|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Primorke čakulone
24.9.2008 23:52:43   
sirenetta
BRAVO LARA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image IN DOBRODOŠLA LARA user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Datum je ok, še malo pa bomo vse lepo po vrsti Lara 19., Mihi 20., Daša 21.,...Etienne 26., Sara 27., Vita 29.

Dejmo navijat za Marsy in za 28.9. user posted image
Pol rabimo zapolnit samo še 22-25.

Ma joj, ma kaj nimam nič bolj pametnega za delat jaz kot tle pisat neumnosti user posted image .

Ama, kdaj ima Marsy rok, ki sem pozabila?

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 451
   RE: Primorke čakulone
25.9.2008 7:58:01   
aleži
Čestitke Lara user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
user posted image

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 452
   RE: Primorke čakulone
25.9.2008 8:06:12   
aleži
Pina: Uživaj, saj boste imeli krasno vreme!!!!!pa se javi ko pridete nazaj domov, da gremo na user posted image  čakulat vse, pa srečno pot.user posted image

Hvala lepa za lepe želje. Včeraj je potem zvečer jokal, da je lačen..... in nisem mu dala nič razen vode za pit. Potem je spal od 20h do 3h-malo se je prišel pocartat in potem ga je user posted image  nesel nazaj v posteljo. Spal je do 6h. Zdaj pa gledamo risanke od Taje, Sara pa se že pridno igra. Jaz sem edino šla ponoči 2x na WC.... ma upam, da ne bo kaj hujšega čez dan. Joj tele viroze iz vrtca!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Danes ji bom naredila za zajtrk: kosmiče, marelice suhe in rozine kuhane v vodi, pa bom vidla, če si bo mazala prste in kričala: še bi mami, njami!!!

Vam sporočim, če je recept uspel.

Sire: kaj ti že dajaš GH?

Amaya: user posted image user posted image user posted image user posted image  Etienčku za zobke. Mi smo še brez!!!user posted image user posted image  ma do novega leta bo prikukal kakšen user posted image

< Sporočilo je popravil aleži -- 25.9.2008 8:16:33 >

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 453
   RE: Primorke čakulone
25.9.2008 9:28:55   
leni5
Dan!

Ale, kako je? Če je bla noč mirna, bo po mojem o.k. Drugi četrtek pa gremo na fjero, o.k.user posted image ?

Ama, jaz sem si včeraj naročila baby-vac. Vita šmrca tudi, ko ji ščistim z ustnim aspiratorjem, sem pa včeraj naredila eksperiment. Sem z balonom napeljala ustni aspirator na sesalec in je res več povleklo venuser posted image ...čo, sem bla kot Mcgiveruser posted image ...zato sem se odločla, da ga naročim. Stane pa 15eur s poštnino, kar se mi zdi malo.
Tvoj sine pa bo lahko kmalu glodal kračo, če že ima tolko zobkovuser posted image .

Sire, kaj hodiš okrog, ko nas ni? Ma si zdaj mobilna ja ali ne? Ki če ne te pridem iskat, vešuser posted image !

Pinuzza uživaj v Dalmaciji!

Croftova čestitke ob rojstvu Lareuser posted image user posted image .

Leni, pejdi že enkrat peglatuser posted image !

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 454
   RE: Primorke čakulone
25.9.2008 11:39:09   
amaya
user posted image

mi smo bubani VSI user posted image Vsi doma...čeprav mislim, da Gramin glumi gljivo. Je reku, da mu je pisalo v horoskopu, da se mora čuvat in se čuva user posted image
Baby-vac? Ma samo preko spleta lahko kupiš? Ker jaz bi ga rabla zdej!Takoj!Ta trenutek user posted image
Včeraj smo prvič prali zobke s ščetko in pasto za otroke. Che goduria user posted image smo imeli pa pestro noč Budnica in vlečenje šmrklja iz nosa ob 21.30 in 4 uri zjutraj. Sem bla kot v kantini, ko vlečeš s pumpico vino. Magari! user posted image Zdej sem tako out, da bi najraje spila en glaž vin brole in šla spat. čiham non stop, grlo škifo, glava pjena, Etienne bogi tečko, ker komaj diha...ma biržen ta moj otrok. Vse na kupu. Mislim, da je to še vedno tista odpornost od zobk, 6 bolezni, itd. upam, da se ne vleče v nedogled. Sem dala kot pridna žena kuhat župo in danes bomo samo to žulli VSI!

Marsy ima rok jutri. Je rekla, da mi javi, če bo kaj, tako da bom potem jaz vam!

Evo ji pošiljam user posted image user posted image user posted image user posted image in to veliko pikopoko, da mine čimhitreje!!! Mary: GO, GO MARSY, GO MARSY, GO MARSY user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu leni5)
Neposredna povezava do sporočila: 455
   RE: Primorke čakulone
25.9.2008 11:40:31   
amaya
Pina ma kaj ti v Dalmaciji zdej v tem mrazu?????



Ma kaj sem vam že povedala, da se krstim? user posted image In Etienna tudi user posted image V Murski Soboti user posted image


_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 456
   RE: Primorke čakulone
25.9.2008 13:16:34   
leni5
IZVIRNO SPOROČILO: amaya

Pina ma kaj ti v Dalmaciji zdej v tem mrazu?????



Ma kaj sem vam že povedala, da se krstim? user posted image In Etienna tudi user posted image V Murski Soboti user posted image



To dela Pina v Dalmaciji. Je šla krstit Ano.

Ma kaj bi rečt, da se greš ti krstit???

Ma ste vsi bogi, bogi?user posted image user posted image , ozdravte čim prej. In če rabiš baby vac takoj, da naredi sama, kot jazuser posted image .


(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 457
   RE: Primorke čakulone
25.9.2008 13:29:03   
aleži
Še Sara in Žiga vam pošiljatauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu leni5)
Neposredna povezava do sporočila: 458
   RE: Primorke čakulone
25.9.2008 15:18:27   
amaya
kako si leni naredila????

O krstu drugič na kafetu user posted image

Aleži: kako je Žiga? Je boljše?
Kako si ti tisto naredila Sari za jest? Si marelice namočila? Receptiones plisssssss


_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 459
   RE: Primorke čakulone
25.9.2008 16:10:21   
leni5
IZVIRNO SPOROČILO: amaya

kako si leni naredila????



V ustnik balona-tam kjer ga pihaš ustaviš ustnik aspiratorja in zalepiš z mikroporjem ali lepilnim trakom. Na drugi strani balona narediš s škarjami zarezico in to navlečeš na tubo od sesalca. In najprej preizkusi na sebi, če delujeuser posted image .

Jutri, če boste boljši in slučajno pridete na zrak, mi boš prinesla knjigico, da si fotokopiram glikemične indekse živil? Če ne, pa enkrat v priliki.

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 460
   RE: Primorke čakulone
25.9.2008 16:37:42   
aleži
IZVIRNO SPOROČILO: leni5

IZVIRNO SPOROČILO: amaya

kako si leni naredila????



V ustnik balona-tam kjer ga pihaš ustaviš ustnik aspiratorja in zalepiš z mikroporjem ali lepilnim trakom. Na drugi strani balona narediš s škarjami zarezico in to navlečeš na tubo od sesalca. In najprej preizkusi na sebi, če delujeuser posted image .

