vetrnica
|
IZVIRNO SPOROČILO: mižek IZVIRNO SPOROČILO: aurora28 Upam, da ne zamerite, ker sem se malce uštulila med vaše pogovore, ampak me zanima nekaj, glede na to, da so vaši decemberčki že veliki korenjaki, kdaj se otrok nauči sam samostojno oz. z pomočjo piti iz kozarčka? Moj sinek ne zna piti iz flaške, sem že parkrat probala, ampak je sploh noče zagrabiti, on se kar igra z cucljem. Ga polno dojim in sem vesela zaradi tega, čeprav bi mu rada kdaj dala čajeka v flaško, tako pa mu moram čaj dajati po žlički. Sej zdaj sem se odločila, da sploh ne bom forsirala z flaško, ampak bi ga raje naučila piti iz kozarčka, sam nevem kdaj približno je otrok pripravljen na ta podvig? No, tudi mi imamo doma sinčka Gala in ni nikoli pil iz flaške, in ga potem niti nisem forsirala saj sva se polno dojila nekje do 6. meseca zdaj pa že skoraj 4. mesece pije iz kozarčka, sicer imava več po slinčku ampak odžejava pa se tako da ne skrbi, bo že . No pripravljen pa je sedaj najprej pij sama iz kozarčka enako tekočino da bo videl in bo tako sam imel željo da poskusi. Ne pa mu tišat na silo, ker tako niti nebo hotel pit No, tudi pri nas nismo forsirali pitja iz flaške, ker se je tudi polno dojila do 6-7 meseca. Sem jo pa navadila na lonček z nastavkom, čeprav tudi iz kozarčka (poskušava) pije. Sem pa ravno ta teden govorila z gospo, ki bo čuvala Zojo, ko bom jaz v službi. Je rekla, da morajo biti otroci pri njej navajeni sami pit (ponavadi iz flaše). Tako da še vedno poskušava piti iz kozarčka in navajam jo, da bo sama pila iz lončka z nastavkom, ker ne vem, če bo do takrat (manj kot 2 meseca) že pila iz kozarčka brez polivanja.