|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decembrke 2008
2.9.2008 16:26:18   
katja_p
Mene pa zanima, če ste kaj razmišljale o izvornih celicah. A je v SLO že odprta javna banka?

Ste že kaj okorne? Js se morm začet mal bolj pokončno držat, ker drgač men pol že mal boli, če sm prevč naprej nagnjena - npr. za mizo. Pa rajš počepam, kot pa se sklanjam naprej. 

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 3001
2.9.2008 19:51:24   
pike

Julka jaz sem iz okolice Ptuja. Moj G pa je dr. Lukman, ki ima ordinacijo nad Sparom v Ptuju. Njemu se imam za zahvalit, saj mi je kot terapijo zaradi PCO predpisal Klomifen in je že v prvem ciklusu uspelo. Prej sem pa h Kolarjevi hodila s katero nisem bila zadovoljna in mi tudi ni prepisala K pač pa me je kar na laparoskopijo hotla dat, pol sem pa letos šla raje k Lukmanu. Zgleda, da se v MŠ srečava. Mogoče veš kako je glede tega, če partnerji hodijo zraven al ne?

Drugače pa sem tudi jaz že malo okorna. Predvsem, ko je treba vstat iz postelje. zadnje čase mi že depilacija nog in ostalih predelov povzroča težave.
Glede tega se moram tudi še pozanimat kako je ko prideš v porodnišnico. Verjetno se je bolje doma dol pobrit?

Se pišemo, če ne prej pa zjutraj. Nočko

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3002
2.9.2008 20:43:19   
julika
pike, jaz pa hodim h kolarjevi.razen tega, da malo strogo deluje nimam kaj rečt zaenkrat.glede partnerjev v MŠ sem vprašala kak je.pa mi je sestra rekla, da prvi dan so mogoče trije partnerji zraven, drug dan pa še tistih ni.tak da jaz grem sama v MŠ.enkrat sem čakala na pregled in so se zbirale user posted image  za MŠ pa ni bilo nobenga partnerja zraven.
kolk vem, te v P pobrijejo, vsaj tist del,ko je potrebenuser posted image .okorne smo pa že zdaj verjetno vse po malemuser posted image

(odgovor članu pike)
Neposredna povezava do sporočila: 3003
3.9.2008 7:15:07   
neisha80
Lp.julika,a ti greš mogoče na Ptuj rodit?

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 3004
3.9.2008 8:32:21   
zverinca
Jutro!! user posted image

ajde čveke, rise and shineuser posted image
kako smo?

jaz sem spala kot en knedelj, dobesedno, ponoči sem le enkrat vstala za wc, pa še eno čokoladico sem pojedla, nočni pohodiuser posted image
sedaj pa sem oddala tamalo v vrtcu, danes bo tudi spala prvič - upam da bp, jaz pa v trgovino pa v službo grem pozdravit, nesem bolniški list... potem pa malo kuhat, pospravit, počivat...
kaj boste ve, sploh te ki ste doma? joj, jaz se moram spravit pripravljat za dojenčka, aaaaa

Katja_p, jaz o shrambi izvornih celic ne razmišljam, ne vem, ja, ideja mi je všeč, sam cena pa žal nedosegljiva, pa čeprav gre za otročka, njegovo zdravje.. no po pravici povedano se niti z mojim nisva okoli tega še nič pogovarjala, tako da tole je čist samo moje razmišljanje. Ko sem bila prvič noseča to še ni bilo možno - ali pa je bilo pa jaz sploh vedela nisem... ne vem, bo treba podebatirat z mojim.

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3005
3.9.2008 8:57:41   
Puella
Po dolgem času se javljam user posted image . Vidim, da kar pridno čvekate in se vam dogaja ... Jaz sem še v službi in upam, da bom ostala do porodniške. Nisem tak deloholik, kot morda zgleda, a mnogo raje sem v službi, kot pa v bolnici, kot sem bila v prvi nosečnosti. Torej dojenček ful miga, trebuh raste, kg tudi (+6). Sem bila na testu za gestacijski diabetes, pa je vse OK. Tako da uživam in komaj čakam decembra, da spoznamo našega dojenčka user posted image .

Glede izvornih celic - ne bomo jih shranili, ker je v tistih 15-ih letih, dokler so uporabne, tako malo možnosti, da bi jih otrok res potreboval. Če bi se jih dalo shraniti za starost, potem bi morda celo premislila user posted image Čeprav cena je pa tudi uh, uh, uh.

Glede velikosti trebuha in spola pa - ginekolog, ki me je sprejel v porodnišnico pri prvem porodu, je komentiral: "Oh, imate tako majhen trebuh (res sem ga imela), to bo gotovo ena majhna drobcena punčka." Pa se je čez tri ure rodil 53 cm dolg in 3,6 kg velik fant. user posted image

Vsem, ki ste doma, obilo kulinaričnih užitkov user posted image , vse pa se lepo imejte!