Jutri, če boste boljši in slučajno pridete na zrak, mi boš prinesla knjigico, da si fotokopiram glikemične indekse živil? Če ne, pa enkrat v priliki.



user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu leni5)
Neposredna povezava do sporočila: 461
   RE: Primorke čakulone
25.9.2008 16:39:40   
aleži
IZVIRNO SPOROČILO: amaya

kako si leni naredila????

O krstu drugič na kafetu user posted image

Aleži: kako je Žiga? Je boljše?
Kako si ti tisto naredila Sari za jest? Si marelice namočila? Receptiones plisssssss



5 suhih marelic, 1 žličko kosmičev in 1 žličko rozin z 150 ml vode. Skuhaš dokler ne postane mehko in zmiksaš. Potem ohladi in je njamiiiii!!!!

Žiga je kot nov. Je pravi user posted image user posted image user posted image user posted image . Non stop akcija. So prišle pikapoke prav. Hvalaaaaaaaa!!!!!!!
Prišla je mama na obisk, sem pa crknjena od celega dopoldneva. Sara je spala 3x po pol urce, on pa 1 urco. user posted image  pa še dela. Komaj čakam, da gre v vrtec, da gremo na user posted image .
Jutri pa pridem. Grem v SN.

< Sporočilo je popravil aleži -- 25.9.2008 16:42:27 >

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 462
   RE: Primorke čakulone
25.9.2008 17:23:24   
aleži
Amaya in ostale:





Naravni sladkorji:
  • sadje in sadni sokovi
  • zelenjava in zelenjavni sokovi

Naravni škrob:
  • polnozrnati žitni izdelki
  • polnozrnata moka
  • polnozrnati kruh
  • polnozrnate testenine
  • neoluščeni (rjavi) riž
  • krompir
  • posušeni fižol in leča
  • grah, banane... (sadje in zelenjava)
Nenasičene maščobe:
  • sončnično olje
  • sezamovo olje
  • sojino olje
  • repično olje
  • olivno olje
  • polinenasičena margarina
  • oljne ribe
Vitamin A (rast, zdrava koža, zobna sklenina, dober vid...):
  • jetra
  • oljne ribe
  • korenje
  • temna zelenjava
  • sladki krompir
  • pomaranče
  • grenivke
  • paradižnik
  • leča
  • vodna kreša
  • marelice in breskve
  • polnomastno mleko in jajca
  • maslo in margarina
Vitamini B kompleks (rast, za spreminjanje hrane v energijo, za zdravo živčevje in dobro prebavo...):
  • meso, posebno mesni sok in jetra
  • ribe
  • mlečni izdelki in jajca
  • žitni kalčki
  • temna zelenjava
  • krompir
  • kvas
  • orehi
  • posušeni fižol
  • banane

Vitamin C (za rast, zdravo tkivo in celjenje ran; pomaga pri vsrkavanju železa):
  • brokoli
  • brstični ohrovt
  • regrat
  • špinača
  • paprika
  • krompir
  • cvetača
  • pomaranče in ostali agrumi
  • črni ribez
  • melona
  • papaja
  • jagode
  • paradižnik
Vitamin D (za pravilno rast kosti – pri tem sodeluje s kalcijem)
  • oljne ribe (ribje olje)
  • jetra
  • olja
  • jajca
  • margarina
  • mlečni izdelki
Vitamin E (za oblikovanje celične strukture, za pomoč pri ustvarjanju in vzdrževanju rdečih krvničk):
  • rastlinska olja
  • margarina
  • žitni kalčki
  • orehi
Vitamin K (pomaga pri strjevanju krvi, vzdržuje kosti in ima svojo vlogo v črevesju):
  • v mnogih zelenjavah
  • v polnozrnatih žitnih izdelkih
Kalcij (za močne kosti, dobre zobe in rast):
  • mleko in mlečni izdelki
  • konzervirane ribe s kostmi (npr. sardine)
  • posušeno sadje
  • kruh in moka
  • brokoli
  • stročnice
Železo (za dobro kri in mišice):
  • jetra in rdeče meso
  • oljne ribe
  • rumenjak
  • posušeno sadje (še posebej marelice)
  • polnozrnati žitni izdelki
  • leča in posušeni fižol
  • listnata zelenjava
  • čokolada





Roki hrambe v zamrzovalniku:
sadje: 6 mesecev
zelenjava: 6 mesecev
mlečni pirejčki: 4 – 6 tednov
ribe: 10 tednov
meso: 10 tednov




