|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   dan med tednom
6.9.2008 6:54:22   
neanja duo
Oj!
Zadnje čase malo bolj razmišljam o svojem življenju,zakonu in vsem skupaj.Ne vem več.kdaj sem se nazadnje res iz srca nasmejala.Nisem zadovoljna sama s sabo,prevelika teža ostala od porodov in nimam volje,da bi hujšala.
Počutim se zelo osamljeno kljub 2 otrokoma in vse to pomoje čutita tudi onadva.Mož pa itak dela cele dneve.
No to je pa največji krivec za mojo slabo voljo,poleg tega da jaz ne dobim službe in sem že cca. 2 leti doma(če štejem še porodniške in bolniško pa skoraj 5 let)
Moj mož gre zjutraj ob 6-h in pride ob 18-19-h domov,nekaj poje,potem je pa že hitro čas,da grejo tamali spat do 21 ure(on jih stušira).Ko grejo spat,pa še on zaspi na kavču.Jaz pa spet sama s sabo.Zame to ni ali sem pa preveč tečna.Že v otroštvu sem bila ves čas sama.(sem edinka)Oči je cele dneve delal,mami ni mela časa,ko so bili doma je pa bil ali dnevnik ali kaj drugega,ves čas sem morala bit tiho in ne v napoto.Zdaj doživljam pa spet isto.In sem prov fovš in ljubosumna in jezna na vse.Spet sem začela vsak dan cmerat,kot včasih.
Sem pa že nožu rekla naj si tudi zame vzame čas in tolk procentno kot za službo,pa je rekel,da to je pa nemogoče.A ja,za hobi pa še 2x tedensko godbene vaje,nastopi pa večinoma čez vikende in sem spet z otroci sama.Vem,da je zmatran,ampak naj si vzame še čas zame.A sem res tako zahtevna?
Kako je pa pri vas?Koliko se pogovarjate?

že v naprej hvala lepa za odogovre in ker ste me brali

lp

nd
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: dan med tednom
6.9.2008 7:01:31   
nanč
Oh,te razumem!tako je bilo meni ko sem bila na bolniški in noseča.Po moje imaš preveč časa,posledično pa preveč razmišljaš.vsakdanji ritual,nič se ne dogaja,normalno je,da se tako počutiš.Predlagam ti,da v glavi spremeniš stvari,začni pri sebi in sčasoma bo bolje,seveda bi tud služba veliko spremenila,pošiljaj prošnje.ker če si skoz samo doma in vsak dan isto,rataš čuden,govorim iz svojih izkušenj.Jaz sem postala še nemogoča zraven.držim pesti zateuser posted image

kaj vse me dandanes čudi...

