Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 15:29:41
|
|
|
|
anaj22
|
Lunca da se čim prej pozdravte Alea ti si čist super mamica, pa Izabela se men zdi čist tapravih mer. K smo bel na sladoledu je bla prava princeska. Pa da ti povem kaj je moja pokojna stara mama rekla "Vsak spanc je glih tko dobr k žganc." Aja pa Izabela ve da lepotičke pa manekenke bl malo pojejo ker pazjo na linijo Eno vparšanje za tiste k dojite a je kera že dobila? Mene že cev teden neka šraufa.
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 15:30:54
|
|
|
|
anaj22
|
UUUUUUUUUU po dolgem času sem stran obrlna
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 15:31:09
|
|
|
|
lunca14
|
IZVIRNO SPOROČILO: ninny IZVIRNO SPOROČILO: lunca14 name ste pa pozable,nobene pikapoke,ko sem tak bošek,bruh,bruh ,no leti iz vseh luken ven,enej je tud slabše,lun bi se sam nosil,men se pa vrti ............samo upam,da ne bo še lun pobral tega virusa,si ne znam predstavljat.........na hiši pa delo v zagonu,ampak sem poklicala svojga da pride domov,ker ne zmorem sama pedenat treh otrok.........tud sem ti že zjutraj en objemček poslala hvala ninny,je bil očitno premal,je zdržal glih do župnika
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 15:51:27
|
|
|
|
lonapo
|
lunca, čimprej se pozdravite
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 15:55:13
|
|
|
|
alea01
|
lunca14- čimprejšnje okrevanje in čimmanj bruhcanja in veliko spanja Jaz em včeraj dobila menzes brez kakršnihkoli predhodnih bolečin in tudi zdaj ni šraufanja- napram prejšnjih je to blaženost . Nič pa ne čutim da kaplja . Ugotovila sem tako, da sem na beli sedežni in taborejčku puščala flekce in sproti brisala potem mi je pa končno potegnilo
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 16:06:19
|
|
|
|
alea01
|
borovničeve kocke biskvit: 3jajca 9dag sladkorja,sol žlica nastrgane limonine lupine 5dag jedilnega škroba 4dag moke 5dag hladnega stopljenega masla žele; 2,5dcl rdečega vina 6dag sladkorja 5listov želatine 50dag borovnic krema; 8listov želatine 30dag jogurta 15dag kisle smetane 10dag sladkorja v prahu 5žlic limoninega soka 3.75dl sladke smetane nasekljane pistacije Jajca z sladkorjem stepemo nad soparo v gostp peno. Dodamo limonino lupino in malo soli. Potem dodamo moko skupaj s jedilnim škrobom, premešamo in še dodamo stopljeno maslo. Biskvitno testo zlijemo v pekač in pečemo pri 180C 8 minut. Biskvit potem ohladimo. Za borovničev žele zavremo rdeče vino s sladkorjem in ohladimo. Namočeno želatino dobro ožmemo in raztopimo v toplem rdečem vinu. Potem to zlijemo na borovnice Biskvit razpolovimo in eno polovico položimo v pravokoten model. Po biskvitu porazdelimo dve tretjini borovničevega želeja in postavimo na hladno. Namočimo želatino za kremo. Jogurt pomešamo s kislo smetano in sladkorjem. Želatino raztopimo v limoninem soku in to vmešamo v jogurtovo zmes in še stepeno smetano vmešamo v jogurtovo zmes in damo za 10minut na hladno. Dve tretjini kreme namažemo na žele , pokrijemo z drugo polovico biskvita ter premažemo z ostalo kremo. Okrasimo z ostlim želejem in pistacijami in postavimo za dve uri v hladilnik
< Sporočilo je popravil alea01 -- 9.9.2008 16:07:37 >
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 16:10:13
|
|
|
|
alea01
|
sasa.vracko-dodatek k borovničevim kockam- jaz delam brez pistacij- jih nimam na zalogi . Želatino uporabljam v prahu ali pa kar preliv za torte-bel in po navodilih za pripravo s tem, da namesto vode uporabim rdeče vino oz. limonin sok Mal je več dela ampak nesramno dobro za pojest Imam še recept za borovničev kolač, ki pa je tudi zelo dober Ti ga še napišem
< Sporočilo je popravil alea01 -- 9.9.2008 16:12:14 >
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 16:18:30
|
|
|
|
alea01
|