SADJE IN ZELENJAVA (ČETRTI/PETI MESEC):
JABOLKO : Sladko jabolko olupite in narežite, skuhajte v vodi, da se zmehča, nato vzemite iz vode in ukašite. Po želji lahko jabolko kuhate skupaj s cimetovo palčko.
HRUŠKA : Enako kot pri jabolku (ko otrok dopolni 6 m., zrelih hrušk ni potrebno kuhati!)
BANANA : Zrelo banano pretlačite, po potrebi lahko dodate malo prekuhane vode ali dojenskega mleka.
PAPAJA : Srednje velik sadež prepolovite, odstranite semena in izjemite pulpo. Osoparjajte 3 5 min., potem ukašite. Po 6. m. je ni potrebno več kuhati.
SADNE KREME : Olupite, otrebite, osoparite ali poširajte in ukašite sadje, dodajte žlico riževih kosmičev ter nekaj žlic dojenskega mleka.
TRISADNA KAŠICA : Po eno desertno žličko hruškove in jabolčne kašice zmešajte s polovico pretlačene banane. Po 6. mesecu lahko uporabite zrelo hruško, banano in jabolčno čežano.
KORENČEK : Ostrgajte, narežite korenje, soparite ali kuhajte do mehkega. Ukašite, po potrebi dodajte malo vode, s katero se je korenje kuhalo. Večji ko je otrok, manj je potrebno korenje kuhati.
KOLERABA, REPA, PASTINAK : Izbrano zelenjavo narezano na kocke kuhajte , odcedite in pretlačite.
STROČJI FIŽOL : Strokom porežite vršičke, odstranite nitke, narežite in soparite. Ukašite, lahko dodate malo vode, s katero se je fižol kuhal ali pa dodate malo dojenskega mleka. Ko bo otrok večji, bo stročji fižol jedel kar cel.
BROKOLI IN CVETAČA : Vzemite vsakega enako količino in skuhajte (ca. 15 min.), nato ukašite, po potrebi dodajte malo kuhalne tekočine ali pa dojenskega mleka. Lahko pa vršičke tudi kuhate nad soparo, tako ohranijo več vitaminov. Ko otrok raste, lahko čas kuhanja skrajšamo.
BUČKE : Operite bučko, lupiti je ni treba, narežete na majhne kocke, ki jih skuhte nad paro, nato pretlačite.
KROMPIR : Operite krompir in ga skuhajte. Nato ga olupite in pretlačite, lahko dodate malo dojenskega mleka.
KREMNI KORENČKOV PIRE : Najprej skupaj zmešajte riževe kosmiče in dojensko mleko, nato to mešanico vmešajte med zelenjavni pire (npr. korenček).
KROMPIR, BUČKA IN STROČJI FIŽOL : Nad soparo dajte kuhati krompir, čez nekaj časa dodajte stročji fižol in še sesekljano bučko. Nato vso zelenjavo ukašite.
TROJČEK Z BROKOLIJEM : Nad soparo kuhajte krompir, čez nekaj časa dodajte brokoli in cvetačo, ko se skuha, ukašite. Lahko dodate malo dojenskega mleka ali vode.
KORENČKOV IN CVETAČNI PIREJČEK : Skuhajte korenje in cvetačo, dodajte malo dojenskega mleka in ukašite.
SADJE IN ZELENJAVA (PETI/ŠESTI MESEC)
BRESKEV IN MARELICA : Nad soparo skuhajte breskev, jo olupite in ukašite. Enako pripravite marelice. Oboje lahko otrok po 6. m. je presno.
DINJA : Nad soparo kuhajte nekaj minut, nato ukašite. Po 6. m. presno.
ČEŠPLJA : Češplje olupite in kuhajte nekaj minut. Ukašite, po potrebi dodajte malo vode, v kateri so se kuhale. Po 6. m. presno.
MARELICE IN HRUŠKE : Očistite nekaj marelic, olupite in narežite hruško in vse kuhajte nad soparo nekaj minut. Marelice olupite in vse skupaj ukašite.
SUHE ČEŠPLJE IN SUHE MARELICE . Suhe češplje namočite v mrzli vodi čez noč in odcedite. Marelice operite, češplje in marelice kuhajte 10 min., odcedite in ukašite. Lahko dolijete malo kuhalne tekočine.
VKUHANO JABOLKO Z ROZINAMI : Jabolko očistite in narežite na koščke, dajte v kozico z malo vode in nekaj rozinami. Kuhajte nekaj minut, nato odcedite, ukašite in po potrebi dodajte malo vode, v kateri se je jabolko kuhalo.
GRAH : Skuhajte grah, ga ukašite z malo vode.
PARADIŽNIK : Paradižnik za minuto potopite v vrelo vodo, nato ga prestavite v mrzlo vodo. Olupite, razsemenite in meso kuhajte približno dve minuti. Dobro pretlačite in pretisnite skozi cedilo. (v Sloveniji paradižnika ne priporočajo pred enim letom!)
ŠPINAČA : Operite špinačne liste in odstranite trša stebla. Kuhajte v vodi ali nad soparo, nato ukašite.
STEBELNA ZELENA : Operite zeleno in ji odstranite čimveč nitk. Razrežite na koleca, prelijte z vrelo vodo in kuhajte do mehkega. Odcedite in ukašite. Enako lahko skuhate ribano zelje.
RDEČA PAPRIKA : Operite, odstranite semena in narežite na kocke. Prelijte z vrelo vodo in kuhajte 5 min. Odcedite, odstranite kožico in pretlačite.
AVOKADO : Zrel avokado olupite in pretlačite. Hitro postrezite, preden porjavi. (Avokada nikakor ne smete zamrzovati!).

RECEPTI
OD ČETRTEGA DO ŠESTEGA MESECA IN ODSTAVLJANJE
KIVI IN BANANA
(1 porcija)
  • 1 zrelega kivija, olupljenega
  • 1 zrele banane, olupljene


Ukašite kivi in ga pretlačite skozi fino sito, da se znebite črnih semen. Ukašite banano in jo zmešajte s kivijem. Postrezite nemudoma, preden banana porjavi.

JABOLKO IN BANANA S POMARANČNIM SOKOM
(1 porcija)
  • 1 jabolka, olupljenega in sesekljanega
  • 1 banane, olupljene in sesekljane
  • 1 čajne žličke pomarančnega soka


Osoparjajte jabolko do omehčanega, ukašite in zmešajte skupaj z ukašeno banano in sokom.

BRESKVE, JABOLKA IN HRUŠKE
(14 porcij)
  • 2 jabolki, sesekljani
  • 1 cm vanilijeve palčke
  • 2 zreli breskvi, sesekljani
  • 2 zreli hruški, sesekljani


Jabolko in vanilijo stresite v kozico s 50 ml vode. Poširajte 5 min., dodajte breskvi in hruški in kuhajte še 5 min. Odstranite vanilijo in ukašite.

VKUHANO SADJE, PRESNO IN SUHO
(18 porcij)
  • 50 g suhih marelic
  • 50 g suhih hrušk
  • 50 g suhih češpelj
  • 1 jabolko, olupljeno, sesekljano
  • 1 hruška, olupljena, sesekljana ali 3 presne marelice


Stresite suho sadje v kozico, nalijte obilo vrele vode in poširajte do omehčanega (25 min.). V kozico denite zdaj še jabolko in bodisi hruško bodisi marelice. Podvrevajte še nekako 10 15 min. in po potrebi dolivajte vodo. Ukašite.

ZELENJAVNI FOND
(900 ml)
Zelenjavni fond je osnovna sestavina mnogih zelenjavnih receptov. Splača se pripraviti lastno zalogo, ki ne bo vsebovala aditivov in soli. Zamrznjena vam bo prihranjala čas.
  • 1 čebule, olupljene
  • 1 korenček, ostrgan
  • 1 steblo zelene
  • 175 g mešane gomoljne zelenjave (repa, pastinak, repica...), olupljene
  • 1 začimbni šopek
  • 1 vejica svežega peteršilja
  • 1 lovorov list
  • nekaj semen črnega popra


Sesekljajte vso zelenjavo, denite jo v ponev in čez in čez zalijte z vodo. Dodajte začimbe, pustite, da zavre, in poširajte (podvrevajte) nekako 1 uro. Izcedite, odvrzite zelenjavo, kuhalno vodo pa uporabite oz. spravite kot fond.

PIREJČEK IZ BUČKE IN BANANE
(2 porciji)
  • 1 manjša bučka, narezana
  • 1 banane, narezane


Bučko osoparjajte 8 min., potem skupaj z banano ukašite.

KOSMIČKI IN ZELENJAVA
(16 porcij)
  • 1 drobne čebule
  • 2 bučki
  • 50 g brokolija
  • 2 korenčka
  • 25 g zelenega naribanega zelja
  • 25 g mladega graha
  • zelenjavni fond
  • 3 jedilne žlice riževih kosmičev
ZELENJAVNA MEŠANICA
(10 porcij)
  • 50 g stročjega fižola, narezanega
  • 50 g cvetače
  • 50 g bučke, narezane
  • 1 paradižnik, olupljen, razsemenjen in nerezan


Nekako 6 7 min. osoparjajte fižol, cvetačo in bučko. V soparnik pridenite paradižnik in kuhajte do omehčanega (še ca. 4 min.). Ukašite in precedite zelenjavo.

PIREJČEK IZ BUČKE, VODNE KREŠE IN KROMPIRJA
(12 porcij)
  • prgišče vodne kreše
  • 1 velik krompir, olupljen in narezan
  • 350 ml zelenjavnega fonda
  • 1 žlička sesekljanega peteršilja
  • 75 g buške, narezane
  • dojensko mleko


Odstranite lističe vodne kreše in jih sesekljajte. Denite lističe in krompir v fond, pustite da zavre, potem pa nekaj minut še poširajte. Mešanico ukašite in če želite, dodajte še malce dojenskega mleka.

