|
RE: Srpski, hrvatski, bosanski, crnski, gorsk... 6.10.2008 10:20:11
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark Nego postoji jedna druga stvar koja je mene zaintrigirala. Kažeš dosadni smo pa su ostali počeli da nas zaobilaze u velikom luku, ali dobro de, postrani ova naša sekta od nekoliko 5, koji su našli za shodno da se potpišu na jednom od 5 jezika, a gdje je ostalih 30.000 registrovanih članova? Da li možda tema i nije toliko nezanimljiva ali je jedina prepreka u uključivanje na datu jezička bariera ili je moguće da od toliko korisnika jedino 0,0000006%, koliko predstavljamo nas dvoje, razmišlja o tim stvarima? Bilo koja tema koja postane "teska" gubi "raspravljace" na ovom forumu. No o tome sam vec nesto spomenula kad sam govorila o vrticu. U proseku je debatna kultura u slo na vrlo niskom nivou. Mozda je tome kriv skolski sistem. Nisi nikada primetio koliko se logickih pogreski tu upotrebljava umesto argumenta? Koliko ljudi u srednjoj skoli u slo uopste ima logiku u nastavnom planu? Teško bi mogao to da ti potvrdim. S obzirom da biram ljude s kojima se družim i da sam tu malo je reći picajzlast, nisam dobio utisak da tu odudaramo od nekog prosjeka u našem okruženju. Ono što sam primjetio na ovom forumu, što ne bih rekao da može da bude pravi pokazatelj realnog stanja u društvu ili čak možda upravo to, je verbalno razračunavanje sa ljudima koji misle drugačije od njih, obično se zaista neargumentovano i pretežno emotivno replicira na neku tezu, pitanje itd. Kada neko opisuje svoj problem u kome sebe već u samom početku postavlja u ulogu žrtve, niko ne shvata da je ovo samo jedna stran medalja i da i druga strana ima svoju priču, obično diametralno suprotnu od prve, i u većini situacija velika većina ljudi identifikuje se sa žrtvom-autorom, reakcija je obično impulzivna i prirodno je da krene salva uvreda na račun ugnjetavača i ne postoji nikakva želja da se autoru zapravo pomogne. Takve vrste "ventilacija" nema veze sa autorom teme i obično više šteti nego što koristi. Sjećam se kad sam jednom prilikom nešto postovao, traži odgovor prvenstveno od Marogice, koju sam tad smatrao jako razumnom osobom (doduše sad više ne), ne sjećam se tačno, ali pošto je Marogica postovala sa zakašnjenjem u međuvremenu se nakupilo nekoliko stran totalnog šita i napada na mene. Neke stvari u mom postu navodno nisu bile jasne, pa se umjesto želje da se to rasčisti pojavilo niz osuda koje mene prikazuju kao pedera iliti homoseksualca. I onda je došla na red Marogica, rekla svoje onako iz čistog objektivnog ugla, zapušila usta većini, što je vrlo karakteristično za ovaj forum (žrtva se napada samo dok je sama i dok se ne pojavi njezin sumišljenik, onda se napadači obično povlače i ne žele više argumantovano da nastave polemiku - naravno, ugroženo je njihovo jednostavno i površinsko shvatanje i tu za njih prestaje svaka sumnja da se sa "debate" prešlo na filozofiranje - a to niko ne voli).
< Sporočilo je popravil Bakfark -- 6.10.2008 10:26:26 >
|
|
|