coko
|
IZVIRNO SPOROČILO: Bambi D Mene pa zanimajo izkušnje tistih, ki so že mamice, kako je s prehrano po porodu. Patronažna je ful neki komplicirala, da ne smeš neolupljenega sadja, pa ne zelja, fižola, graha, pizze, svinjine, medu, arašidov, jagod, itd. A je res tko treba pazit, al je to samo preventiva, da ne bi otročka zvijalo? Jaz sem mislila normalno jesto kot vedno, pa če bi se pojavile težave, bi počasi začela izločat "sumljive" jedi. Sej otrok že v telesu pride v stik s to hrano, tko da ne razumem čemu taka panika??? Jaz sicer še nisem mamica, bom kmalu... V MŠ nam je babica rekla, da lahko jemo vse, potem pa izločamo stvari,za katere opazimo, da jih dojenček ne prenaša. Čez čas pa spet poskusimo z njimi. Rekla je tudi, da fižol lahko, ampak bolj kot prilogo, ne pa da se ga naješ za cel krožnik, al pa dva. Za med vem, da naj ga ne bi otrok jedel pred 1.letom. Koliko pa se ga absorbira v mleko pa ne vem. Svinjino pa verjetno ne priporočajo, ker je težko prebavljiva. Če si zaželiš kakšen košček po moje ni problem. tudi za ocvrte stvari je rekla naj jih ne bi prepogosto jedle (ne vsak dan), drugače pa lahko.
|