|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
24.9.2008 12:27:18   
_sanja_*
Splet.Ka
Kar se tiče denarja, pri nas je EA še vedno brezplačnauser posted image .

Za tole sem ti pa foušuser posted image

V SG je sicer tudi zastonj, v CE pa stane 170€user posted image , ravno toliko tudi ultiva. Ne vem, če je kje drugje v SLO tako draga... Meni je res škoda denarja.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3851
24.9.2008 12:34:41   
Splet.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_*

V SG je sicer tudi zastonj, v CE pa stane 170€user posted image , ravno toliko tudi ultiva. Ne vem, če je kje drugje v SLO tako draga... Meni je res škoda denarja.

Pridi rodit na Jeseniceuser posted image .

Zadnjič sem nekaj klicala porodnišnico v NM, ker sem imela en članek za napisat. Sem povedala, da jaz tudi pričakujem decembra in so mi rekli, naj pridem k njim rodit. Sem povedala, da sem z drugega konca Slovenije, pa so kar vztrajali, da bi imela dovolj časa do njih pritiuser posted image .

Cvetim...

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3852
24.9.2008 12:39:32   
tejci01
Za tole sem ti pa fouš

V SG je sicer tudi zastonj, v CE pa stane 170€ , ravno toliko tudi ultiva. Ne vem, če je kje drugje v SLO tako draga... Meni je res škoda denarja.
IZVIRNO SPOROČILO: _sanja_*

Splet.Ka
Kar se tiče denarja, pri nas je EA še vedno brezplačnauser posted image .

V Postojni se mi zdi da je EA 180 eur

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3853
24.9.2008 13:01:36   
nanaa
Ojla,

evo tudi jaz sem se znašla na bolnški, pravijo, da moram malo več počivati, mi trebuh tako otrdeva.

Moji podatki za na seznam; naslednji pregled 8.10., zredila sem se +5 kg.

Greva pa v torek na 3D, da vidimo če se bo pokazal spol. user posted image

Punce a je katera kupila oz. že ima baby phone, in kakšnega se splača kupiti. Drugače pa smo bile prejšni teden tudi me z mami in sestro v H&M na otoškem oddelku in seveda smo odšle s tremi vrečami cotkuser posted image , ja nismo si mogle pomagati. Sedaj pa ne grem nič v trgovine, ker so res tako luškane stvari.

Tudi jaz bom šla verejtno roditi kar naravno, najprej sem bila ful za epiduralno, sedaj me je pa kr minilo, no bomo videli mogoče se še premislim. Tudi za porodnišnico ne vem, bližje mi je Trbovlje, moj mož pa navija bolj za Ljubljano. Ima katera kaj izkušenj?

Aha še kosilo: tudi jaz bom zdaj, ko sem doma začela kuhati; danes bo stročji fižol pa krompir pa kisla smetana, njmsi.

Se tipkamo.

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 3854
24.9.2008 13:29:44   
Splet.Ka
IZVIRNO SPOROČILO: nanaa

Punce a je katera kupila oz. že ima baby phone, in kakšnega se splača kupiti. Drugače pa smo bile prejšni teden tudi me z mami in sestro v H&M na otoškem oddelku in seveda smo odšle s tremi vrečami cotkuser posted image , ja nismo si mogle pomagati. Sedaj pa ne grem nič v trgovine, ker so res tako luškane stvari.

Jaz sem najprej mislila, da baby phona ne bom potrebovala. Mi je šef v službi rekel, da potem nonstop nekaj šumi, se oglaša, samo če otrok malo bolj globoko vzdihne. In smo res imeli potem nekaj mesecev vrata priprat, hodili smo okoli potiho...potem pa nam je bilo tega dovolj.

Ko smo kupovali potovalno posteljico, nam je gospod iz spletne trgovine Sonček pokazal potem enega res poceni in enostavnega...ena slovenska zadeva, na njej piše Know How...na enem piše mamica, na drugem sanjavček. Ne spomnim se, koliko je bi, je bil pa smešno poceni. Ima dva kanala. Je rekel prodajalec, da če nam bo delal, ok, če ne (če bi bili na primer blizu avtoceste in bi signal motili tovornjakarji,...), pa naj ga prinesemo nazaj in vzamemo kakšnega boljšega.

No, pa nam že dve leti delujeuser posted image .

Cvetim...