borovničev kolač 33dag listnatega testa biskvit: 5jajc 10dag gladke moke 10dag sladkorja 6dag naribane čokolade za kuhanje vanilijev sladkor nastrgana lupina polovice limone 25dag borovnic Razvaljamo dve tretjini listnatega testa. Ostalo pustimo za trakove- razrežemo trakove za mrežo. Rumenjake penasto zmešamo z polovico sladkorja, vanilijevim sladkorjem in limonino lupino. Beljake stepemo s preostalim sladkorjem v trd sneg in vmešamo v rumenjakovo maso. Nato dodamo moko in naribano čokolado. Testeno dno prebodemo večkrat z vilicami(listnato testo). Po testu porazdelimo biskvitno maso in potresemo z borovnicami. Iz trakov sestavimo mrežo. Testene trakove premažemo s stepenim jajcem in pečemo 45minut pri 200C
< Sporočilo je popravil alea01 -- 9.9.2008 16:19:58 >
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 16:28:26
|
|
|
|
alea01
|
borovničeve tortice krhko testo; 25dag gladke moke 12dag masla 6žlic vode malo soli nadev; rumenjak 3žlice sladkorja v prahu 2 žlici mleka 3žlice naribanih olupljenih mandljev- jaz uporabim mandljeve lističe in nastrgam še bolj-se dobijo kupit malo mletega cimeta obloga; 35dag borovnic 3žlice borovničeve marmelade vrečka belega tortnega želeja-preliva Moko pomešamo z maslom, dodamo vodo in sol ter zgnetemo v gladko testo, zavijemo v folijo in damo za dve uri v hladilnik. Rumenjak stepemo z tremi žlicami sladkorja, nato pa umešamo mleko, mandlje in cimet. Testo razveljamo-približno na 3mm debelo-. Modelčke za tortice obložimo z testom. Robove premažemo z stepenim rumenjakom in porazdelimo mandljevo maso. Pečemo 25minut pri 200C. Pečene tortice ohladimo, pripravimo po navadilu tortni preliv ali žele. tortice premažemo z toplo borovničevo marmelado in napolnimo z borovnicami. Borovnice na koncu prevlečemo s tortnim prelivom Jaz ne upirabljam modelčkov za tortice, ampak dam kar v navaden pekač- malo manjši
< Sporočilo je popravil alea01 -- 9.9.2008 16:29:29 >
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 16:29:33
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: lunca14 IZVIRNO SPOROČILO: ninny IZVIRNO SPOROČILO: lunca14 name ste pa pozable,nobene pikapoke,ko sem tak bošek,bruh,bruh ,no leti iz vseh luken ven,enej je tud slabše,lun bi se sam nosil,men se pa vrti ............samo upam,da ne bo še lun pobral tega virusa,si ne znam predstavljat.........na hiši pa delo v zagonu,ampak sem poklicala svojga da pride domov,ker ne zmorem sama pedenat treh otrok.........tud sem ti že zjutraj en objemček poslala hvala ninny,je bil očitno premal,je zdržal glih do župnika
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 17:10:10
|
|
|
|
Anonimen
|
u spet sem sama tu ...mali spančka,še par minutk in se bo zbudil,mamica si pa polni baterije kje drugje kot na netu oz.rr ...malo brskam,kmalu pa očka pride...
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 18:02:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Daaan po dolgem času. Poroka uspela maksimalno!!! Tamala je bla tolk pridna, da so jo vsi občudovali. Fotograf pa kar naprej okol naju. Vsi so bili tako živčni okol mene, kako mi uspeva, da sem jih popoldan kar v PM pošiljala. So me kar že nervirali. Hvala bogu so bile vse ceremonije vedno ob urah, kadar se tamala hrani. Pri cerkvi sem šla pa kar za cerkvijo dojit, ker so bili žal vsi avti na soncu. Sem bla kot ciganka. Tamala se je vozila prvič tolk časa v lupinci, da je valda ob 21 kar padla v komo in spala prvič do 7 ure zjutraj. 10 ur v kosu. Naslednji dan pa spet, ker se valda nismo še vsi odpočili popolnoma. Torej, na hitro sem vas prebrala. Novalac sem jaz uporabljala 14 dni, ko so se začele joške sušit. Hvala bogu imam zadnje dni ful navala mleka. Tamala poje 5-7x na dan, ampak full, tam nekje 150 ml. Se ji pa pozna na višini in teži. Ima cca. 7 kil. Sem jo sama vagala z mano. Itak mamo pa drug teden pediatra in cepljenje. Cunje so pa že 1 teden zunaj številka 68. Je preklasta..po naju valda. Na morju vidim da ste se kar fajn imele večina. Mi pa v toplice pozimi. Je blo zdej preveč stroškov na kupu. Otrok, stanovanje, poroka, obiski iz Bosne in Srbije... ne pogrešam morja, odkrito povedano. Seveda ne smem pozabit povedat, da hvala bogu je bla poroka, ker drugač nebi utegnila k frizerju še lep čas. Nisem bla celih 6 mesecev, nazadnje, ko sem bla . Evo, mala zdej pančka, jaz pa pospravljat, ker mam tak kaos v stanovanju, danes so šli zadnji gostje domov v Bosno. lep pozdrav!
