Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 15:48:39
|
|
|
|
Dream
|
Oktobrski malčki Oktobrske mamice Oktobrski srčki Oktobrski sončki Oktobrski lumpiji Takšni so bili predlogi za forum, ko postanemo mamice in se bo treba prestaviti na "Starši čvekamo". Prosim vse, da glasujete, kateri naziv foruma vam je najljubši in se skupaj odločimo, kje bomo potem čvekale
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 16:04:24
|
|
|
|
Lovely
|
Meni so vsi simpatični, najbolj pa lumpki
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 16:06:38
|
|
|
|
coccinella
|
SEM ZA LUMPIJE
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 16:06:40
|
|
|
|
Dream
|
IZVIRNO SPOROČILO: PikicaStonoga Dober tek! :) Hvala! Je prav teknilo, sestra ima RD in mi ni bilo treba kuhat Včeraj sem imela res smolo, saj mi je mrknil kabel za polnjenje prenosnika, tako da sem morala do danes zjutraj počakati, da mi ga je tast pregledal, pa seveda popravil. Grozno, sem že mislila, da bom čisto odrezana od sveta!!! Spala sem slabo, zbudila sem se spet vsa zabuhla, tako da sem že malce obupala nad tem, da bom še sploh lahko kaj obula ali oblekla. se na vse kriplje trudi s poplesavanjem in skakanjem ali brcanjem in ne vem, če ima namen priti k nam do PDP. Imam občutek, da bom ena izmed tistih, ki rodijo čez rok... No, bomo videli. Ajetam čestitke ob rojstvu Tjuša!!!
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 16:58:06
|
|
|
|
Acjom1
|
Hej punce! Jaz sem še vedno v enem kosu, čeprav je bil rok v četrtek. Pa nič še ne kaže, da bi se kaj dogajalo. Sem pa zdaj v tem študentskem apartmaju, danes še seliva zadnje stvari, tako da je kar fino, da je najin počakal, da si vse zrihtava in bom zdaj lahko v miru rodila. Sem pa zaenkrat še brez interneta, zato se ne morem nič javit. Zdaj sem pri mami od fanta na obisku in sem hitro malo pogledla gor kaj se dogaja. Vidim, da ste kar pridne s pisanje, zato ne bom brala za nazaj in bom samo čestitala vsem novim mamicam, želim vam obilo cartanja in uživanja z vašimi sončki. Lp
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 17:17:38
|
|
|
|
*talcy*
|
OJLA JA JAZ GLASUJEM TUD ZA LUMPIJE KER SO RES LUMPI KER NEKATERIM NOČEJO VEN
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 17:31:21
|
|
|
|
Dream
|
Mene pa zanima, kolk ste se tiste, ki ste že rodile, držale držale seznama, kaj potrebujemo za novorojenčka ob odhodu iz porodnišnice. Nekaj sem se spravila skup dajat, pa se mi zdi, kakor da bi kaj manjkalo... Pa zakaj 2 majčki? Mogoče res kompliciram, ker sem prvič in ker vem, da bo moj vse pobrkal, če bo mogel kaj sam skupaj spraviti. Meni se zdi, da za tople obdobje manjka še kakšen pajacek ali kaj podobnega (ker so nam že v materinski govorili o tem, kolk plasti je potrebnih)...
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 18:33:28
|
|
|
|
timnala
|
Heja! Men tud ni blo treba dans kuhat, ker je mami skuhala za vse..pa je blo ful dobro! Povedala sem ze tak, da sem za oktobrske lumpije (ful luskano, sploh zato, ker bodo ti nasi carteki gotovo kdaj lumpiji pa ze zdaj nekaterim nagajajo). Dream - glede oblacil iz porodnisnice (pravijo, da naj ima obleceno eno plast vec kot mi). Jst npr. imam za iz porodnisnice (bom nastela samo cotke in ne plenick): bodi pa majcko in pajacek na naramnice iz bombaza, potem pa se majcko in zabice iz plisa, kapico in copatke. Celega bom pa potem dala v eno tako toplo volneno vreco za dojencke (moj je prisel v tej vreci oz. zakljcku iz porodnisnice) pa za vsak slucaj se eno dekico za na avtosedez. Gotovo bo dovolj..boljse pa je, da je malce vec, kot da ti zebe.. Se neki - tiste, ki ste ze rodile - a je katera sla rodit, brez da bi mela prej par dni kaksne znake (npr. odluscen cep, bolecine, lazne popadke, otekanje...?). Me malo zanima, ker se mi se kr nic ne dogaja... papa, timnala
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 18:38:44
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
To tude zanima, če je doovlj oz. če je kja preveč na seznamu za porodnišnico za nas mamice in za dojenčke ;) Sem tudi 1. pa se sploh ne znajdem :) Jaz še to ne vem, kakšne so kako se že reče mako majčke pa še en izraz sem nekje zasledila, pa ga že tudi pozabila ;) še tole mako majčke ne vem če sploh obstajajo ... Imam doma ene 4 škatle oblačil smao še ne poličke morm vse postavit :) Mogoče mi bo potem malo bolj vse jasno! Ajetam, česttke še od mene!!!!!! Navijam pa za lumpke! :)
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 18:51:45
|
|
|
|
coccinella
|
Dream: Ja nam so tudi nekako tako rekli, da imamjo oblečeno eno plast več kot mi. Jaz bom seboj vzela dve majčki in žabice, po vrhu pa še majčko in hlačke iz pliša, pa še nogavičke. Potem za ven pa še eno jopico in dekico. Pa bomo videli, če bom vse rabila. Mene pa zanima, tiste, ki ste rodile v Ljubljani, ali tam dajo spalno srajco za mamice ali jo moraš res s seboj prinest? Lep večer vam želim.