(odgovor članu neanja duo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.9.2008 7:15:16   
Kerensa*
Tudi pri nas je kar "luštno", ja... jaz delam ponoči, od 22-ih do 6-ih... mož in otroka takrat doma spijo... jaz pridem domov ob 6:30 in jih zbudim... ko on pije svojo jutranjo kavo, jaz zbujam otroka... potem porihtava vsak enega in okrog 7:45 grejo od doma... eden v vrtec, drugi v šolo, mož pa v službo... jaz grem takrat večinoma spat, ampak 3x na teden pa ne... moram biti ob 8:30 v drugi službi... če grem spat, spim do cca. 15-ih... sledi moja "jutranja" kava, ob 16-ih pa mi mož "dostavi" domov oba otroka... in gre nazaj v službo do cca. 19-ih... popoldan igra z mlajšim in učenje s starejšim, vmes oddih (zame) na Internetu, da mi ne poči film od njunega kričanja... okrog dnevnika je mož doma in če ima kdo od naju še kaj energije, skuha večerjo, v nasprotnem primeru pa jo naročimo ali pa on že narejeno pripelje s sabo domov... pojemo, nakar eden uspava mlajšega otroka, drugi pa prepričuje starejšega, da gre spat... mimogrede je ura 21:30, ko grem jaz spet v nočno, mož pa spat... če pa grem še v ta drugo službo, pa delam do 15:30... mož me pobere pred službo, greva skupaj po otroka in nato skupaj domov... jaz grem direktno spat, on pa ima na skrbi otroka... okrog 21-ih me nekako zbudijo, da sem ob 22-ih v službi... ob petkih popoldan tašča vzame mlajšega otroka, saj midva z možem večinoma vse vikende delava (en vikend na mesec sva frej, ampak redkokdaj isti vikend)... tako v soboto zjutraj samo padem v posteljo (on si pa sam skuha kavo)... popoldan vstanem, ko pač vstanem... starejši sin je star 11 let in uživa, ker ima stanovanje zase... če pa popoldan delam v drugi službi, sem pa ob 15-ih tam in delam do 21-ih... ob 22-ih sem spet v nočni... nedelja zjutraj cepnem dol, kakor ob sobotah in res spim, spim, spim... vstanem popoldan, ko gremo skupaj po mlajšega otroka k tašči... zvečer se priklatimo domov, pogledamo film, pojemo pizzo (naše nedeljsko kosilo) in pogasimo luči po stanovanju... yep, že en lep čas imamo takole... ko jaz nisem imela še druge službe, je imel pa moj mož šolo (izredno, ob delu) in predavanja... takrat je bilo šele pestro, ja - kombiniral je šolo, službo in porodniško, jaz sem pa delala nočne 6 dni v tednu... ti povem, da sva si samo kljuko od stanovanjskih vrat podajala... in otroke... še dobro, da imamo mobitele, drugače bi pozabila, kako izgledava in kako sva slušati... ampak tudi tega bo enkrat konec... oba veva, zakaj trenutno tako živiva in veva tudi, da še cca. 3 leta bova (če se prej ne zgodi čudež)... ni luštno, ampak se nama splača potrpeti... vsaj zakaj ima svoj zato... ko me prime, da bi jamrala, si rajši prižgem en čik. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3
6.9.2008 8:44:06   
Anonimen
Neanja duo, tudi jaz vem kako ti je.
Sicer sama nimam težav z iskanjem službe (sem študentka, ki me po napisani diplomi in končani porodniški čaka služba), sem pa zadnje par mesecev, predvsem zaradi zdravstvenih razlogov, večinoma sama doma. Moj gre v službo okoli 8ih in pride domov okoli 17:30h, potem pa še doma dela za svoj s.p., včasih pozno v noč. Tako da med tednom sva ponavadi dejansko skupaj le kakšno urico ali dve med večerjo in kakim filmom. Sicer so dnevi, ko zvečer ne dela in greva kaj ven, ali a se zabubiva na kavču. Vikendi so pa tudi tako tako ... če ima kaj nujnega za naredit, pač dela, jaz sem pa spet sama ... če pa ne, greva pa na izlet, pedenava stanovanje ipd. Pa saj sem včasih že prav sitna, ker pač tega načina jaz od doma nisem bila vajena ... oči in mami sta imela vedno take službe, da sta bila najkasneje ob 16ih doma in čas od takrat naprej je bil namenjen družini, pri mojem pa to ni čisto tako, ker če je delo, je delo. Ampak tako kot je keresna rekla, vem zakaj je trenutno tako in pač malo potrpim ... ma saj če sem poštena, mi včasih odpre ventile in se moram malo pojokcat.
Ne vem no ... mogoče je pri tebi isti problem, kot je bil pri meni: ko sem bila sama doma, sem se ponavadi na smrt dolgočasila, prebila dneve pred TVjem in čakala da dragi pride iz službe in bila vsak dan bolj depresivna in se počutila čisto zapostavljeno ... pa je bilo treba narediti temu konec. Poiskat si je treba kako čvek-kompanjonko, lastne hobije, itd. pač ko imaš čas zase, delaj stvari ki tebe veselijo in ne samo čakat doma kdaj bo dragi prišel, da bo svet popoln.

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
6.9.2008 8:46:57   
lewinsky
Hej!
To kar si ti napisala se dogaja v velikih družinah. Tudi pri nas se je in mi je šlo pošteno na živce.Takrat sva bila še sama,on v službi jaz pa brez in cele dneve doma sama. Ampak sem vztrajala in jaz bila pobudnik da sva se veliko pogovarjala, da tako pa le ne bo šlo naprej. Zdaj imava še user posted image ,je tudi večji del dneva v službi,ampak se nekako zorganiziramo.Poleg tega da imava z mojim duet in sva ob vikendih še s tem zasedena.
Poskusi urediti zadevo s pogovorom,pa vem da ne z enim.Kar večkrat bo potrebno.Pa tudi če si sama z otrokoma,pojdite pa sami na kak potep.
Saj bo boljše!
Držim pesti!!    user posted image user posted image

Za vsakim dežjem posije sonce!