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 19:30:25
|
|
|
|
Tina 28
|
vav...danes, ko me ni blo doma, sta pa romane pisale ! Da vas na hitrco preletim Saša Danes sem mela za razliko od včeraj ful dober dan, ko pa sem prebrala tvoj post, je bil še lepši. Hvala, zdaj lohk bl samozavestno klamfam kle gor Alea: Ne bluzi, da nis dobra mamica, ko je pa tvoja mala po postih sodeč center tvojega sveta. Še en cajt nazaj si opisovala, stiokala in vztrajala na 1000 in 1 način kar se dojenja tiče...verjetno večina mamic ne bi (meni tud Nejc ni dojil, sem si pa stiskala, zato vem kako se počutiš.) bom še jaz mal uporabla tvoje recepte za krst....če maš še kakšne gurmanske mini kolačke ali tortice v glabi...bom vesela Tudi jaz delam s smrkavčki v prvi triadi in sem samo prvo leto bla kake dvakrat mlo bolna....zdaj sem pa očitno imuna. Letos pri prvčkih je vedno ful otrok pobral vsak virus...jaz pa tud enkrat nobenega nisem fasala . Mojca: Si predstavljam tvoje podvige...mislim, na faksu si ful prvošjo s študenti, ko da nismo ljudje....tebe bi sploh lohk bl resno jemal. Lunca: Pozdravi se...mularija rabi zdravo mamico Tanika; Samo enkrat sem Anji bla prisiljena dati mleko...kupila sem novalac in jo je čisto zaprlo. Nejcu sem kupovala Aptamil in sem blo skoz zadovoljna...pa še v DM majo baje to mleko ceneje kot v lekarni Anaj: Dojim polno ampak sem mela v dobrem mesecu mesecih že 3 ...in je blo neprijetno, čeprav šibko (po mireni sem jo dobila in zdaj se mi ciklus kao uravnava) Didlina za poroko....mi bi tud lohk nanjo pomislil...no vsaj jaz pomislim, ko se kdo poroči! Verjetno sem kero pozabla, k ste tolk napisale...pa drugič
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 19:37:01
|
|
|
|
Tina 28
|
No, moj dan je pa danes ful booljš....sva slikali kolke...so v redu. In pol sva šli v šoping. V več trgovinah sva sestavli božansko krstno oblekico...copatke, žabice, kapico, klobuček in popodlansko oblekico (obleko sem dobila v babycentru in sem bla šokirana kolk so pocen. Prej sem mislila kar tist satenast pajacek met....zdaj sem jo pa kupla za samo 20 €....Alea...pejd gledat...res so krasne.) -Tud sebi sem kupla en kostim (tak športen v witboyu, čeprav bi bla rajš v česani volni, a je to za moj poklic in za vse skup bolj nucno sploh pa za proračun ) Popoldan pade obrat, da bo moj brat krstil nečakinjo na isti dan kot mi (je mela mama prste vmes, ki ni glih navdušena nad feštami), tako, da bomo imeli sedaj kar razširjeno fešto. In izbrala sta me za botrico (sem mislila, da bosta sestro) . Vsi se strinjajo...tko, da pride jutri svakinja, da se greva skup ment (se od nekdaj razumeva). IN NAJPOMEBNEJE...ANJA SE JE GLASNO ZASMEJALA IN SICER SAMA SEBI, KO SEM JO PRED OGLEDALOM GUGALA IN PELA UJSA, UJSA ...očitno mi nismo dost simpatični, alpa je že mali narcisoidek
< Sporočilo je popravil Tina 28 -- 9.9.2008 19:39:41 >
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 19:46:32
|
|
|
|
Tina 28
|
Aja...Anjo sem za krst mislila obleči v žabice, bel bodi in oblekico. Ker pa leta ni glih tko primerna, da bi se Anja cel dan v njej dobr počutla...sem najdla v komisijski ful luštno bež žametno (bolj toplo) oblekico brez rokav, spredaj ma pa rjavo rožico. ful nisem vedla, kako naj s tem preoblačenjem, sedaj bom pa pustila vse gor in zamenjala samo vrhnjo oblekco...in bo cel dan princeska, pa še udobno ji bo. Če bo pa tisto nedeljo bolj mrzlo, jo pa v bistvu lahko še spod oblečem za v cerkev... Moja nečakinja ima že leto in pol...ker ji bom botra prosim za en brainstorming kaj kupiti...saj se bo darila že zelo dobro zavedala in bo moral biti predsem njej všeč (no, verižica itak pade )