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3006
3.9.2008 9:30:53   
lonja
Dan,

vidim, da sve pridno preživljate tele nosečniške tedne. Smo vstopile v zadnje tromesečje, ne user posted image ? Še malo, pa bo december tuki.

Pike, pri mojem G je praksa, pa tudi pri moji prvi nosečnosti je bilo tako, da imaš samo zadnji mesec preglede na en teden, ko ti G dela CTG in posluša srček, če pa do PDP-ja ne rodiš, pa te potem naroča na dva dni in te tudi spodaj pregleduje. Imam pa do konca, v 31 tednu tudi še en UZ, da pogleda, če se je otrok že kaj spustil in če je slučajno že obrnjen na glavico user posted image .

Cipresa, sem kr mal zaskrbljena, moj G mi namreč nikoli ne pogleda materničnega vratu, sem mu zadnjič pojamrala, da me ful pristiska na dol, pa me je samo pretipal in mi celo rekel, da se mu zdi, da zelo visoko nosim in da ni panike. Jaz pa se spodaj počutim kot ''trobenta'', velik bl kt pri prvi nosečnosti user posted image . Ne vem, po mojem bom drug teden prosila svojo zdravnico za teden dni bolniške, ker zdele pa res še ne bi rodila user posted image .

Z vašimi jedilniki ste mi čist pocedile sline, moram počakati še dve uri do kosila, upam, da zdržim.

Lep dan vsem!  

(odgovor članu Puella)
Neposredna povezava do sporočila: 3007
3.9.2008 9:41:04   
_sanja_*
Živjo...

No, 4 dnevi so seveda takoj minili in tako sem se poslovila od morja za letos. Bili smo v Novem Gradu in je res pasalouser posted image Super je zdaj, ko ni več tako vroče, morje je prijetno toplo, ni prevelike gužve... V glavnem uživala sem.
Zdaj pa nazaj... Ju3 imam pregled. Komaj že čakam, da vidim kako je kaj naše deteuser posted image user posted image Sedaj že tako močno brca, da me včasih kar zaboli. Še očka je presenečenuser posted image V nedeljo zvečer je porinil celo ritko ven, je bilo kot bi pojedla malce večjo tenis žogcouser posted image Naenkrat smešna izboklina na trebuhuuser posted image , v ponedeljek pa je ponovil z rokico ali nogico... Nekaj majhnega je bilo v glavnem. Ko ga je očka pobožal, pa je boksnil nazajuser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: CIPRESA
Sanja tebi pa hvala ker si mi povedala kako lepite takole slikice gor. Sem že večkrat probala tako prilepit pa sem obupala. ZDAJ ZNAMMMMM

Super da znaš. Saj ni težko. Zdaj pa kar pridno izkoriščaj touser posted image

IZVIRNO SPOROČILO: blackcoffee
sanja - vedela sem! user posted image
imava zlo podoben buši - zdravnik mi je na morfologiji potrdil v 90%, da bo fantek. user posted image
ime sta že izbrala?

Ja, najin fantek že ima ime: NAL user posted image Sva že kar od začetka nosečnosti odločena za to ime. Padlo nama je v uho in ga nobeno drugo ne more izpodrinit. Za punčko sva imela več imen, čeprav je nekako prevladovala Lana, za fantka pa je kar obveljal Nal, ni imel kaj veliko konkurenceuser posted image

(odgovor članu blackcoffee)
Neposredna povezava do sporočila: 3008
3.9.2008 9:43:48   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: Splet.Ka
Katja_p, sem kar debelo pogledala, ko sem na vrhu strani videla tvojo slikico. Jaz hodim po svetu popolnoma enako oblečena. To so pa učinki globalizacijeuser posted image .

user posted image Tudi jaz imam isto krilouser posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3009
3.9.2008 10:56:11   
Splet.Ka
Dober dan.

Jaz sem, kot se za moderno user posted image  spodobi, že od frizerja. user posted image Zdaj pa razmišljam, kdaj naj začnem kuhati kosilo. Danes bo makaronovo meso.

Sanja in katja_p, najbolje, da se zmenimo nekje in pridemo vse enako oblečene...lahko naročimo še majice "pridem decembra" in bo to naša uniformauser posted image .

Drugače sem ok. Se mi zdi, da če popijem okoli pol litra Donata na dan, nimam toliko krčev in manj mi trebuh otrdeva.

Sem pa ugotovila, kako zelo imam lahko urejeno prebavo in prehrano, ko nisem v službi. Res si vzamem čas in si pripravim kaj zdravega, kar sicer ob službi običajno ni šlo...

Sanja, a takole te tvoj dojenček v trebuhu zabava? Meni se zdi, da se nonstop igra z mojim mehurjem, ker me kar naenkrat zagrabi in moram hitro lulatuser posted image .

