|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dojenje in zanositev
28.7.2008 0:59:03   
Ciril
Lep pozdrav spostovane dame.
Lep cas se ze nisem oglasil, vendar naj mi bo v opravicilo vsteto to, da moja boljsa polovica redno prebira vase probleme, nasvete..... Ker se ona nekako noce prijaviti na tale forum, sem spet jaz tisti, ki sem dobil nalogo povprasati vas.... nekaj no :)

In sicer.... nasa mala pikica (niti ni vec tako zelo majhna), je zdaj stara ze skoraj eno leto (praznovali bomo v avgustu), zdaj pa sva midva prisla na idejo, da bi rada imela cim manjso razliko med otroci, ker se menda potem bolje "stekajo".... Pa tudi sicer nama je ta ideja bolj vsec, kot imeti solarja in dojencka :)

Zdej mava pa en manjsi problem.... Moja boljsa polovica namrec prvorojenko se doji (tko na svete cajte, recimo vse skupj za en ornk obrok dnevno, ceprav v vec "etapah"), in se nima tistih vasih mesecnih problemov....

In na tem mestu mene zanima, drage dame... a je to sploh mozno? Ker kakr se jest na biologijo zastopim, more bit tardeca, poj pa un jajc rata, poj pa plavalc uleti pa je to to.... oziroma nekak tko.... Uglavnem, ce mate kaksno idejo, kako bi mi2 lahko tole speljala.... na dan z besedo :)

ze vnaprej najlepsa hvala.

< Sporočilo je popravil Eja RR -- 28.7.2008 12:07:16 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nemogoče je mogoče ???
28.7.2008 5:40:40   
Udb
Kolikor jaz vem, je kar dosti  mamic zanosilo med dojenjem, tako da je mogoče.

(odgovor članu Ciril)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.7.2008 6:47:45   
Anonimen
Itak da je možno, ker imaš najprej ovulacijo, nato pa še menstruacijo. Oz. lahko se zgodi, da prve menstruacije ne dočakaš, ker že zanosiš.

(odgovor članu Udb)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.7.2008 9:15:53   
timika
Vidva kar začnita lepo z delomuser posted image , vendar ne pričakujta preveč - kot že pišejo ostale, lahko vama rata zelo hitro, lahko pa se zavleče.

Moja izkušnja; najin prvi je ratal v par mesecih, sedaj pa ravno šibamo v 8. krog, nekako kar noče in noče priti tisti plus, ki bi nas zelo osrečil.
Sine je star 22 mesecev in ga na eni dojki še dojim, kadar se mu zahoče - prevsem je to enkrat ponoči in zvečer.
Glede na to, da sva se tokrat lotila malo gledat plodne dni (ali pa ravno zato ne rata morda), menstruacije imam normalne, ovulacija je evidentna ko beli dan, mi je čudno, da še ni, kljub upoštevanju dejstva, da je obdobje normalnega poskušanja eno leto.
Mislim, da je še vedno krivo dojenje.
Tako da...vse je mogoče, če vama je zelo veliko do ponovne zanostive, ratzmišljajta o odstavljanju prvorojenca - namreč, nikoli ne veš, ali je tudi to dejavnik "neuspeha".
Pušenjak je enkrat dobro napisal, ko je ena želela v takem primeru nekaj za pospešitev ovulacije:" To je tako, kot bi avtu z zategnjeno zavoro dodajal plin...". To pove vse.

pa srečno!

(odgovor članu Ciril)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.7.2008 10:53:14   
kitka1
Se strinjam s timiko. Dojenje, četudi redko, gotovo do določene mere zavira zanositev. Če hočeta povečati možnost, je verjetno najbolje, da otročka postopno odstavita. 

(odgovor članu timika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: Dojenje in zanositev
28.7.2008 12:12:52   
Regina
OJ!

Glede na to da tvoja draga doji le še za en obrok,bi bilo mogoče vašega sončka počasi odstaviti od dojke.Potem pa veselo na delo pa veliko spontanosti in domišljije.Je pa res,da se lažje prime če je menzus,kakor čakati na možnost zanositve ob dojenju,ker je pa tudi res da je dojenje nekakšno malo kontracepcijsko sredstvo(katero pač ne nudi 99,9% zaščite).Obilo sreče pri spočetju dojenčka.

Lucija in Maja pa mami in ati

(odgovor članu Ciril)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.7.2008 12:26:58   
Katrin
Vidva kar v akcijo !!!