Neposredna povezava do sporočila: 5
6.9.2008 9:43:46   
rija
ja to je pa res hudouser posted image

ja kakšen šiht pa ma tvoj dec, da je cele dni v službi?
po moje samo beži od svoje družine....najdi razlog zakaj se to dogaja....

hb je moj čisto drugačen in uživa, če je lahko z otrokom....verjetno uživa tudi če sva midva skupajuser posted image user posted image user posted image  in itak smo lahko rečem zelo povezana družina, ker tamali vedno paravi: mi smo druzinica ali mi bomo sli vsi skupajuser posted image

in kaj je razlog, da si dve leti ne moreš najti službe?
pa ne gre za obsojanje, ampak ker sem že od srednje šole v kontaktu z izkalci zaposlitve vem, da so ti razlogi največkrat za lase privlečeni in tisti, ki želi delati, si neko delo najde.....

...vox populi...

Neposredna povezava do sporočila: 6
6.9.2008 10:17:37   
Šarki
po moje samo beži od svoje družine....

kako lahko kaj tacga napišeš???

lahko bi vedla da je težko najt službo po 8 ur in da si vikende frej... razen če ne delaš v javni upravi... pa še ti majo zdej kakšno soboto delovno...  
moj dela od 7h do 19-20h pa sm hvaležna bogu da je vsaj vikende frej, ker v prejšnji službi ni bil.  plača je redna, tko da sem kar zadovoljna. včasih imam tudi jaz slab dan, ampak ko dobro razmislim: kaj naj pa naredi?? pusti službo?? a bom poj bl zadovoljna če bo samo doma sedel pa u luft gledal?? al pa mogoče da bo skos s kolegi okol skakal?? to bi me šele razkurilo!! vesela sem da hodi v službo, saj to dela tudi za nas, ne samo zase!!

ja, pa jest tud prej nisem vedla da je pri toliko družinah taka situacija, da so možje po cele dneve v službahuser posted image   ampak je ponavadi tako, sploh če dela pri privatniku

They said we should all pay our tax with a smile. I tried- but they
wanted cash.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.9.2008 10:23:49   
rija
ne lomi ga. seveda lahko napišem nekaj takega.

zakaj pa bi se en človek ne vsaj malo potrudil, da je s svojo družino?

če si jaz nečesa želim, bom to probala uresničiti. ne pa da grem potem še na neko tubo ali kaj....pa da me še čez vikende ni kaj dosti doma.

snemi rožnata očala.

in ja, tudi v gospodarstvu se da najti službo ob normalnih urah.
ali pa greš čistit komu stanovanje.....so tudi bolj ali manj normalne ure za delo.

...vox populi...

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.9.2008 10:28:10   
Šarki
ali pa greš čistit komu stanovanje.....so tudi bolj ali manj normalne ure za delo.

pravim za moške!!!  a tvoj čisti stanovanja al kaj??user posted image user posted image

wanted cash.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.9.2008 10:31:50   
rija
in kaj bi bilo s tem narobeuser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.9.2008 10:32:24   
rija
IZVIRNO SPOROČILO: tanchi

pravim za moške!!!  a tvoj čisti stanovanja al kaj??user posted image user posted image

pa saj on ima službo....ona je nimauser posted image

...vox populi...

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.9.2008 10:33:06   
Šarki
IZVIRNO SPOROČILO: rija

IZVIRNO SPOROČILO: tanchi

pa saj on ima službo....ona je nimauser posted image

jest sm to zato napisala ker ji ni všeč ker on dela po cele dneve...

wanted cash.

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 12
6.9.2008 10:38:20   
rija
aha....pa naj si ona službo najde, kot rečeno gre naj makar stanovanja pucat, pa bo on rabil delat kako uro manj......

...vox populi...

(odgovor članu Šarki)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.9.2008 10:55:22   
Mijavček
Hmmm, ja čist možno da beži od doma...ni pa nujno.

Neanja, moža boš težko spremenila in tudi ni nujno, da se je ohladil do tebe....No, za službo so ti že druge napisale....kaj pa prijateljice, kakšen hobi?

Moj tud dela cele dneve, ampak sem to vedela še preden sva se poročila in sprejela tak način. Dokler nisem ostala zarad rizične nosečnosti na bolniški, niti porajtala nisem, pa še otrok nisva mela-4 leta (nisva mogla met). Čas sem si zapolnila s "svojimi stvarmi". Prijateljice, hobiji, šopinguser posted image   Zdaj ko moram bit doma, se mi pa tud kar meša, tako, da približno razumem situacijo.