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 19:48:28
|
|
|
|
Tina 28
|
Roke mi bodo odpadle, ko sem tko hitela pisat, a se mala v vožičku ne zbudi (na sprehodu je zaspala)...pa še kar nisem stran obrnila
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 19:50:43
|
|
|
|
Anonimen
|
jap,bom kr na AM ostala,sem že slišala da bi naj novalac zapiral...men pa še to mleko moje ni čisto zginilo,sem si ščrpala pred dvema dnevoma pa mislim da si bom mogla malo spet ...mi gre na živce že ta črpalka..no vsaj mleko počasi izginja..
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 19:52:06
|
|
|
|
Anonimen
|
aja,pa moj Žan se še ne smeji na glas,tko lepo se nasmejčka ampak ne tko na glas,spušča sicer glasove ampak ni še to to..že komaj čakam da se bo lepo naglas zasmejčkal se bom topila zraven
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 20:01:53
|
|
|
|
RMRM
|
Lunca .
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 20:42:20
|
|
|
|
alea01
|
taanikaa-nas ni nič novalac zapiral . Sicer pa če si na aptamilu tam tudi ostani tina28- za Anjin glasen krohot in za botrico. In jutri grem spet v Lj- mogoče pa imajo kaj novega . Ja,ja,ja..... glih bom kako cunjo najdla. V katerem BC si pa ti bila? Ziher ne v LJ, ker v Lj so oblekice ful načičkane. Je soseda tudi kupila v BC in bi mi posodila, pa je Izabeli premajhna. Je pa ful luštkana oblekica- brez kičov
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 21:08:08
|
|
|
|
Tina 28
|
V BC na Jesenicah...bom poslala slikco!
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 21:47:14
|
|
|
|
Tina 28
|
http://tina28.shrani.si/?obleka krst prva proba oblekice (sevedas detajli manjkajo)
< Sporočilo je popravil Tina 28 -- 9.9.2008 21:49:42 >
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 21:58:30
|
|
|
|
RMRM
|
spet me je ven vrglo, grrrr. V glavnem, ste ble danes res pridne, tako da ne vem kaj naj komentiram,zato kar vsem pošiljam . Tina, si kar predstavljam, kakšna princeska bo tvoja Anja. Sem gledala te oblekce v BC, samo za fantke pa žal nič niso imeli , no, smo pa drugje kupil, samo za šeenkrat toliko pa še mal evrčkov . Sem pa dala na oblekco izvest ime in datum krsta v modri barvi. Pa na prtičku je tud vezeno ime in datum. Tako da bo ves v stilu . Sem pa danes končno uspela posortirat vse slike. Jih je blo kar okrog 700, ker sem dva albuma po 300 že zapolnila, pa še nekaj jih je ostalo. Pa zraven sem še slikce od mojih dveh starejših škratkov gledala, pa skor .
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 22:01:54
|
|
|
|
RMRM
|
Tina, sem vidla slikce. Se nisem nič zmotila. Res bo prava princeska. Pa še tko fino temna je. A od sončka, al ma temnejšo polt?
|
|
|
|
RE: junijski princi in princeske 2008 9.9.2008 22:06:43
|
|
|
|
Tina 28
|
RMRM...od sončka ne bi smela bit, ker jo mam skoz skrito...ma kar tako fino cigansko kožo, kot jo ma moja sestra in sem ji bla skoz fovš. Jaz rabim eno kuro solarija, če hočem sploh na sonce stopit, dragi je pa še bolj bel...mal so ta skriti geni ven usekal
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Dojenček ponoči ne spiJe nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?