AVOKADO IN PAPAJA
(1 porcija)
  • 1 avokada
  • 1 papaje


Odstranite meso z obeh sadežev in ju spasirajte.

POROV KVARTET
(13 porcij)
  • 1 krompir, narezan
  • 50 g porovega beljaka, opranega, sesekljanega
  • 1 paradižnik, olupljen, razsemenjen in narezan
  • 1 korenček, narezan
  • 250 ml zelenjavnega fonda
  • 1 jedilna žlica sesekljanega peteršilja

Zelenjavo skuhajte v fondu in ukašite.
OD ŠESTEGA DO DEVETEGA MESECA
PEČENA BANANA
(1 porcija)
  • 1 banana, razklana
  • 1 čajna žlička javorjevega sirupa
  • cimet v prahu
  • margarina ali maslo


Banano denite v pekač. Polijte z javorjevim sirupom, potresite s cimetom in nanesite nanjo malo margarine ali masla. Pokrijte s stanjolom in 10 min. pecite v pečici na 180°C.

AVOKADO, BANANA IN JOGURT
(1 porcija)
  • 2 rezini avokada
  • 1 majhne banane
  • jedilna žlica navadnega jogurta


Izdolbite avokadovo meso iz kože in ga zmešajte skupaj z drugima dvema sestavinama.
 
JABOLKO S KOSMIČKI
(6 porcij)
  • 1 jabolko, narezano
  • 85 ml naravnega jabolčnega soka
  • 2 čajni žlički kosmičkov
  • 2 čajni žlički navadnega jogurta


Jaboko kakih 15 min. kuhajte v jabolčnem soku in vodi (2 žlici). Vse skupaj ukašite in potem vmešajte še kosmičke in jogurt.

HRUŠKA Z RIŽEM
(10 porcij)
  • 50 g rjavega riža
  • jabolčni sok
  • 2 zreli hruški, narezani
  • navadni jogurt


Riž prekrijte z jabolčnim sokom in kuhajte do omehčanega. Ukašite hruške, vmešajte riž in za 15 20 min. denite v namazani posodi v pečico pri 180°C. Ukašite in postrezite z malce vmešanega jogurta (po želji).

JABOLKA IN SUHE SLIVE S KRUSTADO
(20 porcij)
  • 8 suhih sliv, čez noč namočenih
  • 4 jabolka
  • 1 jedilna žlica Gustin a
  • 200 ml mleka
  • 1 čajna žlička sladkorja v prahu


Slive kuhajte v vodi od namakanja do omehčanega (10 min.). Medtem ukašite jabolka. Slive otrebite in ukašite. Zmešajte skupaj z jabolčnim pirejčkom.
Krustada: 175 mleka pustite v kozici, da zavre. V preostalo hladno mleko do gladkega vmešajte Gustin in sladkor. Vse skupaj vmešajte v vroče mleko, ki ste ga odstavili. Potem naj vse skupaj zavre. Mešajte, dokler se ne zgosti.
 
SKUTA IN KAKI
(2 porciji)
  • 1 kaki ali 2 rezini manga ali papaje
  • 2 jedilni žlici navadne skute


Kakiju odstranite kožo in ga zmešajte s skuto do gladkega.

LEČIN PIREJČEK
(36 porcij)
Lečo ponavadi namakajo čez noč, vi pa pojdite po bližnjici: oplaknite jo, na debelo pokrijte s fondom, pustite, da zavre, in vrite 2 min. Odstavite, pokrijte posodo in pustite lečo, da bo 1 2 uri vsrkavala fond. Leča je dober, cenen vir beljakovin, vendar je pred koncem 8. meseca ni priporočljivo dajati otročkom.
  • 50 g posušene in razluščene rdeče leče
  • 600 ml piščančjega fonda
  • 1 korenček
  • 1 krompir
  • 1 drobne čebule
  • 1 porovega beljaka
  • 15 g margarine ali 1 jedilna žlica olja


Čez noč namočite lečo v fondu. Naslednji dan olupite in nakockajte korenček, krompir in čebulo, oprani por pa sesekljajte na drobno. Na margarini ali olju na hitro prepražite čebulo in por, potem pa dodajte še korenček in krompir in kuhajte še 5 min. Dodajte lečo in fond, pustite, da zavre, potem pa kuhajte kakih 40 min. oz. dokler leča ni mehka. Po želji ukašite.

STROČJI FIŽOL S PARADIŽNIKOM IN JABOLKOM
(10 porcij)
  • 75 g stročjega fižola
  • 1 jabolko, sesekljano
  • 1 paradižnik, olupljen, razsemenjen in sesekljan


Fižol oluščite in operite. Do omehčanega (10 min.) ga soparite skupaj z jabolkom. Po 6 ih min. dodajte paradižnik. Ukašite.

PIRE IZ ŠPINAČE IN KROMPIRJA
(14 porcij)
  • 1 čebula, sesekljana
  • 25 g margarine
  • 225 g špinače, sesekljane
  • 1 velik krompir, nakockan
  • 120 ml piščančjega fonda


Čebulo 4 5 min. pražite, dokler ni mehka. Dodajte špinačo in krompir, dolijte fond in podvrevajte kakih 35 min. Ukašite.

PIRE IZ OVSA IN ZELENJAVE
(20 porcij)
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 1 porov beljak
  • 2 korenčka
  • 50 g šampinjonov
  • 50 g kolerabe
  • 50 g cvetače
  • 50 g brokolija
  • 3 jedilne žlice ovsene kaše
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja


Olupite, otrebite in na drobno sesekljajte vso zelenjavo. V kozici jo čez in čez zalijte z vodo in dodajte ovseno kašo. Pustite, da zavre, potem pokrijte in podvrevajte kakih 20 min. oz. dokler se zelenjava ne zmehča. Ukašite do željene gladkosti. Vmešajte peteršilj.

TROJČEK CVETAČE, RDEČE PAPRIKE IN SLADKE KORUZE
(10 porcij)
Če bi rade zamrznile jed, ki vsebuje sladko koruzo, morate pri pripravi uporabiti bodisi mlado bodisti konzervirano koruzo – že zamrznjene koruze ne smete še enkrat zamrzniti. Sladko koruzo vselej obdelajte v mlinčku, da odstranite žilavo povrhnjico.
  • 100 g cvetače
  • 120 ml mleka
  • 25 g sesekljane rdeče paprike
  • 75 g sladke koruze


Cvetačo denite v kozico skupaj z mlekom in kuhajte na počasnem ognju nekako 12 min. Medtem skuhajte v drugi kozici v vodi papriko in koruzo (ca. 6 min.). Odcedite koruzo in papriko. Skupaj s cvetačo in mlekom ukašite.
 
CVETAČNI SIR
(15 porcij)
  • 175 g cvetače
  • Sirova omaka: 15 g margarine
  • 1 jedilna žlica koruzne moke
  • 175 ml mleka
  • 50 g nastrganega edamca ali kakega drugega sira


Operite cvetačo in jo osoparite do mehkega. Medtem na šibkem ognju v kozici stopite margarino, vmešajte koruzno moko, da dobite gladko pasto. Dodajte mleko in mešajte, dokler se ne zgosti. Ostavite kozico in vmešajte še sir. Mešajte, dokler se sir ne stopi in postane omaka gladka. Dodajte cvetačo in, če je otrok še primajhen, ukašite. Starejšim otrokom pretlačite z vilicami ali pa na drobno sesekljajte.