Aja,moj se je za nekaj časa "poboljšal", ko sem mu odkrito rekla, da mi je dolgočasen (on). Mal nosečniških hormonov je blo tud zraven, ampak je delovalo... za nekaj časa.user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.9.2008 12:11:45   
blaža
Nisem brala vsega kar je blo pred mano napisano, jaz pa ti svetujem tako. Loti se dijete. Za začetek. Jaz si tudi po drugem porodu nisem bila ok in sem se lotla 90 dnevne ločevalne. Sedaj imam še dvajset dni, sem dosti bolj suha kot prej in sem si dosti bolj všeč, pa še bolje se počutim. Mi smo se tudi z obale preselili v notranjost, na en dolgočasen kraj kjer se nič ne dogaja. Najbolj pomembno je, da se za začetek ,sama sebe poštimaš. Malo opravi s kilogrami, privošči si frizerja( upam, da lahko), pa nalakiraj si nohte, malo se v glavnem posveti sama sebi.
Meni je razumljivo, da je mož zmatran, ker dela cel dan, glede na to, da ti nimaš zaposlitve. Pol zaspi na kavču. Kaj pa vikendi? Lahko date komu v varstvo otroka za kako urco in gresta na sprehod? Pokaži tvojemu možu, da se ti je vžgal alarm, in da boš padla v depresijo, če ne prideš k sebi. Pogovori se z njim kako ti je. Upam, da se razumeta med seboj, ker če ne je še težje vse skupaj. vem kako izgleda, ko si doma in nimaš dela, ker sem bla na enakem. Samo se ne bo spremenilo nič, nekaj moraš ukrenit!

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.9.2008 12:14:41   
silvya
Nekako tako, in še več se je dogajalo pri meni. Zato sem se par dni nazaj odločila, da temu naredim konec. Saj sem že prej pošiljala prošnje, pa sem bila vedno zavrnjena. user posted image
Zato sem se odločla, da grem kar direkt vprašat, če koga rabijo in glej ga zlomka, pravkar je ena delavka bila na odhodu in sem dobila delo. user posted image Tako, da sem že naslednji dan šla delat.
Večer preden sem šla vprašat za delo sem o tem obvestila mojega moža in mu tudi povedala, da bo s tem ko jaz grem v službo tudi on moral biti malo prej doma, da bo pač to nujna žrtev. Koneckoncev nisem samohranilka. user posted image

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.9.2008 13:10:19   
ronja
Pri naju ni tako, upam, da ne bo nikoli. Je bilo pa podobno pri mojih starših, da ne bo kdo v luft skočil, kaj se oglašam, če nimam pojmauser posted image . PO mojih opazovanjih se mi zdi, da se zakonca hitro ujameta v začaran krog - če začnem iz tvojega konca, ker ga samo od tam lahko ti pretrgaš: ti si nesrečna in zato jezna, ker si ne vzame časa zate, zato ga grdo gledaš in mu očitaš stvari, ki jih ima rad, pa si zanje vzame čas. On je zato še manj rad doma in še bolj beži v delo, hobije, godbo,... ker ga to sprošča in se tam dobro počuti, boljše kot pa doma, kjer je žena jezna nanj in mu dela slabo vest.

Prosim, ne vzemi tega zdaj kot napad, da delaš ti narobe, popolnoma te razumem in tudi jaz ne bi hotela živet z moškim, ki si zame ne bi vzel časa! Vendar pa on tega očitno ne bo sam od sebe prekinil, ti pa z nerganjem ne boš nič dosegla, ker si to že poizkusila, ap je kvečjemu slabše, ni tako?

Spomnim se, ko mi je mami včasih dostikrat rekla, da imam strašno srečo, da imam svojega lubija, ki si vzame čas zame itd... Pa ji nikakor nisem mogla dopovedat, da sta si lubi in oče precej podobna po karakterju, vsaj v teh lastnostih. In da bi lubi takoj ušel od ženske, kot je moja mami, ker je čisto preveč impulzivno kolerična za takega občutljivčka. Isto je naredil moj oče, samo da je ušel v delo (najprej res ni bilo druge izbire, potem sta se pa kar zaciklala v to, da je bilo vedno nekaj treba).

