MARUŠKA28 -> RE: NeDoNoŠeNčKi 2008 (23.5.2008 12:51:40)
|
Imela rok 25.4. pa rodila 5.3. v 34 tednu; sem nekaj se oglašala med aprilčice tud, sam je bilo skoz kr neki rizično, pa se mi ni zdel potem nč jamrat po forumu...glede otroka pa ko si ga opisala kot bi našega Davida opisovala - isto vse kot tvoj...imela sem razpok mehurja v 31 t potem so me pa še 16 dni držal pod kontrolo, da je še mal dozorel...na vsaka dva dni so mi kontrolirali kri, da ne bi prišlo do sepse...pa seveda ctg Davidu so delali, da so videli kako se njemu godi...potem je bil pa že 34 teden in so rekli, da je sedaj pa že večji riziko, da ga v trebuhu držijo kot da rodim - 5 ur sam z umetnimi popadki v LJ porodnišnici...imela sem še 2 x abrazijo po porodu tko da so me sestavljali skupaj do pol enih ponoči, rodila pa že ob osmih zvečer...bil je tud prelahek za svojo starost - 1595 g...sedaj je pa že kar luštno okrogoličen...je sam zadihal in imel tud kar dobre ocene po Apgarju -8,8; en dan je bil na vse možno priključen (razen kiska itd.), potem koso pa videli da deluje vse ok, pa je šel v vodno in potem toplo posteljico na intenzivni; po 11 dneh sem ga dobila v sobo, 5 dni sva bila še skupaj na oddelku, potem pa domov s 1880 g. To je moja zgodba...aja, no pri nas že ene 5 dni kar mal več spimo...če ga nahranim tja ob 11-12 zvečer, spi do 5 zjutraj, pa potem spet zaspi če ne prej že v eni uri recimo tako da imam potem še od recimo 6 -8.30 danes do 9.00 spanca; to pa že kar gre ane?prej pa groza - na tri ure se je zbujal, kot bi imel uro v ritki, pa preden smo nazaj zaspali, pa včasih nisem vedela, ali bi šla kar mal za računalnik al kaj speglat za tiste pol ure ko mi je ostalo do naslednjega hranjenja...najslabše je bilo hranjenje tja ob 2 -3 ponoči- sem rabila skoraj zobotrebce za oči... krči pri nas so bili, vendar mu nisva upala dat nobenih kapljic, čeprav sva si že pred rojstvom nabavla ene iz Gorenjskih lekarn...ker je nedonošen pa to...smo jih prebrodli tako, da je ležal v posteljci, midva sva mu pa dudo držala pa za roko je obvezno hotel daga drživa...in smo kar nekajkrat presedeli atko tudi po 6 ur...ni se hotel nosit, ker se mi je sam stegoval na rokah...je pa res (trkam) da se ni velik drl zravn...ko ga je zašraufal se je skremžil pa zajamral, pa nogice skrčil in postal rdeč v obraz , potem pa ga je spet popustilo za kake 10 min...masirala sem ga z Bubchen oljem edino trebušček, pa nogice sem mu pokrčene držala v napadu teh krčev... nč, grem hrano mu pripravit - aja ta pa je prej Aptamil Prematil, sedaj pa že kak teden Aptamil 1; svoje mleko sem imela le kakšen mesec in pol, pa še tisto le za četrtino njegovih obrokov...moj poje 100 ml na obrok, tko da v 24 urah pridemo od 650 do 700 ml;
|
|
|
|