Lonja, čudno, da ti G ne pregleda MV, če ti tako dol pritiska. Zagotovo ti bo en teden počitka dobro del. Vseeno pa malo povprašaj naslednjič, kako kaj MV...verjamem, da še ne bi rodila, jaz tudi neuser posted image .

Puella, a takega korenjaka si imela v tako majhnem trebuhu? Bravo. Jaz sem imela v ogromnem trebuhu 2,6 kg težko punčkouser posted image .

Punce, uživajte v lepem dnevu!!

Cvetim...

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3010
3.9.2008 11:00:38   
julika
IZVIRNO SPOROČILO: neisha80

Lp.julika,a ti greš mogoče na Ptuj rodit?

ja namen imam it na ptuj rodit.ti tud?vidim, da sma kar blizu domauser posted image

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 3011
3.9.2008 11:02:05   
medika 13
pozdravljene,

jaz malo brskam po netu pa sem zasledila zanimiv članek, mogoče bo zanimal še katero:

http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=1830

kaj več pa kasneje, pozdravček!

12.12.2008

Pravijo, da nam življenje naloži toliko kolikor zmoremo. Očitno zmorem več kot si mislim.

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3012
3.9.2008 11:16:31   
zverinca
evo mene s pohoda, trgovina, služba, kofe z user posted image - buča gumjasta pozabi mobitel doma...

Lonja, kaj pa če naslednjič res povprašaš G kako dolg je MV?

u Splet.ka, nova frizura praviš? si zadovoljna?
Jaz sem se strigla slab mesec nazaj, nameravam pa pred porodom še enkrat iti, vsaj obliko malo narest, si puščam dolge.. 

sedaj pa že razmišljam o kosilu, goveji zrezki v sirovi omaki pa riž zraven in rdeča pesa na solati, danes spet kuham samo zase, ampak ok, je treba pač...

Medika13 zanimivo branje, si bo treba čas vzet... jaz kar malo težko berem daljše zadeve na računalniku, printer se mi je pa pokvaril - evo še ena stvar ki jo moram urediti, same tehnične me čakajo...

Prijatelji so angeli, ki te dvignejo takrat, ko tvoja krila pozabijo leteti.

(odgovor članu katja_p)
Neposredna povezava do sporočila: 3013
3.9.2008 11:23:45   
mami_1979
Bila sem na polikliniki za pregled sladkorne. Najbolše je da prideš kar ob 7.00 zjutraj (ni potrebno da si tešča),

V Celju pa moraš biti tešč, drugače ti sploh ne vzamejo krvi.

(odgovor članu ajda26)
Neposredna povezava do sporočila: 3014
3.9.2008 11:39:43   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: Splet.Ka

Sanja in katja_p, najbolje, da se zmenimo nekje in pridemo vse enako oblečene...lahko naročimo še majice "pridem decembra" in bo to naša uniformauser posted image .

user posted image user posted image Jaz jo imamuser posted image Ono - "Štorklja me prinese decembra"user posted image In jo res ponavadi nosim tule zraven, ker je fajn dolga, to krilo pa rado dol lezeuser posted image

Tak da vama še manjka, pa imamo uniformeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Splet.Ka)
Neposredna povezava do sporočila: 3015
3.9.2008 11:45:57   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: medika 13

pozdravljene,

jaz malo brskam po netu pa sem zasledila zanimiv članek, mogoče bo zanimal še katero:

http://www.viva.si/clanek.asp?arhiv=1&id=1830

kaj več pa kasneje, pozdravček!

Ja, zanimivo branje... Ob tem je potrebno dodati še tole... http://www.babybook.si/porod-od-a-do-z/vse-porodnisnice-v-sloveniji/

Vse porodnišnice namreč ne nudijo vseh vrst porodov, poleg tega so tule info o plačilu prisotnosti partnerja pri porodu, o obveznosti MŠ, času obiskov, ležalni dobi, ipd... Dobrodošle info v glavnemuser posted image user posted image

Pa nekaj me moti na tem članku... Sem ga brala že pred časom in piše da je EA v Celju zastonj, kar pa ni res, saj stane 170 €. user posted image

< Sporočilo je popravil _sanja_* -- 3.9.2008 11:47:52 >

(odgovor članu medika 13)
Neposredna povezava do sporočila: 3016
3.9.2008 12:24:33   
neisha80
Ojla.Ja jaz gram na Ptuj.Tudi prvič sem šla in sem bila zelo zadovoljna.Ja,sva skoraj sosediuser posted image A ti si prav iz Bistrice?

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 3017
3.9.2008 12:33:58   
julika
zdaj "živim" v slovenski bistrici,blizu zdravstvenega doma.iz kod si pa ti?