Torej, jaz bi najprej poizkusila zlepa (ultimati ti še vedno ostanejo, so pa za moje pojme res izhod v skrajni sili, čeprav pogosto potreben (v teh zgodbah na forumu, ker se ljudje včasih malo pozno spomnijo reševat probleme) - ampak se mi zdi, da pri vaju še ni tako daleč, da se še imata dovolj rada, da bi mogoče lahko prišla skup na bolj nežen način), zato ti predlagam tole: poskrbi, da bo možu lepo s teboj! Res lepo, da bo užival, ne mu nič težit nekaj časa, ne mu metat naprej njegovih hobijev, pojdite kdaj na njegove nastope skupaj z otroki, da bo čutil, da ga podpirate. Če si doma z otroki ali pa če so otroci dopoldne že v šoli ali vrtcu, se oglasi sem pa tja v njegovi službi (oz. pred stavbo, če misliš, da ga boš motila) in mu prinesi malico, tako kot jo ima najrajši. Če veš, da ima napet dan, pusti malico pri receptorki, tajnici, ali na kljuki na njegovih vratih. Da bo vedel, da je to samo zato, da mu bo lažje, ne zato, da bi mu težila ali hotela motit med službo. POvabi ga v kino gledat nekaj, kar on rad gleda, tudi če ti bo malo dolgčas med filmom (včasih majo fantje drugačen okususer posted image ), naredi večerjo za vaju dva potem, ko se otroci že spravijo spat, zmasiraj ga (in se ne jezit, ker bo - zmatarn kot zgleda je - pri tem gotovo zaspal)... Malenkosti, ki naredijo zakon lep, skratka.

Mislim, da bo sčasoma ugotovil, da mu je s teboj res lepo in si bo želel bit s teboj - in nobena prošnja ali slaba vest ne deluje boljše kot njegova lastna želja, da je s tabo!

POleg tega pa si najdi nek hobi! Nekaj, kar te bo izpolnjevalo in v čemer boš rastla ne glede nanj! Ljudje res rastemo tudi v partnerstvu, ampak povdarek na TUDI! Moramo pa rast tudi sami - ta tvoja potreba se zelo jasno bere v stavku, da si zelo želiš službe... Dokler je ne dobiš, si najdi nekaj drugega, kjer boš napredovala, nekaj, kar si si želela delat, pa je lahko to šport ali vezenje gobelinov, nima veze, samo da se ti pri tem počutiš dobro. Da mu lahko na koncu dneva pokažeš: "Lej, dragi, kaj sem danes naredila" in si malo ponosna nase! Če bo to nov šport, pa boš ubila dve muhi na en mah (dolgčas in težo), vendar naj ti bo všeč, ne se silit v nekaj, kar ti absolutno ni in ne začni se takoj terat do onemoglosti, ker se ti bo vse skup zagravžalo.
Lahko pa si najedeš začasno neko honorarno službo, ki jo delaš, če sta na tesnem z denarjem in zato mož dela toliko časa.

Tudi moški imajo navadno radi, da se njihove ženke ukvarjajo s čim - dostikrat slišim, kako so navdušeni, če ljuba žena končno najde nekaj, kar jo veseli in so ji pripravljeni kupit vsega i svašta za novi hobi, samo da bi nekaj imela, kar bi ji zapolnilo čas, da ne bi vse to breme zabavanja žene viselo samo na njih...

Predvsem pa ga poglej ljubeče, ko pride zmatran domov in si predstavljaj malo, kako je njemu: moj lubi sicer na splošno ne dela po cele dneve, so pa obdobja, ko imajo terene od predzore do daleč po mraku (recimo od 4h zjutraj do 24 zvečer, plačani so pa samo 12 ur). In takrat res ne rabi ves crknjen še punce, ki mu bo utrujala, da ga pa nič ne vidi, pa da si zanjo pa ne vzame časa. Takrat rabi razumevanje, če mala in bolezni dopuščajo, ga čakajo še kaki mafini ali pica, sicer pa vsaj nežen objemček.
Namesto očitkov, ga pobožaj in mu povej, da si ga pogrešala, saj to je v bistvu tisto primarno čustvo, ne? Ni bila najprej jeza, najprej je pogrešanje in osamljenost (osamljenost lahko sama premagaš s hobiji, druženjem, honorarno službo,...), pogrešanje pač ostane takrat, kadar ni druge, vendar ni nujno, da se sprevrže v jezo - če veš, zakaj mora biti tako...

Upam, da ti bo kaj od tega dalo kako idejo in da se bosta spet zbližala.

< Sporočilo je popravil ronja -- 6.9.2008 13:22:18 >

Neposredna povezava do sporočila: 17
6.9.2008 14:07:42   
Anonimen
Ronja, načeloma se s teboj strinjam, da če bo žena doma non-stop tečna, potem bo mož manj rad doma ... sam kako pa potem preprečiš, da ne postaneš njegova služkinja? Po moje je bolj od tega vsesplošnega servisa za moža pomembno, da je ženska sama s seboj zadovoljna in se moža/partnerja ne oklepa kot nekoga, ki je nujen za to, da bo ona izpopolnjena. Po moje si lahko res srečen (in posledično ne non-stop slabe volje) šele takrat, ko si nekako sam sebi zadosten.
Kaj pa vem ... jaz si to tako predstavljam ... a sem še malo preveč zelena in preoptimistična glede tega?