< Sporočilo je popravil coccinella -- 4.10.2008 18:55:17 >
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 19:27:43
|
|
|
|
*talcy*
|
ojla jaz imam pa za našega dojenčka naštimano tetra plenico,povijalno , bodi na naramnice brez dolgih rokavov sam pri nogicah,majčko , pa tak lep kompletek in odejico ,kapico in kapo od kompletka bodija pa copatke .... ja sem kar neki zakomplicirala upam da boste razumele .... mislim da bo dovolj in saj pravijo da bo sonček konec drugega tedna evo zdaj pa šibava z možekom spat k moji mami ker naš tatko je šel na jadranje in je mamo fulllllllllll strah če je sama ponoči ..... pa saj jaz nisem nič drugače .... jah jabolko na pade daleč od drevesa lepo spite in mirno noč pa kakšnega dojenčeka na novo
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 19:32:27
|
|
|
|
ZalaTM
|
Jaz sem tudi prvič oblekla Gašperja ko bi medlo,...pa še potem vse tetke in stare mame,...da ga moraš ne vem kolk oblačit,....pa je potem prišla patronažna in mi rekla naj bo oblečen tako kot mi,...samo ko spi ga malo bolj pokrijte,...drugače pa ga ne oblečujte preveč, ker če ga pregreješ tudi ni ok, pa še potem hitro zbolijo ob prvem mrazeku,....tako da normalno jih oblečite, pa kakšno dekico vzemite ali pa kaj podobnega, da ga zavijete ko gan esete v avto. kar pa se tiče odhoda na porod,...ja, sploh ni nujno, da se odlušči čep, ni nujno da odteče voda,...lahko se samo začnejo popadki,.., meni je bilo prvič tako, samo sem šla prehitro tja,...tko da,...
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 19:32:51
|
|
|
|
Barbara33
|
Ajetam in Janja_K: iskrene čestitke vama in vajinima sinčkoma - upam, da ste super in da odidete čimprej domov. Laknerš: najlepša hvala za porodno zgodbo, ki je res zelo vzpodbudna - ti pa si očitno prav pogumna in odločna punca - upam, da ti vse sledimo na tak način. Talcy - drži se v ponedeljek - in še nekaj za popotnico, da boš čimprej objela svojo štručko. Mene čaka to v četrtek in moram reči punce, da so besede, ki so bile namenjene Talcy tudi mene pomirile in vzpodbudile - in tako lahko ob tej priložnosti rečem, da vas je prav lepo imeti takole, saj sem že veliko "dobrih" stvari pobrala iz našega čveka. Preden se poslovim za danes, pa bi prosila še tisto, ki nadomešča Janjo, če bi mi lahko sporočila svojo številko, da vam javim, ko se zgodi:) - hvala. Držite se moje so - želim vam čimkrajšo noč danes in morda nam prinese tudi kakšnega novega dojenčka... Aja pa še to, glasujem za Lumpije.
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 19:34:32
|
|
|
|
ZalaTM
|
Aja, mako majčke so take na preklop in take štrikece imajo na strani za zavezat,...jaz sem jih prvič kupila, ampak so mi ble tko nerodne za oblačit, ko jih moraš nekak prekrizat, pa tisto majhno bitjece tam premetavat :))),...tko da tokrat jih nimam, imam samo čist ta male bodije,....se mi zdi to lazje obleči,....
