klepetka
|
Jutrčka, MATIC, MARUŠA, ŠPELA, ŽAN LUKA Naša noč je bila super, zbudila se je samo 1x mml, dobrodošla nazaj.Zdaj nam pa kakšno slikico privošči TRIš, s kakšnim čistilom ti to pomivaš po tleh? In jaz imam tako " aparaturo" za po tleh brisat kot ti in je res suepr. Sem glih zadnjič novo kupila,ker sem staro dotrajala limma, ja boga Neži, ko bi rada k atiju, no.Pa saj bo že jutri bolje martinca, kot vedno , super slike vaney, o ubogi fantek. Želim mu da se hitro pocajta Pa da ti povem, ko praviš, da je zmeraj privezan razen tokrat ni bil...naša Maruša ima vedno čelado, v nedljo pa je bila brez. samo enkart ne upoštevaš pa je lahko že usodno. ljubljana, joj kakšno sreč ije imel sinček. In ne , nisi kot stara mama, zelo pametno s i napisala lunca, za kavico zmenjeno. Dobro bi bilo kar drug teden eno spit, akj praviš? O boga Pina. Revica, akko jo je moglo bolet sani,pa si končno nazaj .Super nana,Klemen pa grize jabolko ko veliki. Krasne slike, se vidi da ste z Martinco in Urošem blizu doma in se družite Pa super , da ti je bilo v službi všeč .Danes pa četudi boš malo dlje, saj se bomo me tukaj nate spomnile, pa ti bo takoj lažje . Moraš tudi razumeti, da danes ko so penzije, bi bile tud strejše gospe lepe Zdaj pa, ker nimam od vseh mail naslovov, bi vam rada klar tukaj prilimala en mail, ki sem ga dobila.Je dolg, amap kje vreden za prebrat. Vsaj meni.Namenjen je pa vsem vam tukaj. Mlada zenska je sedela na zofi nekega vlaznega dne, pila ledeni caj, medtem ko je bila na obisku pri svoji mami. Pogovarjali sta se o zivljenju, o poroki, o odgovornostih zivljenja in obvezah odraslih ljudi. Mati je zamisljeno mesala pijaco in ledene kocke so trkale ob kozarec, ko se je obrnila k hceri in z jasnim in treznim pogledom v oceh rekla: 'Ne pozabi svojih Sester. Se bolj pomembne bodo, ko se bos starala. Ne glede na to, kako zelo ljubis svojega moza, ne glede na to, kako zelo bos ljubila otroke, ki jih bos imela, se vedno bos potrebovala sestre. Ne pozabi nanje, obisci jih od casa do casa, pojdite skupaj kam, pocnite stvari skupaj.' 'Zapomni si, da sestre pomeni vse zenske ... tvoje prijateljice, hcere, vse zenske in sorodnice, s katerimi se cutis povezano. Potrebovala bos druge zenske. Zenske se vedno potrebujemo.' Kaksen cuden nasvet mi je dala, si je mislila mlada zenska. Ali se nisem pravkar porocila? Ali se nisem pravkar pridruzila svetu parov? Sedaj sem porocena, za bozjo voljo. Odrasla! Jasno, da je moj moz in druzina, ki jo bova osnovala, vse, kar bo moje zivljenje ovrednotilo. Vendar je prisluhnila svoji materi. Obdrzala je stike s Sestrami in vsako leto imela vec zenskih prijateljic. Ko so se leta prekopicevala eno cez drugo, je scasoma razumela, da je njena mati vedela, kaj ji govori. Ko cas in narava naredita svoje spremembe in skrivnosti na zenski, so Sestre glavna opora v njenem zivljenju. V vec kot 50-tih letih svojega zivljenja tukaj sem se naucila tole: Cas tece. Zivljenje se zgodi. Otroci odrastejo. Sluzbe pridejo in gredo. Ljubezen zbledi in upade. Moski ne naredijo, kar naj bi. Srca pokajo. Starsi umrejo. Kolegi pozabijo usluge. Kariere se koncajo. VENDAR ..... Sestre so vedno tukaj, ne glede na to, koliko milj je med njimi. Prijateljica ni nikoli tako oddaljena, da je potreba po njej ne bi dosegla. Ko moras hoditi po tisti osamljeni dolini in hodis sama, bodo zenske v tvojem zivljenju stale na robu doline, te spodbujale, molile zate, se potegnile zate, posredovale v tvojem imenu in te z odprtimi rokami cakale na koncu doline. Vcasih bodo celo prekrsile pravila in hodile s teboj ... ali prisle in te odnesle ven. Prijateljice, hcere, vnukinje, snahe, sestre, matere, babice, tete, sestricne, necakinje, tvoja razsirjena druzina, vse blagoslavljajo tvoje zivljenje! Svet ne bi bil isti brez zensk, in tudi jaz ne. Ko zacnemo to avanturo, ki ji pravimo zenskost, nimamo prave predstave nad neizmerno sreco ali zalostjo, ki lezi pred nami. Prav tako ne vemo, kako zelo bomo potrebovale druga drugo. Vsak dan potrebujemo druga drugo. Posreduj to sporočilo zenskam, ki ti pomagajo vnasati smisel in lepoto v tvoje zivljenje ... Jaz sem to pravkar storila.