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3855
24.9.2008 13:30:30   
Splet.Ka
Ups, kar dvakrat odgovarjamuser posted image

< Sporočilo je popravil Splet.Ka -- 24.9.2008 13:31:02 >

Cvetim...

(odgovor članu nanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3856
24.9.2008 13:41:08   
ajda26
splet.ka kar se tiče poroda z EA (čutila sem vsak popadek z in prez EA), so mi tudi popravli in ponovno vstavli tisto iglo oz.karkoli že je. Pač spadam v tisti % katerim ne prime (to ti še na predavanju povejo) oz. ni bil sposoben anesteziolog - kar močno dvomim vsi ga hvalijo in je edini v Postojni ki to dela.
Res pa da to da se otrok zagozdu nima nobeno povezave z EA, ampak vsakič ko sem omenla da me boli in dokler me nisem dobila 40,5 vročine me niso upoštevali. In je babca še komentirala, da nisem prišla na dopust ampak rodit. Postojna in toliko hval o osebju tam so samo specializirani za naravne porode ko se kaj zakomplicira pa so vsi mrzli. In še osebja nimajo dovolj.

Nikoli ni kazalo, da se bi kaj zakompliciralo in še sama sem vesela odkorakala v porodno sobo in si želela čimprej z mojo štručko domov. Kdo si bi mislil da se bo tako izteklo.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3857
24.9.2008 13:48:56   
Splet.Ka
ajda26, žal mi je, da imaš tako izkušnjouser posted image . Verjamem, da postopka niti pod razno ne bi ponovila. In to v Postojni, ki naj bi bila oh in sploh porodnišnica glede vsega, osebja, usposobljenosti, strokovnosti....

Saj bomo še klepetali, ampak ti že vseeno zdaj želim prijeten in hiter porod!user posted image

Cvetim...

(odgovor članu ajda26)
Neposredna povezava do sporočila: 3858
24.9.2008 14:08:33   
moonshine
Lep pozdrav vsem čvekicam,še z moje strani!user posted image

Hvala bogu za malce sončka,se mi zdi da se kar dvigne razpoloženje.Ali pa me je danes razveselil poštar z novo odločbo iz DURS-a.Ker je prišlo do neke zamešnjave sem oddala ugovor in danes vsa vesela ugotovila,da dobim vrnjenih celih 330€ nazaj user posted image user posted image user posted image .Še kako bodo sedaj prišli prav,ko opremljamo otroško sobico user posted image .
Za povrhu vsega me je malo prej klical možek in povedal,da je dobil v službi odločbo za nedoločen čas user posted image .

Sanja, prav imaš.Jaz sem gledala zimske pajacke,katerim se odstrani cel spodnji del in ostane samo bundica,ampak kolikor sem videla v pon. ju niso več imeli ( Ko sem ga kupila jaz,sta bila samo še 2 ).Bili pa so bež in ne bele barve.
Imajo pa v Wenice - otroški trgovinici v Žalcu ( SPAR CENTER ) tudi zimske pajacke v bež,roza in modri barvi ,podložene z flisom,rokice se pokrijejo,spodnji del pa je fiksen in sicer za 20€.Sem kar malo debelo pogledala,ker ima drugače načeloma Wenice kar drage stvari.Res pa je da drugih stvari  razen teh pajackov,posteljnine,par bodijev za novorojenčke nimajo,ampak šele od 6 mes. dalje user posted image .Se pa v soboto odpira tam tudi trgovinica Pikapolonca,tako da znajo imeti kakšen otvoritveni popust in se splača it pogledat.user posted image

Kar se pa poroda in anestezije tiče,pa še vedno nisem prepričana kaj je boljše.Poleg tega pa se mi v CE porodnišnici zdi prav oderuško od njih,da se mora za EA plačat 170 € , za prisotnost pri porodu 27 € in bog si ga vedi kaj še vse .Poleg tega še če imaš "srečo " naletiš na neprijazno osebje ( ki ga ni malo ) .user posted image user posted image user posted image

Ampak teh 3-5 dni ( če gre vse Ok ),bomo pa tudi preživele.Saj nam bo pogled na naše angelčke user posted image  ,izbrisal še tako neprijetne izkušnje,neprespane noči,morebitne bolečine!user posted image

Kosilo : polnjene palačinke in ogrooomna skleda solate. Njamiiiii!!!!

