar je pa seveda čisto druga pesem. jaz vem, da bi mi bilo nemogoče tamalo pustit pri 3 mesecih za cel dan, tudi če se ne bi na 1 uro dojila - ker imam pač tako delo, da sem vsaj 8 ur tam, pa še pol ure tja in pol ure nazaj - to je min. 9 ur, ko me ni... To pa ni več malo! In to so večinoma ure, ko je otrok buden... Tudi lubi je rekel, da si ne predstavlja. Mogoče če bi delala za 4 ure... Če bo kdaj drugačna situacija, se bova mogoče odločala drugače. Tak da karkoli je obema partnerjema prav, je ok.
|