jana84
|
Se javljam s pregleda...Tokrat me je pa malo "prestrašil" naš . No, naj povem lepo po vrsti. Najprej me je priklopla na CTG in meni se je med snemanjem zdelo zelo glasno utripanje našega dojenčka. Potem sem se malo obrnila, da sem videla številke utripa od dojenčka in tisto, ki meri jakost popadkov. No, in utrip našega se je zelo spreminjal, od cca.130 do skorj 190 udarcev na minuto. Potem je prišla pogledat moj G kaj je CTG posnel in ni bila nič kaj zadovoljna z utripom našega ...In smo šle še na UZ, kjer je pogledala, kako je s plodovnico - jo je še veliko in normalno obarvana, posteljico - že zelo zelo zrela in s pretoki skozi poprkovino - tudi super, še zelo močni. No, potem je še enkrat poslušala na UZ utrip našega in je bil normalen. Potem me je še enkrat priklopla na CTG za 10 minutk in utrip našega se je umiril. Zgleda da je bil nekaj prestrašen ali kaj da mu je tako utripal. No in zaradi tega malce čudnega utripa mi je naročila, da naj me jutri moj predragi možiček pripelje ponovno, da me priklopijo na CTG, da vidimo kaj pravi naš otroček. No, jutri so samo sestre tam, ker je G na dopustu do ponedeljka, tako da če bo kaj sumljivega na CTG-ju mislim, da me bodo kar v porodnišnico poslali. Srčno upam, da bo vse v redu, ker imam namreč v četrtek rojstni dan in bi ga rada praznovala še v enem kosu... Hja, popadkov CGT ni zaznal, no nekaj blagega dogajanja je bilo (cifre so se cel čas premikale tam od 3-10, potem so malce poskočile na 15, ko je našemu močno utripal, pa so bile cifre od popadkov tudi tam do 24). Je potem rekla G da nekaj malega se že lahko zazna, vendar to ni še popolnoma nič za se bat... G mi je naročila, naj lepo spremljam kaj se dogaja z našim in če bo karkoli naj se oglasim... Vprašala me je še, če se mi slučajno zdi, da je bil danes kaj bolj nemiren kot ponavadi. Meni se je zdelo popolnoma isto kot do zdaj, lepo se je premetaval po trebuhu, brcal tudi tako da nisem dala nobene posebne pozornosti na njegovov obnašanje.... Po moje se je ponovno hotel pokazati na UZ, naš fotomodel, kot se je že enkrat, ko ni hotel pokazati srčnega utripa... Jaz se počutim fajn, sicer je res, da me je malce stisnilo, ko je rekla G, da je nekaj čudnega z utripom...Potem ko sem drugič ležala na mizi za CTG, sem kar čutila kako mi je meni srček bolj razbijal, ampak sem si rekla, da se moram pomirit, da se bo tudi ... Tako, za seznam torej naslednji pregled imam v ponedeljek, 29.9.2008, naslednji CTG pa jutri (23.9.). Če bo pa karkoli drugače pa upam da vam lahko sporočim. Če pa ne sporočim ničesar, sem mogoče v porodnišnici .
< Sporočilo je popravil jana_k -- 22.9.2008 18:45:47 >
|