GRATINIRANA BUČKA
(18 porcij)
Namesto bučke lahko vzamete tudi stročji fižol ali brokoli.
  • 1 krompir, olupljen
  • 175 g bučke, narezane na rezine
  • 120 ml mleka
  • 25 g ementalca, nastrganega
  • 1 vejica sesekljanega peteršilja
  • malo margarine


Krompir kuhajte v vreli vodi do mehkega in ga odcedite. Bučko osoparjajte 8 min. Ukašite vse skupaj.

PIRE IZ PORA IN KROMPIRJA S SMETANOVIM SIROM (vrsta skutke)
(16 porcij)
  • 25 g margarine ali 2 jedilni žlici olja
  • 175 pora, narezanega
  • 225 g krompirja, olupljenega in nakockanega
  • 450 ml piščančjega fonda
  • 2 žlici smetanovega sira


Margarino segrejte v kozici, dodajte por in na blagem ognju kuhajte do mehkega (ca. 10 min.), pri čemer občasno mešajte. Dodajte krompir in fond ter kuhajte še 25 30 min. do mehkega. Ukašite in vmešajte še smetanov sir.

SLASTNI PIREJČEK IZ LEDENKE IN BUČKE
(4 porcije)
  • 1 čebule, sesekljane
  • 15 g margarine ali 1 jedilna žlica olja
  • 50 g bučke, narezane na tanko
  • 100 g solate ledenke, na drobno scefrane
  • 50 ml piščančjega fonda


Na blagem ognju tri min. pražite čebulo. Dodajte bučko in solato in kuhajte na šibkem ognju še 3 min. Prelijte s fondom in kuhajte še 3 min. Ukašite. Jed je lahko kot juha za celo družino.

MINEŠTRA
(7 odraslih ali 40 otroških porcij)
Silno prilagodljiv recept, saj lahko dodajate riž, testenine in/ali tako rekoč vso zelenjavo. Meni se zdi najbolj okusna s piščančjim fondom.
  • 15 g margarine ali 1 jedilna žlica olja
  • 1 čebule, sesekljane
  • 1 korenček sesekljan
  • 1 stebla stebelne zelene, sesekljan
  • 1 stebla porovega beljaka, sesekljanega
  • 100 g zelja, naribanega
  • 1,2 litra vode ali piščančjega ali zelenjavnega fonda
  • 1 krompir, nakockan
  • 3 jedilne žlice graha
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 2 čajni žlički paradižnikove omake
  • 50 g testenin (po želji)


V kozici pogrejte margarino, popražite čebulo, dodajte korenček, zeleno in por. Pražite 2 min., dodajte zelje in kuhajte še 4 min. Čez in čez zalijte z vodo ali fondom. Dodajte krompir, grah, peteršilj in paradižnikovo omako ter kuhajte 20 25 min. na blagem ognju, dokler se zelenjava ne zmehča, tako do jo bo otrok lahko prežvečil (če je še majhen, lahko zelenjavo pretlačite). Če želite v juhi še testenine, jih dodajte pred koncem kuhanja.

MORSKI LIST S KROMPIRJEM IN PARADIŽNIKOM
(4 porcije)
  • 1 filet morskega lista, brez kože
  • 2 paradižnika, olupljena, razsemenjena in razkosana
  • malce margarine ali masla
  • 1 lovorov list
  • 150 ml mleka
  • 1 krompir


Denite filet v posodo, prekrijte z razkosanim paradižnikom, položite na vrh malo margarine in dodajte lovorov list. Prelijte s skoraj vsem mlekom. Pokrite s staniolom in 20 min. kuhajte v pečici, ogreti na 180°C. Medtem, ko se riba kuha, dajte vreti krompir. Ko se zmehča, ga vmešajte skupaj s preostankom mleka in margarine. Kuhano ribo razdrobite, odstranite lovor in ribo ukašite skupaj s kuhalno tekočino. Krompir lahko bodisi vmešate ali pa postrežete kot prilogo.

MORSKI LIST V SIROVI OMAKI
(8 porcij)
  • 1 morski list, v filetih in brez kože
  • 120 ml mleka
  • 1 vejica peteršilja
  • 1 paradižnik, razčetverjen
  • nekaj šampinjonov
  • sirova omaka: 25 g margarine
  • 25 g moke
  • 120 ml mleka
  • 75 g polmehkega sira, nastrganega
  • 1 čajna žlička sesekljanega drobnjaka ali peteršilja


Filete morskega lista denite v pekač, prelijte jih z mlekom in jih obdajte s peteršiljem, paradižnikom in šampinjoni. Pokrijte s staniolom in v pečici, ogreti na 180°C kuhajte nekako 20 min. oz. do trenutka, ko je z vilicami mogoče ribo luščiti. Mleko precedite, zelenjavo pa zavrzite.
Ko je riba kuhana, pripravite omako. V majhni kozici stopite margarino, vmešajte moko. Kuhajte 1 min., potem postopoma vmešavajte mleko in tekočino, v kateri se je kuhala riba, dokler ne dobite gladke bele omake. Odstavite kozico in vmešajte sir. Ko se ta povsem stopi, dodajte narezan drobnjak ali peteršilj.
Z vilicami razdrobite ribo in poskrbite, da ne bo v mesu ostala kaka koščica. Meso vsujte v sirovo omako, oboje pa ukašite v gladek pire.

MORSKI LIST S ŠPINAČO IN SIROM
(8 porcij)
  • 1 morski list, v filetih in brez kože
  • 1 jedilna žlica mleka
  • 1 lovorov list
  • malce margarine
  • 100 g špinače
  • 100 g čedarja ali drugega pasteriziranega sira, nastrganega


Ribo skuhajte z mlekom, lovorjem in margarino – tako kot v prejšnjem receptu. Medtem v vreli vodi skuhajte špinačo, jo odcedite. Odstranite lovor, vse preostale sestavine pa zmiksajte.

OSTRIŽEV FILE Z BUČKO
(3 porcije)
  • 1 bučka, narezana v trakce
  • 75 g ostriževega fileta, brez kože
  • 1 vejica timijana
  • 1 limone
  • 1 žlička olivnega olja


Ribo položite skupaj z bučko in timijanom na staniol, pokapajte z limoninim sokom in z olivnim oljem ter zavijte. Nekako 20 min. kuhajte v pečici, ogreti na 180°C. Pred serviranjem ribo razdrobite z vilicami.

ORADA V POMARANČNI OMAKI
(5 porcij)
  • 225 g oradinega fileja
  • 40 g čedarja ali drugega pasteriziranega sira, nastrganega
  • 1 žlička sesekljanega peteršilja
  • sok 1 ožete pomaranče
  • 1 paradižnik, olupljen, razsemenjen in razkosan
  • 25 g zdrobljenih koruznih kosmičev
  • 7 g margarine


Orado položite v namaščeno posodo, prekrijte s pomarančnim sokom, sirom, peteršiljem, paradižnikom in kosmiči in z margarino. Pokrijte s staniolom in nekako 20 min. pecite v pečici pri 180°C. Ribo skrbno razdrobite in pretlačite skupaj s kuhalno tekočino.

