|
RE: Julijske čveke, 2008, II. del 28.9.2008 16:05:20
|
|
|
|
Blacky30
|
Mater, babe, jaz dam veselo kloftam in objavljam poste, potem pa vidim, da vas sploh ni več tam. Že spet sem v zaostanku, pa sem samo včeraj manjkala. Joooojjjj..... kolk branja je pred mano, še na prejšnji temi, potem pa še tukaj. Evo, lepim sem: Metuljcek321, glede atopičnega dermatitisa. Pri Nejcu se je zadeva začela kazat pri 3 mesecih, ko je začel dobivat ful flekasto in pikasto kožo po obrazu, potem pa še po ostalem telesu. Čakaj, bom poiskala slikice, pa jih prilepila. Koža ga je ful srbela, da se je kar naprej drgnil z obrazom po mojem ramenu, če sem ga imela na rokah. Potem se mu je začela koža "odpirat" do sveže rane, do krvi, tak da je zelo grdo izgledalo. Zdravnica nas je poslala k dermatologu, ki je postavil to diagnozo. Dobili smo ful močno mazilo Advantan, ki ga je spravilo v red. Vendar se je ob vsaki rizični stvari pojavilo nazaj. Ob uvajanju GH ob poskusu špinače, fruchtzwerge, paradižnik, samo ob tem, ko ga je babica poljubila na lička, pa je predtem kadila, je v trenutku imel vse rdeče, potem tudi, če mu je bilo prevroče, če ni imel na sebi čistega bombaža itd. Zdaj se pojavi le še pozimi, ko kurimo, pa še to na nogah dobi takšne lišaje in se kar luščijo, pa ga srbi in peče. Oba sta pa imela že od rojstva ful suho kožo. Pri Teji se zdaj najbolj pozna na čelu in na zaliscih. Sem jo prej namazala s hladilnim mazilom, ki smo ga dobili na recept in je fajn, takoj je nehala kazat znake srbenja, pred tem se je namreč tudi ona drgnila ob mojo ramo. Evo slikice Nejca, kako je izgledal: Moram pa še povedat, da je ta krema za temenca, ki smo jo dobili na recept in so nam jo zmešali v lekarni, enkratna. Namazala sem jo in v roku ene ure so vsa odstopila, pa jih je imela že kar veliko, ker se hudič kar naprej ponavljajo. Je pa ta krema tak močna, da jo lahko uporabimo samo na vsake 3 dni in po 2-3 urah jo moram spravit dol z glave. Tak da zdaj jo bom morala zbudit in jo skopat, ker ona bi kar naprej spala.
|
|
|