Seveda je možno zanositi tudi med dojenjem; tudi jaz sem user posted image user posted image user posted image

lp

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Regina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
29.7.2008 16:48:41   
Ciril
Drage dame...
zaenkrat najlepsa hvala za vase odgovore... konec koncev, kar se tice teorije Pušenjaka... je cist odvisno od jakosti rocne zavore in od avta samega :), sicer pa sem uspel izvedeti, da zadeva je mozna, kar je dober znak :)

Me pa vseeno zanima, ko smo ze ravno pri tej temi, ce obstajajo kaksni cajcki, ali pa kaksni dodatki k jedem (tableti taksni in drugacni), ki bi uspeli to zadevo pospesiti.

Hvala se enkrat in LP

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
4.8.2008 22:35:01   
Ciril
Ponovno lep pozdrav drage dame..... Upostevala sva vase nasvete in poizkusala.... sicer je res, da ze ene 14 dni prej, preden sem se javil..... Zdaj pa me ponovno preveva "dvom", in sem se odlocil, da se ponovno oglasim, povem malo kaj se dogaja, in vas prosim za MNENJE.
Skratka, zena ima zadnjih nekaj dni "tezave s prebavo", pojavlja se vrtoglavica, pekoca zgaga..... povedala mi je tudi, da je bila pred dnevi rahla krvavitev itn.... in naredila sva test (4 dni nazaj), kateri je pokazal eno crtico, in smatrala sva, da je bolj kot ne kaksna virozica.... a vendar ta virozica se vedno traja, zato sva danes naredila se en test, in namesto da bi kaj vec izvedela veva manj kot prej.... pojavili sta se sicer 2 crtici, vendar...... Uporabljala sva BC mini (tist k sta 2 v kompletu), in kot sem ze dejal, pred dnevi ena crtica, zdaj pa 2..... ena strogo bordo rdeca (tista k je zmerj), druga, katera naj bi pokazal a je a ne, je bla nezno roza, a vendar jasno vidna.......

Nasveti, mnenja, ideje? Hvala! user posted image

(odgovor članu Ciril)
Neposredna povezava do sporočila: 9
6.8.2008 13:02:38   
deki
meni je tudi na začetku pokazal ta test neg.ker pa vem od prej da je 100% clearblu se mi zdi da se tak napiše in je bil pozitiven ker sem bila še nesigurna sem šla k G. in mi je potrdila da sem user posted image
P.S.zanosila sem štiri mesece po porodu in dojilauser posted image user posted image
user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  vso srečo

(odgovor članu Ciril)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.8.2008 13:55:52   
Ciril
pri 4 mesece starem otroku si bila ze noseca?... se pravi je (bo) med otrokoma 13 mes. razlike? :)

(odgovor članu deki)
Neposredna povezava do sporočila: 11
6.8.2008 14:09:53   
Anonimen
ja tu neki bouser posted image  kaj zdaj steuser posted image user posted image

(odgovor članu Ciril)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
6.8.2008 14:18:46   
Ciril
Ce sprasujes mene.... pojma nimam... kot sem ze napisal.... Ena crtica bodro rdeca, druga nezno roza.... upamo da je, vemo pa se ne.... cas bo pokazal svoje... simptomi so cudni..... popoldanska slabost, obcasna vrtoglavica, "cuden" okus v ustih, utrujenost...... 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
6.8.2008 14:30:15   
sazi
crtica bodro rdeca, druga nezno roza

Če je 2. črtica vidna, potem je zagotovo noseča.
Pri meni je nekaj dni po izostali M test First sighn pokazal negativno, nekaj dni kasneje pa Clear blue pozitivno - sicer zelo rahel in komaj viden plusek, mapak sem preverjeno noseča.

Čestitke in zdravo in veselo nosečnost želim.

(odgovor članu Ciril)
Neposredna povezava do sporočila: 14
6.8.2008 14:33:51   
deki
user posted image se strinjam,ampak veš kak je to ženske globoko v sebi vemo kdaj smouser posted image
kaj pri G.sta že blauser posted image

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
6.8.2008 14:41:06   
Ciril
Ne se.... kot sem ze dejal... videla sva eno tako ubogo drugo crtico. Ker zaostanka menstruacije ni, ker sploh se ni menstruacije po porodu, sva v precejsnji negotovosti kaj je in kaj ni, ce sploh kaj je. Pocakala bova nekaj dni in test ponovila, pa bova videla kaj bo pokazalo, ker dejansko sploh ne veva ce je ovulacija ze bila, glede na to da M ni ze skoraj 2 leti :). Glede na rezultat prihajajocega testa pa bova videla kako naprej... ali se bomo se malo stiskali, ko bo starejsi otrocek spal, in se naprej delali teste vsakih 14 dni, ali pa bomo odsli na pregled po potrditev nasih zelja. Problemi s katerimi se moja boljsa polovica ukvarja trenutno pa so: popoldanska slabost, cuden okus, obcasna vrtoglavica, in kar mi je nabolj nenavadno, kava ji smrdi, in zelje bi jedla (sicer pa je huda kofetarica, in zelja ne mara)... razumi kdor more :) 