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 19:34:40
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
O talcy tud vidva še kdaj pri starših prespita :) MIdva tud kr pogosto sva vikende pri mojih al pa njegovih ;) lepo nam je ko smo skupaj, grmeo na sprehode, se pogovarjamo ...zdej ko sem noseča me še mal bolj razvajajo kot prej ;) LUŠTNO kaj češ :) Drugače gremva pa z mojim sončkom in njegovim prjatlom danes v kino gledam Mama mio pa da vidim, če bu tud najina pikica plesala na Abbo. Jutri bomo spet delala na najini, kmalu NAŠI hiški :), zvečer greva pa na "počitnice" k prjatlu in njegovi . Sta se na novo preselila v stanovanje, pa greva kr prespat tja ;) kako ste kaj drugače nosečke? mene vedno blj boli križ, ponoči pa še kr nekka gre, 100x vstanem za wc, smao potme nazaj zaspim ...premlao se gibljem, smao kaj ko nimam volje, ne energije :( Rada bi šla nabirat kostanj, pa ni časa ...sama pa ne želim iti ...Kakšna Ljubljančka pripravljena zdaj v porodniški hoditi na sprehode, da greva skupaj? Komaj čakam, da dobim doječka, da mi en bo več tkao dolg čas. Moj možek dela cele dneve, jaz pa sama doma ...
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 19:38:08
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
Tedy, Lučka1, lovely, watershine, ve ste tako kot jaz proti koncu oktobra ...in rodile boste v LJ ...se znamo kje v P srečati ;) al pa če se kdaj prej že dobimo na kakšen sprehodu ali kavici ...ste za to? Pa seveda se nam lahko pridruži še kakšna oktobrka ...na enem čveku zdej ko smo v porodniški ...
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 20:00:07
|
|
|
|
jolly123
|
Zvezda17 sporoča da se je danes ob 18.43 rodil fantek Tian velik 55 cm in težak 3740 g. Vsi trije so veseli in zdravi :)
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 20:03:08
|
|
|
|
freha
|
Laknerš kje pa si roddila da je bla taka gužva, drugače pa super porod ni kej. Vse mamice zanima me tudi kolk so vam prsi zrasle, ker jaz sem si kupila prevelik modrček za dojenje in razmišljam da bi menjala za manjšega, ker itak so bolj raztegljivi. Pa pa
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 20:04:44
|
|
|
|
PikicaStonoga
|
ZVEDTA ČESTITKE ZA FANTKA!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 20:12:19
|
|
|
|
Lovely
|
Hej, čestitke Zvezdi17 za Tiana! Pikicastonoga, jaz sem za kavico, da kako še v živo rečemo Jaz bi vam samo še podala poročilo o sirupu iz laktuloze pri zaprtju: deluje!!! Sicer ne takoj ful ampak počasi se daleč pride... se počutim že zdaj veliko lažja... Zdele grem pa gledal American Pie 4 na Kanal A, mi prav paše en tak NO BRAIN film zdaj. Lahko noč vam želim pa dejmo še kako bebico povit čez noč, da se ne ustavi dogajanje
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 20:13:13
|
|
|
|
coccinella
|
ČESTITKE ZA FANTKA TIJANA!!!!!
|
|
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 20:16:16
|
|
|
|
Lovely
|
Nedrček za dojenje - jaz sem med nosečnstjo itak prešla iz 75B na 80B in ker pravijo, da moraš kupit večjega sem kupila ene par 80C in ene par 85B, ker ne vem kako bo. Pa ja, itak se ful raztegnejo pa tiste vložke po možnosti tlačimo not če kaj pušča tako da sploh ne mislim komplicirat. Pa še v HM sem jih kupila k niso pretirane cene in so lepo bombažni in čist OK za pogledat... Pa pa
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 20:21:55
|
|
|
|
stunfek
|
cestitke zvezdi za tiana! ful mi je vsec, da se takole sporoca na forum, gre kot po maslu :) amapk, me k smo bl na koncu....a bo sploh se katera brala?!? :) k boste ze vse polno zaposlene z dojencki :)
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 20:35:09
|
|
|
|
mbd0411
|
BRAVO IN ČESTITKE VSEM NOVIM MAMICAM Vsak dan se dogajajo lepe stvari.Je zelo prijetno pridit sem brat. Seveda bomo brale tudi izkušnje tistih,ki imate konec oktobra.Me bomo verjetno že na drugi temi,a bomo hodile sem špegat ,navijat,se veselit in z vami delit naše izkušnje. Mene čaka še 1 teden in 2 dni.. Sem pa bila danes v kostanju in ga s pomočjo res veliko nabrala,veliko skuhala in preveč pojedla Zdaj me boli vse od tega kar sem pojedla in od sklanjanja,plezanja po gozdu....
|
|
RE: Oktober 2008 - 2 del 4.10.2008 21:10:18
|
|
|
|
suzy124
|
Tudi men se zdijo lumpijo vredu predlog Zvezda17 čestitke za Tiana,veliko lepih skupnih trenutkov in da bi bili zdravi.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?