(odgovor članu ronja)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
6.9.2008 14:17:31   
ronja
otika, se strinjam, zato sem pa predlagala poleg tega cartanja moža tudi hobije/šport/honorarno službo zanjo.

Ni mišljeno, da postane njegova služkinja, samo da mu prebere iz oči, kdaj je res zmatran in ga takrat ne matra, ampak pocarta. Drugič ji on seveda vrne, ker jo ima rad... Ne vem, pri nama delujeuser posted image - vsaj zaenkrat.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
6.9.2008 16:30:40   
Kerensa*
Vedno obstaja možnost, da moški beži od doma in družine in da zaradi tega postane deloholik (pa čeprav samo navidezen)... ampak v današnjih časih pa je velikokrat tako, da smo za osnovno eksistenco primorani delati od jutra do večera... ker je še vedno tako, da za otroke prej poskrbijo ženske, kakor moški, ostane breme dodatnega dela na moškemu... poleg tega je tudi še vedno tako, da moški s honorarnim delom zaslužijo več od žensk... govorim seveda za večino, ne za celoto, da ne bo pomote... in tipično moško razmišljanje je, da ko se poroči in si ustvari družino, je, da mora zanjo tudi poskrbeti... predvsem materialno, saj so moški v svoji naravi lovci... morajo prinesti hrano za družino... danes se to naredi z delom, s službo, z denarjem, ne več s puško ali z lokom v gozdu... mož smatra ženo in otroka za svojo materialno skrb, ne glede na današnjo žensko emancipiranost... v tem primeru ne govorim o lenuhih in podobnih "izmečkih", kakor jim je rekel pokojni dr. Rugelj.
In danes je ogromno družin, ki so v situaciji, da imajo možnost izbire med tem, da bodo živeli pod socialnim dnom (ali na njem) ali pa, da si bodo ustvarili vsaj človeka vredno življenje (brez nadpovprečnega bogastva)... noben doktorat ni potreben, da ugotoviš, da si večina želi slednje... in tisti, ki to želijo doseči, nimajo pa možnosti pomoči bližnjih (ali daljnih), morajo delati... stanovanje ti danes ne pade z neba... če ga ne podeduješ in če ne dobiš kadrovskega ali neprofitnega, imaš samo dve varianti... lahko si najemnik do smrti, lahko pa si kupiš svojega... kakšno je najemniško življenje, vem iz prve roke, saj sem že 14 let najemnica... delam pa zato, da bom samo še cca. 3 leta... najemnikom gre ena plača za stanovanje... najemnino in stroške... od druge se je, pije, oblači, vozi, skrbi za otroke in vse ostalo... veste, kako je, če druge službe sploh ni?... in če prva plača presega cenzus na CSD-ju?... hudo je, verjemite... ko se pa odločiš za nakup, se pa zakreditiraš za 20 let najmanj (govorim za cene v LJ)... in ta kredit je treba potem plačevati... obrok je enak najemnini, kar pomeni, da si s financami spet na istem... je lahko?... no way.
Zato nekateri delajo tudi krepko preko svojih zmožnosti, da lahko dajo čimvečji polog za stanovanje ali pa, da kredit čimprej odplačajo in potem spet lažje zadihajo... naj čakajo, da bodo imeli otroke šele po odplačanem kreditu?... lahko, ja... prvi otrok pri 40-em letu, življenje pa je šlo mimo tebe.
Ni vse bežanje od doma... večinoma je to boj za obstanek... marsikje namišljen, seveda, pa marsikje je tudi tekmovalnost v igri (na način "na smem imeti manj ali slabše, kot sosed"), ampak večinoma ne... večinoma se gre za zagotavljanje osnovnega standarda svoje družine... naučiti se kombinirati to in pa istočasno še normalno funkcionirati je pa že na meji čudeža... nekdo ali nekaj je vedno prikrajšan-o... zaradi dodatnega dela, s katerim hitreje odplačaš kredit, mimogrede odpade nedeljski družinski izlet... in meni več pomeni odplačan obrok kredita, kakor pa nedeljsko kosilo nekje zunaj na kmečkem turizmu.
Se moram pa strinjati z Rijo, da se delo vedno najde... če človek želi delati, potem delo JE... eno je redna državna služba za polni in nedoločen čas, drugo pa je delo... delo je, kakor pravi Rija, tudi pospravljanje stanovanj... delo je karkoli, kar prinese denar... velikokrat se ga da vtakniti v sivo ekonomijo ali pa kar direktno v delo na črno, ampak ko si lačen, te to ne zanima... še manj pa, ko lakota grozi tvojemu otroku... takrat boš vso zakonodajo nekam poslal in naredil, kar je potrebno... tukaj nima smisla moralizirati o tem, da si bil dolžan prej poskrbeti za vse, preden si si ustvaril družino... tudi bogataš lahko čez noč ostane brez vsega... naj se mu potem soli pamet, zakaj ima 3 otroke, če pa nima niti za hrano zanje?... hja, ko jih je naredil, je imel dovolj denarja za hrano še za svoje pravnuke. user posted image