Naj bo zaenkrat dovolj,želim vam lep preostanek dneva!

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3859
24.9.2008 14:31:39   
Lyla
Ali katera kaj več ve o naši prvi decembrki Luni in o MoonEve?
Upam da jima gre vse ok! Večkrat se zmislim na njiju.

(odgovor članu moonshine)
Neposredna povezava do sporočila: 3860
24.9.2008 14:34:04   
tejci01
tudi jaz sem se že spraševala,kako je kaj z njima,ker se nič ne oglasi.

(odgovor članu Lyla)
Neposredna povezava do sporočila: 3861
24.9.2008 14:44:30   
zverinca
o ste pridne s čvekanjemuser posted image

jaz sem pa malo odspala, notri prinesla nočni minus... sej, lahko da me pa glih ta dnevni spanec baše, samo včeraj nisem nič spalauser posted image kdo bi vedel...

baby phone: midva ga tudi nisva nabavila, sva priprla vrata sobice, no pa Nika je tudi dosti spala v dnevni čez dan, ker smo jo navajali, da se lahko tudi ob hrupu spi, da ni ahtlih, potem pa je prišel en večer, ko jaz nisem več dojila in so naju sosedje povabili na kozarček vina (user posted image ja poudarek je na tem, da nisem več dojila) in je moj možek letel v mercator center hitro kupit babyphone - in nama od takrat prav pride, za takale druženja, tudi če kdo pride na obisk zvečer - ko igramo kakšno družabno igro, al pa kar tako, vklopimo, pozapremo vrata, da smo lahko normalno glasni in uživamo.

Kar se pa EA tiče, je pa res čisto odvisno od posameznice. Jaz sem bila že pri prvem porodu pripravljena na CR (zato se niti nisem odločala za EA niti prvič) da me je potem v porodni kar šokiralo, ko sem mogla naravno rodit, no sedaj bi pa najraje naravno rodila, brez dodatkov, ker ker.. ne vem, pozabiš bolečine. Jaz sem bila tudi čisto ok, je pa res da sem rodila v treh urah, kar je res drugače kot če rojevaš 10 in več ur... pošita sem bila še pa še, pa se sploh ne spomnim da bi čutila šivanje, po enem tednu sem bila pa kot nova. V vseh pogledih. In porod mi je ostal v spominu kot lepa izkušnja.
Da pa so take razlike okoli plačevanja je pa svinjarija, po domače rečenouser posted image

uh, sem se razpisala..... šibam po Niko!!

pozneje, al pa ponočiuser posted image

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3862
24.9.2008 15:31:36   
_sanja_*
Moonshine... Ja, teh pajackov pa res niso imeli več. Najbrž bodo še kaj dobili, če ne, bom še pa malo pogledala okoli. Da jih imajo v Wenice sem pa zadnjič slučajno videla, ko sem šla mimo, od blizu si jih še nisem ogledala. Je pa tudi mene presenetilo, ker se mi zdi, da za novorojenčke nimajo skoraj ničuser posted image
Sem pa vesela, da dobimo Pikopoko v Žalcuuser posted image user posted image user posted image Super! Mogoče mi bo tako kdaj prihranjena pot v Celjeuser posted image

(odgovor članu zverinca)
Neposredna povezava do sporočila: 3863
24.9.2008 16:07:44   
_sanja_*
Pupe... Konec meseca se odpira Kik v Celju! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3864
24.9.2008 16:09:41   
katja_p
Res???? Kje pa bo??? user posted image

Sm sam na njihovi spletni strani vidla, da iščejo ljudi za zaposlit v CE.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3865
24.9.2008 16:11:24   
katja_p
Celje z okolico:
Sanja, mami_1979, gemina, majcika, 5ra_28, katja_p, *nina*, ninica04, moonshine, avsika

Še vedno se dogovarjamo za srečanje. Tri (gemina, sanja in jaz) se že poznamo. Pa ostale?

(odgovor članu zanositev)
Neposredna povezava do sporočila: 3866
24.9.2008 16:43:45   
katja_p
IZVIRNO SPOROČILO: 5ra_28

Ja, v Leclercu dostikrat vidim kako akcijo, pa imajo kar vredu cene in izbiro. Ful imajo poceni te kasete za koše za smeti za plenice, če bo katera rabila. Vsepovsod je cca.9-10 €, tam pa okrog 5€.

