mateyka
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek IZVIRNO SPOROČILO: mateyka sploh ne vem kaj naj bi "vnaprej dana in dolocena" sploh pomenilo. tvoja je in ti delaj po svoji vesti. vest se ne more formirat skozi stoletja, razen, če si kot oseba toliko star. Vest ni ledvica s katero se rodis in ki ima tocno dolecene funkcije. Vest je oblikovana preko okolja, okolja , ki se je oblikovalo nekoliko stoletij. ne vem kaj je tako tezkega za zastopiti. jah no, jaz pa ti razlagam iz islamskega gledišča. jaz se strinjam s to razlago - jaz sem to vedno čutila. če pa ti misliš drugače, pa to ne pomeni da je to res(nica). itak se psihologije ne da empirično dokazovat. vest je sicer dana do neke mere (v islamu ji rečejo "ruh" - "ruhullah"; **** popravi me pri spellingu, če sem narobe napisala) - to pomeni, da smo v biti vsi rojeni kot dobri/verniki. to je mišljeno v tistem delu, kjer nam je dano, da čutimo, da npr. nasilje, laganje, uboj/umor itd. ni ok. notri v srcu. seveda so izjeme. ljudje, ki jim ego (v islamu je to "naf"; ****, spet spelling please ) tako prevaga, da preplavi vest do te mere, da lahko čutijo zadovljstvo pri ubijanju. samo to je izkrivljen, bolan duh/duša. Vest pa nikoli ni na razpotju. Ves je pa tako strogo crno - bela. Sivine nikoli ni. ****na vest sigurno pravi, da ni dobro zaliti ljudi. pa nas je kar nekaj uzalila. Takrat je bilo receno, bila je izzvana. Skratka, ce bi **** bila ta prava muslimanka, tega ne bi naredila, ravnala bi se po svoji vesti - ne zali. Ali lahko iz te vesti sklepamo, da je **** "naf" ali da ni muslimanka temvec kafar? oz. neprava muslimanka. Ali potemtakem **** lahko sploh govori o tistih , ki islam zivijo, ker ona ga ne. Ne uposteva svojo vest... ne Mišek, to pomeni, da nismo popolni. in noben nepsihopat ni samo ego ali samo vest. hodimo sivo, a resnica je vedno bela. **** ne bi smela užalit nobenega, tudi če je bila izzvana. če upoštevaš svojo vest, pa ne pomeni da si brez napak. vsi smo zaletavi in imamo svoje "gumbke", ki nas izzovejo da reagiramo. saj si se trudila pritisnit njen gumbek kar nekaj strani preden je reagirala tako da sedaj lahko to napišeš. victory is yours v tem primeru. ni pa treba zdaj banalizirat teme in jo označevat za nevernika, ker ni izpolnila 100%. ker dobro veš, da smo že omenili, da vsi grešimo.
|