PIŠČANČJI FOND IN MOJ PRVI PIŠČANČJI PIREJČEK
(za nekako 2 1 litra)
  • 1 piščanec skupaj z drobovjem
  • 2 pastinaka
  • 1 drobna repa
  • 3 korenčki
  • 2 pora
  • 2 veliki čebuli
  • 1 steble stebelne zelene
  • 3 vejice peteršilja


Piščanca zrežite na osem kosov in obrežite odvečno maščobo. Zelenjavo ustrezno otrebite, olupite in operite. Kose piščanca denite v veliko kozico skupaj z drobovino. Obilno čez in čez zalijte z vodo, pustite, da zavre, in nekako 3 1 ure podvrevajte. Po nekako poldrugi uri je piščančje prsi najboljše vzeti ven, če jih nameravate jesti, sicer bodo prepuste.
Juho pustite čez noč v hladilniku in zjutraj odstranite vso maščobo, ki se je nabrala na gladini. S precejanjem izločite vse meso in zelenjavo, tekočino pa začinite, da bo po vašem okusu.
Del piščančjih prsi lahko ukašite skupaj z izborom zelenjave in z nekaj fonda – tako boste dobili piščančje zelenjavni pirejček za otroka; ali pa ukašite zelenjavo in fond v gosto juho za odrasle.

PIŠČANEC S SKUTO
(6 porcij)
  • 50 g kuhanega piščanca
  • 1 jedilna žlica navadnega jogurta
  • 1 1 jedilna žlica skute z ananasom


Zmešajte skupaj piščanca, jogurt in skuto, ukašite do gladkega.

PIŠČANEC Z RIŽEM IN FIŽOLOM
(10 porcij)
  • 75 stročjega fižola
  • 50 g rjavega riža
  • 3 jedilne žlice jabolčnega soka
  • 50 g kuhanega piščanca


Osoparite fižol do omehčanega, riž pa skuhajte v vodi. Vse sestavine zmešajte skupaj in ukašite. Po potrebi dodajte jabolčni sok.

PIŠČANEC S KROMPIRJEM IN PARADIŽNIKOM
(6 porcij)
  • 1 krompir
  • 1 paradižnik, olupljen, razsemenjen
  • 2 jedilni žlici mleka
  • 50 g kuhanega piščanca


V vodi skuhajte krompir do mehkega. Pretlačite ga skupaj z mlekom in paradižnikom, dodajte piščanca, ukašite. Če je pire pregost, dodajte še malo mleka.

PIRE IZ PIŠČANČJE SOLATE
(4 porcije)
  • 25 g kuhanega piščanca
  • 1 paradižnik, olupljen in razsemenjen
  • 1 žlička navadnega jogurta ali skute
  • 1 žlička sesekljanega drobnjaka
  • 1 rezina avokada
  • 1 kos kumare


Vse sestavine v mešalniku ukašite do željene gladkosti.

SLASTNI PIŠČANEC Z BRESKVIJO
(10 porcij)
  • 50 g kuhanega piščanca
  • 50 g kuhanega rjavega riža
  • 1 zrela breskev
  • 1 jedilna žlica breskovega soka
  • 1 žlička pšeničnih kalčkov


Zmešajte vse sestavine in grobo sesekljajte v mikserju.

PIREJČEK IZ PIŠČANCA IN MEŠANE ZELENJAVE
(15 porcij)
  • 1 piščančje prsi ali 2 bedrci brez kože in kosti
  • 1 stebla stebelne zelene, sesekljane
  • 1 paradižnik, sesekljan
  • 1 korenček, nakockan
  • 3 cm porovega beljaka, narezanega
  • 1 krompir, nakockan
  • vejica peteršilja
  • 250 ml piščančjega fonda


Piščanca razrežite na kosce in ga skupaj z zelenjavo, peteršiljem in piščančjim fondom denite v manjšo nepregorno kozico. Nežno poširajte 30 min. in potem ukašite do željene gledkosti.

PIŠČANEC Z GROZDJEM IN BUČKO
(8 porcij)
  • 1 piščančje prsi
  • 150 ml piščančjega fonda
  • 8 jagod belega grozdja, olupljenih in brez pešk
  • 1 bučka, narezana
  • 1 jedilna žlica riževih kosmičev


Piščanca razrežite na koščke. Vse sestavine razen riževih kosmičev dajte v mahno kozico in poširajte 30 min. Ukašite do želene gladkosti in zgostite z riževimi kosmiči.

PIŠČANEC S PARADIŽNIKOM
(15 porcij)
  • 1 piščančje prsi
  • 1 korenček, narezan
  • 1 krompir, narezan
  • 400 g paradižnika iz pločevnike (sok do polovice odcedite)


Piščanca narežite na koščke. Z drugimi sestavinami ga denite v ponev in na blagem ognju kuhajte 15 20 min., dokler ni meso kuhano, zelenjava pa mehka. Za manjše otroke mešanico pretlačite, za večje pa le na drobno sesekljajte.
 
PIŠČANČJA JETRCA NA MAMIN NAČIN
(6 porcij)
  • dvoja piščančja jetra, očiščena in obrezana
  • 1 žlička sesekljanega korenčka
  • 1 žlička sesekljanega porovega beljaka
  • 1 jedilna žlica sesekljanih šampinjonov
  • 120 ml piščančjega fonda
  • 1 krompir


Piščančja jetra na blagem ognju nekako 8 min. kuhajte skupaj s sesekljano zelenjavo v fondu. Medtem v vreli vodi kuhajte krompir do omehčanega in ga pretlačite. Jetra in zelenjavo ukašite skupaj s krompirjem. Zaradi piščančjega fonda je ta pirejček kremast.

TESTENINSKA POLIVKA IZ PARADIŽNIKA IN ŠAMPINJONOV
(za 3 porcije polivke)
Kupiti se dajo prav drobne testeninice, ki jih otroku ne bo treba žvečiti. Za 3 porcije potrebujete 25 g suhih testenin. Kuhajte jih po navodilih na embalaži, za majhne otroke lahko tudi malo dlje.
  • 1 paradižnik, olupljen, razsemenjen in narezan
  • 2 lista bazilike
  • 15 g margarine
  • 4 mladi šampinjoni, narezani
  • 1 jedilna žlica mleka
  • 20 g mozzarelle, nakockane


Paradižnik skupaj z baziliko 2 minuti pecite na margarini. Dodajte šampinjone in pecite še 2 minuti. Dodajte mleko in mozzarello. Dobro premešajte, da se sir stopi, potem pa zmešajte s kuhanimi testeninami. Za majhne otroke ukašite.
 
ZELENA TESTENINSKA POLIVKA
(5 porcij)
  • 175 bučk
  • 50 g stročjega fižola
  • 2 jedilni žlici piščančjega fonda


Operite in narežite bučke in stročji fižol. 8 10 min. soparite in ukašite skupaj s fondom. Prelijte čez kuhane testenine.