So te kasete različne - glede na starost otroka, al so vse enake? Na moji kaseti namreč piše 4m+, sam so sam te imeli user posted image

(odgovor članu 5ra_28)
Neposredna povezava do sporočila: 3867
24.9.2008 16:54:11   
_sanja_*
katja_p
Res???? Kje pa bo??? user posted image

Sm sam na njihovi spletni strani vidla, da iščejo ljudi za zaposlit v CE.

Ne vem, kje bouser posted image

Prijateljico sem vprašala kake so njene izkušnje s Kik-om (ima fantka starega 1,5 m) in mi je rekla, da so oblačila za dojenčke lepa, kvalitetna in poceni. No, ona mi je povedala, da se baje v Celju odpira trgovina in sicer 29.9., tam kjer je bil všeč BigBang.

No, potem sem poslala mail na Kik, če to drži, pa so mi napisali, da je res, da konec meseca odpirajo poslovalnico v Celju (ampak žal nič kje in kdaj točno). No, to bomo že zvedele

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3868
24.9.2008 20:18:41   
saššša
Ma jz sem ugotovila da zame imajo najbolše cunje v Wenicu. Tam kjer sem jz prvotno doma imajo trgovino in sem ful zadovoljna, ker za punčke imajo res en kup izbire,vsaj men se zdi...Za fantke je pa res bolj mal, ampak se mi zdi cenovno sprejemljivo in totalno kvalitetne cunje.....

Manca 28.09.2006
Živa in Ajda 20.10.2008

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3869
24.9.2008 20:40:37   
Anonimen
Aloha!

Midva sva malo prej prišla iz prvega predavanja v materinski šoli ... ma je bila predavalnica nabito polna in je še celo predavateljica rekla, da ne pomni, kdaj je bilo nazadnje toliko obiska ... glede na to in ta pripovedovanja tistih ki hodijo v MŠ v Ljubljano, upam, da mi ne bo treba rodit na kakem stolu ali pa na tleh, ker bo porodnih miz premalo user posted image

Pa danes sem končno lahko oddala tudi vlogo za spremembo priimka ... no in je gospa na občini rekla, da se bo potrudila, da bo odločba najkasneje do ponedeljka izpisana, potem pa na matični urad ... sam je pa kar drago tole spreminjanje priimka: prvič stane 46€, vsako naslednje pa 2x toliko.
Pa tudi na faxu sem bila, oddala ene brezvezne vaje in se vpisala v zadnje polletje absolventa (ki ga bom marca lahko za eno leto podaljšala, torej moj študentski status ne bo zamrznjen ampak podaljšan, kar pomeni, da bom po vsej verjetnosti lahko še naprej dobivala tudi štipendijo user posted image ).

Ena je spraševala kdaj naj bi se otroček obrnil z glavico navzdol ... no danes v MŠ nam je rekla, da naj bi se to zgodilo okoli 32-34 tedna enkrat.

Baby phone bova pa midva kupila najbrž kar AngelCare in to tistega s senzorjem dihanja ... pač za mirne živce.

Ljubljančanke, kaj sedaj za jutri ob 17ih velja v City Parku????

< Sporočilo je popravil Otika -- 24.9.2008 20:41:22 >

(odgovor članu saššša)
  Neposredna povezava do sporočila: 3870
24.9.2008 21:09:25   
ninica04
Hej hej..

Da se še jaz malo javim. Danes sem končno oddala vso papirno zadevščino za podaljšanje bolniške. Me je ta nora med. sestra pustila čakat skoraj eno  uro, da sem potem lahko šla k zdravnici. No hvala bogu da je vsaj zdravnica ful prijazna. Je napisala predlog za komisijo za podaljšanje za en mesec, napisala je že da prosi tudi za izhode, zdaj bomo pa vidli kaj bojo napisali na komisiji. Upam da bo vse ok. Sicer je rekla da večinoma ne dovolijo izhodov ampak da naj ne bi preverjali. Bomo videli. Hvala bogu, tolk sem bla živčna....