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 20
8.9.2008 10:00:47   
ronja
kerensa, hm, osnovna eksistenca ni kupovanje stanovanja, to je pri nas že skoraj luksus... Pa da ne boš mislila, smo na istem - tudi midva šparava zanj, itak, saj več otrok pač ne gre met v eni majhni sobi, ko postanejo najstniki... Tako da te čisto razumem, da se je treba pač včasih čemu odreči in malo več delati, potem si pa vsak najde svoje meje tu. Navsezadnje ni nujno, da si stanovanje najdeš ravno v LJ., čeprav je zelo praktičnouser posted image - drugod so namreč cenejša...

Hočem pa rečt, da samo za preživet, navadno ljudje vendarle ne delajo po 2 služb naenkrat. To je odločitev, ker želiš čez nekaj let živeti boljše. Ampak zato se morata odločit oba partnerja skupaj. Midva rajši malo dlje vztrajava na manj, pa imava malo več časa za družinico, vidva rajši malo prej odplačata obroke, oboje je ok, samo da se oba skup odločita in strinjata...

Nenaja duo ni nič govorila o pomanjkanju denarja in stanovanjskem problemu, tak da smo predvidevali, da imajo to rešeno. Če mora mož delati toliko samo zato, da družina preživi, potem bi si verjetno ona že poiskala kako honorano službo, ne? Vsaj jaz bi si jo, saj ni treba, da je vse za 8 ur za nedoločen čas. Pač nekaj, da prideš skoz. Ampak se mi zdi, da pri njima finance niso tak problem - vsekakor pa jih ona očitno ne vidi kot primarni problem...

Pa še nekaj je treba upoštevat: mama, ki je doma, tudi prinese v proračun: ceno vrtca (od povprečno 100 za vrtec tudi do 250E, če so jasli), ki niti pod razno ni zanemarljiva, razliko v ceni malice, če jo sama pripravlja možu (če si kupuje sendviče in še kaj zraven, da takoj 3E, doma lahko narediš dobro in zdravo malico tudi za 1 E - razlika 2E x 20 delovnih dni = 40E), to je lahko že 290 E, plus stroški, ki jih ni (njene obleke za v službo, prevozi (niso vedno plačani toliko, kolikor dejansko porabiš, jaz ne dobim niti za mesečno vozovnico LPPja),...) pa dejstvo, da je nekdo vedno doma, če otrok zboli in možu ni treba jemat bolniške, da lahko ona opravi milijon tistih malih opravkov, dopoldne, ko ima čas,... Tak da ni fer gledat, kot da ona nič ne prispeva. Prispeva z delom in s tem, da zmanjšuje stroške družini...

Dostikrat gledam ljudi, ki pravijo, kako nimajo denarja, ali pa recimo zasluži samo on, ona pa je še študentka - mamica ali pa pač trenutno brezposelna mamica... In praviloma se skoraj vsi pritožujejo, če jim kdo podari malo sprane oblekice za otroka, tega pa že ne bojo oblekle svojemu dojenčku, ker mora bit malo "frajerski", ne pa po lanski modi, imajo najnovejše modele mobitelov... Ja, ni čudno, da so brez denarja... Potem se moški na veliko vržejo v delo, da družina "komaj preživi", ker so pač vse te stvari nujno potrebne (otroka je treba obleči, brez mobitela pa tudi ne moreš bit...), ne poizkušajo pa zmanjšati stroškov z malo omiljenimi zahtevami...

Saj ne rečem, da si človek ne sme nič privoščit, je pa včasih treba pogledat malo širše - ali mi to res pomeni toliko in toliko nedelj, ki jih bo moj lubi delal, recimo, če samo on dela.