(odgovor članu deki)
Neposredna povezava do sporočila: 16
6.8.2008 14:42:58   
sazi
razumi kdor more :)

razmem - sem noseča

prej sem vsak dan spila 2-3 čokoladne kavice, zdaj pa mi je samo ob misli nanjo slabo, jem pa paradižnik, ki ga drugače ne maram

(odgovor članu Ciril)
Neposredna povezava do sporočila: 17
6.8.2008 14:49:05   
deki
user posted image istouser posted image te pa to bo touser posted image  ko bota pa delala test pa vzemita clearblu in ga pustita malo dlje namočenega v urinuser posted image delujeuser posted image ker če je zgodaj pol ma še slabi nosečniški hormonuser posted image Čimprej vama želimuser posted image
user posted image

(odgovor članu Ciril)
Neposredna povezava do sporočila: 18
6.8.2008 16:48:46   
Ciril
Po pravici povedano.... upam da imate prav.... imam pa to smolo (ali pa sreco), da verjamem v tisto kar vidim, in tisto kar primem... sicer je po svoje res, da sem crtico videl, a siguren bom sele po naslednjih dveh korakih.... ko bo crta izrazitejsa, in ko bodo studirani ljudje v bolnici potrdili zadevo.... vsem skupaj najlepsa hvala za mnenja in lepe zelje, ponavljam, upam da imate prav, in da smo res v pricakovanju.... kakrsnikoli nasveti, ideje, mnenja in podobno, bodo se naprej zelo dobrodosli, na vsak nacin, pa bom tudi napisal, kako se je zadeva razvila in ali ste imele prav ;)

Hvala se enkrat za vse, in tudi vnaprej :)

(odgovor članu deki)
Neposredna povezava do sporočila: 19
   druga testna crtica
6.8.2008 17:04:20   
Ciril
http://www.dr-gorkic.si/babycheck.htm

no evo... na tej strani je slika BC mini, kjer sta 2 opravljena testa slikana...spodnji je ocitno pozitiven, drugi je sicer verjetno negativen, a vendar...... izberite najsvetlejso crtico na obeh testih, in jo za pol osvetlite... tako nekako je bilo videti pri nas.

zgolj za primerjavo

< Sporočilo je popravil Ciril -- 6.8.2008 17:07:41 >

(odgovor članu Ciril)
Neposredna povezava do sporočila: 20
   RE: druga testna crtica
11.8.2008 19:02:28   
deki
A sta naredila že testuser posted image

(odgovor članu Ciril)
Neposredna povezava do sporočila: 21
11.8.2008 23:07:55   
Anonimen
ze.... crtica je se vedno BLEDA. in to zelo bleda.... tko da jest osebno ne verjamem, da smo uspeli .... cez ene 14 dni bomo ponovno probali testirat, pa bomo videli..... Ce bi moral staviti bi rekel da se ni uspelo.

(odgovor članu deki)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
25.8.2008 15:45:57   
Eva*
.pardon, napacen post.........

< Sporočilo je popravil Eva* -- 25.8.2008 15:48:41 >

Na deževni dan, nama je zasijalo sonce!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
25.8.2008 16:09:25   
Anonimen
Zgolj informativno.....
danes smo ponovno delali test (BC mini), in zagledali .... sicer se vedno nista crtice enako mocne a vendarle... ena temno rdeca kot vedno, druga pa svetlo rdeca in ne vec bledo roza... glede na to, da zena prvorojenko se doji, in se nima menstruacije smo ovulacijo lovili na blef, ravno tako se nam niti sanja ne, kdaj je pravi cas za opravljanje testa, ker ce je se ni, je nemogoce reci, kdaj naj bi zamujala.... skratka, jutri poklicemo na ginek in se narocimo na pregled, pol bomo pa videli a nam je ratal a je bolj "lazni alarm".

LP, Ciril

(odgovor članu Eva*)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
25.8.2008 16:10:08   
Anonimen
nekaj mi je uslo... zagledali smo user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...

Številka žabic
Katka123 RR

katero številko žabic kupiti za novorojenčka?

56 (87%)

62 (13%)

Število vseh glasov: 15

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!