Popoldan pa sem mela še pregled pri gin. hvala bogu je vse ok, tamala je bila z glavo dol obrnjena, je reku da je drugače vse normalno, super. Dali so mi tudi potrdilo za CSD. Mam pa popravke za seznam: rok 23.12.2008, +12 kg (groza!!! user posted image user posted image ) obseg trebuha 102 (še večja groza), še vedno pa user posted image - Anja.  Se fajn pozna da sem v bolniški in samo papam pa ležim...user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3871
25.9.2008 7:51:05   
lonja
Jutro,

Otika, jst sem za user posted image  popoldne ob 17h v Cityparku. Pridem še kasneje pogledat, če se nama pridruži še katera, OK. Ti pa tudi pridi pogledat user posted image  sem gor.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3872
25.9.2008 7:54:49   
tejci01
Dobro jutro

Tudi jaz sem na bolniški in konec septembra grem že na stroške zavarovalnice. Ko mi je moj G. pisal potrdilo za zdravnika za na komisijo sem mu rekla tudi za izhode. Sam mi je odgovoril,da komisija to zavrne, da če si na bolniški naj bi bil doma. Ma mi je nato reku,da če grem kakšen dan kam ne bo hudega,da popoldan ne gledajo.
Zdaj ko sem bla na bolniški pod delodajalcem in je delodajalec iz istega kraja kjer živim, sem šla bolj malo ven (samo do trgovine ali na kakšen sprehod). Sem se pa pogovarjala s prijateljico in je imela podoben primer je šla prav povsod in je srečala tudi svojo direktorico pa so se normalno pogovarjale in ni nič komplicirala.
Odvisno od delodajalca. user posted image

Bomo pa zdaj bolj izkoristli,ker če si cele dneve doma se ti zmeša (če se ne tako slabo počutiš).

(odgovor članu ninica04)
Neposredna povezava do sporočila: 3873
25.9.2008 8:22:18   
Splet.Ka
Dobro jutro!

Povabim vas najprej na eno user posted image . Upam, da ste dobro spale. Meni je danes uspela noč brez izhodov na WCuser posted image .

Kakšne se vam kaj zdijo materinske šole? Pri nas je bilo hecno, ker je bilo uvodno predavanje o tem, kako ženska postane noseča. Tam pa vse z ogromnimi trebuhiuser posted image . Kot da ne bi vedele. No, najbolj mi je bilo všeč predavanje zobozdravnice - kaj reči in česa ne otroku, ko ga navajamo na ustno higieno. To sem si najbolj zapomnila.

Moja bolniška bo ob koncu nosečnosti tudi romala na komisijo, ampak samo za en teden. Upam, da ne bodo kompliciraliuser posted image .

Mene zdaj očitno daje lakota, si moram pripravit zajtrk. Potem pa pridem še kaj nazajuser posted image

Cvetim...

(odgovor članu tejci01)
Neposredna povezava do sporočila: 3874
25.9.2008 8:59:48   
zverinca
Dobro jutrouser posted image

otrok v vrtcu, zajtrk v želodčku, zdej pa še šalca kakava...

danes kava v City parku: jaz upam da mi rata, moj je namreč danes na terenu ampak načelom naj bi bil do takrat fertik, da lahko jaz pridem - zarad avta je problem. Bom pa še tekom dneva potrdila, ker je čist od majstrov na gradbišču odvisno, ne od mojga...

bolniška: jaz sem na bolniški od 15.5., najprej 30. dni na stroške delodajalca, potem od junija pa na ZZZS in v odločbi mi piše, da izhodi le k zdravniku; sem tudi povprašala svojo dr, če lahko napiše za ihode, pa je enako rekla, da to potem radi zavrnejo. Da do trgovine, na sprehod že lahko grem, naj se ne sekiram, ne pa da bi cele dneve letala okoli. In nekako se kar držim tega, pa ne da me je strah, ampak saj imam par koleščkov v glavi in sama dobro vem zakaj sem na bolniški. Če bi bila ok za potepanja bi raje delala, ker imam ok službo in uživam v delu, jo kar pogrešam. Sploh če pomislim da grem nazaj delat šele 2010!!

: jaz se pa najbolj spomnim psihologinje, ko je rekla, da mamica, ki ima otroka 23/7 je veliko bolj srečna, sproščena, kot pa mamica ki ima dojenčka 24/7user posted image pa seveda se spomnim neudobnih stolov in male predavalnice, premale za toliko nosečnic - govorim za Ljubljano...

kaj bomo kuhali danes?
jaz bom kar musako naredila, kaj drugega mi ne pade na pamet, musako pa imamo vsi radiuser posted image

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  153 154 [155] 156 157   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.