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 21
8.9.2008 10:07:12   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: ronja
kerensa, hm, osnovna eksistenca ni kupovanje stanovanja, to je pri nas že skoraj luksus

Če si 14 let najemnik, kakor jaz, potem ti stanovanje "zraste" na tvoji prioritetni lestvici. user posted image

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 22
8.9.2008 10:09:58   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Tudi pri nas je kar "luštno", ja... jaz delam ponoči, od 22-ih do 6-ih... mož in otroka takrat doma spijo... jaz pridem domov ob 6:30 in jih zbudim... ko on pije svojo jutranjo kavo, jaz zbujam otroka... potem porihtava vsak enega in okrog 7:45 grejo od doma... eden v vrtec, drugi v šolo, mož pa v službo... jaz grem takrat večinoma spat, ampak 3x na teden pa ne... moram biti ob 8:30 v drugi službi... če grem spat, spim do cca. 15-ih... sledi moja "jutranja" kava, ob 16-ih pa mi mož "dostavi" domov oba otroka... in gre nazaj v službo do cca. 19-ih... popoldan igra z mlajšim in učenje s starejšim, vmes oddih (zame) na Internetu, da mi ne poči film od njunega kričanja... okrog dnevnika je mož doma in če ima kdo od naju še kaj energije, skuha večerjo, v nasprotnem primeru pa jo naročimo ali pa on že narejeno pripelje s sabo domov... pojemo, nakar eden uspava mlajšega otroka, drugi pa prepričuje starejšega, da gre spat... mimogrede je ura 21:30, ko grem jaz spet v nočno, mož pa spat... če pa grem še v ta drugo službo, pa delam do 15:30... mož me pobere pred službo, greva skupaj po otroka in nato skupaj domov... jaz grem direktno spat, on pa ima na skrbi otroka... okrog 21-ih me nekako zbudijo, da sem ob 22-ih v službi... ob petkih popoldan tašča vzame mlajšega otroka, saj midva z možem večinoma vse vikende delava (en vikend na mesec sva frej, ampak redkokdaj isti vikend)... tako v soboto zjutraj samo padem v posteljo (on si pa sam skuha kavo)... popoldan vstanem, ko pač vstanem... starejši sin je star 11 let in uživa, ker ima stanovanje zase... če pa popoldan delam v drugi službi, sem pa ob 15-ih tam in delam do 21-ih... ob 22-ih sem spet v nočni... nedelja zjutraj cepnem dol, kakor ob sobotah in res spim, spim, spim... vstanem popoldan, ko gremo skupaj po mlajšega otroka k tašči... zvečer se priklatimo domov, pogledamo film, pojemo pizzo (naše nedeljsko kosilo) in pogasimo luči po stanovanju... yep, že en lep čas imamo takole... ko jaz nisem imela še druge službe, je imel pa moj mož šolo (izredno, ob delu) in predavanja... takrat je bilo šele pestro, ja - kombiniral je šolo, službo in porodniško, jaz sem pa delala nočne 6 dni v tednu... ti povem, da sva si samo kljuko od stanovanjskih vrat podajala... in otroke... še dobro, da imamo mobitele, drugače bi pozabila, kako izgledava in kako sva slušati... ampak tudi tega bo enkrat konec... oba veva, zakaj trenutno tako živiva in veva tudi, da še cca. 3 leta bova (če se prej ne zgodi čudež)... ni luštno, ampak se nama splača potrpeti... vsaj zakaj ima svoj zato... ko me prime, da bi jamrala, si rajši prižgem en čik. user posted image

Uuuu jebote!!! Si ti ziher da nisi svojega življenja pomešala s kakim delom iz Twillight Zone-a???

(odgovor članu Kerensa*)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
8.9.2008 10:11:22   
Kerensa*
IZVIRNO SPOROČILO: Bakfark
Uuuu jebote!!!

Lepo prosim... ne še ti. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 24
8.9.2008 10:51:38   
ronja
Če si 14 let najemnik, kakor jaz, potem ti stanovanje "zraste" na tvoji prioritetni lestvici.

Hehe, verjamem na besedouser posted image . Je pa malo odvisno od najemodajalcev in cene (če drago plačuješ, pa moraš za vsak žebelj vprašat ali pa če je oboje nekak zmerno)... Ti želim, da vam ta 3 leta čimprej minejo. Meni se že teh 6 mesecev vleče...

(odgovor članu Kerensa*)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?