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 3018
3.9.2008 12:37:38   
neisha80
Makole z okolico..Imam pa gin.v bisterci pa dostkrat sem gor,tako da,če ti bo kdaj za kako kavo...?user posted image

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 3019
3.9.2008 12:38:19   
gemina
Zdravo punce,

zanima me, če je katera slučajno razmišljala o porodu z Ultivo???

Zanima me, če je to možno v Celju???!!!user posted image

LP vsem

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 3020
3.9.2008 13:26:24   
_sanja_*
IZVIRNO SPOROČILO: gemina

Zdravo punce,

zanima me, če je katera slučajno razmišljala o porodu z Ultivo???

Zanima me, če je to možno v Celju???!!!user posted image

LP vsem

V Celju je možno. Baje!user posted image Cena je ista kot za EA - torej ~ 170 €. Tako je v Celju. Drugje je dosti ceneje baje.

O ultivi kaj veliko še nisem razmišljala. Razmišljala sem o EA, pa še to pod določenimi pogoji: najprej moram govorit s sorodnikom, ki je anestezist in je sodeloval pri veliko porodih z EA in mi naj on iskreno pove vse + in -, ter kako zgleda to v praksi, ne teoretično; ter EA pride v poštev, če bom šla rodit v SG, ker je tam zastonj. 170 € v Celju niti slučajno ne dam za njo.

(odgovor članu gemina)
Neposredna povezava do sporočila: 3021
3.9.2008 13:33:09   
_sanja_*
Drugače pa iskalnik za ultivo v Celju vrže ven tole:

http://www.ringaraja.net/forum/ultiva_in_porodni%C5%A1nica_Celje/m_2186621/tm.htm

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1290174&mpage=3&key=celje

ter še marsikaj drugega, ampak to je pač bistvenouser posted image

(odgovor članu _sanja_*)
Neposredna povezava do sporočila: 3022
3.9.2008 13:34:28   
Anonimen
Gemina, jaz sem razmišljala o porodu z ultivo, pa še slišala sem, da v LJ zdaj to delajo ... je treba preverit.

Drugače sem pa ravnokar iz pregleda pri G (27. teden) in je vse kot mora bit. Šeenkrat mi je potrdila, da je 99% punčka, pa danes so se ledvička lepo videla, ki se na morfologiji niso najlepše videle ... končno sem pridelala +1kg
user posted image in že dobila napotnico za porodnišnico ter rešilca. Na naslednji pregled me je pa naročila čez 1 mesec. Aja pa potrdilo o predvidenem datumu poroda sem dobila z na socialo. Pa mi zdaj ni jasno, ali moram to na sociali spedenati več kot 60 dni pred PDP ali pač ta zadnje 2 meseca ... sem dobila 2 navzkrižni informaciji ...

No in ko sem šla od G, sem šla še malo gledat za kake nosečniške kavbojke v BC (ni bilo ničesar) in ko sem šla mimo otroških oblačil, si nisem mogla kaj, da ne bi kupila enega ful fletnega pajacka za našo pikico ... ma so drage te zadeve! Če bom sama takole kupovala oblekice, ki so mi takoooo všeč, bom bankrotirala še pred decembrom user posted image .

Danes pa jaz še ne vem kaj bom jedla, ker me dragi pelje na večerjo in v kino ... je bil včeraj malo lumpast in se mi mora odkupit user posted image .

(odgovor članu gemina)
  Neposredna povezava do sporočila: 3023
3.9.2008 13:53:26   
julika
IZVIRNO SPOROČILO: neisha80

Makole z okolico..Imam pa gin.v bisterci pa dostkrat sem gor,tako da,če ti bo kdaj za kako kavo...?user posted image

a Makole???zanimivo :-) poznam dost folka tam....ti pošljem ZS.

(odgovor članu neisha80)
Neposredna povezava do sporočila: 3024
3.9.2008 14:04:40   
gemina
Sanja.....če imate v družini zdravnika, se pri njem pozanimaj (če je možno seveda) za epiduralno in ultivo...kaj je boljše...me res zanima. Z epiduralno imaš kup plusov in kup minusov, za ultivo pa nisem ziher....Tak da če se lahko pozanimaš, se prosim daj...me res zanima....

EPiduralna in ultiva v Celju baje staneta isto-170€. Majo kr mal zasoljene cene, ha???

Drugače sem ok, trebuh mi vsak dan otrdeva, sam sem se že navadila, mali pobek ima vsak dan večje žurke po mojem trebuhu...pridelala 5 kg od začetka nosečnosti...mislim pa, da je zadnje tromesečje kritično za podivjane kilograme;)...me ne skrbi, samo da se bo pobek vredu počutiluser posted image

Uživajte!

(odgovor članu julika)
Neposredna povezava do sporočila: 3025
Stran:   <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  119 120 [121] 122 123   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.