ŠAMPINJONOVA TESTENINSKA POLIVKA
(4 porcije)
  • 1 šalotka, sesekljana
  • 25 g porovega beljaka, sesekljanega
  • malo margarine
  • 50 g šampinjonov, narezanih
  • 50 ml piščančjega fonda


Popražite šalotko in por na margarini, da pozlatita. Dodajte šampinjone in pražite še 3 min. Vlijte fond in kuhajte 5 min. Ukašite in prelijte po kuhanih testeninah.

 
TESTENINSKA POLIVKA IZ PARADIŽNIKA, SIRA IN SKUTE (Z RIŽEVIMI KOSMIČI)
(4 porcije)
  • 15 g margarine
  • 1 paradižnik, olupljen, razsemenjen in narezan
  • 1 žlička riževih kosmičev
  • 20 g čedarja ali drugega pasteriziranega sira, nastrganega
  • 1 jedilna žlica skute


Margarino stopite v ponvi, dodajte paradižnik in 2 min. kuhajte na blagem ognju. Odstavite, vmešajte sir in pustite, da se stopi. Naposled vmešajte še riževe kosmiče. Polivko prelijte po kuhanih testeninah in postrezite.
 
ITALIJANSKA POLIVKA
(6 porcij)
  • 1 drobne čebule, sesekljane
  • 1 žlička sesekljanega peteršilja
  • 1 česnovega stroka, sesekljanega
  • 15 g margarine
  • 1 drobne rdeče ali zelene paprike, sesekljane
  • 25 g porovega beljaka, sesekljanega
  • 6 srednje velikih paradižnikov, razsemenjenih in razkosanih
  • 1 žlička bazilike
  • 2 jedilni žlici riževih kosmičev
  • 15 g stebelne zelene, sesekljane


Na margarini popražite čebulo, česen, por, zeleno, papriko in peteršilj. Dodajte paradižnik in baziliko in kuhajte še 2 min. Vso zelenjavo ukašite, vmešajte riževe kosmiče, da polivko zgostite. Prelijte z njo kuhane testenine.

POPAJEVI POLŽKI
(8 porcij)
  • 100 g špinače
  • 2 jedilni žlici mleka
  • 50 g polžkastih testenin
  • 40 g sira grojer, nastrganega

Špinačo kuhajte v malo vode. Skuhajte testenine. Špinačo odcedite in jo skupaj s sirom, testeninami in mlekom ukašite (za starejše otroke samo sesekljate).

< Sporočilo je popravil aleži -- 25.9.2008 17:29:37 >

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 463
   RE: Primorke čakulone
25.9.2008 17:26:24   
aleži
kaša z banano in jabolkom >

Sestavine:
1 banana, 1 jabolko, 2 albert keksa

Priprava:
banano zmečkajte in ji dodajte naribano jabolko. tej kaši lahko po želji dodate 2 naribana albert keksa.

Čas priprave: 15 minut
<< Zapri recept




Bananino mleko Odpri recept >>



Bananino mleko >

Sestavine:
pol banane 1,5 dcl toplega materinega ali prilagojenega mleka cimet

Priprava:
Vse sestavine zmiksamo in takoj ponudimo dojenčku. Pazimo, da banana prej ne oksidira. Dojenčkom je to zelo okusno in je nasitno.

Čas priprave: 5 minut
<< Zapri recept



Zelenjava z jabolkom Odpri recept >>



Zelenjava z jabolkom >

Sestavine:
ena sezonska zelenjava (bučke, komarček, špinača, paprika, brokoli. cvetača, paradižnik...) 1 korenček 1 jabolko po želji kuskus

Priprava:
Zelenjavo očistimo in narežemo. Skupaj s korenčkom in olupljenim jabolkom skuhamo do mehkega. Skuhano zmiksamo in postrežemo. Jabolko naredi obrok bolj sočen in sladek. Dojenček tako raje poje zelenjavo. Če smo prili preveč vode in je preredko, lahko dodamo malo kuskusa ali grisa.Nekatero zelenjavo (npr. bučker) lahko tudi prej popečemo. Paradižniku moramo odstraniti kožico in semena.

Čas priprave: 20 minut
<< Zapri recept



Jabolko s suhimi marelicami Odpri recept >>



Jabolko s suhimi marelicami >

Sestavine:
1 jabolko 2-3 suhe marelice cimet po želji materino mleko po želji

Priprava:
Suhe marelice namočite v vodi, dokler se ne zmehčajo. Jabolko olupite in narežite, dajte v kozico. Dodajte po želji malo cimeta. Ko se zmehčajo, jih skupaj z marelicami zmiksajte v kašo. Glede na količino vode, v kateri so se kuhala jabolka, regulirate gostoto obroka. Lahko dodaste tudi materino mleko.

Čas priprave: 5 minut
<< Zapri recept



Banana z mlekom Odpri recept >>



Banana z mlekom >

Sestavine:
pol banane materino mleko ali nadomestek mleka, ki ga uporabljate cimet po želji

Priprava:
Polovico banane narežete na manjše kose. Daste v mikser, ddodate materino mleko ali mleko, ki ga uporabljate in zmiksate. Glede na to ali hočete jesti po žlički ali po flaški, regulirate gostoto s količino mleka. Otročki imajo zelo radi, ker je sladko.

Čas priprave: 3 minut
<< Zapri recept



Korenčkova omaka Odpri recept >>



Korenčkova omaka >

Sestavine:
1 korenček srednje velik 3 dag masla 1 čajna žlička bele ali pirine moke 1 dcl vode

Priprava:
Na maslu prepražim nariban korenček, posipam z moko, ter še malo popražim, nato zalijem z vodo. Omakco ponudim s pire krompirjem.

Čas priprave: 20 minut
<< Zapri recept



rezanci z sirom Odpri recept >>



rezanci z sirom >

Sestavine:
široki rezanci, malo soli, trdi sir

Priprava:
v vreli , osoljeni vosi skuhaj rezance...na krožnik naribaj sir in ko so rezanci kuhani precejene, vroče daj na sir, premešaj,po potrebi "sesekljaj"i in postrezi...(moja je uživala)

Čas priprave: 20 minut
<< Zapri recept



Hrana za možgančke Odpri recept >>



Hrana za možgančke >

Sestavine:
pol banane pol manga pol avokada pol jabolka 3 žlice ovsenih kosmičev

Priprava:
Vse sestavine vržeš v sesekljalnik. Ovseni kosmiči namreč vsebujejo ogromno vitaminov, ki vplivajo na razvoj možganov.

Čas priprave: 5 minut
<< Zapri recept



MARELIČNA KAŠA Odpri recept >>



MARELIČNA KAŠA >

Sestavine:
1 / 2 žlice ovsenih kosmičev 150 ml vode 2 olupljeni in sesekljani sveži ali 5 sesekljanih suhih marelic 1 / 2 žlice sultanin ( rozin)

Priprava:
Vse setavine damo v majhno kozico, pokrijemo in zavremo. Vročino znižamo in vsebino na šibki vročini kuhljamo približno 5 minut. Občasno premešamo, da se ne sprime. Mešanico pretlačimo skozi sito ali v mešalniku obdelamo kašo. Če je zaželena redkejša kaša, dodamo več vode.

