Noseckica
|
MARUŠKA28, tako mimogrede, zelo lepo ime oz. nick imaš. Moja (nedonošenka 2007) je namreč Maruša. IZVIRNO SPOROČILO: MARUŠKA28 kot jaz vem, je cepljenje glede na kronološko starost, torej bo moj cepljen zdajle v začetku junija (rojen 5.marca)... Tudi mi smo bili cepljeni glede na kronološko starost in ne korigirano. IZVIRNO SPOROČILO: MARUŠKA28 glede GH se mi zdi še vse tako daleč...pred 4. mesecem sploh ni priporočljivo, pa glede na to da so nedonošenčki...ne vem no, me bo že pediatrinja usmerla, Gosto hrano smo začeli uvajati pri kronoloških 5 mesecih. IZVIRNO SPOROČILO: MARUŠKA28 sicer pa pride spet patronažna mal pogledat tud pri nas, pa od hrane se pogovorimo...ne vem kdaj bo prišla...napoveduje se že tri tedne pa jo še ni... Patronažna je hodila k nam samo tistih prvih nekaj dni (do prvega kopanja), potem je pa ni bilo več blizu. IZVIRNO SPOROČILO: MARUŠKA28 v vozičku si ga imela kar v bodiju? pa kaj odejice tudi? sprašujem zato, ker se mi zdi da ga jaz preveč oblačim...moj ima npr. bodi z dolgimi rokavi (bolj tanek) in tudi tanke hlačke do pasa (bombažne, ne tisto debele plišato) ter zoknčke - tako je oblečen noter...za ven pa vse to, pa čez oblečem spet kake tanke hlačke in jakno ter kapo...s tem da je do pasa ali prsnega koša pokrit še z "žakeljčkom"... seveda če se ustaviva, da ga ne vozim ga razkrijem in odpnem ter razkomotim - ga pa ne slečem...ko pa divjava po cesti - ja je pa kar tko oblečen kot sem napisala...ne upam, ga bolj sleči...pazim, da ima bolj tanke stvari gor, ne tistih debelih plišastih zadev, pa vseeno...misliš da je to preveč??? Po moje ga imaš res preveč oblečenega. IZVIRNO SPOROČILO: MARUŠKA28 sem pa že dobila očitke in to od frendice (kar dobre), ki ga veselo nahrani s svojim spumpanim mlekom, da jaz nimam več svojega zato, ker sem bila prelena za pumpanje... tolk o tem, da četudi sam odneseš porod in poporodno obdobje čist ok (čeprav sem kar obč. sorte) ti ga pa drugi otežijo... Meni je moja kolegica tako "pametno" svetovala (je bila takrat še noseča), da naj čimveč pristavljam, da bom obdržala mleko. Pa sem imela mleko dobre 4 mesece (še v zmrzovalniku sem ga shranjevala). No, zdaj pa ta moja ista kolegica daje svojemu sinu pri 3 mesecih adaptirano mleko. Kaj je zdaj s tistim pristavljanjem? IZVIRNO SPOROČILO: MARUŠKA28 pa še neki sovražim...če mi ga kateri skoz primerja...vpraša npr. koliko kg ima moj, potem pa takoj pristavi piskerček (beri primerjavo) ja moj ima pa že tolk in tolk...ja valjda da ima že kg več, saj je tud par tednov starejši... aja pa še to...itak vsi vejo da je nedonošen pa to...sej smo sproti obveščali ko se je čakalo kdaj bom končno rodila, potem pa se kateri dere ko pride na obisk in ti vpije tam nad ta malim joooj kako je majheeeen... ja kriza kak pa naj bo, če bi mogel bit še v trebuhu (zdaj sicer ne več, ampak to se mi je dogajal ko dejansko še naj ne bi bil rojen)...mislim folk pričakuje da je menda metrski pri 8 mesecih gestacije... tako da se ne čudim če katero zgrabi malodušje...jaz se sicer ne dam (trkam na les), ampak uboge tiste ki se komaj izvlečejo s kakšnim otrokom, ki še nima niti 1 kg potem pridejo pa domov pa ti ljudje to počnejo... Vsega hudega se boš navadila. Sploh mamice donošenih (približno isto starih) znajo "spustiti" kakšno pametno. Meni še danes (pa smo stari skoraj 11 mesecev) kakšna izjava dvigne pritisk, ampak saj imamo dve ušesi, ne? IZVIRNO SPOROČILO: MARUŠKA28 no, zdaj sm mal pošimfala...sem se mogla menda nekje mal spucat...brez zamere... Meni je bilo prav fajn prebrat tvoje sporočilo. Pozdrav tebi in tvojemu sinčku.
|