Čas priprave: 15 minut
<< Zapri recept



JABOLČNA KAŠA S SUHIMI SLIVAMI Odpri recept >>



JABOLČNA KAŠA S SUHIMI SLIVAMI >

Sestavine:
1 / 2 žlice ovsenih kosmičev 150 ml vode 1 oplupljeno, razpečkano in drobno narezano majhno jabolko 4 sesekljane suhe slive

Priprava:
Vse setavine damo v majhno kozico, pokrijemo in zavremo. Vročino znižamo in vsebino na šibki vročini kuhljamo približno 5 minut. Občasno premešamo, da se ne sprime. Mešanico pretlačimo skozi sito ali v mešalniku obdelamo kašo. Če je zaželena redkejša kaša, dodamo več vode.

Čas priprave: 15 minut
<< Zapri recept



BANANINA KAŠA Z ROZINAMI Odpri recept >>



BANANINA KAŠA Z ROZINAMI >

Sestavine:
1/2 žlice ovsenih kosmičev 150 ml vode 1 zmečkana majhna zrela banana 2 žlici sultanin ( rozin)

Priprava:
Vse setavine damo v majhno kozico, pokrijemo in zavremo. Vročino znižamo in vsebino na šibki vročini kuhljamo približno 5 minut. Občasno premešamo, da se ne sprime. Mešanico pretlačimo skozi sito ali v mešalniku obdelamo kašo. Če je zaželena redkejša kaša, dodamo več vode.

Čas priprave: 15 minut
<< Zapri recept



brokoli z koruzo Odpri recept >>



brokoli z koruzo >

Sestavine:
pest zmrznjenega brokolija 2 žlic sladke koruze (lahko iz konzerve) 1 žlička olivnega olja mala čebulica

Priprava:
Na olivnem olju rahlo prepražimo čebulico, medtem pa na hitro skuhamo brokoli, samo da zavre. Vse skupaj tudi z koruzo damo v mikser in zmiksamo v kašico in potem...njama..njama in dober tek.

Čas priprave: 20 minut
<< Zapri recept

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 464
   RE: Primorke čakulone
25.9.2008 17:35:45   
aleži
http://www.gurman.eu/recepti.php?S=6&Folder=169

http://www.babybook.si/zdrava-prehrana/kaksno-gosto-hrano-pripraviti-dojencku/

http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/knjiga_alergije/recepti.php


bo dovolj  user posted image  user posted image    user posted image  user posted image  

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 465
   RE: Primorke čakulone
25.9.2008 20:15:09   
aleži
Kje ste vse?user posted image user posted image  danes sama s sabo govorim....... che user posted image
Jaz sem se razpisala, zdaj pa samo kozice na štedilnik in pridno kuhat.

lahko nočka

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 466
   RE: Primorke čakulone
26.9.2008 8:51:46   
amaya
sem ratala lačna!



_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 467
   RE: Primorke čakulone
26.9.2008 9:53:08   
amaya
Azzu: dankšen...pa: lov ju user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ....aja in še: vsi te ful pogrešamo

_____________________________

Zaljubljena sem v tri fante...

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 468
   RE: Primorke čakulone
26.9.2008 13:19:08   
aleži
Etiennček vse naj naj za 7. mesecev

user posted image

(odgovor članu amaya)
Neposredna povezava do sporočila: 469
   RE: Primorke čakulone
26.9.2008 13:19:54   
aleži
Kako je v hojci in si se dobial z Leni?

(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 470
   RE: Primorke čakulone
26.9.2008 14:49:57   
leni5
Jeeeeeeeeee!!! user posted image Internet spe delauser posted image user posted image user posted image . Smo imeli black out včeraj.

Ama, knjigico od Montija!!! Kaj nisi rekla, da je tabela z vrednostjo GI hrane??? dej, ki sem padla not. Pa seveda šeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Etiennčku za 7. mesecev!!!

Ale, ne se nisva dobili, je blo že ksno...Kako je Sara? Te tvoje recepte moram sprintat. v pon. tista ki prva pride v Hofer naj pokupi vrečeuser posted image !



(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 471
   RE: Primorke čakulone
26.9.2008 15:07:48   
leni5
Pozdravljena 1976X, te vidim!

Aja, sem pozabla še vprašat kako je Etienne? Je vse o.k.?

Sem dobila baby vac in ga sprobala na Taji, ker Vita skoraj ne šmrka več. In vam morem povedat, da je to res dobra stvarca.



(odgovor članu leni5)
Neposredna povezava do sporočila: 472
   RE: Primorke čakulone
26.9.2008 15:24:57   
aleži
IZVIRNO SPOROČILO: leni5

Jeeeeeeeeee!!! user posted image Internet spe delauser posted image user posted image user posted image . Smo imeli black out včeraj.

Ama, knjigico od Montija!!! Kaj nisi rekla, da je tabela z vrednostjo GI hrane??? dej, ki sem padla not. Pa seveda šeuser posted image

če te zanima imam jaz knjigo!!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image Etiennčku za 7. mesecev!!!



Ale, ne se nisva dobili, je blo že ksno...Kako je Sara? Te tvoje recepte moram sprintat. v pon. tista ki prva pride v Hofer naj pokupi vrečeuser posted image !

Spala je 1,5 huser posted image user posted image user posted image  zdaj pa čeblja, se igra kot ničuser posted image
 
Tista katera pride prva naj tudi meni spalno vrečo rezervira.






(odgovor članu leni5)
Neposredna povezava do sporočila: 473
   RE: Primorke čakulone
26.9.2008 20:28:35   
sirenetta
IZVIRNO SPOROČILO: aleži

IZVIRNO SPOROČILO: leni5

Jeeeeeeeeee!!! user posted image Internet spe delauser posted image user posted image user posted image . Smo imeli black out včeraj.

Ama, knjigico od Montija!!! Kaj nisi rekla, da je tabela z vrednostjo GI hrane??? dej, ki sem padla not. Pa seveda šeuser posted image

če te zanima imam jaz knjigo!!!!

user posted image user posted image user posted image user posted image Etiennčku za 7. mesecev!!!



Ale, ne se nisva dobili, je blo že ksno...Kako je Sara? Te tvoje recepte moram sprintat. v pon. tista ki prva pride v Hofer naj pokupi vrečeuser posted image !

Spala je 1,5 huser posted image user posted image user posted image  zdaj pa čeblja, se igra kot ničuser posted image
 
Tista katera pride prva naj tudi meni spalno vrečo rezervira.



Ker to zagotovo ne bom jaz: tista, ki pride prva naj tudi meni kupi vreče! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Pa eno jaknco bi tudi in igračke za v banjo user posted image .













(odgovor članu aleži)
Neposredna povezava do sporočila: 474
   RE: Primorke čakulone
26.9.2008 20:44:24   
pipa123
Ojla, Primorke! Oštja, ma ste res čakulone..19 strani pa ni glih tako lahko popisatuser posted image . Vas lepo pozdravljam sez Rojcev (pri Babičih)..mi pjaži, da ste nardile svojo temo user posted image . Pozdrave tudi od moje male Klare (2 meseca in pou)!

(odgovor članu sirenetta)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




Idealna razlika med sorojenci.
пеперутка16

Kdaj imeti drugega otroka?

1 leto. (7%)

2 leti. (40%)

3 leta. (27%)

4 leta. (20%)

5 let. (7%)

6 let ali več. (0%)


Število vseh glasov: 15

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!